Kæmpe finale: Oplev Counter Strike i de vildeste rammer

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Esport bliver bare større og større, og er den hurtigst voksende sportsgren på verdensplan målt på både økonomi og følgere.

Her i Aalborg er der også masser af fokus på esport, og 8. juli er der igen en helt unik mulighed for at opleve det bedste af det bedste, når Nordisk Film Biografer Kennedy viser den store Counter Strike B05-finale fra den prestigefyldte turnering, ESL One Cologne.

Turneringen afholdes i den tyske by Køln og Lanxess Arena bliver kaldt ’The Cathedral of Counter-Strike’. Det er en kæmpe turnering, hvor 16 hold kæmper om en førstepræmie på hele 300.000 dollars – næsten 2 millioner kr.

Den store pengepræmie viser bare hvor stort CS:GO er, og i Lanxess Arena er det kun de bedste hold i verden, som kæmper mod hinanden.

Danskerne har i den grad også markeret sig i sportsgrenen, og for os er der også ekstra god grund til at følge med i år: det danske hold Astralis ligger nemlig lige nu nummer 1 i verden og er dermed udset som favoritter i den endelige finale i Køln.

Se hvor vild stemningen var til sidste års event:

En unik oplevelse

Det er ikke første gang, at Nordisk Film Biografer viser Counter Strike på det store lærred, og 20. maj var MigogAalborg inviteret med ind for at opleve stemningen til EPL S7 Grand Finals, streamet direkte fra Dallas i USA.

Astralis havde kæmpet sig vej til finalen mod det amerikanske hold Team Liquid, og der var ingen tvivl om, hvem salen i Aalborg heppede på.

Arrangementet formåede at kombinere de bedste oplevelser fra både sports- og biografverdenen: Popcorn i lange baner, visuelle effekter udover det sædvanlige og en spændingsfyldt stemning fra start til slut.

Biografsalen var fyldt med begejstrede fans, og der herskede en fed stemning frem til den endelige sejr – der som forventet gik til Astralis.

Det var fedt at opleve, hvordan en biografsal kan bruges til andet end at vise film.

“En biograf har så meget at byde på – både når det gælder lyd, det visuelle, muligheden for lækker proviant og komforten i sæderne. Det er helt oplagt at opleve så stort event i de her rammer,” fortæller Louise Sørensen, som er Service Manager ved Nordisk Film Biografer Kennedy.

Som at se fodbold på stadion

Under arrangementet var der selvfølgelig masser af ekstra goder undervejs. Sponsorerne fra McDonald’s og Coca Cola sørgede for gratis snacks og lækre drikkevarer.

Under pauserne var der også fuld knald på biografsalen; her blev der nemlig afholdt konkurrencer, hvor man kunne vinde alt fra sodavand til de fedeste gamer-headsets.

Da kampen gik i gang sad folk helt koncentrerede, med et intenst blik rettet mod lærredet og med et stort engagement, som man for eksempel kender det fra Aalborg Stadion, når AaB spiller fodbold – en del fra publikum var endda iklædt Astralis-trøjer.

CHAMPIONS! Our favorite kind of Sunday 🏆😍 #ToTheStars

Et opslag delt af Astralis (@astralisgg) den

”Det er jo ligesom med VM i fodbold. Mange spiller jo selv Counter Strike på amatørniveau, og derfor er der også stor interesse for at se de bedste af de bedste inden for esport,” siger Louise.

Der lød et stort ”Uhhhhhhhhhh” fra hele salen, når der blev lavet et headshot, og da Astralis på vildeste vis fik vendt en runde, som de ellers så ud til at tabe, brød hele salen ud i vild jubel.

Som kampen skred frem, blev stemningen mere og mere intens, og det var umuligt ikke at lade sig rive med af stemningen, uanset om man var passioneret CS GO fan – eller om man, som os, kom for at få en anderledes og fed oplevelse i de vilde rammer, som en biograf kan tilbyde.

Astralis trak sig sejrsrigt ud af finalen i Dallas, og nu bliver det spændende, om de også går i finalen i den prestigefyldte turnering fra Køln d. 8. juli.

Billetterne til finalen koster 150 kr., og McDonald’s sørger igen for snacks til alle, Coca-Cola slukker den værste tørst, og eOddset har flere konkurrencer med om hardware.

Du finder billetter lige her.

Det fulde program er som følger:

15:30: Dørene til biografsalen åbner
15:40: Pre-show start
16:00: Streamstart
~23:00: Forventet senest afslutning

 

Har du set dem? Amerikanske Navy Seals træner i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Pressefoto: Navy Seals
Pressefoto: Navy Seals

Den seneste uge har du muligvis set kamphelikoptere flyve lavt og andre militære fartøjer i Aalborg og i det øvrige Nordjylland.

Måske endda hørt skud eller set skarpt bevæbnede soldater.

Op mod 2000 elitesoldater fra hele verden træner i øjeblikket specialoperationer i store dele af Nord- og Midtjylland. Øvelsen kalder de for Night Hawk løber af stablen.

Det helt specielle er, at verdens bedste soldater, Navy Seals fra USA, også deltager i øvelsen.

Også Danmarks bedste soldater Frømandskorpset og Jægerkorpset træner for fuld udblæsning med i denne vigtige øvelse.

Der er deltagelse af soldater fra Danmark, USA, Tyskland, Finland, Holland, Polen, Schweiz, Østrig, Belgien og Litauen.

Løber frem til på fredag

Det hele begyndte 10. september, og det løber frem til på fredag den 28. september.

Flyvestation Aalborg og Flådestation Frederikshavn danner ramme om den store specialoperationsøvelse, hvor Jægerkorpset og Frømandskorpset træner specialoperationer sammen med Flyvevåbnet, Søværnet og Hæren og militære enheder fra ni andre NATO-lande.

“Øvelsen er med til at sikre, at vi konstant bevarer og udvikler vores kompetencer indenfor specialoperationer, og den styrker vores evne til at samarbejde med relevante partnere, siger generalmajor Peter Boysen, chef for Specialoperationskommandoen.

Foto: Frømandskorpset

Øvelsen vil foregå på alle tider af døgnet

For at det er så realistisk som mulig, så foregår øvelsen på alle tider af døgnet og hovedsageligt på civile og militære områder i Nord- og Midtjylland.

“Det er vigtigt, at soldaterne får mulighed for at træne et helt set-up, både med planlægning og gennemførelse af missioner, så de vedligeholder deres kompetencer og dermed er klar, når de bliver sendt på skarpe missioner.

Lækker mad til hverdagen: KaffeFairs nye koncept kan alle være med på

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Du kender det måske?

Opvasken har hobet sig op i samme luftlag som den filtrede knold på toppen af hovedet, som efterhånden er fast inventar, når man omsider er halvvejs gennem ugen.

Den gastronomiske kreativitet er i samme sølle forfatning. Nu er der en redning i KaffeFairs nye hverdagskoncept: Folkekøkken.

Fra mandag til fredag i tidsrummet kl. 17.00- 20.00 kan aalborgensere invitere deres nabo, ven, partner eller kollega forbi KaffeFair på Strandvejen og spise sig mætte og glade for den nette sum af 85 kr. per mand.

Derudover kan der tilkøbes både forret og dessert – hvilket vil sige, at man på en ganske almindelig hverdagsaften kan forkæle sig selv med en treretters menu for under 200 kr. Dertil kan der opgraderes med en flaske vin for kun 200 kr. eller 40 kr. pr. glas.

Hos MigogAalborg besluttede vi os for at teste konceptet, og besøgete derfor KaffeFair på Strandvejen på en ikke særlig glamourøs, onsdag.

Og på netop sådan en dag er det oplagt at slå vejen forbi KaffeFairs nyeste afdeling.

Stemningen er uformel og hyggelig. Prisen er mere end fair, og man er garanteret ikke at gå sulten i seng.

Gennemført lækkerhed

Denne onsdag stod Folkekøkken-menuen på spansk hakkebøf med bagte grøntsager og krydrede kartofler som hovedret, men vi sprang selvfølgelig også på både forret og dessert – hvilket viste sig, at være et klogt træk.

Forretten var denne dag blomkåls-pannacotta, sprød kalkunchorizo samt grillet ølandsbrød med en lækker cremet grønkålspesto. Frisk og smagfuld og godt afstemt imellem det salte og søde.

Da sidste bid velstegt hakkebøf i hovedretten var sunket, var vi allerede kommet godt rundt fyldt godt op på alle fronter af sansespektret.

Men selvfølgelig måtte aftenen fuldendes med dessert, som denne dag stod på kokkens udvalgte kagetapas bestående af henholdsvis hindbærsnitte, cheesecake, islagkage og brownie.

Det gennemgående for retterne var først og fremmest, at de var velsmagende og ærlige: Man får, hvad man bestiller – og meget mere til.

Der er slet ikke nogen tvivl om, at KaffeFairs køkken har flair for kokkekunsten og ved, hvad der skal til for at få en ganske almindelig hverdagsret til at blomstre, både smags- og udseendesmæssigt:

Det sprøde ølandsbrød knasede i ganen, hakkebøffen smeltede på tungen og garnituren var afstemt, mens kagetapas-tallerkenen sang en duet så sød, at den overgik enhver godnatsang.

Alt i alt en perfekt måde at fejre en ganske almindelig og uformel hverdagsaften på – uden at gå på kompromis med hverken smag eller det gode selskab – og uden at få et hul i pengepungen.

Ugens fristende Folkekøkken-menu bliver løbende præsenteret på KaffeFair’s Facebookside.

Du kan holde dig opdateret her.

Kvalitet og ærlig mad for 85 kr.

KaffeFair Strandvejen er den socialøkonomiske virksomheds seneste satsning. I marts måned kunne de slå dørene op til den nye restaurant og café.

Med denne beliggenhed kan KaffeFair være tilstede i den bydel, hvor mange aalborgensere har deres hverdag. Strandvejen er central, men alligevel tilpas tilbagetrukket fra centrums til tider hektiske stemning.

Det betyder, at der blandt andet har været rum til at dyrke nogle af de folkelige koncepter og værdier, som den socialøkonomiske virksomhed især er kendte for – og stolte af.

Især lørdagsbrunchen og de store månedlige langbordsspisninger, Aalborg Spiser Sammen, har været en bragende succes, og derfor udvider caféen nu med det nye hverdagstiltag, Folkekøkken.

Hverdagsretter med et twist

Som med alt andet hos KaffeFair er der i deres Folkekøkken tænkt over hver en detalje. Foruden at kreere genkendelige livretter med et kulinarisk twist, gør køkkenet også en dyd ud af at tænke forbruget af råvarer bæredygtigt.

“Vi bestræber os på at kunne servere økologisk, folkelig mad med lokale rødder – og vi bruger det, der er i sæson og tænker over, hvordan råvarerne kan indgå som ingredienser på tværs af menuplaner for at reducere den typiske risiko for madspild”, fortæller Jørgen Rasmussen, som er kok i KaffeFair.

Du kan holde øje med menuen hos KaffeFair Strandvejen lige her.

Fylder storcentre til bristepunktet: Gurli Gris kommer til Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvem havde troet, at en lille tegneserie-gris kunne fylde storcentre til bristepunktet landet over?

Men sådan er det bare med Gurli Gris. Hun er blevet et globalt fænomen, som er elsket på samtlige kontinenter i verden.

I Kina mente de endda, at det blev så meget med Gurli og hendes skøre familie, at en kinesisk videodelingstjeneste fjernede 30.000 klip med Gurli Gris.

Angiveligt fordi Gurli Gris blev så populær, at hun blev brugt i modkulturer til skade for ‘mainstream værdier.

Fænomenet er skabt i England, hvor hun bærer navnet “Peppa Pig”.

Du kan møde Gurli og Gustav i Aalborg

I Danmark elsker vi derimod den glade gris og hendes lillebror Gustav, og børnene svælger de sjove små tegnefilmen med den lille gris i sig både fra Ramasjang og Netflix.

Nu kan børnene i Aalborg og omegn også møde selveste Gurli Gris. Tegneserie-hittet er for tiden på en større landstour i storcentre, og hvor end de kommer, så fyldes de helt op.

Når efterårsferien starter så kommer Gurli Gris og lillebror Gustav til Aalborg Storcenter. Det sker søndag d. 14 oktober klokken 12.00.

Det bliver en halv times show med søde sang og masser af sjov. Derefter kan alle børn kramme og få et billede sammen med Gurli og Gustav.

Først show og så en selfie med Gurli

Aalborg Storcenter skriver på sin Facebook-side;

“Der vil først være show. Det starter kl. 12.00 og varer ca. 30 minutter. Efter showet får børnene mulighed for at komme helt tæt på deres idoler og hilse på både Gurli og Gustav Gris.

Meet & Greet starter ca. kl. 12.45 og varer til der ikke er flere børn der mangler at møde dem – alt efter hvor mange mennesker der kommer, vil der være pause i løbet af Meet & Greet, da Gurli og Gustav Gris har brug for luft