Kæmpe ombygning forude: Danmarks travleste Netto lukkes i to måneder

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I juli sidste år meldte Netto på Vesterbro ud, at butikken skulle udvides til næsten dobbelt størrelse.

Dette blev besluttet, efter at Kiwi, der tidligere havde haft til huse i nabolokalerne, lukkede ned og gav Netto en mulighed, de ikke kunne sige nej til.

“Vi har valgt at udvide netop denne Netto, fordi det er én af dem i Danmark, der går allerbedst og med flest kunder, så det har faktisk ligget lidt i kortene længe.

Vi vil gerne kunne tilbyde vores kunder et større sortiment, og når chancen bød sig, så var det oplagt at få et større lokale,” fortalte butikschefen, Henrik Klujeff, sidste år til MigogAalborg.

Faktisk er Netto på Vesterbro den mest besøgte i hele Danmark – med hele 25 % flere kunder end den med næstflest.

Lukket i over to måneder

Måske har det dog undret nogen, at åbningen dengang blev spået til “i løbet af efteråret” … sidste år.

Det er nemlig først nu, at fusionen mellem de to butikkerne for alvor er sat i gang, og Netto har nu meldt ud, at butikken – grundet ombygningen – holder fuldstændigt lukket fra 25. september til 5. december.

Det betyder altså, at de mange aalborgensere, der dagligt handler i den centrale butik, må finde et andet sted at shoppe dagligvarer i denne periode.

Det er dog ikke med butikchefens gode vilje, at projektet er blevet udskudt i mere end et år.

“Der var nogle instanser, der bød sig på banen, som gjorde, at det hele trak ud,” fortæller han i dag til MigogAalborg.

“Nu er arbejdet dog endelig i gang, og vi glæder os til at byde vores kunder velkommen til Danmarks næststørste Netto.”

Den nye Netto byder på hele 1400 kvm., hvilket bliver knap en fordobling af de nuværende lokaler.

Luksusdiscount i spritnye lokaler

Foruden flere kvadratmeter kan kunderne også se frem til en Netto 3.0, der blandt andet betyder en gevaldig opgradering af butiksoplevelsen.

“Vores nye butik bliver “luksus-discount”, som nogen måde allerede kender fra Hobrovej og Hadsundvej.

Vores varer bliver opdelt på en mere logisk måde, der vil være musik i højtalerne og generelt gjort mere ud af hyggen,” fortæller Henrik Kjuleff.

Udvidelsen kommer som nævnt til at strække sig i ca. 2,5 måned, og det betyder, at Danmarks i forvejen travleste Netto nu bare får endnu mere travlt med at komme hurtigt i mål.

“Vi er selvfølgelig rigtig trætte af at skulle holde lukket så længe. Vi kan jo se, hvor mange folk, der går forgæves, hvis vi bare holder lukket én hellidag … så to måneder er længe.

Men væggene skal flyttes, gulvene skal skiftes ud, der skal hænges nye lamper op og lave en udfasning mellem butikkerne, da den nye er 18 cm. lavere.

Så der bliver nok at se til,” siger Henrik Kjuleff.

Får et større sortiment

Udvidelsen betyder også, at der nu bliver plads til non-food- og spotvarer, og generelt bare et langt større sortiment.

Netto på Vesterbro har i en lang periode kunnet tilbyde døgn-handel, men det er foreløbigt et overstået kapitel.

“Ejerforeningen er bange for, at der bliver for meget larm i forbindelsen med den større butik, så indtil videre, får vi desværre “kun” lov til at holde åbent 6-24,” slutter butikschefen.

Du kan handle i Netto på Vesterbro frem til onsdag d. 25. september. 

Vild start: Over 5000 gæster besøgte Jul i Zoo i weekenden

Skrevet af: Michael Qureshi

I fredags var der premiere på Jul i Zoo for første gang nogensinde i havens historie.

Det er i den grad noget, som har tiltrukket folks opmærksomhed, og allerede i den første åbningsweekend har flere tusind gæster oplevet den fantastiske julestemning i haven.

Aalborg Zoo melder om, at over gæsterne strømmede til fra fredag og weekenden igennem, hvor over 5000 besøgte dyrene omgivet af det nye julelys.

“Vi har forberedt Jul i Zoo i de sidste mange måneder og har glædet os enormt til at vise det frem, så det er naturligvis en stor glæde, at se så mange gæster og høre deres meget positive reaktioner,” siger Henrik Johansen, direktør i Zoo.

Lysvandring gennem haven

Når gæsterne træder indenfor i Zoo bydes de velkommen af en Bjørnemand i juleudgave og herefter begynder en stemningsfuld vandring gennem smukke lyslandskaber, der tager udgangspunkt i de egne dyrene kommer fra.

Ruten gennem Zoo er designet sådan, at lys og stemninger skifter og der hele tiden venter gæsterne nye overraskelser.

På vejen gennem haven går gæsterne blandt andet gennem en lystunnel, hvor de kan dele deres juleønsker på små røde hjerter. De kan opleve den grønlandske jul med spektakulært nordlys, og i den afrikanske landsby venter et festfyrværkeri af farver og lys.

For de mindste er det især Julemandens hytte, der vækker begejstring. Her kan man gå indenfor og møde Julemanden og hviske sine største ønsker i hans øre.

Udover de smukke lyslandskaber kan julegæster i Zoo også glæde sig til en lang række hyggelige juleaktiviteter, blandt andet workshops, korsang og luciaoptog. Og det er selvfølgelig ikke jul uden noget til ganen.

Rundt om i de hyggelige boder kan man nyde klassiske julegodter som gløgg, æbleskiver og vafler eller spændende specialiteter fra bl.a. Grønland og Afrika.

Ny juleattraktion

Det er første gang Aalborg Zoo satser så massivt på fejring af julen, og i Zoo håber de, at det i mange familier bliver en fast tradition at besøge Zoo i juletiden.

“Vi har længe haft ambitioner om at gøre noget særligt ud af julen og give gæsterne en helt ny og anderledes oplevelse af dyrene og haven, og nu kan vi endelig præsentere en unik juleoplevelse, som henvender sig til hele familien,” siger Henrik Johansen.

Med Jul i Zoo føjes en ny dimension til julefejringen i Aalborg, og gennem et stærkt samarbejde på tværs af byens interessenter, Aalborg City, Visit Aalborg, Aalborg Events og City Syd, er Aalborgs position og brand som Juleby nr. 1 blevet styrket.

Åbningstider Jul i Zoo
15.-30. november: Fredag – søndag kl. 16-21

1.-30. december: Alle dage kl. 16-21, dog undtaget 24. december

Trak mange turister til: The Tall Ships Races førte til 51 mio. kr. i turismeforbrug

Skrevet af: Redaktionen
Foto: The Tall Ships Races
Foto: The Tall Ships Races

The Tall Ships Races var en gigantisk begivenhed i Aalborg, der samlede flere hundredetusinder gæster på Havnefronten og i Aalborgs midtby.

De i alt 105.000 tilrejsende personer (de resterende 135.000 var lokale) brugte fortrinsvis de 51 millioner kr. på spisning, transport og shopping.

Det konkluderer en rapport fra VisitDenmark, der netop er offenliggjort.

Omkring halvdelen af turismeforbruget (25,6 millioner) blev lagt i Aalborgs restauranter og spisesteder.

Gav økonomisk afkast

Rapporten er udarbejdet på baggrund af en spørgeskemaundersøgelse blandt de besøgende gæster under sommerens store aalborgensiske begivenhed.

“Vi er glade for, at vi med denne rapport i hånden kan konkludere, at The Tall Ships Races ikke bare var en stor oplevelse for de mange mennesker, der havde nogle festlige dage i Aalborg, men at det også gav nogle oplevelsesøkonomiske afkast, der er til at tage og føle på,” fortæller borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Med udgangspunkt i spørgeskemaundersøgelsen, hvor deltagerne er blevet spurgt, om hvor mange dage de vil besøge The Tall Ships Races, har VisitDenmark kunnet beregne, hvor mange personer publikumstallet på 509.000 dækker over.

Mange tyskere, briter og nordmænd

De 240.000 personer besøgte i gennemsnit Aalborg og Nørresundby Havnefronter 2,1 gang.

Der var i blandt de 240.000 personer i alt 8.500 overnattende eventturister, hvor af de 32 procent var udenlandske turister. Der var især tyskere, briter og nordmænd, der brugte The Tall Ships Races som anledning til at besøge Aalborg.

“Selvom vejret betød noget for det samlede publikumstal, synes det ikke at have betydet noget i forhold til mængden af udenlandske besøgende, der svarer til, hvad vi havde håbet på.

Det er fortrinsvis aalborgenserne, der har valgt at blive hjemme i tørvejr på dagene med regn og blæst,” forklarer Aalborgs borgmester.

Aalborg skal igen være vært for The Tall Ships Races i 2022.

I forbindelse med værtskabet i 2022 vil resultaterne af rapporten blive brugt i arbejdet med at udnytte effekterne, Aalborg oplever i forbindelse med The Tall Ships Races.

“Det kunne være skønt, hvis vi kunne få endnu flere udenlandske turister til at lægge vejen forbi i 2022, og få de, der allerede kommer til at blive lidt længere, shoppe lidt mere og spise flere måltider på byens restauranter,” afslutter Thomas Kastrup-Larsen.

Mads Steffensen som konferencier: Aalborg Symfoniorkester spiller julen ind

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Der er næsten ikke noget som de helt klassiske julesange, der kan få det til at kilde gevaldigt i julemaven.

Den 12. december inviterer et af Aalborgs mest stemningsfulde steder, Musikkens Hus, til en ganske særlig aften i julens tegn.

Det eneste du skal gøre, er at læne dig godt tilbage i stolen og blot nyde lyden af den skønneste julemusik såsom Silent Night, Have Yourself A Merry Little Christmas, In the Wee Small Hours og Chestnuts Roasting. 

Det hele fremføres af Aalborg Symfoniorkester, der med sine messingblæsere, slagtøjsspillere og harpenister er klar til at fylde koncertsalen med ægte julestemning.

De assisteres af sopran Susanna Andersson, Klarup Pigekor, Nordjysk Pigekor, dirigent og solist Ian Bousfield på basun.

Som konferencier finder vi selveste Mads Steffensen, der ser frem til at spille julen helt ind under huden.

Hvad: Messingklang – Silent Night
Hvor: Musikkens Hus, Aalborg
Hvornår: 12. december,

Du kan købe billet til arrangementet her