Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kæmpe nyhed: The Tall Ships Races vender tilbage til Aalborg

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: The Tall Ships Races
Foto: The Tall Ships Races

Røgen har knap nok lagt sig fra det imponerende fyrværkerishow i går aftes, før The Tall Ships Races Aalborg og Sail Training International (STI) kan afsløre en glædelig nyhed:

Aalborg bliver for sjette gang værtshavn for den succesfulde publikumsmagnet The Tall Ships Races i 2022. Det bliver som sluthavn fra den 4.-7. august.

Det kommende værtskab blev afsløret på et pressemøde i dag, lørdag den 6. juli, ombord på det danske skib Maya.

”I 2022 skal Aalborg være værtshavn for The Tall Ships Races for sjette gang. Vi ser det som en stor ære, og vi glæder os til endnu engang at skabe Nordjyllands største sommerevent med koncerter, underholdning og verdens smukkeste skibe i havn.

Aalborg har haft et kærlighedsforhold til The Tall Ships Races siden 1999, hvor Aalborg var vært for første gang, og byen oplevede, hvordan Limfjorden og skibene kan samle folk og skabe en fantastisk fest for både store og små. Det kan vi nu se frem til igen i 2022,” siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Betyder meget for byen

Aalborg bliver vært for The Tall Ships Races 2022 som sluthavn fra torsdag den 4. august til søndag den 7. august.

Thomas Kastrup-Larsen fortæller, at det betyder rigtig meget for Aalborg og hele Nordjylland, at vi får internationale events af den størrelse til byen.

”The Tall Ships Races er nemlig med til at fortælle historien om vores by i hele verden. Det skaber sammenhold og fællesskabsfølelse, at vi i Aalborg står sammen om at skabe en så flot sommerevent.

Det var ikke blevet til en så stor succes uden alle de frivillige, en bred opbakning fra erhvervslivet, samarbejdspartnere og byens borgere. En stor tak til alle,” afslutter Thomas Kastrup-Larsen.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af MigogAalborg (@migogaalborg) den

Aalborg har gjort et fantastisk stykke arbejde

Sail Training International, som står bag The Tall Ships Races, er meget stolt over deres 20 år lange samarbejde med Aalborg.

”Sail Training International glæder sig over, at Aalborg igen vil være værtsby for Tall Ships Races i 2022. The Tall Ships Races er blevet en integreret del af Aalborg, og byen har siden 1999 gjort arrangementet til et brag af en succes hele fem gange – hver gang med en helt unik stil, stor professionalisme og et meget personligt præg,” siger Gwyn Brown, der er direktør for Sail Training International.

”Dette års arrangement i Aalborg har desuden været helt specielt, fordi vi har fejret 20-års jubilæum for The Tall Ship Races i Aalborg, og det har været en utrolig dejlig oplevelse, der uden tvivl vil leve videre som et smukt minde hos alle involverede.

Aalborg har som altid gjort et fantastisk stykke arbejde denne sommer og stablet et arrangement i verdensklasse på benene, både for Aalborgs borgere og for alle besøgende.

Den varme velkomst, som både skibe og trainees er blevet mødt med, har vist et engagement, der er fuldstændig i tråd med vores værdier om internationalt venskab, gensidig forståelse og udviklingen af unge mennesker,” understreger Gwyn Brown.

Udover Aalborg så er Esbjerg, Antwerp og Harlingen også værtshavne for The Tall Ships Races 2022.

Kæmpe nyhed: The Tall Ships Races vender tilbage til Aalborg

Sig farvel til de smukke sejlskibe i dag

Men The Tall Ships Races 2019 er faktisk ikke helt slut endnu.

Klokken 13.00 er der Parade of Sail, hvor der helt sikkert venter et spektakulært syn.

Her kan du være med til at sende de smukke sejlskibe godt afsted, når skibene sætter kurs mod Skagerak, hvor startskuddet til The Tall Ships Races 2019 lyder.

Har du ikke mulighed for at komme til Aalborg, kan du følge skibene langs Limfjorden eller måske være heldig at se dem, når de passerer Frederikshavn og Skagen og flere andre steder ud for den nordjyske østkyst.

Du kan følge skibene her.

Hvad: The Tall Ships Races 2022
Hvornår: Sluthavn fra den 4.-7. august, 2022
Hvor: Aalborg

Del artikel

Andre læser også