Kæmpe trampolinpark, VR og Escape Rooms: Stor efterspørgsel på Blå Mandag i Bowl’n’Fun

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto
Arkivfoto

I starten af januar 2020 kan vi se frem til, at Danmarks største kæde af bowling- og forlystelsescentre, Bowl´n´Fun, åbner i City Syd.

Det bliver kædens 17. på landsplan, og centeret i Aalborg bliver landets allerstørste på hele 12.500 kvadratmeter, så der er virkelig lagt op til store oplevelser for både store og små.

“Vi glæder os helt vildt til at åbne, og selvom vi har lang vej endnu, taber jeg kæben, hver eneste gang jeg besøger stedet.

Hold nu op, hvor er det stort, og hvor bliver det bare fedt!,” fortæller en begejstret Lene Høj Larsen, direktør for Bowl´n´Fun, til MigogAalborg.

Selvom centeret er nogle måneder fra åbning endnu, oplever Bowl´n´Fun ekstra stor efterspørgsel efter deres Blå Mandag i Bowl´n´Fun“, som er en kæmpe succes over hele landet.

“Vi har allerede fået mange henvendelser fra forældre, og derfor har vi nu åbnet op for bookinger,” afslører Lene over for MigogAalborg.

Et mekka for konfirmanderne

På de blå mandage får centeret et stort konfirmandtema, og der bliver pyntet op, så de unge mennesker virkelig får en fest.

“Det bliver et sandt mekka for konfirmanderne, og dagen bliver spækket til med fede aktiviteter. Det bliver en dag med fest og farver, hvor konfirmanderne virkelig kan boltre sig,” fortæller Lene.

VI har samlet et overblik over de aktiviteter, som man kan vælge imellem på dagen:

2500 kvm. trampolinpark

Som den helt store nyhed i Aalborg, får centeret en KÆMPE trampolinpark, som inkluderer alt fra sjove forhindringer, svævebane, Ninja Battle bane, Wipe Out og meget, meget mere.

Den kan man selvfølgelig også boltre sig i, hvis man vælger at holde Blå Mandag i Bowl´n´Fun.

“Jeg forudsiger, at den bliver det helt store trækplaster, og jeg tror, at tiden vil flyve afsted på de 2500 kvadratmeter,” siger Lene.

Virtual Reality (VR)

Med VR kan konfirmanderne se frem til en vild og actionfyldt omgang, hvor de kan komme i kamp-arenaen og sammen kæmpe mod 200 zombier.

Man er 10 spillere på banen, og så handler det om at slå de onde zombies ihjel.

“Man lever sig virkelig ind i det, og det er svært ikke at komme til at skrige undervejs, når zombierne kommer for tæt på,” siger Lene med et grin.

Cube Ultimate Challenge

Hvis du ikke har hørt om Cube endnu, er det nok helt naturligt.

Det er nemlig et forholdsvis nyt koncept i Danmark, hvor man skal igennem 25 aktivitetsrum og blive udfordret på sine tekniske, taktiske og fysiske færdigheder.

“Man er typisk et team på fire personer, og så har man 2-3 minutter til at løse alt fra gåder, fysiske udfordringer osv. Det er et sjovt og udfordrende spil, hvor det virkelig handler om at samarbejde og bruge hinandens styrker. Jo før du kan komme ud, jo bedre score får du,” forklarer Lene.

Bowling

Intet Bowl´n´Fun uden bowling, og det nye center får hele 16 splinternye bowlingbaner, som konfirmanderne også kan boltre sig på.

“Vores DJ, som sørger for fed musik undervejs. Derudover kan man selvfølgelig også købe alkoholfrie blå drinks, og vi laver sjove konkurrencer undervejs,” siger Lene.

Laser Hero

Konfirmanderne kan også prøve kræfter med Laser Hero, hvor man er op mod 20 mand på banen ad gangen. Her er det helt lovligt at skyde sin bedste ven i ryggen, for alt foregår ved hjælp af den harmløse Laser-teknologi.

“Rummet er helt mørkt, og så har vi sat små forhindringer op, så det ikke bliver alt for nemt. Derudover har vi også et stort lys – og lydshow, som danner rammen om jagten efter point,” fortæller Lene.

Mini golf

Blå Mandag i Bowl´n´Fun er også meget andet end vilde hop i trampolinparken og adrenalinfremkaldende VR-oplevelser.

De unge mennesker kan også hygge sig med et gammeldags slag minigolf, og her kan de nyde en helt ny 12 hullers golfbane, hvor pulsen kan komme lidt ned igen.

Derudover kan man også prøve kræfter med tre helt nye Boule (Petanque)-baner, som kræver præcision og et godt boldøje.

Escape- og Break In Rooms

Bowl´n´Fun i Aalborg får også hele fire Escape Rooms og 1 Break-in Room, hvor du starter “udenfor” rummet, og skal bryde ind ved hjælp af intelligens og samarbejde.

Rummene kræver intenst samarbejde og masser af teamwork, og man skal ved hjælp af ledetråde og skjulte spor løse forskellige opgaver, der til sidst udløser nøglen til friheden.

Temaet er bygget op omkring det populære Hogwarts-univers fra Harry Potter-filmene.

“Vi har haft nogle af Europas dygtigste designere til at lave de her Rooms, og der venter en mega sjov oplevelse for alle,” siger Lene.

Kæmpe Blå Mandags buffet

Uden mad og drikke, duer konfirmanderne ikke …

Derfor er der også Blå Mandags Buffet inkl. ta’ selv softice med i prisen, som man kan nyde på restauranten The Grill i centeret.

“Vi har sørget for, at alle konfirmandernes livretter er en del af buffeten, og der er ingen, der går sultne hjem,” lover Lene.

Konfirmanderne kan blandt andet se frem til nuggets, lækre BBQ-ben, pizza slices, wraps m/pulled pork og lækker ta’ selv softice.

Afslappede forhold for forældre

Selvom hovedformålet for Blå Mandag selvfølgelig er en uforglemmelig dag for de unge mennesker, er der også sørget for forældrene på dagen.

“Vi får et stort loungeområde midt i centeret, hvor der er fred og ro. Her har man også et perfekt overblik over centeret, hvor der blandt andet er udsyn til den store trampolinpark,” siger Lene.

Her kan forældrene holde øje med både konfirmander, pengesager og konfirmationsgaven i form af den nye smartphone, som bare IKKE må gå i stykker.

Praktisk info om Blå Mandag i Bowl´n´Fun

På datoerne 27. april, 4. maj, 11. maj, 18. maj og d. 25. maj kan man vælge MEGA BLÅ MANDAG, som er den ultimative pakke med Blå Mandags buffet, inkl. ta’ selv softice, 1 times trampolinpark og 3 valgfrie aktiviteter.

Den koster 459 kr. inkl. skoleje og skridsikre sokker er med i prisen.

18. maj og 25. maj kan man desuden vælge pakken ALM BLÅ MANDAG, som inkluderer Blå Mandags buffet, inkl. ta’ selv softice og 3 valgfrie aktiviteter.

Den koster 329 kr. og er ekskl. skoleje på 18 kr. og obligatoriske skridsikre sokker til 20 kr.

Man kan desuden tilkøbe Escape Room for 79 kr. pr. person, og sodavand og Slush Ice ad libitum kan tilkøbe for 99 kr på alle dage.

Når du bestiller, kan du vælge mellem tidspunkterne kl. 09.00-15.00 eller kl. 15.30-22.00.

Lene oplyser, at der cirka er plads til 400 personer pr. session, og de første bookinger er allerede foretaget.

Er du interesseret i at holde Blå Mandag i Bowl´n´Fun kan du sende en mail til aalborg@bowlnfun.dk, ringe på 88 77 49 00 eller finde meget mere info lige her.

Du kan også følge byggeriet af den nye Bowl´n´Fun på Facebook, og tilmelde dig deres VIP-Club,, hvor du bliver den første, når de gode tilbud og nyheder.

Nordkraft fylder 10 år: Fejres med kæmpe parade igennem Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Visit Aalborg
Foto: Visit Aalborg

Oplev en helt unik forestilling både i byen og i Nordkraft, når centeret fejrer sin 10 års fødselsdag i Aalborg.

Fødselsdagen markeres med en særlig parade, der med optræden, kul, lys, fakler, stemning musik og en helt masse NordKRAFT bevæger sig gennem Aalborg.

Paraden finder sted fredag d. 27. september fra kl. 19.30.

Tre kulvogne, en lanterne med lys i, skuespillere, sambadansere og paradefolk med fakler vil i samlet flok bevæge sig fra Nordkraft gennem Nørregade og Nytorv, når mørket falder på.

Alle i byen er velkomne til at gå med i paraden – eller blot kigge på.

Når paraden rammer Nordkraft igen, er der udstilling, danse-performance og skåltale i Kedelhallen.

Azzurra griller gratis pølser og byder på øl/vand, så længe lager haves.

Fra kulkraftværk til kulturkraftværk

Teater Nordkraft og Kunsthal NORD står bag paraden, som ifølge teaterleder på Teater Nordkraft, Jakob Tekla Jørgensen, passer perfekt som en hyldest til Nordkraft og Aalborg:

“En parade er den helt rigtige fejring i en by som Aalborg, som med Nordeuropas største karneval er vant til den slags optoge.

Aalborg har ændret sig som by, og bygningen Nordkraft er central i udviklingen fra industriby til videns- og kulturcenter i Nordjylland,”

Paradevognene skabes af kunstnerduoen Jens & Morten. Den ene halvdel af duoen, Jens Ardal, har i sit arbejde også taget udgangspunkt i Nordkraft som et billede på Aalborgs udvikling:

“Nordkraft satte i mange år strøm til Aalborg, men sender nu en anden form for energi ud i byen med de mange kultur- og fritidstilbud.

Med paraden viser vi Nordkrafts udvikling fra kulkraftværk til kulturkraftværk og fremhæver vigtigheden af både det fortidige og det nutidige,” siger han.

Efter paraden fortsætter fejringen i Kedelhallen, hvor paradevognene udstilles. Her vil dansekunstneren Sandro Masai lave en performance i Kedelhallen til ære for Nordkraft.

Skuespiller Jacque Lauritsen holder en skåltale skrevet af Teater Nordkrafts bestyrelsesformand, Johannes Andersen.

Vores allesammens Nordkraft

Jakob Tekla Jørgensen understreger, at aftenen er for alle med tilknytning til eller begejstring for Nordkraft:

“Igennem Aalborg løber der usynlige tråde mellem mennesker, og mange af dem løber igennem Nordkraft.

Her mødes folk i aftenskolen, ungdomsskolen, til koncerter, i idrætsforeninger og til træning, til ølsmagning, kunstoplevelser og et væld af arrangementer.

Til paraden mødes alle disse mennesker i et samlet udtryk og fejrer i fællesskab vores allesammens Nordkraft.

Der bliver musik, fest, kunst og optrædener i Kedelhallen – og selvfølgelig pølser grillet over kul!”

Paraden er støttet af Statens Kunstfond og Nordjyllandsværket.

Program fredag den 27. september
19:30 – 20:30: Parade fra Kjellerups Torv (se rutekort)
20:30 – 21:15: Gratis grillede pølser og øl/vand på Kjellerups Torv – så længe lager haves. I Kedelhallen er der udstilling, performance og reception
21:00 – 21:15: Skåltale for Nordkraft i Kedelhallen
21:15 – 22:30: Udstilling og reception

Der tages forbehold for ændringer i programmet.

Hvad: Nordkraft X parade og fejring
Hvor: Nordkraft, Kjellerups Torv
Hvornår: 27. september, 19.30-22.30

Læs mere her.

Kæmpe interesse for legenden: Jan Mølby holder ekstra foredrag i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Jan Mølby er en legende både i Danmark og i Beatles-byen Liverpool.

Da han spillede fodbold var det ofte nok bare at stå omkring midterlinjen og spille sukkerbolde til angriberne. Dengang var der ikke pulsure og hjerterytme-målere for at optimere formen.

Her var det turen til pubben efter kampen, der ofte afgjorde kampe, fordi sammenholdet på fodboldholdet blev skabt over en masse øl.

Kun de færreste danske fodsboldspillere har haft en karriere, der kan måle sig med Jan Mølbys. På 12 sæsoner vandt han tre engelske mesterskaber og tre FA Cup-finaler med Liverpool.

Spillede med verdensstjerner

I perioden spillede The Great Dane sammen med flere af datidens største profiler som Kenny Dalglish, John Barnes og den faste værelseskammerat Ian Rush.

Det har kastet masser af uforglemmelige øjeblikke af sig både på og uden for banen – øjeblikke som Jan Mølby eksklusivt går i dybden med på sin Danmarksturné.

Interessen for Mølbys foredrag er kæmpestor her i Aalborg. Således er der booket et ekstra foredrag ind i Musikkens Hus, som finder sted onsdag d. 30. oktober.

Der er muligvis over en måned til, men allerede nu melder arrangørerne om få billetter tilbage.

Skal vi ikke lige huske tilbage til sidst Mølby var i Aalborg med et foredrag. Der rundede han aftenen af med at tage ned på John Bull Pub og skrive autografer og fortælle flere røverhistorier.

I foredraget i Musikkens Hus kan du blandt andet høre om dengang, da Bruce Grobbelaar måtte sys med 30 sting inden VM-finalen for klubhold, eller da Mølby slog syv tænder ud på Upton Park.

Få også svar på, om han stadig har en butler, og hvorfor han ikke var på julekort med Richard Møller Nielsen.

Hvad: Jan Mølby foredrag
Hvor: Musikkens Hus
Hvornår: Onsdag d. 30. oktober kl. 19.00
Billetter her

Bliver en kæmpe begivenhed: Forventer 25.000 til flytning af Rubjerg Knude Fyr

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Toppen af Danmark
Foto: Toppen af Danmark

Om godt en måned sker der noget helt usædvanligt i Nordjylland, som i den grad også tiltrækker enorm interesse fra aalborgensere og øvrige nordjyder.

Det 23 meter høje fyr Rubjerg Knude, en af Nordjyllands mest kendte attraktioner, skal nemlig flyttes 80 meter til en ny placering.

Dem der har set det i virkeligheden eller endda været oppe i fyret kan nok skrive under på, at det altså er ret stort.

Så det er svært at forestille sig, at man sådan fysisk lige skal flytte fyret.

Kan ryge i vandet

Rubjerg Knude Fyr er nemlig i overhængende fare for på et tidspunkt at ryge i vandet, hvis man ikke reagerer i tide.

Den lokale murerforening Lønstrup Murerforretning skal stå for den komplekse opgave med at rulle attraktionen et stykke væk.

Fyret skal nærmest have rulleskøjter på, og det vil kunne bevæge sig med cirka otte meter i timen.

Det ligger fast, at det sker i uge 43 men selve dagen afhænger af vind og vejr. Ikke desto mindre har man allerede indikationer hos Hjørring Kommune, at det bliver en kæmpe begivenhed.

Faktisk forventer man, at over 25.000 nysgerrige kigger forbi for at se fyret blive flyttet.

Det skriver TV 2 Nord.

Marker som p-pladser og shuttle busser

Man forventer også rigtig mange fra Aalborg, som tager turen op samt fra hele oplandet omkring det berømte fyr.

Flere marker inddrages til at være p-pladser i uge 43, hvor man har en kapacitet på 1500 biler. Derudover indsættes der shuttle busser fra Løkken og Hjørring, som skal køre i pendulfart mellem byerne og Rubjerg Knude Fyr.

“Vi skal hyre busser, vi skal leje telte til de aktiviteter, der skal foregå. Vi skal lave aftaler med rigtig mange mennesker. Vi skal jo have politi, hjemmeværn og beredskab på plads,” fortæller Leif Lund Jakobsen fra Hjørring Kommune til TV 2 Nord.

Beregninger siger, at det det ikoniske fyr med garanti vil skride i vandet, hvis man ikke gør noget.

Derfor tager man den store risiko med at flytte fyret, selv om der kan komme skader på det ved flytningen.