Whisky for en million kr.: Danmarks vildeste Johnnie Walker-samling udstilles i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
PR foto Johnnie Walker
PR foto Johnnie Walker

I 2019 fik Aalborg sin første vaskeægte whiskybar.

Og selv om Corona har givet barer, restauranter og værtshuse svære vilkår med forskellige restriktioner, så er Whiskybaren på Hadsundvej i Vejgaard blevet et tilløbsstykke.

Bag bardisken står whiskyentusiasten Rune Holm, og han er snart klar med et helt særligt tiltag her i december.

Han er nemlig med egne ord den største Johnnie Walker-nørd, og mellem jul og nytår udstiller han den imponerende samling, der ikke findes magen til i hverken Danmark eller øvrige Skandinavien.

Har samlet mere end 350 flasker

Han anslår selv, at den samlede værdi på samlingen af det kendte whiskymærke er på omkring en mio. kr.

“De fleste tror, der kun er to Johnnie Walker blends (Red og Black), men jeg har gennem årene samlet mere end 350 flasker, hvoraf Red og Black kun udgør en lille del, og den skønsmæssige værdi ligger på omkring en million kroner,” fortæller Rune Holm til MigogAalborg.

Den store whiskyentusiast har samlet Johnnie Walker-flasker gennem de seneste 10 år, og nu er det tid til at vise hele samlingen frem her i Aalborg.

“Jeg udstiller samlingen i perioden 26.-29. december 2020 i klar forventning om, det vil tiltrække et stort publikum.

Det er ikke bare en mulighed for at se en unik Johnnie Walker-samling, men helt generelt en kæmpestor whiskysamling.

Foruden det også er en slags kunstudstilling, fordi Johnnie Walker – som et af få whiskybrands – går virkelig meget op i æstetikken i designet af deres flasker,” forklarer Rune Holm.

Del af Rune Holms eksklusive samling

Fra skolelærer til fuldtids whiskyentusiast

Han fortsætter;

“Min samling har nået en størrelse, hvor jeg har mere end 350 flasker samt en masse JW-merchandise (golfkølle, manchetknapper, bøger, glas mv.), og jeg anses af Diageo Danmark og danske whiskysamlingseksperter til at være Danmarks førende Johnnie Walker-amatørekspert.”

For et år siden sprang Rune Holm fra et job som skolelærer til at være fuldtids whiskymand med sin whiskybar tæt på Aalborgs midtby.

“Jeg har naturligvis et af de største Johnnie Walker-udvalg blandt barer i Europa med 46 forskellige på hylderne, og de udgør en betragtelig del af barens over 200 whiskyflasker.

Jeg er som alle andre i min branche hårdt ramt af Covid-19, og jeg søgte derfor Erhvervsstyrelsens Aktivitetspulje for restaurationer.

Jeg har i den forbindelse fået muligheden for at give min gæster en unik mulighed – at se hele min samling udstillet i baren,” slutter Rune Holm.

Hvad: Kæmpe Johnnie Walker-udstilling
Hvor: Whiskybaren Kahytten, Hadsundvej i Vejgaard
Hvornår: Mellem 26-29 december 2020
Du kan læse mere her