Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kæmpe bedrift: Aalborg Håndbold er i Champions League Final4

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Aalborg Håndbold
Foto: Aalborg Håndbold

Aalborg Håndbold rejste torsdag aften hjem fra Ungarn med et knebent nederlag på 32-31 til Telekom Veszprem i kvartfinalen i Champions League.

I dag var det så tid til returkampen i et tætpakket Gigantium, hvor samtlige billetter var solgt på under 30 minutter.

Her gjorde Aalborg Håndbold arbejdet færdigt og vandt 33-28.

Aalborg Håndbold er dermed kvalificeret til Champions League Final4 i Köln i juni, hvor man skal forsøge at komme i finalen som i 2021 – og måske denne gang gå hele vejen.

Sådan forløb kampen

Returkampen i Aalborg startede på Veszprems præmisser, som var foran både 6-3 og 7-4.

Men derfra begyndte især de unge kometer Mads Hoxer og Thomas Arnoldsen at træde i karakter, og Aalborg Håndbold kunne gå til pause foran 18-14.

Anden halvleg blev en tæt affære, hvor Aalborg Håndbold ikke for alvor kunne ryste Veszprem af sig, men hvor føringen heller aldrig var under 2 mål.

I slutminutterne fik publikum i Gigantium for alvor spænding for alle pengene med stillingen 30-28, men en flot scoring af Mads Hoxer til 31-28, og en storredning af Landin i den anden ende i det efterfølgende Veszprem-angreb blev for alvor afgørende for udfaldet af kampen.

I det 59. minut kunne Mikkel Hansen så afgøre det for Aalborg Håndbold, og det gjorde han stensikkert på straffekast til 32-28. Landin satte kronen på værket med en straffesparksredning i de afgørende sekunder.

Kampen endte 33-28.

Dermed lever drømmen om et Champions League-trofæ også for Mikkel Hansen, der aldrig har prøvet at vinde det eftertragtede trofæ.

Del artikel

Andre læser også