Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tre retter for 195 kr: KaffeFair præsenterer årets julemenu

Af Stine Kjølby Christensen

Der er næsten ikke noget bedre, end når de gode gamle traditioner vender tilbage i anledningen af julen, og vi igen kan mæske os i alle de lækkerier, vi forbinder højtiden med.

Hos KaffeFair Strandvejen er man nu klar med årets julemenu, der har lige præcis de elementer, man forventer af en klassisk julemiddag – blot i nogle helt nye og innovative former.

Julemenuen kan allerede bestilles nu og er vel nok det perfekte bud på en uformel julefrokost – uanset om det blot er dig og en ven – eller måske alle dine sultne kollegaer.

Tre retter for 195 kr: KaffeFair præsenterer årets julemenu
Foto: Okan Gültekin

Et strejf af julen

MigogAalborg har selvfølgelig været forbi restauranten til et julekvalitetstjek, hvor økologi, sæsonens råvarer og god samvittighed som sædvanlig går hånd i hånd.

Dette gør sig også gældende på julemenuen, hvor alle komponenter er særligt udvalgte efter, hvad sæsonen har at byde på – og ikke mindst med fokus på, at der både er styr på dyrevelfærden og generel bæredygtighed.

Menuen koster som sagt den nette sum af 195 kr. for alle tre retter, mens du kan vælge to retter for 175 kr.

Til forret kan du glæde dig til letsaltet laks med urter, serveret med sprød salat, creme af saltbagte rødbeder og sprødt.

Tre retter for 195 kr: KaffeFair præsenterer årets julemenu

Også her var det ganske tydeligt at smage, at der er blevet kælet for laksen, før den endte på tallerkenen – og det lille strejf af rødbede gav det sidste pift til, at julen også smagte godt igennem.

Lykkelig gris i lykkelige maver

Til hovedret kom køkkenchefen Thomas ind med en ret, der i den grad fik vores næsebor til at vibrere. Det duftede simpelthen lækkert! Men hvad var det, hvad var det?!

Jo, der var såmænd tale om langtidsstegt dansk frilandsgris med jordskokker, æbler og kål. Hertil en kraftig sauce og cremede skorzonerrødder.

Vi fik en kort snak med Thomas om grisebassen, der før den ankom til KaffeFair, havde levet et dejligt og trygt griseliv hos Rosenbeck Frilandskød, hvor netop dyrevelfærd er i højsædet.

Selve kødet havde Thomas langtidsstegt over natten med urter, så det kunne blive godt mørt til vores besøg – og Jesus Christ, det var det!

Tre retter for 195 kr: KaffeFair præsenterer årets julemenu

Den stegte kål udgjorde et perfekt match med det meget møre stykke svin, og vi savnede hverken syltet rødkål eller et rosa stykke flæskesteg.

Hovedretten var i høj grad nytænkende, men lækker, og hele molevitten fløj ned i vores maver med rekordfart.

En opgradering af den klassiske juledessert

Dermed ikke sagt, at vi var for mætte til dessert – for er man nogensinde dét?

Hos KaffeFair Strandvejen afsluttes årets julemenu på fineste vis med cheesecake fra restaurantens egen konditor.

Den sprøde kiksebund afstemte perfekt kirsebærrene og gav altså samlet en smag, der mindede os om den klassiske risalamande … Bare lidt bedre.

Tre retter for 195 kr: KaffeFair præsenterer årets julemenu

Endnu engang forbløffer og overrasker KaffeFair vores smagsløg med et vidunder af en julemenu!

Er det stadig lidt for klassisk til dig, så kan du i stedet vælge at kaste dig ombord i deres juletapas, hvor Thomas har udvalgt alt det bedste fra julen på ét bræt.

Du kan læse mere og booke bord til årets julemiddag lige her.