KaffeFair åbner i nye lækre lokale: Café og Restaurant med “fair” priser

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Efter tre år væk fra midtbyen er det nu kun et spørgsmål om dage, før KaffeFair omsider vender tilbage i centrum.

Lokationen er i det splinternye kulturhus på Strandvejen, hvor flere af FOKUS’ tiltag vil være at finde under ét og samme tag.

KaffeFair bliver med sit 500 kvm. store køkken uden tvivl et naturligt samlingspunkt i huset – for både de aalborgensere, som i forvejen har sin gang der, men også nye udefrakommende.

Hos KaffeFair bliver det nemlig muligt at spise både lækkert og godt i hverdagen – uden at gå på kompromis med hverken pris eller kvalitet.

Samtidigt vil flere nye tiltag også lægge op til, at aalborgenserne skal mødes i dialog over maden.

Det skal nemlig være nemt at få adgang til lækker mad og nye venner.

Nyt dele-koncept

1. februar åbner KaffeFair en ny afdeling, som bliver hjertet i FOKUS’ kulturhus på Strandvejen 19.

Mange stiftede bekendtskab med den socialøkonomiske café fra Hovedbiblioteket, hvor den lå frem til 2015. Men nu vokser KaffeFair til meget mere:

Restaurant – café – take away – shop in shop og events. Men det, der gennemsyrer den nye KaffeFair i alt fra menukort til kommende arrangementer, er tanken om at dele.

”Hele vores DNA bygger på tanken om at dele med hinanden og på den måde møde andre mennesker. Måltidet er et samlingspunkt, og nogle gange skal der ikke så meget mere til end at række hinanden noget salt og peber”, forklarer afdelingsdirektør Charlotte Kragh.

Derfor kan enhver aalborgenser den første tirsdag i hver måned deltage i arrangementet ”Aalborg spiser sammen” og mødes i en kærlig dialog over maden.

Første fællesspisning i de nye lokaler bliver tirsdag d. 6. februar.

Menuen står på Boller i karry og Gammeldaws æblekage for kun 100 kr. pr. person (50 kr. for børn under 12 år).

Du kan tilmelde dig arrangementet her.

Kærlighed til gode råvarer

Der er langt fra det gamle KaffeFair, vi kender fra Hovedbiblioteket til de kæmpestore og flotte lokaler på Strandvejen, som vi besøgte i sidste uge.

For på trods af det primære fokus på den socioøkonomiske tankegang, som KaffeFair er bygget op omkring, så er der bestemt ikke sparet på hverken det lækre inventar eller intentionerne om at servere lokal mad af meget høj kvalitet for alle.

”Vi har en holdning til alt, hvad vi foretager os, og dette kan blandt andet ses i vores råvarer, som er handlet lokalt og altid efter sæson,” fortæller afdelingsdirektør for KaffeFair Charlotte Kragh.

Foruden den store café og restaurant vil det nye KaffeFair også have både Take Away og shop in shop, hvor du kan købe lokale råvarer eller lækre færdigretter, når du er på farten.

Åbningen af det nye KaffeFair på Strandvejen markeres med gratis smagsprøver fra det nye menukort mellem 11 og 13 på Strandvejen 19.

Køkkenchef med masser af erfaring

Det er ikke Hr. Hvem Som Helst, der er blevet ansat til at drive KaffeFair-køkkenet. Per Bech Leenskjold har tidligere kokkereret på steder som Rebildhus, Fandanko og Fusion og har dermed et ret godt udgangspunkt for at kunne følge KaffeFairs visioner til dørs.

”Det her er en rigtig god mulighed for at opleve andre aspekter af køkkenfaget uden at gå på kompromis med kvaliteten af råvarerne og muligheden for at støtte lokale producenter,” siger Per. 

KaffeFair vil både køre med et gennemført frokost- og aftenkort i alle hverdage fra 10-21.

Om lørdagen vil der i stedet være fokus på den lækre brunch, som serveres mellem 10 og 14.

Fokus på kvalitet og nære relationer

Foruden Per kommer KaffeFairs køkken også til at danne rammer for socialt sårbare unge, som på den ene eller anden måde har udfordringer i hverdagen.

”Vi blander mange forskellige mennesker hernede, og det kan både være en fordel og en udfordring. De unge er en del af en hverdag hos os og har en værdi i et fællesskab, hvor det handler om at løfte arbejdsopgaverne bedst muligt.

Per skal sørge for, at alt hvad der kommer ud af køkkenet, er i orden, men det er samtidigt vigtigt, at han også kan løfte de unge og sørge for, at de får nogle gode relationer med hinanden,” siger Charlotte og understreger dermed, at kærligheden til mad og mennesker findes både i og udenfor køkkenet.

Lokal vinimportør satser: Ny vinbutik åbner i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Den aalborgensiske vinimportør Quist Wine har eksisteret siden 2012.

Hidtil har de samarbejdet med butikker rundt omkring i Aalborg og Nordjylland, men fra den 2. juni åbner de for første gang en fysisk butik.

Quist Wine drives af ægteparret Lene og Kim Quist.

“Fra starten har det været vores ambition at sælge autentiske vine med kant, personlighed og medaljer, dyrket med kærlighed og entusiasme – det der på italiensk kaldes “passione”. For at kunne leve op til dette, tager vi hvert forår til Toscana hvor vi besøger de vinproducenter, vi gerne vil samarbejde med.

På den måde sikrer vi, at vinene har den kvalitet og historie, vi gerne vil stå for – og af og til opdager vi tilmed andre italienske specialiteter, vi gerne tager med i vores sortiment,” forklarer Kim og Lene omkring deres koncept.

Har samarbejdet med butikker i Blokhus og Aalborg

De seneste tre år har man haft mulighed for at handle deres vine hos Kalstrup i Blokhus, og Aurum79 i Slotsgade i Aalborg.

Salg af vine og specialiteter har også været på webshop, men 2. juni åbner de butik på adressen Klostermarken 1 i Aalborg.

“Her vil man kunne smage og købe vores store udvalg af italienske vine, italiensk gin, samt udvalgte delikatesser som balsamico, tapanader, olivenolier etc, og med tiden også chokolade mv. Vi vil løbende udbyde nye produkter, alle med afsæt i Italien,” fortæller ægteparret og fortsætter;

“Hver lørdag i tidsrummet 10 – 14 og øvrige dage efter aftale holder vi åbent og inviterer på et glas af ugens udvalgte vin, en lille smagsprøve på lidt italiensk salami og ost, samt nogle af vores øvrige italienske specialiteter. Man kan også blive inspireret og rådgivet til en unik vinoplevelse fra en række af vores håndplukkede, italienske vinproducenter,” lyder det.

Afholder også vinsmagninger

Quist Wine afholder også en række arrangementer med smagninger for blandt andet virksomheder. Dem fortsætter de med, ligesom de nye lokaler giver dem muligheden for også at afholde mindre smagninger fra 6 til 12 personer.

“Det kan være vinklubber, vinnørder eller andre, som blot ønsker at bliver indviet i vores helt specielle, italienske vine. Vi har allerede flere temaer i støbeskeen, bl.a.  med besøg af nogle af vores italienske producenter, som vil komme forbi og give den helt autentiske historie direkte fra vinmarkerne,” lyder det.

Der er også nyheder for vinimportøren som også har et godt øje til gin, der jo er noget af det hotteste på markedet for tiden.

“Gennem vores rejser i Toscana har vi som noget nyt fået kontakt til udvalgte ginproducenter i Italien, som har ført til, at vi sidste efterår fik forhandlingen af GINEPRAIO GIN, en London Dry Gin fra Montepulciano i Toscana. Produceret 100% økologiske i en begrænset mængde på kun 2000 flasker, hvoraf meget få kommer til Danmark.

Selvom vi er og bliver vinimportører, har det været spændende at opleve den store interesse der er for gin af høj kvalitet – som vel at mærke har den gode historie, vi kræver af vores produkter,” fortæller indehaverne af Quist Wine.

Butikken åbner lørdag 2.juni kl. 10.00.

Aalborgs nye hotte spisested: Så er åbningsdatoen afsløret

Skrevet af: Michael Qureshi

Lige siden MigogAalborg kunne afsløre, at den kendte kok Mads Hyllested åbner en helt ny restaurant i byen, har der været stor interesse for åbningsdatoen.

Mads Hyllested har på blot to år ført Applaus op til at være blandt Aalborgs førende restauranter, og vandt blandt andet AALBORG AWARDS-prisen som Årets Restaurant.

Nu åbner han meget snart den franske Bistro med navnet Dejavu. Over for MigogAalborg afslører han åbningsdatoen, som er om ganske få uger.

“Vi åbner lørdag den 9. juni. Jeg er utrolig spændt på, hvordan Aalborg tager imod Dejavu, men den foreløbige respons, siden vi meldte det ud, har været utrolig positiv. Lige nu er vi i fuld gang med at få det helt rigtige look og stemning i lokalerne,” fortæller Mads Hyllested.

Åbner i det gamle Hereford

Dejavu åbner i de gamle Hereford Beefstouw lokaler på adressen Ved Stranden 7 med indgang i gården. Det ligger ikke mange meter fra Hyllesteds Applaus, så der bliver rig lejlighed til at være begge steder på en aften for indehaveren.

Mads Hyllested (tv), Hans Boldt (midt), Steen Royberg fra Nybolig Erhverv

Med åbningsdatoen på plads er det også muligt allerede fra i dag at booke bord, så du kan være sikker på at være blandt de første, der spiser på Aalborgs nye hot-spot. (du kan booke nederst i artiklen)

“Vi har allerede fået reservationer, før vi overhovedet har åbnet for selve bookingsystemet. Folk er bare nysgerrige efter, hvad vi nu har fundet på. Jeg er selvfølgelig stolt over, at folk har tiltro til, at det bliver godt. Jeg er spændt på det hele, og glæder mig til, at vi åbner,” siger Mads Hyllested.

Forbilledet er Bistro Boheme

Det nye sted bliver med et koncept i stil med en fransk Bistro, hvor forbilledet er Bistro Boheme, som i adskillige år har været et af de hotteste steder i København.

Der bliver plads til omkring 65 inden for, og der bliver desuden udendørsservering med 25-30 pladser på lune dage.

Det bliver både et frokost- og aftensted, hvor der bliver leget med klassiske bistro retter.

“Der vil være de her klassiske ting på kortet. Til frokost vil der være lette franske bistro-retter. Om aftenen går vi så på et endnu højere niveau. Det kunne være eksempelvis være fyldte vakler, brødstegt fisk, stegt hummer og de her ægte saucer som viser, at vi evner denne type mad,” siger Mads Hyllested.

“Jeg synes lidt, at hvis du ikke er til cafémad eller smørrebrød, så mangler Aalborg det her lidt lækre frokoststed, som kan sit håndværk med det franske køkken uden at ruinere nogen.

Det vil vi gerne skabe, og så ønskede jeg at skabe et alternativ til Applaus. Især på hverdagsaftener er det ikke alle, der vil bruge flere timer med Social Dining konceptet og ti serveringer.

Så kan man tage den lækre middag med de mere enkelte retter, eller det kan være til businessmødet, der skal tages over en bid mad,” forklarer Mads Hyllested.

Du kan læse artiklen, hvor Mads Hyllested fortæller om tankerne bag konceptet her

Du kan allerede booke et bord til DejaVu her

Er det Toscana eller Nordjylland? Helt unikt sommerhus til salg

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
edc.dk, Osbornsvej 87, 9370 Hals
edc.dk, Osbornsvej 87, 9370 Hals

I øjeblikket mærker vi her i Danmark en temperatur, som er varmere end det sydligste Europa. Det kan få flere danskere til at genoverveje sommerferien i udlandet og blive i Danmark sommeren over.

Hvis man drømmer om at bo som i det sydligste Europa med en sydlandsk stemning, så er der netop kommet et sommerhus til salg, som simpelthen skal opleves.

Kun 30 minutters kørsel fra Aalborg, kommer du til et fristed, som både er nær by og strand. Med vejret i øjeblikket kan man komme helt i tvivl, om man befinder sig i Danmark eller i vinmarkerne i Toscana.

Toscansk byggestil

Boligen er bygget i 2009, og er opført i enestående detaljer og eksklusive materialer. Flere af materialerne er importeret fra udlandet. Fritidshuset rummer intet mindre end 140 boligkvadratmeter.

Den toscanske byggestil er tydelig med de varme farver, og de rustikke materialer. I køkkenet har man en muret kogeø, som falder i god sammenhæng sammen med de rå vægge.

edc.dk, Osbornsvej 87, 9370 Hals
edc.dk, Osbornsvej 87, 9370 Hals

De rå muret vægge, og de rustikke materialer går igennem i hele boligen, hvor pejsen også er muret op inde i opholdsstuen.

edc.dk, Osbornsvej 87, 9370 Hals
edc.dk, Osbornsvej 87, 9370 Hals
edc.dk, Osbornsvej 87, 9370 Hals

Foruden køkkenet og opholdsstuen rummer sommerhuset et luksuriøst badeværelse med spa og bruseniche, et gæstetoilet, samt et soveværelse med walk-in closet. Skulle man ønske mere plads er der tilhørende to annekser.

Naturen er det rene idyl

Foruden den 1.225 kvadratmeter store grund, kommer man til at bo i første række ud til Kattegat med strand og skov indenfor få minutters gang.

edc.dk, Osbornsvej 87, 9370 Hals

Sommerhuset er udbudt til 4.195.000 kroner. Se boligen her.

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Stort event i Nordkraft: Hør om de vilde planer for bylivet i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
illustration: Dimension Design
illustration: Dimension Design

Næste onsdag den 30. maj kan du komme til et spændende event, der handler om Aalborgs rivende udvikling.

Du kan lytte til indlæg ved borgmester Thomas Kastrup-Larsen og idémanden bag Cloud City Martin Ole Nielsen i Nordkraft. Hør dem give deres bud på fremtidens byliv i Aalborg, og deltag i en fællesspisning og en Byttebørs.

Arrangementet, som Danske Bank er vært for, er for alle interesserede. Det koster ikke noget at deltage, og du kan tilmelde dig selv og op til 4 personer nedenfor. Her kan du også læse mere om programmet.

Overalt ses store byggekraner i Aalborg, hvor især hele området langs Havnefronten er ved at nå et internationalt niveau.

Der er mange spændende byggeprojekter i gang i Aalborg, som vil ændre hele bylivet for aalborgenserne. Det kan dog også være svært at finde hoved og hale i de mange store projekter i byen.

Bliv klogere på gigantprojektet Cloud City

Det forsøger et event i Nordkraft, arrangeret af Danske Bank, at ændre på. Det løber af stablen næste onsdag den 30. maj klokken 17-21.

Deltager du her, bliver du meget klogere på, hvad der helt konkret er at glæde sig til. Det gælder for eksempel det ambitiøse gigantprojekt Cloud City på Spritten. Her bliver kronen på værket et kunstværk af argentineren Tomas Saraceno til en værdi af 100 mio. kr.

Der er desuden planer om et helt unikt hotel, som går fra to-fem stjerner afhængig af hvilken etage, man bor på. Street Food marked, Artcenter, chokoladefabrik, mikrodestilleri og luksuslejligheder kommer der også.

I det hele taget ventes Cloud City at blive et trækplaster for mange turister verden over, som for alvor skal placere Aalborg på verdenskortet.

Animation af det kommende Spritten

Aalborgs borgmester fortæller om spændende projekter

Idémanden bag Cloud City Martin Ole Nielsen kommer blandt andet til Danske Bank-eventet og fortæller de seneste detaljer og tidsplaner for det gigantiske projekt, der er tegnet af Bjarke Ingels.

Derudover går Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen også på scenen for at give et overblik over andre spændende bylivsprojekter, som vi kan glæde os til.

“I Danske Bank følger vi alle de spændende muligheder, som bylivet byder på. Vi deler kærligheden til den udvikling, Aalborg er midt i. Så derfor håber vi at se så mange som muligt til et par spændende timer om Aalborgs udvikling og fremtidens byliv,” siger Områdedirektør Klaus Finnemann Viuff fra Danske Bank.

illustration: Dimension Design

Udover de spændende indlæg fra profiler som Martin Ole Nielsen og Thomas Kastrup-Larsen er der efterfølgende fællesspisning og byttebørs.

Har du ting i kælder eller på loftet som du ikke længere bruge, så kan du medbringe det og lægge på byttebørsen og måske selv gøre et gratis kup.

Det er ikke en betingelse, at du er kunde i Danske Bank for at deltage denne aften.

Programmet starter kl. 17.00

Velkommen – nyd en forfriskning, og aflever dine ting i Byttebørsen

Borgmester Thomas Kastrup Larsen

Idemand/iværksætter Martin Ole Nielsen, Cloud City

Fællesspisning og Byttebørs

Arrangementet slutter ca. kl. 21.00

Byttebørs: Giv hvad du har – og tag, hvad du kan bruge

Deleøkonomi har med rette fået stor opmærksomhed, og det giver mening på flere måder; det er godt for os alle, for vores fremtid og for miljøet. Og så er det faktisk hyggeligt. Medbring 1-2 ting fra loft eller kælder, som du ikke længere bruger.

Læs mere og tilmeld dig lige her

Dropper populær buffet: Jin Shing ændrer konceptet

Skrevet af: Michael Qureshi

Jin Shing har en stor plads i aalborgensernes hjerter.

Mange tager gerne til Nørresundby for at spise de legendariske burgere med dressingen, som de absolut ikke er nærige med.

En anden ting Jin Shing har været kendt for er deres populære buffet, hvor man har kunne spise sig igennem alskens asiatiske lækkerier. Men nu er det slut. Søndag den 3. juni bliver sidste dag med buffet i Jin Shing på Hjørringvej.

Har manglet siddepladser til grillbaren

I stedet udvider man grillbar-delen, og så skal køkken kapaciteten også udnyttes til nye større projekter.

“Vi har kørt med buffet-konceptet i en del år nu, og jeg har længe gerne vil prøve noget nyt. Det er stadig grillbaren, der er vores hovedforretning, og mange gange har vi manglet pladser til kunderne i grillbaren.

Nu går vi fra 48 siddepladser til 90 siddepladser, så det bliver en god ændring for vores gæster,” siger Hung Han Tang, indehaver af Jin Shing, til MigogAalborg.

Blandede følelser fra gæsterne

Der har været masser af respons på Jin Shings Facebook, hvor de har over 7.000 følgere, siden udmeldingen om buffetens fremtid.

“Efter en halv time var det allerede nået ud til 37.000 mennesker. Der har været masser af respons. Mange med blandede følelser. Mange gode stamkunder i buffetrestauranten har været kede af, at vi nu fjerner den. Mange andre har skrevet, at så længe de stadig kan få vores cheeseburger med dressing, så er verden reddet, haha.

Så er der også nogle, der har læst det for hurtigt og forstået det sådan, at vi lukker hele Jin Shing. Det er heldigvis ikke tilfældet. Vi tror på, at det bliver en endnu bedre oplevelse nu for vores gæster fremover,” forklarer Hung Han Tang.

20 år siden de overtog fra forældrene

Sidste år var det 20 år siden, at brødrene Hung Han Tang og Hung Chanh Tang overtog Jin Shing fra deres forældre. Det er et jubilæum, de naturligt nok er stolte af. Forældrene flygtede fra Vietnam og skulle være havnet i New York.

I stedet blev det Nr. Uttrup, og i 1985, for 32 år siden, åbnede de grillbaren på Hjørringvej i Nørresundby.

Det er en præstation i sig selv, at en grillbar kan holde sig kørende i mere end 32 år med mere moderne gastronomiske tider i Danmark. Endnu mere imponerende, at Jin Shing år efter år afleverer et årsregnskab med millionoverskud.

“Jeg er så glad for, at vores kunder elsker vores grillmad. Grillbaren er noget helt særligt her i Aalborg-området. Folk siger tit til mig, at de ikke kan få den samme burger eller forårsrulle andre steder,” forklarer Hung Han Tang.

Får mere plads i køkkenet

Der har også været flere overvejelser omkring at lukke buffeten ned.

“Der vil altid være madspild på en buffet. Folk fylder ofte tallerkenerne mere, og spiser måske ikke op. Men nu får vi mere plads i køkkenet til at arbejde med vores leverancer ud til supermarkeder. Det er en satsning, som vi øger vores fokus på nu,” forklarer Hung Han Tang.

Lige nu leverer Jin Shing dressing, sushi samt kinesiske retter til udvalgte supermarkeder, der har egne delikatesse butikker. Det er blandt andet en række Meny-supermarkeder, Super Brugsen og så sælges deres asiatiske specialiteter endda også i Salling Super.

“Når en gigant som Salling ringer og bestiller, så er det en kæmpe ære for os. Det betyder også, at folk kan lide, det vi laver. Vi har mange fantastiske samarbejdspartnere. Om fredagen producerer vi 4000 stykker sushi til dem, vi leverer til, og har man samtidig buffeten, så har det været svært at følge med.

Det kan vi lave om på nu. Nu kan vi være i stand til at levere til endnu flere supermarkeder rundt omkring,” forklarer Jin Shing-ejeren.

Så elsker du Jin Shings buffet, så skal du skynde dig forbi, da den lukker helt ned søndag den 3. juni om små to uger.

Du kan følge Jin Shing på Facebook her