Kæmpe chok for Aalborg Pirates: Thomas Bjuring stopper som direktør

Skrevet af: Michael Qureshi
Thomas Bjuring
Foto: Daniel Pullen
Thomas Bjuring Foto: Daniel Pullen

Opdateret 19.10 med citater fra Thomas Bjuring

Danmarks pt mest formstærke ishockey-hold må efter denne sæson vinke farvel til deres profilerede direktør Thomas Bjuring.

Chokmeddelelsen om Bjurings afgang kommer ganske kort tid før hjemmekampen mod Herlev her fredag aften, og der er ingen tvivl om, at det bliver et hårdt slag for Aalborgs ambitiøse ishockeyklub.

Thomas Bjuring tiltræder i stedet efter sæsonen som ny kommerciel direktør for hele Metal Ligaen, som den danske ishockeyliga hedder, samt Dansk Ishockey Union (DIU).

Det er et stort skulderklap til Bjuring, der om nogen står bag hele forvandlingen af Aalborg Pirates, at han nu hentes til at styre alle kommercielle aktiviteter i dansk ishockey.

Var tæt på konkurs

Det er ikke mange år siden, at Aalborg Pirates var på randen af en konkurs.

Det helt store skifte kom, da Thomas Bjuring blev hentet ind på direktørposten. Hans første mission var at få ryddet op i økonomien, og han har siden vendt blodrøde tal til plus på bundlinjen.

Derudover har han også skabt et utroligt stærkt sponsor setup med omdrejningspunkt omkring Aalborg Øst området og hele konceptet bag Cool East.

Vandt historisk The Double

Sportsligt havde han også en kæmpe andel i, at Aalborg Pirates i 2018 vandt mesterskabet for første gang i 37 år, og faktisk vandt klubben The Double i denne sæson.

I år peger alt i retning af, at Aalborg Pirates kan hente mere guld.

Bjuring lægger ikke selv skjul på, at han har stået i et stort dilemma.

“Det har været en utrolig svær beslutning. De sidste fem år har været, som at opfostre et barn.

Der er en ubeskrivelig kærlighed til klubben og de mange mennesker omkring.

Samtidigt venter der en vanvittig spændende rolle hos Metal Ligaen og Danmarks Ishockey Union, hvor jeg glæder mig til, at udvikle vores fælles produkter og brand sammen med alle klubberne og DIU,” siger Thomas Bjuring til MigogAalborg.

Hos Aalborg Pirates lægger man ikke skjul på, at det gør ondt at miste en profil i den skala.

“Selvom vi i nuet er kede af, at skulle dele Thomas med hele ishockeysporten, så er vi også opmærksomme på de muligheder den kommercielle funktion kan bibringe Aalborg Pirates,” forklarer bestyrelsesformand Morten Fals i en pressemeddelelse.

Han fortsætter;

“Vi er trods alt glade for, at Thomas bliver i sporten og fremadrettet i en konsulentfunktion, hvor han stadig vil være markant til stede i og omkring Aalborg Pirates, når vi har brug for gode råd og innovative ideer.”

Kunne ikke holde på ham for evigt

I bestyrelsen er man heller ikke overrasket over, at man i sidste ende ikke kunne holde på Bjuring, der har en spændende baggrund som EM guldvinder i karate og har startet flere succesfulde virksomheder op.

“Det kommer ikke som en overraskelse for os, at der har været bud efter Thomas til den spændende stilling.

Thomas har en rigtig stor andel i den flotte rejse Aalborg Pirates har været på over de sidste fem år, hvor han og den øvrige organisation har leveret og eksekveret på banebrydende kommercielle og økonomiske tiltag.

Piratskibet har aldrig stået stærkere og fundamentet er solidt, og vi er klar til at videreføre vores position, som et af de mest attraktive sports – og kulturelle besøgsmål i Nordjylland,” udtaler bestyrelsesformand Morten Fals.

Jagten går nu ind på en ny Adm. Direktør, som sammen med den øvrige organisation skal videreføre den flotte fremdrift på og udenfor banen.

Alle sejl sættes nu ind på, at sæsonen skal gøres færdig i vanlig høj stil, hvor der venter både Metal FINAL4 her i Aalborg og et forhåbentligt langt slutspil, som gerne skal afsluttes med medaljer.

Vi arbejder på at få en kommentar fra Thomas Bjuring

Opdateres

Flest smittede blandt unge: I næste uge kan de testes i AKKC

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Line Bloch Klostergaard, Region Nordjylland
Foto: Line Bloch Klostergaard, Region Nordjylland

Det stigende smittetal i Aalborg Kommune betyder, at Region Nordjylland og Aalborg Kommune fra søndag 20. september til onsdag 23. september opretter testmulighed målrettet unge og studerende.

Det skyldes, at smitten er mest udbredt blandt de unge i byen.

Med baggrund i det stigende smittetal i Aalborg har Region Nordjylland sammen med Aalborg Kommune oprettet en ekstra mulighed for at blive testet for covid-19.

Tilbuddet er målrettet unge og studerende, da smitten er mest udbredt blandt de unge i byen. Men ingen bliver afvist grundet alder.

Tilbuddet er uden tidsbestilling, så man skal blot møde op og medbringe sit sundhedskort.

Det nye teststed er i Aalborg Kongres & Kultur Center (Aalborghallen), Europa Plads 4, 9000 Aalborg, hvor man fra søndag 20. september til og med onsdag 23. september i tidsrummet kl. 10-17 kan blive testet.

Der er indgang fra parkeringspladsen bag Scandic Hotel.

Sammen med de nationale myndigheder har Region Nordjylland og Aalborg Kommune vurderet, at der skal ekstra fokus på de unges mulighed for at blive testet i Aalborg centrum, og derfor rykkes der ud med den mobile testenhed.

Der testes kun personer uden symptomer. Har man symptomer, skal man fortsat kontakte egen læge eller Lægevagten og få en henvisning.

Vind EM-billetter til næste år: Just Eat lancerer fed fodboldquiz

Skrevet af: Michael Qureshi

Elsker du fodbold og god mad leveret lige til døren, så vil du elske seneste tiltag fra Just Eat.

Just Eat har i år lanceret en stor fodboldquiz her i Danmark, hvor hovedpræmien er fire billetter til EM i fodbold næste år.

Oprindeligt skulle Euro 2020 have været afviklet i år med blandt andet fire kampe i Parken i København.

Men Corona kom som bekendt også i vejen for denne gigantiske begivenhed.

Nu er blikket i stedet rettet mod næste år, og for enhver fodboldelsker er det en drøm at opleve en EM-kamp. Måske endda en af Danmarks kampe på hjemmebane i Parken.

Få klik på mobilen og så er du i gang

Hvis du går og drømmer om sådan en præmie, så kan du allerede nu gå i krig med den fodboldquiz, Just Eat har lanceret. Det kræver ikke særligt mange klik på mobilen, før du er i fuld gang med spørgsmålene.

Det gode er også, at selv om du måske ikke vinder selve hovedpræmien, så er der stadig tusindvis af rabatkoder til Just Eat på spil.

Så du kan helt sikkert få noget af værdi ud af prøve deres fodboldquiz.

Her på redaktionen har vi også testet sværhedsgraden i quizzen, og der er ingen tvivl om, at der er spørgsmål til alle niveauer.

Det kan være alt fra hvor i målet en spiller i en særlig finale placerede bolden. Det kan også være noget hvor man skal gætte hvilken fodboldspiller, der matcher med en madvare eller særlig ret.

Underholdende quiz

Der er i hvert fald ingen tvivl om, at fodboldquizzen er gennemtænkt og gennemført. Den er fyldt med videoklip, som hører sammen med spørgsmål, og man skal holde tungen lige i munden for at svare rigtigt på dem alle.

Men set fra en almindelig fodboldfans synspunkt, så er det en ganske underholdende quiz, og man føler, at man bliver testet på sin paratviden og evne til at tænke logisk.

Den kan godt tage omkring et kvarter at gennemføre, og så er det jo spændende, om man vinder noget.

Du kan starte quizzen lige her – og du skal nå det inden 23. september

Nye COVID-19-tal offentliggjort: Så mange er smittet i Aalborg Kommune

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Region Nordjylland
Foto: Region Nordjylland

Coronaen hærger igen i samfundet, og det får konsekvenser for både mennesker og virksomheder.

Efter en stille genåbning tidligere på sommeren har smittetallene været nogenlunde stabile – men siden starten af september er de kun gået én vej, og det er desværre opad.

Dagens tal fra Statens Serum Institut viser, at der i skrivende stund er 132 tilfælde af smittede i Aalborg. Incidensen ligger nu på 61, hvilket er 8 mere end i går.

Incidensen vurderes som kritisk, hvis tallet ligger på over 30 pr. 100.000 indbyggere.

Det gør Aalborg Kommune til én af landets hårdest ramte.

På landsplan er der tale om 589 nye tilfælde siden i går, og ni patienter er yderligere blevet indlagt. 206 er erklæret corona-fri siden i går.

Aldersmæssigt fordeler de sig hovedsageligt på de 20-29 årige, hvoraf 4032 er bekræftet smittet.

For at komme corona-spredningen til livs, indførte regeringen i går nye restriktioner. Dem kan du læse om her