Kæmpe børnehit i december: Nissejagt i skoven

Skrevet af: Michael Qureshi
Vi fandt tre nisser i skoven
Vi fandt tre nisser i skoven

Blot en halv times kørsel fra Aalborg sker der noget helt specielt på alle advents-søndage.

I en skov nær Pandrup kan man møde den rigtige julemand. Han leder efter sine nisser, og dem skal børnene så hjælpe med at finde. Og der er både søde nisser og drille-nisser i skoven.

Det er heller ikke helt tilfældige nisser. Det er de efterhånden Danmarks-berømte Klarborg-nisser, der er vækket til levende skikkelser.

Nisser i Aalborg

Inde midt i skoven er der et nissehus, hvor man kan købe æbleskiver og gløgg. Da migogaalborg.dk tog børnene Lucas (6) og Mathias (4) med til premieren sidste søndag mødte vi endda Etly Klarborg, der selv stod og serverede æbleskiver i nissehuset inde i skoven.

For det er efterhånden blevet et kæmpe tilløbsstykke med december-arrangementet omkring butik Gammelbo, der er bygget op omkring Klarborg-nisserne.

Det er også med garanti et kæmpe børnehit at være på nissejagt. Vores børn elskede hvert et minut af de hyggelige timer, vi tilbragte i skoven nær Pandrup.

Nisser i Aalborg

Nisser i Aalborg
Sådan ser der ud inde i nissehuset

Man kunne også købe brændte mandler og ikke mindst juletræer, hvis man vil have sådan et med hjem.

Nisser i Aalborg
Man kan også spise æbleskiver ovenpå i nissehuset

Laila Nielsen, butiksansvarlig, forklarer om selve arrangementet;

“Det er et kæmpe tilløbsstykke, som kræver stor planlægning. Man kan møde julemanden, og jagte nisser i skoven. Det er virkelig hyggeligt, og det er dejligt at se så mange glade familier komme herop. Vi oplever flere gange, at bilerne holder i kø herfra og ind til selve Pandrup for at deltage,” forklarer Laila Nielsen.Om nissehuset inde i skoven, hvor man kan købe æbleskiver og gløgg, siger hun;

“Det er et helt specielt hus, som er indrettet sådan, så man tror, at der bor nisser i det. Det er 12. gang, vi kører det her, og det er altid populært,” siger den butiksansvarlige.

Nisser i Aalborg

Selve butikken Gammelbo har åbent hele året rundt, men det er i december, at kunderne for alvor valfarter dertil.

“Det er en helt unik og fantastisk udstilling af nisser, hvor man selvfølgelig kan købe de fleste. Man kan også opleve nogle af Etly Klarborgs maleri, hvor der selvfølgelig også gemmer sig nisser i. Det er lidt som at træde ind i en unik verden,” forklarer Laila Nielsen.

Nisser i Aalborg

Hvis man vil læse mere om arrangementet og se tiderne – så klik her