Kæmpe brag i Aalborg i morgen: Aalborg Pirates kan spille sig i finalen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Thomas Bjuring
Foto: Daniel Pullen
Thomas Bjuring Foto: Daniel Pullen

Det bliver ikke mere spændende, end når det går løs tirsdag aften klokken 20.30 i Cool East Arena i Gigantium.

Stillingen er nemlig helt lige inden det syvende og afgørende seminfinale-slag i ishockeyligaen, hvor Aalborg Pirates møder de forsvarende mestre fra Esbjerg Energy.

”Det er klart, at den her kamp er en af de vigtigste i Aalborg Pirates’ historie,” fortæller Thomas Bjuring, direktør for Aalborg Pirates, til MigogAalborg.

Det seneste mesterskab kom i hus helt tilbage i 1981, og hele klubben hungrer efter igen at kæmpe med om den største titel i Danmark.

”Der er selvfølgelig en helt naturlig nervøsitet blandt både spillere, trænere og ansatte herude. Vi har jo spillet fem gode kampe ud af seks, så statistikken siger vi skal vinde” fortæller Thomas Bjuring og fortsætter:

”Så er det op til spillerne at tage den nervøsitet til sig, og bruge det positivt. Vores mest erfarne spillere skal tage et ansvar, og hvis de gør det, er jeg også sikker på, vi vinder.”

Stor rift om billetterne

Aalborg Pirates kan for alvor mærke, at det ikke kun er klubben, der summer af finalefeber. Der er nemlig stor efterspørgsel efter billetter til den afgørende semifinale.

”Vi satte først billetter til salg klokken 18 i går og på tre timer solgte vi 1200 billetter, så folk skal rykke hurtigt, hvis de vil opleve det her sammen med os.”

Det er netop tilskuernes opbakning, som Thomas Bjuring nævner som en af de helt afgørende årsager til, at Aalborg Pirates er meget tæt på finalen.

”Opbakningen på tribunerne har været helt vild, og både spillere og trænere har direkte sagt til mig, at det tryk tilskuerne har lagt på modstanderne i hjemmekampene har været altafgørende. Når vi har et publikum som i år, så er Cool East Arena en heksekedel, hvor alle frygter at komme.”

Et mirakel hvis de vinder DM

Hvis Aalborg Pirates skulle gå hele vejen og tage Danmarksmesterskabet, vil det ifølge Thomas Bjuring være tale om et lille mirakel.

”Vi spiller med et lavere budget, end de hold vi kæmper mod, så det vil være en kæmpe bedrift endelig at tage mesterskabet tilbage til Aalborg igen, og ovenikøbet i en sæson, hvor vi også har vundet pokaltitlen.”

Hvis du vil sikre dig billetter til den afgørende semifinale, finder du dem lige her.