Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kæmpe stjerne i svøb: Calby spiller koncert i Aalborg

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Yannick-Wolff
Foto: Yannick-Wolff

Du har helt sikkert hørt hans kæmpe hit Burnout i radion.

Hittet har i mange uger faktisk været det mest shazamede nummer i Danmark.

Bag nummeret står en af dansk musiks helt nyt stjerneskud.

Nu annoncerer det populære soultalent sin første Danmarkstour, der bringer ham til Aarhus, Odense, København og heldigvis også Aalborg.

Det sker lørdag den 19. september kl. 21.00, hvor Studenterhuset kan byde ham velkommen.

Hans første single blev P3’s Uundgåelige. Hans første koncert blev udsolgt. Hans anden single har bragt ham i folkets søgelys i ind- og udland.

Her kan du høre en liveversion af Burnout:

Man kan fristes til at tro, at vi har at gøre med en selvsikker kunstner, der i en tidlig alder udstak en retning for sig selv og fulgte den med største selvfølgelighed.

Men så enkelt er det ikke. Sangene har en klar tematik om det evige voksende menneske og alle de udfordringer, opture og nedture livet kaster af sig.

Krydsfeltet mellem pop, soul og indie rock

Han voksede op med musik og sov i sin barnevogn bag Copenhagen Jazzhouse, når hans forældre optrådte. Det var aldrig et spørgsmål, om han skulle være musiker.

Spørgsmålet var, hvilken vej der var den rette. Vejen er for alvor fundet nu, og i samarbejde med co-producer Magnus Larsson, medgrundlægger af Lukas Graham, har Calby skabt et ambitiøse og kompromisløst soulunivers.

Der er en masse amerikansk tradition på spil hos Calby. Selve grundindspilningerne er one-takes lavet på analog 8-spors bånd, for med Calbys egne ord tilføjer det ”en dimension af tilstedeværelse, jeg ikke har kunnet finde andre steder.”

Hans sange og univers bevæger sig i krydsfeltet mellem soul, pop og indie rock og besidder en tidløshed, som gør det svært at definere, om musikken er skabt i dag eller i en anden tidsalder. Der er fokus på det gode håndværk, live instrumenter og den stærke sang.

Hvad: Koncert med Calby
Hvor: Studenterhuset
Hvornår: Lørdag d. 19. september kl. 21.00
Pris: 160 kr.

Du finder billetinfo her.