Kæmpe byggeri står færdigt: BOXIT åbner kæmpe kontorhotel i Aalborg

Skrevet af: Redaktionen
PR-foto
PR-foto

Byggeriet af den nye BOXIT i Aalborg C er færdigt, og lige nu er der stort rykind i både depotrum og Flexoffice kontorer i den markante bygning på hjørnet af Østre Allé.

“Der er tale om landes største BOXIT på 19.500 kvadratmeter, fordelt på syv etager.

På de nederste tre etager er der depotrum, på 4. og 5. etage er der kontorhotel, og på 6. og 7. etage er der nyt domicil til BOXIT og Escot Erhvervsejendomme, som vi er koncernforbundet med og også i dag deler kontor med,” fortæller BOXIT’s adm. direktør, Christian Nielsen.

64 kontorer med attraktiv beliggenhed

BOXIT-kæden er siden starten i 2003 blevet landskendt for depotrum og containere.

Mindre kendt er det, at BOXIT også står bag kontorhotel-konceptet, Flexoffice.

“Det første Flexoffice er i vores Risskov-afdeling, og det går så strygende, at vi nu også etablerer et Flexoffice her i Aalborg – endda betydeligt større end i Risskov,” forklarer direktøren.

I Aalborg er der 64 kontorer fordelt på cirka 3.000 kvadratmeter.

Flexoffice-konceptet læner sig op ad depotrums-konceptet i sin enkelhed.

Man kan leje kontorer i høj kvalitet, men til en lav pris, fordi alle de udenoms-omkostninger, der typisk er forbundet med kontorhoteller er skåret fra.

Til gengæld får man et kontor på en attraktiv adresse, i det antal og den størrelse, man har brug for, med kort opsigelsesfrist, p-pladser, adgangskontrol, fælles køkken, mødelokaler, frokoststue og toiletter – samt som noget helt unikt for Flexoffice: Mulighed for at leje et lager i samme bygning som kontorhotellet.

“Vi har udviklet en plug & play løsning, hvor man kan leje kontoret med møbler osv. – så man hurtigt er i gang til meget små penge,” fortæller Christian Nielsen.

Konceptet passer til trenden på markedet

En, der ved en masse om markedet for kontorer i Nordjylland, er Martin Brasholt Mikkelsen, der er erhvervsmægler og partner hos EDC Erhverv Poul Erik Bech i Aalborg.

“Jeg tror, at BOXIT har ramt plet med Flexoffice konceptet, fordi det afspejler den ’keep-it-simple’ trend, der er fremherskende nu.

Man ønsker flotte omgivelser, mulighed for at sparre med andre virksomheder og wow-effekt, men man har ikke behov for en masse fordyrende udenoms faciliteter, som bemandet reception osv.

At alt overflødigt er fjernet her, betyder, at prisen er fornuftig, samtidig med at man kan udvide med fx flere kontorer, depotrum i samme bygning til vareprøver eller andet, når behovet melder sig – og skalere ned igen, når behovet forsvinder.

Samtidig er beliggenheden rigtig – vi ser en tendens til, at kontorerne i den gamle bygningsmasse i Aalborg C omdannes til boliger, og at virksomhederne prioriterer lette adgangsforhold, p-pladser og moderne faciliteter,” siger Martin Brasholt Mikkelsen.

Indflytning og generationsskifte

Blandt de nye lejere i Flexoffice er Unik Administration ApS.

En lille virksomhed med tre freelance bogholdere, der tilbyder regnskabsservice til mindre og mellemstore virksomheder.

Den nu 60-årige Hanne Brandt startede firmaet i 2002, og de første 14 år blev firmaet drevet fra hjemmet i Vadum.

“Jeg ved godt, at mange nye virksomheder starter i kælderen derhjemme, men set i bakspejlet vil jeg ikke anbefale det.

Man ender let med lige at smutte på kontoret, for der jo altid en eller anden deadline, og har man lovet noget, så skal det selvfølgelig laves.

Det går ikke i længden. Lige pludselig siger kroppen fra, og så er det for sent.

Det skete for mig for tre år siden, og jeg er derfor tvungen til at drosle ned,” siger Hanne.

Unik Administration får kontor på 4. sal i Flexoffice.

“Samtidig med at vi flytter ind, gennemgår vi faktisk et generationsskifte, hvor jeg overlader firmaet til min datter, Camilla Brandt Cortsen og vores medarbejder, Mary Ann Bech.

Vi har valgt et kontor mod nord, så vi kan nyde udsigten over byen og have en god arbejdstemperatur, både sommer og vinter.

Samtidig er det en fordel for os, at der er depotrum i etagerne under – så vi har lejet et til vores arkiv, som vi dermed får nem adgang til,” siger Hanne.

En central og diskret adresse

Lund HR får til huse på Flexoffice’s 4. sal.

Indehaver, Flemming Lund, har valgt et 28 kvadratmeter stort kontor med plads til et mødebord, hvor han kan holde jobsamtaler – han lever nemlig af at rekruttere ledere og specialister til virksomheder over hele landet.

“Jeg etablerede Lund HR for to år siden, og det er gået over forventningerne, og jeg har travlt.

Ansøgerne kommer fra hele landet, og derfor er det afgørende for mig, at jeg har et kontor, der ligger tæt på motorvejen, har p-plads og er let at finde, så jeg ikke risikerer, at folk bliver forsinkede og dermed ødelægger tidsplanen for jobinterviews.

Det er også superfint, at man som ansøger kan ankomme diskret hertil – man går ind i elevatoren i lobbyen og kan næsten gå direkte fra elevatoren ind på mit kontor, uden at flashe at man går til jobinterview,” siger Flemming.

Verdens bedste handsker: Kendt designermærke åbner pop up butik i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Kongelig hofleverandør, Randers Handsker, der kan spores tilbage til 1200-tallet, er en af verdens fineste og længst stående handskemagere – og udvikler stadig udsøgte handsker til konger, dronninger og connaisseurs.

Fredag 15. november åbner de en pop-up shop i Friis Shoppingcenter med deres nye brand RHANDERS – helt eksklusivt i Aalborg.

Der bliver serveret the og jule småkager til dem, der kigger ind.

RHANDERS kollektionen indeholder håndlavede, one-of-a-kind skindhandsker og tilbehør som tørklæder og tasker.

Produkterne i kollektionen er alle ’limited edition’, dvs. der er kun en begrænset mængde af hver variant.

RHANDERS åbner kun pop up butikker i det eksklusive modehus Birger Christensen i København, hos design- og møbelhuset Paustian i Århus og så Friis Shoppingcenter i Aalborg.

En ny generation, samme fokus på håndværk, kvalitet og bæredygtigt design

Mærket RHANDERS er lanceret som led i et generationsskifte i virksomheden Randers Handsker. Det bygger på en stolt historie om 200 års handskeproduktion ved Gudenåen i Randers, men tages ind i en ny tidsalder via moderne designs og tilpasninger til det modebevidste publikum.

Det betyder nye farver og produkttilpasninger såsom et 14-karat guldbelagt smykke udformet som brandets kendetegn, kalmusblomsten, – et vidnesbyrd om den arv, handsker fra Randers repræsenterer.

I gamle dage var byens handsker nemlig kendt vidt og bredt for den helt særlige duft fra kalmus-blomsten, som voksede i Gudenåen

Markedsførings-og salgsstrategien er dog ny. Produkterne er lanceret via sociale mediekanaler og sælges primært gennem egen webshop og egne butikker for på den måde at skabe den reneste oplevelse af brandet.

Det er den tidligere marketingdirektør for By Malene Birger og ph.d. i Omnichannel Retail, Rina Hansen, der står i spidsen for det nye RHANDERS, og hun glæder sig meget til at komme til Aalborg:

“Pop-up butikker er en test af markedet, og vi glæder os til at se hvilke reaktioner, vi får i Aalborg.

Selvom vi har mange års modeerfaring og handskeerfaring inden for murene i virksomheden, betragter vi os som en start-up.

Vi skal bygge virksomheden op i den digitale tidsalder og lære en masse af de eksperimenter, vi gør os. Erfaringerne fra Aalborg vil derfor få betydning for, hvordan vi udvikler os fremadrettet,” fortæller Rina Hansen.

En oplagt julegave

Det er ikke tilfældigt, at det netop er i julen, RHANDERS åbner deres pop-up.

En lækker skindhandske er en oplagt gave at lægge under juletræet, og med muligheden for at få indgraveret initialer på handskens kalmusformede smykke, kan gaven også gøres personlig.

“Vi vil gerne vise andre, at vi har tænkt over den gave, vi giver dem. Personaliserede gaver viser både omtanke og kærlighed,” siger Rina.

Med rødder tilbage til 1811 er Randers Handsker en af de fineste og ældste handskemagere i verden. Den danske virksomhed har leveret handsker og andre lædervarer til de royale familier siden sin spæde begyndelse.

Den franske dronning Marie Antoinette skulle efter signede specifikt have købt handsker fra Randers, fordi de fik hendes hænder til at føles bløde og glatte, og fordi de havde en meget genkendelig aroma.

Virksomheden leverer også handsker til søværnet, jægerkorpset, politiet og Den Kongelige Livgarde.

I detailhandlen vil man møde Randers Handsker i mode- og specialforretninger i flere lande.

I 60 år har man desuden kunne købe hele handskeudvalget i Randers Handskers egne butikker på Strøget i København og i Randers centrum.

Et kig i arkivet har afsløret, at virksomheden, der dengang hed Randers Handskefabrik, havde butik i Aalborg sidst i 1800-tallet, og nu vendes blikket altså mod Aalborg igen.

Butikken i Aalborg er den eneste pop-up butik, der åbnes af virksomheden i år.

Derudover vil mærket RHANDERS ’ som nævnt poppe op’ hos modehuset Birger Christensen på Strøget og hos design- og møbelhuset Paustian i Aarhus, ligesom det nye mærke sælges i virksomhedens egne butikker.

Pop-op butikken i Friis Shoppingcenter slår dørene op 15. november og holder åbent indtil 11. januar.

Butikken vil være placeret i stuetagen ved udgangen mod Magasin.

På åbningsdagen vil der være særlige kampagner og konkurrencer, og butikken vil være vært for en kop kalmus the og kalmus-julesmåkager.

Åbent Hus i weekenden: Kendt kunstner rykker ind i lokaler på Østre Havn

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen

Har man passeret Østre Havnegade 26 inden for de sidste par måneder, har man nok bemærket, at der sker ting og sager bag de store ruder.

Det går nemlig ikke stille for sig, efter at den anerkendte kunstner, Betina Jung, har flyttet sit art studio ind i lokalerne, der, med et råt look og højt til loftet, sender ens tanker direkte til New York.

Det er takket være A. Enggaards bylivskoordinatorer, at Betinas kunst og arbejdsproces nu finder sted på Østhavnen.

At have fået en anerkendt kunstner som Betina Jung ind, er bare endnu et skridt på vejen mod at få skabt et nyt, attraktivt område i Aalborg.

De nye og større omgivelser har sat gang i både Betinas kreativitet og virketrang, og nu er hun efterhånden klar til at invitere aalborgenserne med indenfor i hendes kunstneriske proces og nye atelier.

I weekenden den 15. – 17. november kl. 11-16 inviterer hun derfor til åbent hus, hvor alle er velkomne til at komme forbi og fordybe sig i kunsten med et godt glas vin.

Her vil man kunne opleve noget af det, som Betina er kendt og beundret for; både hendes skulpturer og malerier – men samtidigt også et indblik i, hvordan hendes stil har taget nogle overraskende drejninger.

Fra New York til Aalborg

For 20 år siden sprang Betina ud som autodidakt kunster, og har siden levet af sin kunst. I dag laver hun kunst til både private og erhverv.

Hendes kunst kan blandt andet ses på Restaurant TABU, hos Centrica Energy Trading, på handelsskolen i Saxogade og Nordjyske Bank m.fl., og omfatter alt fra fantasifulde malerier til unikke skulpturer.

Betina og hendes kunst har været vidt omkring, og har deltaget på udstillinger i både London, Luxembourg, New York og Jersey.

Listen er lang, og kan ses lige her.

Byens puls vækker kunsten

For Betina har kunst altid fyldt meget og haft stor betydning i hendes liv.

På samme måde har hendes liv og omgivelser også haft stor betydning for hendes kunst – hvilket hun især mærker, efter at være rykket ind i de nye lokaler.

Hun har før haft et atelier i sit hjem i Gl. Hasseris, men er nu rykket i A. Enggaards lokaler i Østre Havnegade 26, hvor alle hendes nye indtryk efterhånden omdannes til kunst.

Og så er der blevet både tid og plads til at tænke i endnu flere og større projekter.

”Der er en kæmpe omvæltning for mig at være inde i byen. Jeg bliver mere spontan i det jeg laver, og der kommer meget mere energi i det.

Jeg får mere puls af den opadgående by omkring mig, og jeg tænker i større projekter og nye retninger, hvilket de højloftede lokaler her giver mig mulighed for at føre ud,” fortæller Betina.

 

Udover at det præger kunsten at flytte fra et sted til et andet, så sker der også noget ved at være ”udstillet” i arbejdsprocessen, hvilket Betina må siges at være nu.

Gennem de store vinduespartier møder hun mange nysgerrige blikke, og fra de der også kommer ind, opstår der også mange nysgerrige spørgsmål.

”Det er ikke nogen negativ ting for mig, at folk kan følge med udefra – tværtimod.

Jeg oplever at blive utroligt inspireret af de spørgsmål, folk stiller, og tit kan jeg blive ledt i nye retninger gennem dialogen med andre,” fortæller Betina.

Kærlighed til det skæve og surrealistiske

Da vi træder ind i Betinas nye art studio, er det med det samme tydeligt, at Betinas kunst er noget for sig.

Udstoppede dyr, aflagt tøj, skæve og mystiske figurer og støvler i alle størrelser er nogle af de ting, der er fremtrædende i Betinas kunst.

”Jeg elsker det, der er skævt og surrealistisk. Når noget bliver for rigtigt, taber jeg interessen.

Jeg skal have en fordrejning af figurer, for sådan ser jeg også mennesker. Der er ikke noget ved at se det pudsede billede hele tiden. Jeg vil gerne vise det, der er inde bagved,” fortæller Betina.

Derudover går Betina meget op i selve håndværket, når hun skaber kunst.

Hun går bestemt ikke den lette vej i noget af det, hun laver, og i hendes studie kan man følge med, når hun med en masse værktøj, redskaber og vildfarende tanker skaber sin særprægede kunst.

I påsken 2020 holder Betina Grand Opening i hendes nye studie, som hun allerede nu har store planer for.

Præcis hvad der kommer til at ske ved Betina endnu ikke helt selv, da kunst jo kan udvikle sig meget over tid. Hun kan dog afsløre, at det bliver stort, skævt, måske forargende og højst sandsynligt med nogle dyrehoveder.

Hvad: Åbent hus
Hvor: Østre Havnegade 26
Hvornår: 15. – 17. november, kl. 11-16

Aalborg Teatercafé forkæler: Laver lækker 3 retters menu til 299 kr.

Skrevet af: Michael Qureshi

Har du endnu ikke spist på Aalborg Teatercafé, så bør du gøre dig selv den tjeneste at få prøvet den.

Teatercaféen er kendt for deres fokus på økologi og bæredygtighed og udover, at de serverer lækre retter med høj kvalitet i forbindelse med forestillinger på Aalborg Teater, er de også en selvstændig café med et helt fantastisk menukort.

Caféen er inspireret af de forskellige årstider og har derfor altid et nyt og spændende menukort.

Nu inviterer MigogAalborg med vores fordelsklub til en ClubAalborg Aften.

Det sker lørdag d. 23. november – og koster kun 299 kr. Du kan booke en plads her

Vi har nu åbnet op for, at alle kan købe en plads, så man kan få en fornemmelse af de her eksklusive aftener, man får som ClubAalborg medlem.

Har du endnu ikke gennemskuet, hvad du får for 35 kr. som medlem af ClubAalborg endnu? Så læs med her – og lige nu får du medlemsskab resten af året ganske gratis – og det er uden binding.

3 retters middag til fordelagtig pris

Tilbage til Aalborg Teatercafé og vores fælles arrangement på næste lørdag den 23. november kl. 18.00, hvor du kan glæde dig til en lækker 3 retters middag til en rigtig fordelagtig pris.

Det bliver en 3 retters menu med en velkomstdrink samt kaffe og te til desserten. Og ALLE kan booke en plads, men man skal skynde sig, for der er ikke mange pladser tilbage.

Aftenens menu

Velkomstdrink
1 gl. økologisk Frizzante mousserende hvidvin

Forret
Persillesuppe med jomfruhummerhaler
Hertil 1 gl. økologisk Chardonnay

Hovedret:
Confit de Canard med pommes sarladaises,
spidskål og Grand Marnier-sauce
Hertil 1 gl. økologisk Pinot Noir

Dessert:
Marengs med chokolade, saltet karamel og råsyltede bær
Kaffe eller the hertil

Prisen er kun 299 kr. pr. person for hele herligheden

Hvad: ClubAalborg Aften
Hvor: Aalborg Teatercafé, Jernbanegade
Hvornår: Lørdag d. 23. november kl. 18.00
Book pladser her