ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kæmpe chok for Aalborg Pirates: Thomas Bjuring stopper som direktør

Af Michael Qureshi
Thomas Bjuring
Foto: Daniel Pullen
Thomas Bjuring Foto: Daniel Pullen

Opdateret 19.10 med citater fra Thomas Bjuring

Danmarks pt mest formstærke ishockey-hold må efter denne sæson vinke farvel til deres profilerede direktør Thomas Bjuring.

Chokmeddelelsen om Bjurings afgang kommer ganske kort tid før hjemmekampen mod Herlev her fredag aften, og der er ingen tvivl om, at det bliver et hårdt slag for Aalborgs ambitiøse ishockeyklub.

Thomas Bjuring tiltræder i stedet efter sæsonen som ny kommerciel direktør for hele Metal Ligaen, som den danske ishockeyliga hedder, samt Dansk Ishockey Union (DIU).

Det er et stort skulderklap til Bjuring, der om nogen står bag hele forvandlingen af Aalborg Pirates, at han nu hentes til at styre alle kommercielle aktiviteter i dansk ishockey.

Var tæt på konkurs

Det er ikke mange år siden, at Aalborg Pirates var på randen af en konkurs.

Det helt store skifte kom, da Thomas Bjuring blev hentet ind på direktørposten. Hans første mission var at få ryddet op i økonomien, og han har siden vendt blodrøde tal til plus på bundlinjen.

Derudover har han også skabt et utroligt stærkt sponsor setup med omdrejningspunkt omkring Aalborg Øst området og hele konceptet bag Cool East.

Vandt historisk The Double

Sportsligt havde han også en kæmpe andel i, at Aalborg Pirates i 2018 vandt mesterskabet for første gang i 37 år, og faktisk vandt klubben The Double i denne sæson.

I år peger alt i retning af, at Aalborg Pirates kan hente mere guld.

Bjuring lægger ikke selv skjul på, at han har stået i et stort dilemma.

“Det har været en utrolig svær beslutning. De sidste fem år har været, som at opfostre et barn.

Der er en ubeskrivelig kærlighed til klubben og de mange mennesker omkring.

Samtidigt venter der en vanvittig spændende rolle hos Metal Ligaen og Danmarks Ishockey Union, hvor jeg glæder mig til, at udvikle vores fælles produkter og brand sammen med alle klubberne og DIU,” siger Thomas Bjuring til MigogAalborg.

Hos Aalborg Pirates lægger man ikke skjul på, at det gør ondt at miste en profil i den skala.

“Selvom vi i nuet er kede af, at skulle dele Thomas med hele ishockeysporten, så er vi også opmærksomme på de muligheder den kommercielle funktion kan bibringe Aalborg Pirates,” forklarer bestyrelsesformand Morten Fals i en pressemeddelelse.

Han fortsætter;

“Vi er trods alt glade for, at Thomas bliver i sporten og fremadrettet i en konsulentfunktion, hvor han stadig vil være markant til stede i og omkring Aalborg Pirates, når vi har brug for gode råd og innovative ideer.”

Kunne ikke holde på ham for evigt

I bestyrelsen er man heller ikke overrasket over, at man i sidste ende ikke kunne holde på Bjuring, der har en spændende baggrund som EM guldvinder i karate og har startet flere succesfulde virksomheder op.

“Det kommer ikke som en overraskelse for os, at der har været bud efter Thomas til den spændende stilling.

Thomas har en rigtig stor andel i den flotte rejse Aalborg Pirates har været på over de sidste fem år, hvor han og den øvrige organisation har leveret og eksekveret på banebrydende kommercielle og økonomiske tiltag.

Piratskibet har aldrig stået stærkere og fundamentet er solidt, og vi er klar til at videreføre vores position, som et af de mest attraktive sports – og kulturelle besøgsmål i Nordjylland,” udtaler bestyrelsesformand Morten Fals.

Jagten går nu ind på en ny Adm. Direktør, som sammen med den øvrige organisation skal videreføre den flotte fremdrift på og udenfor banen.

Alle sejl sættes nu ind på, at sæsonen skal gøres færdig i vanlig høj stil, hvor der venter både Metal FINAL4 her i Aalborg og et forhåbentligt langt slutspil, som gerne skal afsluttes med medaljer.

Vi arbejder på at få en kommentar fra Thomas Bjuring

Opdateres

Del artikel