Julefrokost på en sikker måde: KaffeFair lancerer lækker juletapas

Af Stine Kjølby Christensen

Julen plejer at være en tid fyldt med hyggelige og sjove stunder med dem, vi har kær.

Der er dog ikke nogen tvivl om, at december i år bliver noget anderledes, end den plejer. Julefrokoster bliver aflyst på stribe, forsamlingsforbuddet er intakt, og alle sammenkomster skal (indtil videre) slutte klokken 22.

Det er dog ikke noget, KaffeFair Strandvejen lader sig slå ud af. Derfor har de i år lanceret en helt ny form for julefrokost. Her kan man mødes med få udvalgte kolleger, venner eller familie og få indfriet de gastronomiske og sociale forventninger.

KaffeFairs Juletapas, som den hedder, er et bræt, hvorpå køkkenchef Thomas Mathiesen har samlet det bedste, julekøkkenet har at byde på.

Perfekt til årets julefrokost

På brættet finder du alt fra glade julelaks fra et lokalt kystfiskeri i Hirtshals, andelår med nordjyske æbler til danske øko-oste og konditorens hjemmelavede dessert, der skiftes efter temperament.

Brættet har fået selskab af hele syv julefristelser, der alle har sin helt egen individuelle smag af højtidens bedste komponenter.

Alle der spiser med får sit eget bræt og er dermed helt perfekt, hvis man er et par stykker, der gerne vil samles til en stille, rolig og uformel julefrokost – uden at gå på kompromis med julens madtraditioner.

“Med vores juletapas er det gjort muligt at holde sin julefrokost i små forsamlinger, hvor man for eksempel ikke behøver at gå op til en buffet – det hele serveres på én gang ved bordet,” siger Thomas.

Hos KaffeFair har det sociale fællesskab alle dage været en afgørende del af deres koncept, og derfor er det også vigtigt for dem at komme med deres bud på, hvordan det hele kan gå op i en højere enhed – med forbehold for alle restriktioner.

Juletapasen er beregnet til 1 person og koster 198 kr. Som altid er råvarerne og smagssammensætningerne nøje udvalgte af køkkenet efter sæsonen, og der er kræset for selv den mindste detalje.

Noget for enhver smag

Vi har selvfølgelig været forbi KaffeFair til en lille smagstest inden lanceringen – og også her må vi erklære os helt enige i alle KaffeFairs løfter for det perfekte julebræt.

Juletapas

Rimmet laks serveret med rødbede rygeost og sprødt

Rilette af andelår serveret med æbler og løg

Rejer med urtemajonaise krydderurtesalat

Kalvebryst serveret med pure på rødder hertil syltede svampe

Dansk øko ost serveret med oliven

Ris ala mande med kirsebærsauce

Dessert fra egen Konditor

Hertil hjemmebagt økologisk surdejsbrød

Brættet var på én og samme tid innovativt og klassisk – og selvom retterne enkeltvis fremstår lette, så er der altså ingen grund til at frygte at gå derfra med en knurrende mave, når du først har spist dig igennem alle syv.

“Det er klart, at vi har set os nødsaget til at tænke nye veje for at få smagen af de traditioner, vi kender og elsker – og det synes vi, at vi kommer i mål med med vores bud på en juletapas,” siger Thomas, og slutter:

“Vi vil gerne være med til at gøre julen glædelig i år, selvom det bliver på en anderledes måde. Vi garanterer i hvert fald hyggelig julestemning, god mad og masser at smile over.”

KaffeFairs juletapas kan nydes af op til 10 personer i restauranten på Strandvejen 19 i Aalborg Vestby eller bestilles som take away, hvis man er mere til at nyde smagen af jul i sin egen sociale boble. Bestil dagen før afhentning.

Læs mere på www.kaffefair.dk.