Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tapas, folkemenu og ny værtinde: KaffeFair Strandvejen er klar til genåbning

Af Stine Kjølby Christensen

I månedsvis har byens restauranter været lukket ned, og det var en glædens dag, da det endelig blev ud, at en genåbning var i sigte.

Dette var også tilfældet hos KaffeFair Strandvejen, der med længsel har ventet på at kunne møde sine gæster igen.

Det sker fra på mandag, når KaffeFair endelig genåbner dørene til den stemningsfulde restaurant i Vestbyen, hvor mad og mennesker forenes ved både køkken- og cafébordet.

Men tiden er bestemt ikke blevet spildt under nedlukningen. Tværtimod.

Restaurant- og køkkenchefen Jørgen og Thomas har arbejdet effektivt på at få udskiftet det julede menukort, der blev lukket ned med, til et splinternyt med forårsfornemmelser og masser af nyheder.

Lækkerier på langs

Én af nyhederne er det populære tapas-bræt, der laves med afsæt i sæsonens bedste råvarer og som altid med fokus på økologi og ikke mindst ingredienser, der kan skaffes hos lokale leverandører.

Eksempelvis er æggene fra Ægpusheren i Storvorde, skinken er fra glade grise i Dronninglund ved Rosenbeck Frilandskød, mens kager og dessert stammer fra køkkenets egen konditor.

Tapasbrættet koster 195 kr. pr. person og kan nydes både i restauranten og som take away. Du kan se tapasmenuen lige her.

Vi hos MigogAalborg har naturligvis allerede været forbi til en lille smagstest, og vi kan trygt meddele, at alt er fuldstændig lige så godt, som det plejer.

Det samme gør sig gældende for KaffeFairs nye folkemenu, hvor du for den nette sum af 195 kr. kan få hele tre veltilberedte retter med samme fokus på både smag, økologi og lokale råvarer.

Månedens menu står på en forret af hvid fisk og stenbidderrogn serveret med friske asparges og vilde urter, hovedret af dansk kalvebryst med blomkål, spæde grøntsager i brunet smør – hertil ristede kartofler og sauce.

Desserten er hvid chokolade panna cotta med marengs og syltede rabarber.

Er du kun i humør til to retter(?!), så kan dét bestilles for 175 kr. – også både som take away og in house.

Du kan se folkemenuen lige her.

Ny værtinde i KaffeFair

Det er ikke kun i køkkenet, at der er blevet kræset for detaljerne de sidste par måneder.

KaffeFair Strandvejen har nemlig ansat en helt ny værtinde, der fremover skal stå for den gode stemning uden for køkkenet – såvel som læring og motivation af de unge mennesker, der kokkererer på den anden side af disken.

KaffeFairs nye værtinde, Helene Foss Pedersen.

Helene Foss Pedersen er også hentet lokalt. I de sidste syv år har hun nemlig drevet MosskovPavillonen ved Store Øksø – men nu er restauratørdrømmen skiftet ud, og Helene glæder sig i stedet til at være noget for KaffeFairs gæster og ansatte.

“Jeg har længe ønsket mig et mere normalt job, hvor der var tid og plads til den personlige service og at kræse for de mennesker, der er omkring én. Det får jeg virkelig mulighed for her,” fortæller hun til MigogAalborg.

Helene er oprindeligt uddannet tjener og med hendes kompetencer inden for både madlavning og tjenerfaget, er der altså lagt op til store armbevægelser i restauranten, hvor hun allerede har brugt tid på at løfte den hyggelige stemning til et helt nyt niveau.

Helene har blandt andet brugt ventetiden på at plante en helt ny og stemningsfuld “jungle” i KaffeFairs vindueskarm.

Trods nedlukningen har Helene nemlig allerede haft sin gang i KaffeFair i en lille måneds tid; og forventningens glæde lyser da også ud af hendes øjne, da hun engageret fortæller os om alle de ting, der både er sket og skal i KaffeFair.

“Jeg er simpelthen blevet taget så godt imod og jeg glæder mig helt afsindigt meget til at byde gæsterne indenfor på mandag,” siger hun.

Virale videoer på Facebook

KaffeFair Strandvejen har i den grad formået at skabe sig et unikt koncept i byen, hvor både den gode mad og de gode relationer går op i en højere enhed.

Og nu hvor nedlukningen ikke har kunnet bruges på at lave mad til KaffeFairs gæster, har man i stedet valgt at gribe de sociale mediers mange muligheder, og produceret små, sjove videoer, der har holdt os alle opdateret om hverdagens udfordringer op til en genåbning – serveret med charme og glimt i øjet.

Blandt andet har man kunnet følge Thomas kamp for at få corona-maven tilbage i uniformen, Jørgens frustration over den manglende bordplads og ikke mindst de mange forberedelser, der skal til for at få plads til både mad og gæster i  restauranten.

Skuespillet er altså lagt tilbage på hylden, og både Jørgen, Thomas, Helene og resten af KaffeFair har nu i stedet sat næsen op efter en fantastisk genåbning, hvor mad og mennesker igen kan komme tilbage i fokus.

Du kan allerede nu bestille dit bord lige her. Husk coronapas og reservation senest 30 minutter før.