Kageguide til efteråret: Her får du Aalborgs bedste kager

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Efteråret er over os, og de vamsede sweatre er fundet frem fra gemmerne.

Det betyder nok også, at drømmen om dit livs skarpeste bikiniform forlængst er et overstået kapitel … i stedet er kampen om at skabe de allerhyggeligste efterårsminder skudt i gang.

Her kan vi nok ikke komme udenom, at kage spiller en stor rolle. For danskerne elsker kage. Hele året rundt.

Men der sker alligevel noget særligt, når landskabet slår over i bronzetoner og regnen siler gråt og trist ned i gaderne. Og hvad gør man så?

Man nyder det – med kage.

Selvom hjemmebagt kage er noget af det bedste, man kan komme i tanke om … så findes der heldigvis flere steder i byen, der gerne tager slæbet og hjemmebager det for dig.

Vi har derfor endnu engang været på en udmattende byvandring – i jagten på byens allerbedste kage.

Vores eneste krav var at stederne på den ene eller anden måde skulle udmærke sig på kagefronten, og derudover tilbyde siddepladser, hvor man kunne nyde det i ro og mag.

Behag Din Smag

På Gabels Torv, midt i det pulserende byliv, finder man én af byens mest velbesøgte kaffebarer, Behag din Smag.

Her er der fokus på smag og kvalitet hele vejen rundt – og hvis der er noget, de kan finde ud af, så er det altså at behage vores smag.

Når man træder ind i kaffebaren, bliver man straks mødt af duften af friskmalede kaffebønner, lyden af mælkesteameren og ikke mindst et væld af bagværk.

Og modsat mange andre kaffebarer, så bliver det hele også bagt kun ganske få meter væk fra den montre, hvor de bagefter ender i.

Dynamik er også et af kodeordene bag det søde koncept – udvalget skifter nemlig hele tiden.

Da vi lagde vejen forbi Behag Din Smag, stod menuen på en  voldsomt lækker cheesecake samt karamelsnitten, der også er en kæmpe bestseller.

Og det forstår man altså godt.

Karamelsnitten er lavet på det legendariske Valrhona chokolade, og smager så englene synger. 

Vi kan faktisk finde på 0 gode grunde til ikke at kigge forbi Behag Din Smag, hvis du er sulten efter lidt selvforkælelse.

Og nåeh ja, kaffen er også reeeeeet så god.

Good Life Society

Havde vi været i England, var klokken uden tvivl Tea O’clock. 

Hos Good Life Society i bunden af Nørregade er klokken altid tid til kage. Og kaffe. Og the, for den sags skyld.

Men tilbage til dét, det hele handler om: Kage. Hos Good Life Society, der vel nok er byens eneste “salon”, er der altid et væld af søde valgmuligheder.

“Yndig” er vel nok det nærmeste ord vi kommer en komplet og dækkende beskrivelser over indretningen såvel som bagværket.

Også her skifter udvalget efter vind, vejr, humør, stjernetegn, men du kan næsten være 100 % sikker på en komplet og hyggelig efterårsoplevelse, hvis du lige præcis lægger vejen forbi salonen.

The Good Life is waiting for you.

KaffeFair Strandvejen

Skal kage smage, som bedstemor lavede det, så finder du det hos KaffeFair på Strandvejen.

Caféen har sin egen bager ansat, der glædeligt lægger alle (magiske) kræfter i at bage klassisk, lækkert bagværk.

Noget, som KaffeFair har valgt at forene på én tallerken, er: kage og tapas.

Du kan derfor – for blot 65 kr. – få et bræt med flere forskellige slags kager.

Da vi kom forbi, stod den på hindbærsnitte, kiksekage, træstamme og citronfromage.

Alle kagerne var helt legendariske, men skal vi fremhæve en enkelt, så må det være kiksekagen, der havde fået et uimodståeligt pift af julens bedste krydderier.

Når du besøger KaffeFair får du ikke kun smagen af hjemmebagt kage ud af det. I køkkenet blomstrer én af byens stolte socialøkonomiske virksomheder, hvor unge modtager oplæring videre i livet – hvilket du dermed også er med til at støtte.

La Bonta

I Gravensgade finder man hyggelige La Bontá, som både er en café og et bageri.

Her værner man om bagerfagets bedste traditioner – og dét kan smages.

Størstedelen af deres brød bages uden sukker og fedtstof, og er både kold- og langtidshævede. Men nok om det!

Vores besøg behøvede nemlig ikke nødvendigvis at være nogle af delene, så vi sprang over ingredienslisten og direkte i sukkerbadet.

På trods af det massive udvalg af alt fra morgenkager, flødeboller, tærter, lagkager … så vidste vi allerede, hvad vi drømte om.

La Bontá har nemlig et ret smart koncept med konditori i miniudgave, hvilket altså gør det muligt at komme vidt omkring på kagepaletten – uden at overdrive … in your dreams! 

Eeeeendelig kunne vi bestille “ÉN AF HVER!” uden at blive mødt af fordømmende blikke! Næsten i hvert fald.

Det hele smagte af noget vores bedstemor kunne have kreeret – vi vil dog især gerne rose La Bontá for deres geniale tiltag med at chokoladeovertrække deres miniudgaver af romkugle og træstamme.

Tænk sig, at netop disse to kager faktisk kunne blive endnu bedre?!

Genialt La Bontá. Genialt.

Lagkagehuset

Vi nærmer os efterhånden enden på dette kagesprængte eventyr.

Indtil nu har vi hyldet de lokale helte, der hver dag beriger vores liv med kager i alle former, farver, smage og størrelser.

Men der findes altså også et sted i byen, der – på trods af at være blevet en international kæde – også bidrager med masser af lokal (kage)kærlighed. Vi kan i hvert fald ikke komme udenom dem.

Med sit fantastiske bagværk har Lagkagehuset vundet sit indpas i hele verden; og det forstår man godt.

Udover at være verdens absolut mest gavmilde, når det kommer til smagsprøver, så har Lagkagehuset altså også et kagesortiment, der er en konge værdig.

Montrene bugner af alt fra Othello, snitter, muffins, chokoladekager, tærter og masser af friskbagt brød.

Under vores besøg smagte vi blandt andet på en flagermus-muffin, cheesecake, christianshavnerkage og brownie. Det var svært at udpege en favorit, men faktisk vandt christianshavnerkagen store point.

Uden tvivl et kagebesøg værd – kæde eller ej.

Penny Lane

Hvis man kan tillade sig at kåre en kagedronning i byen, så må pladsen næsten gå til Penny Lane på Boulevarden.

I kælderen knokler konditorer og bagere natten lang ud fra stolte håndværkstraditioner – og når man først får øje på den provokerende kagemontre, og der bliver spurgt til, hvad man kunne tænke sig, er det nærmest umuligt ikke at udbryde: “DET HELE!”

Vi så os derfor nødsagede til at bestille lidt af hvert.

Det er svært at beskrive denne oplevelse med ord – den nærmeste forklaring går nok på, at det var som at træde direkte ind i (kage)himmeriget – uanset hvilket guddommelige stykke, vi stak gaflen ned i.

… og det var altså ikke så få.

Og med dette er der kun tilbage at sige: “KOM AFSTED!”, hvis du endnu ikke har krydset alle af på listen.

Og hvis du har – så tag lige turen igen. Bare for at være på den sikre side …

Husk desuden, at du altid kan få et overblik over vores mange Guides til Byen lige her.

Har du set de nye ikoniske Aalborg plakater?

Tjek dem ud her

Perfekt til lang weekend: Få en burgermenu med sodavand til en 50’er

Skrevet af: Line Lindhardt Jensen

I løbet af denne uge har vi kørt Bogø Burger Week.

Her har du for en flad 50’er kunnet forkæle dig selv med en valgfri burger, valgfri dip og pomfritter.

I anledning af Fars dag – og dermed en halv fridag i morgen – weekend og sikkert også det skønne solskinsvejr de sidste par dage, er Mario fra Bogø i godt humør, og han har derfor helt særligt valgt at smide en valgfri dåse sodavand oveni hatten (vælg mellem Pepsi, Pepsi Max, Faxe Kondi og Guaraná Antarctica).

Det vil altså sige, at du fra i dag og til og med søndag kan købe en komplet burgermenu indeholdende en valgfri burger, en valgfri dip, en valgfri dåsesodavand og pomfritter til 50 kr. (plus billetgebyr på 10 kr.)

For de 50 kr. (+ gebyr) kan du vælge frit fra burgermenukortet.

Kortet rummer ni forskellige burgere, og der burde været noget for enhver smag.

Du kan vælge mellem: Crispy Chicken, Hamburger, BBQ Burger, Guacamole, Cheeseburger, Double A, American Bacon, Mexican Chicken, Mexican Beef.

Du sparer penge på dette tilbud, uanset hvilken burger, du vælger.

Burgere lavet af Himmerlandskød

Kødet er lavet af Himmerlandskød, som er blandt de mest anerkendte nordjyske producenter af kød.

Dette er udelukkende dansk kød, hvor dyrene er født og opvokset hos danske landmænd i Himmerland.

Bogø Burger Week løber fra d.1 juni – d.7 juni, og kun i den periode kan du indløse din købte menu.

Burgermenuerne kan ikke købes direkte hos Bogø til denne pris.

Du skal købe og betale via linket herunder. Bemærk også at der er et begrænset antal Bogøs burgere m. fritter, sodavand og mayo til salg hver dag. Så I skal skynde jer og bestille til de dage, hvor I kunne tænke jer Bogøs burgermenu.

MigogAalborg står for billetsystemet, logistikken og markedsføringen i Bogø Burger Week – derfor er der påsat et billetgebyr.

Sådan fungerer Bogø Burger Week

  • Klik ind på Køb her
  • Vælg i hvilken Bogø butik du ønsker at afhente din Bogø burger m. fritter, sodavand og valgfri dip
  • Vælg hvilken dag og hvilket afhentningstidspunkt du ønsker
  • Vælg hvor mange Bogø burgermenuer ønsker at købe
  • Husk at tilvælge billetgebyr på 10 kr. for at færdiggøre din booking
  • Tryk på Start tilmelding
  • Udfyld navn og adresse
  • Betal
  • Tag din bekræftelse med enten på mobilen eller print den ud fysisk og gå ned i din valgte butik for at bestille og afhente din valgte Bogø burgermenu

Østerågade
Køb din Bogø burgermenu fra butikken i Østerågade her.

Bogøgade
Køb din Bogø burgermenu fra butikken i Bogøgade her.

Shoppen
Køb din Bogø burgermenu fra butikken i Shoppen her.

Reberbansgade
Køb din Bogø burgermenu fra butikken i Reberbansgade her.

Sælger møbler som aldrig før: Mani Pine har stor succes med nye tiltag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Mani Pine
Foto: Mani Pine

Mange brancher har haft en særdeles svær tid under corona, og nyhedsbilledet har da også været fyldt med triste historier om virksomheder, der har oplevet en tom ordrebog og telefoner, som er stoppet med at ringe fra den ene dag til den anden.

Men der er heldigvis også positive erhvervshistorier i denne mærkelige tid, som vi lever i.

Den fremadstormende Aalborg-virksomhed Mani Pine laver custom made møbler til både private og erhverv, og de hamrer bogstaveligt talt derudad.

Foto: Mani Pine

“Erhvervssalget er helt naturligt gået lidt i stå i den her periode, men de private kunder har bestilt som aldrig før, og vi er helt vildt beærede over, at mange har valgt at kigge vores vej i corona-perioden, hvor de fleste måske har haft lidt ekstra tid til at blive klogere på, hvad deres hjem mangler af lækre møbler og løsninger,” fortæller Nicolai Adamsen til MigogAalborg.

Nicolai forklarer, at efterspørgslen efter bestsellere som håndlavede borde, stole og andre møbler til alt fra spisestue, køkken og soveværelse, har været på samme høje niveau som inden corona, mens efterspørgslen efter deres nyeste lancering, Vægbeklædning, er gået “helt amok”, som Nicolai formulerer det.

“Det er faktisk gået så godt, at vi har været nødt til at sætte vores leveringstid lidt op i en kort periode, men vi kommer snart ned på en uges leveringstid igen inden længe,” lover Nicolai.

Foto: Mani Pine
Foto: Mani Pine

Akustikpaneler med flere funktioner

Den store efterspørgsel efter lækker vægbeklædning til både private og erhverv, skyldes ikke mindst lanceringen af de helt unikke akustikpaneler, der er lavet i massivt egetræ og lydabsorberende filt.

Panelerne måler 240x48cm, men kan skæres til efter ønske, og behandlingen på træet kan – som med alt andet ved Mani Pine – tilpasses efter dit eget ønske.

Panelerne er først og fremmest helt sublime til at absorbere støj og dermed give et roligt og afstressende indemiljø.

Men derudover er de også designet i et materiale, der er let at sætte op overalt i hjemmet – som udsmykning af en lækker sengegavl til køkkenalrummet, hvor børnenes støj kan dæmpes betragteligt.

Foto: Mani Pine

Få det rå og industrielle look ind i hjemmet

Er du på udkig efter et mere industrielt og rå look i hjemmet eller på arbejdspladsen, har Mani Pine designet de specielle rustpaneler, som du både kan få som paneler eller som deciderede rustvægge, der kan tilpasses enhver væg.

Hvis du har fulgt med i fysik/kemi-timerne ved du, at rust opstår når jernholdige materialer kommer i forbindelse med vand og ilt. Og så tænker du måske: “Det lyder tungt og besværligt og træls at få op på min væg…”

Men frygt ej. Nicolai og Co laver nemlig den helt specielle metalliske belægning på en tynd mdf-plade, som både gør pladerne utroligt lette og nemme at sætte op.

Foto: Mani Pine

“Det giver det industrielle og rå udtryk helt uden besvær, og mange firmaer har allerede valgt det som udsmykning af eksempelvis receptionsdiske,” forklarer Nicolai.

Rustpanelerne er allerede populære blandt flere firmaer, og blandt andre Boxit i Aalborg har fået det sat op i deres fine nye lokaler.

Åbent showroom i både København og Aalborg

De helt unikke custom made løsninger til væggen, kan du opleve med egne øjne i Mani Pine’s showroom – enten i Aalborg eller Valby.

“Der står kompetente folk klar til at vejlede lige præcis efter den løsning, man leder efter. Man skal blot slå på tråden inden eller sende os en besked via hjemmesiden.”

Du kan enten ringe på +45 77300077 eller sende en besked her.

I showroomet i Aalborg er der endda sket ting og sager i corona-nedlukningen.

“Vi har fået bygget et separat kontor i forlængelse af det ene showroom, og vi har planer om en fed åbningsfest med skarpe priser inden længe,” lover Nicolai.

Foto: Mani Pine

Klar med ny stor satsning i 2020

Men nyhederne stopper ikke der.

“Inden for de næste 2-3 måneder er vi klar med en kæmpe satsning i form af et helt nyt kernekoncept i Mani Pine,” fortæller Nicolai hemmelighedsfuldt.

“Det bliver kæmpe stort, og vi går også internationalt med det fra dag ét.”

Du finder mere info om Mani Pine lige her.

Iskold sommernyhed: Restaurant frister med hjemmelavet Nutella-is

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Stock-foto
Stock-foto

Da vi smagte Surdejsbagerens Nutella-snegl trak den lange spor ind i vores hjerter.

Men nu får den syndige snegl skarp konkurrence.

Restaurant Kronborg på Egholm er kendt for Nordjyllands største tartelet, stegt flæsk ad libitum, en af byens bedste frokostbuffeter og ikke mindst den overdådige Tà selv isbar med flødeis fra Vebbestrup med vafler, hjemmelavet guf, jordbærsauce, chokoladesauce og flødeboller.

I år får isbaren særdeles fristende selskab af en hjemmelavet Nutella-is lavet på økologisk Jersey-mælk fra Bøgebæk … og naturligvis RIGELIGE mængder af det flydende guld.

MigogAalborg har Bogø Burger Week i denne uge –  Få en burgermenu hos Bogø til 50 kr. (+billetgebyr) Book lige her

Stor begejstring blandt gæsterne

Isen har faktisk allerede været på menuen i en uges tid, og ejer og Nutellais-skaber, Kasper Kristensen, kan berette, at begejstringen for den nye dreng i klassen har været stor.

Restaurant Kronborg bruger økologisk Jersey-mælk fra Bøgebæk i alt fra tarteletfyldet til persillesaucen.

Det helt særlige ved mælken er, at den faktisk bliver mere gul, når køerne kommer på græs om sommeren. Det resulterer eksempelvis i en mere og mere gul persillesauce i løbet af sæsonen.

“Jeg tør godt love, at Nutella-isen ikke bliver gul. Vi bruger hele to glas Nutella pr. 5 liter is,” siger Kasper med et grin.

Nyd isen på restauranten – eller to-go

Du kan naturligvis nyde isen, hvis du eksempelvis besøger Restaurant Kronborg til en gang Onsdagsflæsk eller torsdags-kæmpetartelet, men Kasper fortæller, at man også er velkommen til at stikke hovedet forbi restauranten og bestille Nutella-isen to-go, naturligvis akkompagneret af is-varianter fra Vebbestrup, hjemmelavet guf og en sprød isvaffel.

Det kan dog blive nødvendigt at afvise is to-go i spidsbelastningstidspunkterne omkring frokost og aften, hvor restauranten kan være fyldt.

“Vi følger naturligivis myndighedernes anvisninger, og hvis restauranten er fyldt med det tilladte antal, er vi desværre nødt til at afvise folk i døren.”

Egholmfærgen sejler hver halve time fra Aalborgsiden, Egholm Færgevej, fra tidlig morgen til sen aften.

Det kan du finde mere info om her.