Kæmpe projekt: Aalborgs første cykellegebane indvies i dag

Skrevet af: Michael Qureshi
Der er mange spændende ting ved den nye cykellegebane
Der er mange spændende ting ved den nye cykellegebane

Aalborg Kommune har ambitioner om at blive en af landets førende cykelkommuner.

Det understreges stærkt af, at man i dag kl. 12.00 indvier Aalborgs første cykellegebane og ikke mindst Nordjyllands første cykelbibliotek.

Der vil være rig mulighed for at afprøve cykellegebanen i løbet af i dag. Den er beliggende i Løvvangområdet i Nørresundby, og er designet til, at alle kan bruge den.

Lige fra børn, der er ved at lære deres cykel at kende til børn og unge, der allerede cykler godt. Men også voksne, som ønsker at prøve kræfter med cyklen på banen, er mere end velkomne til at slå sig løs.

Eksempelvis er der i forlængelse af cykellegebanen et kuperet skovareal, hvor man kan give sig i kast med et mountainbikespor. Der er store forventninger til, at cykellegebanen vil blive et eftertragtet udflugtsmål for familier såvel som for Aalborg Kommunes skoler og institutioner.

“Det er jo fantastisk, at cykellegebanen nu står klar. For tre måneder siden var det et helt andet og meget lukket areal. Med banen er rammerne sat for cykelglæde og cykelleg, som vi håber kan får endnu flere til at vælge cyklen i hverdagen.

Når vi åbner cykellegebanen åbner vi samtidig et cykelbibliotek, hvor man kan afprøve forskellige typer af cykler – en ny og sjov måde at promovere cyklismen, udtaler rådmand i By- og Landskabsforvaltningen Hans Henrik Henriksen og tilføjer:

“Jeg synes, det er meget imponerende, hvad vi har fået ud af et relativt beskedent budget takket være støtte fra Cyklistforbundet og Nordea Fonden og et rigtig fint samarbejde på tværs af forvaltningerne i Aalborg Kommune.”

Formålet med cykellegebanen er at gøre cyklen til det naturlige valg af transportmiddel, og at særligt børn bliver fortrolige med cyklen, før de kommer ud i trafikken.

Derfor kan der på cykellegebanen både trænes cykelsikkerhed og basale cykeløvelser. Det er ikke uden grund, at området kaldes for cykellegebanen, for som ordet angiver, er banen et sted hvor alle, uanset alder og niveau, kan få lov til at finde sit indre legebarn frem.

Cykellegebanen skal være et samlingssted, som forener leg og læring.

Er man interesseret i at afprøve forskellige typer af cykler, kan man med fordel gå på opdagelse i cykelbiblioteket.

Her finder man en bred samling af cykler, som er til fri afbenyttelse på cykellegebanens område inden for åbningstiden. Cykelbiblioteket er mobilt og kan derfor også bruges i andre sammenhænge som fx i forbindelse med større events i Aalborg Kommune.

Cykelbiblioteket indeholder også et værksted som skal bruges til at vise betydningen af at indstille børnenes cykler helt rigtigt. For lav sadel, manglende luft eller et alt for stort stel stikker i den grad en kæp i hjulet for den cykelglæde, der er helt afgørende for, at børnene bliver indfanget af cyklens forunderlige verden.

Indvielsen af cykellegebanen finder sted i dag torsdag den 11. maj 2017 kl. 12.00-15.30. Alle interesserede er velkomne. Adressen er Løvbakken 7, 9400 Nørresundby.

Der vil være taler, cykellege, musikunderholdning for børn, ansigtsmaling i Madpakkehuset og andre spændende aktiviteter.

Har du styr på den? 10 tips til den perfekte Mors Dag gave i Aalborg

Vin og tapas på Napa: Kom med til amerikansk vinsmagning

Skrevet af: Simone Vestergaard
Arkivfoto
Arkivfoto

Torsdag d. 8. november kl. 19. byder Napa Lounge indenfor til en spændende aften med amerikansk vinsmagning.

På aftenen skal gæsterne smage på i alt fem forskellige vine, og fælles for dem alle er, at de er fra Californien i USA.

Det er Napas restaurantchef Signe Rosa, i samarbejde med Thomas fra Avine, der står for at guide gæsterne igennem aftenens smagning.

Stor passion for amerikanske vine

Thomas vil også fortælle om amerikansk vinlov, de amerikanske vinområder samt de mest brugte druer.

“Vi har valgt at holde denne vinsmagning, fordi vi gerne vil give folk muligheden for at smage vores store udvalg af vine fra USA.

Vi har en stor passion omkring amerikanske vine, og jeg tror egentlig vi er de eneste, der har et overflod af vine fra netop Californien.

Det er faktisk også derfor, at restauranten hedder Napa Lounge.

Napa Valley er en stor vinregion i Californien, og et sted man ofte hører om i forbindelse med vin fra USA,” fortæller Restaurantchef Signe Rosa.

Udvider vinhorisonten op til jul

Hun fortsætter:

“Det er også snart jul, og i den forbindelse vil vi også gerne udvide folks vinhorisont lidt, og give dem nye muligheder til julemaden i stedet for de klassiske løsninger med eksempelvis en Ripasso eller en Châteauneuf-du-Pape.

Amerikanske vine egner sig nemlig rigtig godt til julemad.”

De fem vine som skal smages er:


Sparkling: Gloria Ferrer, Sonoma Brut
Hvidvin: Kendall-Jackson, Vintner’s Reserve Chardonnay
Rødvin: Plungerhead, Lodi Zinfandel
Rødvin: McPrice Myers, Right Hand Man Syrah
Rødvin: 689 Cellars, Submit Napa

Tilhørende vinsmagningen vil der være en let tapasanretning bestående af forskellige varianter af and.

Derudover kan gæsterne naturligvis bestille og købe vin med hjem til jul – eller andre festlige sammenkomster – til under vejledende udsalgspris.

Prisen er 350 kr. per person for hele aftenen.

MigogAalborg står for billetsalget til denne unikke vinaften – Du kan købe billetter til aftenen her.

Læs mere om begivenheden her.

Fri entré og masser af lir: Lørdag åbner Aalborgs første mandemesse

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I morgen lørdag fra 14-17 kan vi her i Aalborg se frem til at få vores første mandemesse nogensinde, når 3G Mandemessen er klar med en adrenalinfyldt og spændende dag ved Aalborg Street Food.

“Vi har rigtig travlt for at få de sidste ting på plads, men vi tør godt love, at der bliver noget for enhver smag på lørdag,” fortæller Cecilia Pedersen, en af initiativtagerne bag, til MigogAalborg.

Fri entré og stort program

Der er fri entré hele dagen fra klokken 14-17, og i løbet af de tre timer bliver området i og omkring Street Food fyldt med mandehørm – alt sammen inden for temaerne Gear, gejl og gadgets.

“Vi synes virkelig, at vi har strikket et program sammen, som omfavner både nørder, bløde og hårde mænd. Vi har alt: retrocykler lavet i genbrugsmaterialer, en Formel 1-simulator, romsmagning, de fedeste motorcykler og biler, hudpleje, cigarer, et stort brætspilsområde, 3D-printere… Ja, jeg kunne blive ved,” siger Cecilie med et grin.

Der vil i alt være cirka 20 udstillere til 3G Mandemessen, og det inkluderer blandt andet følgende:

 • Formel 1 simulator
 • Cigarer
 • Rom
 • Hudpleje
 • Herreure
 • Brætspil
 • Biler
 • Motorcykler
 • Fjernstyrede biler
 • Metaldetektor
 • 3D-printere
 • E-sport
 • Droner
 • Custom Bikes
 • Gratis smagsprøver fra Royal specialøl

Udover en masse udstillinger af blandt andet fede biler fra NO Jensen og Nordic Leasing og vilde motorcykler fra Harley Davidson, kan man i løbet af dagen også se frem til en masse fede konkurrencer ved de forskellige stande.

“Vi har blandt andet en metaldetektor-skattejagt udenfor, hvor det gælder om at finde nogle nedgravede skatte” siger Cecilia.

Wrestling og masser af hestekræfter

Ingen mandemesse uden wrestling, og derfor vil der også være løbende shows med Bodyslam, der laver de vildeste wrestlingshows.

“Der kommer en stor boksering midt inde i Street Food, hvor de kommer til at vise fire wrestlingshows i løbet af dagen. Det er virkelig en stor oplevelse, og der bliver både fyret op for udklædning, lyde og ikke mindst masser af fede stunts.”

Men her stopper det ikke med shows.

“Udenfor afholdes der tre shows på en stor racerbane, hvor man kan opleve en helt ny form for fjernstyrede biler. De kører nemlig op mod 100 km/t,” siger Cecilia.

Hvis sulten trænger sig på undervejs, vil Aalborg Street Food som altid holde åbent.

Læs mere om mandemessen her.

Smag over 30 forskellige vine: Salling inviterer til italiensk vinfestival

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Efteråret er over os, og inden længe trænger de hyggelige vintermåneder sig også på. Det betyder også masser af hyggelige stunder, hvor et godt glas vin passer perfekt til.

Uanset om du mangler inspiration til hvad vinreolen skal fyldes op med, eller du bare leder efter et godt tilbud, så har Salling Super det helt ideelle arrangement til dig.

De tilbyder nemlig en rejse rundt til noget af verdens bedste italienske regioner – blandt andre Piemonte, Toscana og Veneto.

Vinglas er adgangsbillet

Det hele foregår i Salling Super på torsdag d. 25. oktober fra 13-18, hvor du kan nyde et væld af smagsprøver og få en masse gode tips fra de bedste i branchen.

Blandt de eksklusive vinhuse er blandt andre De Marie, Massimo Rattalino, Agricole Selvi og La Palazetta.

For at få adgang til festivalen skal du købe et vinglas til 100 kr., som er din adgangsbillet.

Derefter kan du smage på over 30 forskellige skønne vine – og glasset kan du tage med dig hjem bagefter.

Det er ikke muligt at bestille billet på forhånd, så du skal blot møde op i Salling Super, hvis du har lyst til at smage på en masser lækkert vin.

Derudover lover Salling Super også, at der vil være en masse gode tilbud på dagen.

Du kan se meget mere om arrangementet her.