Kæmpestort i USA: N-ice Bike laver is på 30 sekunder i Aalborg
Alex Kristensen er indehaver af N-ice bike, og så er han egentlig uddannet landmand.
Derfor lå det ikke umiddelbart i kortene, at han skulle ende med at drive en virksomhed, der på ladcykel drager ud i det danske sommerland og sælger is frisklavet direkte fra ladet.
Is, der vel at mærke ikke fryser ved hjælp af en gammeldags, konventionel fryser. Men i stedet ved hjælp af flydende kvælstof.
Og det er så her, at trådene begynder at samles. For trods landmandsuddannelsen startede Alex i 2015 som selvstændig med virksomheden Nordjysk gasteknik, der sælger industrigas til den tunge industri.
I forlængelse af det startede han desuden webshoppen nitro-gen.dk, der sælger flydende nitrogen – i daglig tale kendt som flydende kvælstof.
Helt nyt i Danmark
Her er kunderne primært restauranter, der bruger nitrogen i molekylær gastronomi samt skoler, der bruger det i kemi- og fysikundervisningen og sundhedssektoren.
”Og derfra lå det jo lige til højrebenet at prøve at sælge is på den her måde. Det er kæmpestort i USA, men det er ikke rigtig kommet til Danmark endnu. Jeg ved, at der et firma i København, der gør i det samme. De var de første i Danmark. Så vi må jo være nummer to” siger Alex Kristensen.
Opskriften er faktisk rimelig enkel. En iscreme kommes i en skål, og så hældes der flydende nitrogen på. Der røres rundt. Og så er der faktisk is!
Alex Kristensen startede N-ice bike op i foråret. Sommeren 2017 har været en testsæson for ham, og med de begrænsede solskinstimer, vi har haft i år, har der ikke været meget mulighed for at sælge is.
Isen bliver rigtig cremet
Men den feedback, han har fået, når han har været ude, har været positiv.
”Når vi kommer ud, oplever vi, at folk er rigtig glade. Når vi laver is på den her måde er iskrystallerne meget små, og det gør isen rigtig cremet. Derudover er det jo sjovt at se på, og folk er imponeret over, at det kan lade sig gøre at lave is fra bunden på 30 sekunder”.
Selvom vejret ikke har været det bedste i år, så tror han meget på sit produkt, og fremtidsdrømmene for virksomheden er store.
I første omgang er drømmen at udvide med flere cykler og nå ud til andre byer. At deltage ved private events og indgå samarbejde med caféer ville også være oplagt:
”Vi ser det allerede på de finere restauranter i de store byer, at de bruger nitrogen i deres madlavning. Jeg vil gerne gøre det nemt tilgængeligt for de caféer, der ønsker at skille sig ud. Lave startpakker, så de kan lave unik is til deres kunder. De kan også være med til at udvikle deres egne istyper”.
Bare rolig, der er ingen fare på færde
Synes du, det lyder lidt farligt at kombinere fødevarer og kvælstof? Så forsikrer Alex, at der slet ikke er noget giftigt ved det.
Faktisk benyttes nitrogen meget i fødevareindustrien, fx til at lynfryse frostgrønsager og pizzaer ned, inden det kommer i butikkerne.
Når Shoppen afholder Iværksætterdage i dagene fra d. 12/10-14/10 står Alex sammen med sine ispiger klar til at lave en masse is på sin ladcykel. Så kom ud og prøv det.
For ham er det en unik mulighed for at komme ud og præsentere sit produkt og samtidig netværke med andre virksomhedsejere.
MigogAalborg er mediepartner på iværksætterdage i Shoppen
Torsdag, fredag og lørdag kan du møde nogle af Nordjyllands mest spændende nystartede virksomheder. Derudover kan du møde flere etablerede iværksættere og få gode råd.
Fredag den 13. oktober kan du kl. 11.30 høre et iværksætter-panel bestående af
Jacob Risgaard, medstifter og partner i Coolshop
Thomas Bjuring, stifter af BK Rengøring og direktør i Aalborg Pirates
Frederik Löwe, stifter af We Feat
De interviewes af MigogAalborgs chefredaktør Michael Qureshi.
Lørdag den 14. oktober klokken 12.00 kan du møde et panel med
Lisa Dalsgaard, stifter af Goodiepack og kåret til Årets Kvindelige Iværksætter i Danmark 2016
Christoffer Baadsgaard, stifter af online-inkasso Debito
Rasmus Arendt Nielsen, partner i Brandheroes
Du kan læse mere om Iværksætterdage i Shoppen her.