Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Whisky for en million kr.: Danmarks vildeste Johnnie Walker-samling udstilles i Aalborg

Af Michael Qureshi
PR foto Johnnie Walker
PR foto Johnnie Walker

I 2019 fik Aalborg sin første vaskeægte whiskybar.

Og selv om Corona har givet barer, restauranter og værtshuse svære vilkår med forskellige restriktioner, så er Whiskybaren på Hadsundvej i Vejgaard blevet et tilløbsstykke.

Bag bardisken står whiskyentusiasten Rune Holm, og han er snart klar med et helt særligt tiltag.

Han er nemlig med egne ord den største Johnnie Walker-nørd, og fra den 6. maj udstiller han den imponerende samling, der ikke findes magen til i hverken Danmark eller øvrige Skandinavien.

Værdi på over en million kroner

Indehaveren af Whiskybaren Kahytten, Rune Holm, har gennem mere end ti år samlet på Johnnie Walker-flasker og har fået opbygget en samling på mere end 350 forskellige flasker med en samlet værdi på over en million kroner.

Det har gennem flere år været et ønske for Rune at udstille samlingen – at invitere indenfor i hans univers.

Det startede med en flaske Red Label over et spil poker og har gennem årene udviklet sig til både hobby, passion og arbejdsliv.

Det var en kombination af ønsket om at udstille samlingen, overvejelser om ny karriere efter 14 år som lærer i folkeskolen, flytte fra Storkøbenhavn til Aalborg og en gammel drøm om at have sit eget sted, der gjorde, Rune skiftede spor og åbnede sin egen whiskybar – med Johnnie Walker i fokus.

Whisky for en million kr.: Danmarks vildeste Johnnie Walker-samling udstilles i Aalborg

Fire dage lang udstilling

Nu opfylder han sit eget ønske om at vise samlingen frem for offentligheden, for på Whiskybarens første åbningsdag i 2021 – torsdag d. 6. maj – starter den fire dage lange udstilling.

Ifølge Diageo Danmark og flere af Danmarks førende whiskyeksperter, er det den største samling af Johnnie Walker i Danmark – eller endda Skandinavien, og det er en af verdens største private JW-samlinger til offentlig udstilling.

De fleste kender Johnnie Walker for Red og Black Label, men der findes også Blue, Green, Gold, Double Black og mange flere – og blandt de forskellige labels både helt almindelige og meget sjældne flasker.

Samlingen giver et unikt indblik i Johnnie Walker fra kendte klassikere til sjældenheder som fx Red Label Limited Edition for Germany og den unikke Black Label med Whiskybarens navn på, men også Gold Label Reserve flasken ’Berlin Bear 2019’, som er en ud af 25 unikke flasker og den omkring 50 år gamle blend, Excelsior, som der blev lavet cirka 5.000 flasker af i 1997.

Whisky for en million kr.: Danmarks vildeste Johnnie Walker-samling udstilles i Aalborg

Sjældne flasker i samlingen

Selvom Rune har samlet bredt indenfor Johnnie Walker-brand’et, så er det Blue Label, der står hans hjerte nærmest.

Derfor finder man de fleste af de sjældnere flasker blandt de cirka 145 Blue Labels, der er i samlingen.

Det gælder fx den kun 2,5cl store Angel’s Share med 25 nummererede flasker i alt, og de to nærmest ikoniske flasker fra Korea – perlemor-flasken Bu Gwi Yeong Hwa og keramikflasken Sashindo, som der er lavet henholdsvis 500 og 600 af.

Samlingen består desuden af et ud af 30 sæt Stars/Chinese Astrology og den perlebesatte, unikke Loma Linda fra Mexico – nummer 102 af 200 flasker – og mange flere, som der kun findes få hundrede eller få tusinde af på verdensplan.

Udstillingen er åben i Whiskybaren Kahyttens åbningstid torsdag d. 6. maj og fredag d. 7. maj kl. 15 – 23, lørdag d. 8. maj og søndag d. 9. maj kl. 13 – 23. Whiskybaren Kahytten, Hadsundvej 11A, 9000 Aalborg.

Gæster tilbydes et glas champagne eller et glas Blue Label, når de kommer (så længe lager haves).

Hvad: Kæmpe Johnnie Walker-udstilling
Hvor: Whiskybaren Kahytten, Hadsundvej i Vejgaard
Hvornår: Mellem 6-9. maj 2021

Del artikel

Andre læser også