Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kagemand og præmier: Kom til Kæphestevæddeløb i weekenden

Af Stine Kjølby Christensen
Photo of hobbyhorse by Eponi (www.eponi.fi)
Photo of hobbyhorse by Eponi (www.eponi.fi)

Lørdag den 18.september inviterer Vestbyen Rideklub til kæphestevæddeløbet ”Anne”.

”Da vi læste, at Nordea-fonden ønskede at donere penge til mindre motionsløb, blev vi enige om, at et kæphestevæddeløb kunne være et sådan løb.

Vi sendte en ansøgning afsted, blev godkendt og vi har nu købt både kæpheste og -spring, så 60 børn gratis kan melde sig til.

Vi har tre starttidspunkter, og den første start kl. 9.45-10-45, er allerede fuldt booket. Men der er flere pladser på de to andre tider,” fortæller Cecilie Andreasen, daglig leder af VeB.

Første udgave af Kæphestevæddeløb

Kæphesteløbet ”Anne” er det første af dens slags for den lille rideklub på Annebergvej, men nok ikke det sidste, står det til Cecilie.

Derudover ønsker Cecilie også at lave kæphestehold som en del af det ugentlige skema. Det er ifølge hende, blevet en voksende disciplin under Dansk Rideforbund, som også VeB er medlem af.

”Kæpheste er blevet hot, derfor var det også oplagt at søge midler til et løb via Nordea-fonden.

Udover støtte fra Nordea-fonden har Guldbageren på Kastetvej valgt at sponsorere kagemand og Kvickly i Vestbyen små præmier til alle børn der deltager i løbet.

Det er skønt med den lokale opbakning fra både Guldbageren og Kvickly, som ønsker at støtte op om, at børn og deres familier fra nærmiljøet kan få sig en hyggelig og aktiv lørdag formiddag.

Gratis tilmelding

Ruten, børnene på kæphestene skal løbe, er 1,3 km lang, og der er små spring undervejs. Man kan vælge at hoppe over, eller løbe udenom.

Vi har indkøbt kæpheste, så de bliver udleveret inden start, vi laver en lille opvarmning på kæphestene, så benene og kæphesten er varmet godt op inden starten lyder,” fortæller Cecilie.

Du kan læse mere samt tilmelde via Vestbyens Rideklubs hjemmeside.

Selvom løbet er gratis er tilmelding nødvendig. Der er t-shirts, kagemand samt præmier til alle tilmeldte børn (max 60 børn)

Cafeteria’et vil være åbent samt bålhygge på gårdspladsen