KaffeFair åbner i nye lækre lokale: Café og Restaurant med “fair” priser

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Efter tre år væk fra midtbyen er det nu kun et spørgsmål om dage, før KaffeFair omsider vender tilbage i centrum.

Lokationen er i det splinternye kulturhus på Strandvejen, hvor flere af FOKUS’ tiltag vil være at finde under ét og samme tag.

KaffeFair bliver med sit 500 kvm. store køkken uden tvivl et naturligt samlingspunkt i huset – for både de aalborgensere, som i forvejen har sin gang der, men også nye udefrakommende.

Hos KaffeFair bliver det nemlig muligt at spise både lækkert og godt i hverdagen – uden at gå på kompromis med hverken pris eller kvalitet.

Samtidigt vil flere nye tiltag også lægge op til, at aalborgenserne skal mødes i dialog over maden.

Det skal nemlig være nemt at få adgang til lækker mad og nye venner.

Nyt dele-koncept

1. februar åbner KaffeFair en ny afdeling, som bliver hjertet i FOKUS’ kulturhus på Strandvejen 19.

Mange stiftede bekendtskab med den socialøkonomiske café fra Hovedbiblioteket, hvor den lå frem til 2015. Men nu vokser KaffeFair til meget mere:

Restaurant – café – take away – shop in shop og events. Men det, der gennemsyrer den nye KaffeFair i alt fra menukort til kommende arrangementer, er tanken om at dele.

”Hele vores DNA bygger på tanken om at dele med hinanden og på den måde møde andre mennesker. Måltidet er et samlingspunkt, og nogle gange skal der ikke så meget mere til end at række hinanden noget salt og peber”, forklarer afdelingsdirektør Charlotte Kragh.

Derfor kan enhver aalborgenser den første tirsdag i hver måned deltage i arrangementet ”Aalborg spiser sammen” og mødes i en kærlig dialog over maden.

Første fællesspisning i de nye lokaler bliver tirsdag d. 6. februar.

Menuen står på Boller i karry og Gammeldaws æblekage for kun 100 kr. pr. person (50 kr. for børn under 12 år).

Du kan tilmelde dig arrangementet her.

Kærlighed til gode råvarer

Der er langt fra det gamle KaffeFair, vi kender fra Hovedbiblioteket til de kæmpestore og flotte lokaler på Strandvejen, som vi besøgte i sidste uge.

For på trods af det primære fokus på den socioøkonomiske tankegang, som KaffeFair er bygget op omkring, så er der bestemt ikke sparet på hverken det lækre inventar eller intentionerne om at servere lokal mad af meget høj kvalitet for alle.

”Vi har en holdning til alt, hvad vi foretager os, og dette kan blandt andet ses i vores råvarer, som er handlet lokalt og altid efter sæson,” fortæller afdelingsdirektør for KaffeFair Charlotte Kragh.

Foruden den store café og restaurant vil det nye KaffeFair også have både Take Away og shop in shop, hvor du kan købe lokale råvarer eller lækre færdigretter, når du er på farten.

Åbningen af det nye KaffeFair på Strandvejen markeres med gratis smagsprøver fra det nye menukort mellem 11 og 13 på Strandvejen 19.

Køkkenchef med masser af erfaring

Det er ikke Hr. Hvem Som Helst, der er blevet ansat til at drive KaffeFair-køkkenet. Per Bech Leenskjold har tidligere kokkereret på steder som Rebildhus, Fandanko og Fusion og har dermed et ret godt udgangspunkt for at kunne følge KaffeFairs visioner til dørs.

”Det her er en rigtig god mulighed for at opleve andre aspekter af køkkenfaget uden at gå på kompromis med kvaliteten af råvarerne og muligheden for at støtte lokale producenter,” siger Per. 

KaffeFair vil både køre med et gennemført frokost- og aftenkort i alle hverdage fra 10-21.

Om lørdagen vil der i stedet være fokus på den lækre brunch, som serveres mellem 10 og 14.

Fokus på kvalitet og nære relationer

Foruden Per kommer KaffeFairs køkken også til at danne rammer for socialt sårbare unge, som på den ene eller anden måde har udfordringer i hverdagen.

”Vi blander mange forskellige mennesker hernede, og det kan både være en fordel og en udfordring. De unge er en del af en hverdag hos os og har en værdi i et fællesskab, hvor det handler om at løfte arbejdsopgaverne bedst muligt.

Per skal sørge for, at alt hvad der kommer ud af køkkenet, er i orden, men det er samtidigt vigtigt, at han også kan løfte de unge og sørge for, at de får nogle gode relationer med hinanden,” siger Charlotte og understreger dermed, at kærligheden til mad og mennesker findes både i og udenfor køkkenet.