Kæmpe finale: Oplev Counter Strike i de vildeste rammer

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Esport bliver bare større og større, og er den hurtigst voksende sportsgren på verdensplan målt på både økonomi og følgere.

Her i Aalborg er der også masser af fokus på esport, og 8. juli er der igen en helt unik mulighed for at opleve det bedste af det bedste, når Nordisk Film Biografer Kennedy viser den store Counter Strike B05-finale fra den prestigefyldte turnering, ESL One Cologne.

Turneringen afholdes i den tyske by Køln og Lanxess Arena bliver kaldt ’The Cathedral of Counter-Strike’. Det er en kæmpe turnering, hvor 16 hold kæmper om en førstepræmie på hele 300.000 dollars – næsten 2 millioner kr.

Den store pengepræmie viser bare hvor stort CS:GO er, og i Lanxess Arena er det kun de bedste hold i verden, som kæmper mod hinanden.

Danskerne har i den grad også markeret sig i sportsgrenen, og for os er der også ekstra god grund til at følge med i år: det danske hold Astralis ligger nemlig lige nu nummer 1 i verden og er dermed udset som favoritter i den endelige finale i Køln.

Se hvor vild stemningen var til sidste års event:

En unik oplevelse

Det er ikke første gang, at Nordisk Film Biografer viser Counter Strike på det store lærred, og 20. maj var MigogAalborg inviteret med ind for at opleve stemningen til EPL S7 Grand Finals, streamet direkte fra Dallas i USA.

Astralis havde kæmpet sig vej til finalen mod det amerikanske hold Team Liquid, og der var ingen tvivl om, hvem salen i Aalborg heppede på.

Arrangementet formåede at kombinere de bedste oplevelser fra både sports- og biografverdenen: Popcorn i lange baner, visuelle effekter udover det sædvanlige og en spændingsfyldt stemning fra start til slut.

Biografsalen var fyldt med begejstrede fans, og der herskede en fed stemning frem til den endelige sejr – der som forventet gik til Astralis.

Det var fedt at opleve, hvordan en biografsal kan bruges til andet end at vise film.

“En biograf har så meget at byde på – både når det gælder lyd, det visuelle, muligheden for lækker proviant og komforten i sæderne. Det er helt oplagt at opleve så stort event i de her rammer,” fortæller Louise Sørensen, som er Service Manager ved Nordisk Film Biografer Kennedy.

Som at se fodbold på stadion

Under arrangementet var der selvfølgelig masser af ekstra goder undervejs. Sponsorerne fra McDonald’s og Coca Cola sørgede for gratis snacks og lækre drikkevarer.

Under pauserne var der også fuld knald på biografsalen; her blev der nemlig afholdt konkurrencer, hvor man kunne vinde alt fra sodavand til de fedeste gamer-headsets.

Da kampen gik i gang sad folk helt koncentrerede, med et intenst blik rettet mod lærredet og med et stort engagement, som man for eksempel kender det fra Aalborg Stadion, når AaB spiller fodbold – en del fra publikum var endda iklædt Astralis-trøjer.

CHAMPIONS! Our favorite kind of Sunday 🏆😍 #ToTheStars

Et opslag delt af Astralis (@astralisgg) den

”Det er jo ligesom med VM i fodbold. Mange spiller jo selv Counter Strike på amatørniveau, og derfor er der også stor interesse for at se de bedste af de bedste inden for esport,” siger Louise.

Der lød et stort ”Uhhhhhhhhhh” fra hele salen, når der blev lavet et headshot, og da Astralis på vildeste vis fik vendt en runde, som de ellers så ud til at tabe, brød hele salen ud i vild jubel.

Som kampen skred frem, blev stemningen mere og mere intens, og det var umuligt ikke at lade sig rive med af stemningen, uanset om man var passioneret CS GO fan – eller om man, som os, kom for at få en anderledes og fed oplevelse i de vilde rammer, som en biograf kan tilbyde.

Astralis trak sig sejrsrigt ud af finalen i Dallas, og nu bliver det spændende, om de også går i finalen i den prestigefyldte turnering fra Køln d. 8. juli.

Billetterne til finalen koster 150 kr., og McDonald’s sørger igen for snacks til alle, Coca-Cola slukker den værste tørst, og eOddset har flere konkurrencer med om hardware.

Du finder billetter lige her.

Det fulde program er som følger:

15:30: Dørene til biografsalen åbner
15:40: Pre-show start
16:00: Streamstart
~23:00: Forventet senest afslutning

 

Kom med bag facaden: Foredrag med Rolf, Ritter og Valgren

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

For mange er Tour de France lyden af sommer. De larmende helikoptere, de historiske fortællinger fortalt af Jørgen Leth og ikke mindst kommenteringen af Dennis Ritter og Rolf Sørensen.

Tour de France er nemlig ikke bare verdens største cykelløb og sommerens sportslige højdepunkt for millioner af seere over hele verden. Det er også et stykke kultur, som har en helt særlig aura over sig.

Det kan du komme meget tættere på, når Dennis Ritter, Rolf Sørensen og Tour de France stjernen Michael Valgren holder et helt eksklusivt foredrag ved Bayern Autogroup i forbindelse med det stort anlagte gadeløb Spilnu.dk Grand Prix d. 24 august.

Udover foredraget vil Dennis Ritter og Rolf Sørensen også kommentere gadeløbet i Aalborg fra kl 18, hvor Michael Valgren er en af storfavoritterne til sejren.

Læs også: Unikt børnecykelløb: Kør på samme rute som de professionelle

Kom med bag facaden

Rolf Sørensen og Dennis Ritter har tilsammen været en del af Tour de France 25 gange, så de har oplevet dramaerne, mens de skete.

Til foredraget kan man se frem til at høre hele historien om aftenen, hvor Michael Rasmussen blev taget ud, om møderne med Lance Armstrong samt højdepunkterne fra årets Tour de France.

Det er naturligvis med stor stolthed af Spilnu.dk Grand Prix kan præsentere så store personligheder.

”Dagen er i sikre hænder, når Rolf og Ritter kigger forbi. Der findes vel næppe bedre formidlere af sporten i Danmark, og når Michael Valgren også deltager, så kan vi kun være tilfredse,” fortæller Jonas W. Mikkelsen, arrangør af Spilnu.dk Grand Prix, til MigogAalborg.

Anekdoter fra en ægte cykelstjerne

Michael Valgren har i år markeret sig som en af cykelsportens allerstørste profiler med sin sejr i Amstel Gold Race. Den kan betegnes som en af de største sportspræstationer af en dansker i nyere tid.

Til foredraget vil Michael Valgren selvfølgelig fortælle om den historiske sejr, og ikke mindst sjove anekdoter fra livet på landevejen og dette års Tour de France.

Foredraget varer fra 15.30-17 og dørene åbner kl. 15.  Billetter til foredraget kan købes her.

Indtil 1. august kan du få Early Bird billetter til kun 150 kr. Herefter stiger prisen til 200 kr.

Billetten kan ombyttes til en øl/vand ved Meat’s salgsbod på Nytorv i forbindelse med Spilnu.dk Grand Prix.

Eksklusiv pris med ClubAalborg

Medlemmer af ClubAalborg kan få 100 kr. rabat på billetten til foredraget. Du finder fordelen i din Goodiepack.

Er du endnu ikke medlem af ClubAalborg kan du tilmelde dig lige her. Det koster 35 kr. pr. måned at være medlem og dermed får du adgang til fede fordele til byens bedste restauranter og events.

Plads til masser af sjov: Maritim legeplads indviet i Aalborg Vestby

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Der var liv og glade dage, da Springeren i juni inviterede til indvielse af den helt ny maritime legeplads med navnet Aalborg Minimarina.

Legepladsen har kostet hele 1,5 mio. kroner, og den skal være med til at udbygge Springerens oplevelsessortiment og ikke mindst introducere flere aktivteter til de mindste besøgende.

Springeren blev grundlagt i 1992 under navnet Aalborg Søfarts- og Marinemuseum, men skiftede navn i 2012 til Springeren efter museets ubåd af samme navn. Oplevelsescenteret er placeret ved Limfjorden tæt på Skudehavnen og Friluftsbadet i Aalborg Vestby.

Se videoen, hvor Zjakalen prøver kræfter med den nye legeplads:

Det var Claus Hald Andreasen, som er Fondskoordinator for Spar Nord Fonden, der klippede snoren til den nye legeplads.

Samtidig poppede sundheds- og kulturrådmand Mads Duedahl sammen med administrerende direktør for Aalborg Havn Claus Holstein champagne, og Springerens direktør kan således glæde sig over, at oplevelsescenteret nu kan tilbyde endnu en oplevelse til sine gæster.

Mads Duedahl (t.v.) og Claus Hald

“På Springeren vil vi gerne involvere og overraske vores gæster, og derfor har vi de seneste år haft stor fokus på en højere grad af interaktion med de besøgende.

Det skal Aalborg Minimarina bidrage til. Her kan gæsterne sejle med små både i vores bassin, og børn kan lege sørøvere på legeskibet – de får altså en rigtig god maritim oplevelse,” lyder det fra Mads Sølver Pedersen, som er direktør for Springeren.

Masser af maritime oplevelser for børn og barnlige sjæle

Den nye legeplads består af et stort, flot legeskib med tilhørende sandkasse, der forventes at blive et hit blandt museets mindste gæster. Legepladsen er desuden lavet i forlængelse af et stort bassin, hvor besøgende kan sejle med fjernstyrede modelbåde, som de selv kan medbringe eller leje af museet.

Mads Sølver (t.v.) klar til at klippe snoren

“Der er rigtig mange børnefamilier, som besøger os her på centeret, så vi synes, at et legeskib var helt perfekt for os. Sidste år havde vi over 100 børnefødselsdage, og vi havde flere gange udsolgt af lokaler i løbet af efteråret,” fortæller Mads Sølver og afslutter:

“Så vi håber da, at endnu flere børnefamilier vil komme på besøg, når Aalborg Minimarina nu står færdigt.”

Spar Nord Fonden, A.P. Møller Fonden, Lauritzen Fonden og Aalborg Kommune har alle ydet støtte til projektet, som har kostet 1,5 millioner kroner.

Den nye legeplads er åbnet på adressen Vestre Fjordvej 81 i Aalborg Vestby.

Kæmpe opgradering: Aalborg Tekniske Gymnasium rykker til midtbyen

Skrevet af: Simone Vestergaard

Aalborg Tekniske Gymnasium, som er Danmarks største tekniske gymnasium, flytter ind i nye lokaler i FRIIS på Nyhavnsvej d. 15 august, der tidligere har huset blandt andet Aalborg Universitet.

Fede lokaler til de studerende

De studerende får store fede lokaler til brug af dagligdagens læring, uanset hvilken studieretning den studerende har valgt.

Det nye Aalborg Tekniske Gymnasium i FRIIS er fordelt ud på cirka 4600 kvadratmeter i 3. etager.

Lokalerne blevet bygget om, så der nu er 16 klasselokaler, 4 laboratorier, et træværksted, et tekstilværksted og et virtuelt laboratorium. Det inkluderer også flere store fællesområder, bibliotek og en lækker tagterrasse med boldbane.

Nogle af lokalerne er stadig under renovation, og Aalborg Tekniske Gymnasium er stadig igang med udpakningen.

Med den centrale placering har mange af lokalerne en fantastisk udsigt. De studerende får nemlig mulighed for at kigge på Limfjorden fra flere af lokalerne i det nye Aalborg Tekniske Gymnasium.

Byens mange faciliteter anvendes

Med godt 800 elever og 40 lærere kommer gymnasiet til at fylde godt i bylivet – og det er netop noget uddannelseslederen Carsten Jørgensen glæder sig meget til.

At vores gymnasium nu flytter ind til midtbyen betyder, at vi kommer til at bruge byens mange muligheder på en anden måde end før.” fortæller Carsten.

På nuværende tidspunkt benyttes Nordkraft, Østre Anlæg og Havnebadet allerede af beredskabslinjen til idrætsundervisning, og i fremtiden ligger det kun et stenkast fra gymnasiet.

Eleverne får forsmag på det virkelige liv

Aalborg Tekniske Gymnasium har også stor fokus på, at tilpasse de forskellige linjer til de videregående uddannelser, så eleverne er så parate som muligt.

Gymnasiet kommer til at tilbyde studieretninger inden for film og medie, beredskab og design.

”Grundessensen på vores gymnasium er, at vi gerne vil have et samspil med virkeligheden. Vores elever kommer til at arbejde med forskellige projekter rundt omkring i Aalborg, således at de får en fornuftig forståelse for, hvordan man gør tingene ude i den rigtige verden.

”Vores studieretninger skal klæde de studerende på til fremtiden. De forskellige linjer giver adgang til de fleste uddannelser, og det er vigtigt for mig, at de unge mennesker har så meget erfaring med i bagagen som muligt, når de skal ud i det virkelige liv,” fortæller Carsten.

Aalborg Tekniske Gymnasium differentierer sig fra andre gymnasier fordi de tager eleverne med hele vejen. Hvis de skal designe et produkt, så er det hele processen eleverne prøver, og ikke kun det at finde på ideen – den skal også produceres og videreudvikles.

Det giver eleverne mulighed for at bygge bro mellem teori og praksis.

”Det de lære på skolen skal være så håndgribeligt som muligt, således at de får en ordentlig forståelse for virkeligheden. Vi har derfor også fornyet fagene, og givet dem et ekstra skud energi, så de er mere spændende.

Vi håber, at en god kombination af effektive, motiverende timer og praksis giver eleverne den rette læring, så de ved hvad de vil i fremtiden, og er klar til at tage en videregående uddannelse.” afslutter Carsten.