Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kæmpe asfaltarbejde er startet i Aalborg Kommune: Sådan påvirker det trafikken

Af Emil Kjær Jørgensen

På grund af coronakrisen har By- og Landsskabsforvaltningen fået fremrykket budgettet for renovering af veje og stier i kommunen.

Derfor igangsættes der nu ekstra 95 km. vej og 10 km. stier udover de i forvejen planlagte 21 km. sti og 21. km stier, der var planlagt som en del af kommunes vejvedligeholdelse.

Derudover er der planlagt en række reparationer på en del veje.

Det skriver By- og Landsskabsforvaltningen i dag.

Sådan påvirker det trafikken

Arbejdet vil naturligvis påvirke trafikken på den enkelte strækning, og de trafikale forhold vil kortvarigt ændre sig for trafikanterne i takt med, at de forskellige etaper af arbejdet gennemføres.

Konkret vil der være tale om afspærringer, hastighedsbegrænsninger og omkørsler.

I det meste af arbejdsperioden er der et spor åbent i hver retning, hvilket betyder forsinkelser for bilisterne i spidstimerne – typisk mellem 7.30 – 8.30 og 14.30 – 16.30.

Arbejdet tilrettelægges så der bliver færrest mulige gener for trafikanterne. Når der arbejdes på kørebanen (vejen) vil cyklister og fodgængere kun i begrænset omfang blive berørt af asfaltarbejdet.

Når der arbejdes på cykelstier, vil disse være spærret af for cyklister etapevis. Buspassagererne vil kunne opleve, at der lukkes stoppesteder i kortere perioder, og at enkelte ruter vil få dage køre af en anden rute.

Arbejdet afsluttes med at der lægges nye vejstriber på. Stribearbejdet foretages så vidt muligt umiddelbart efter asfaltarbejdet, men der kan gå op til et par uger inden det er færdigt.

“Vi beder trafikanterne vise hensyn og respektere afspærringer og afmærkninger både for deres egen sikkerheds skyld, men også for de folk, der arbejder på vejen.

Husk også, at det generer, hvis du parkerer din bil på en strækning, hvor der er arbejde i gang.

Det vil forsinke arbejdets færdiggørelse. De bedste råd vi kan give er at køre hjemmefra i god tid og – hvis det er muligt – forsøg at finde alternative veje,” oplyser By- og Landsskabsforvaltningen.

Her kan du se listen med fremrykkede projekter:

Fremrykkede projekter i kommunen

Eternitten uge 19 (fredag den 8. maj – søndag den 10. maj)

Krydset Sønderbro-Østre Alle asfalteres.

Vodskov – Hals uge 19 – 23 (mandag den 4. maj – 5. juni)

Halsvej-Omfartsvejen-Aalborgvej asfalteres fra E45 til Hals.

Nørresundby uge 20 (mandag den 11. maj – fredag den 15. maj)

Thistedvej asfalteres fra jernbanen til Lufthavnsvej.

Mariendals Mølle uge 21 (torsdag den 21. maj – lørdag den 23. maj)

Krydset Hobrovej-Over Kæret-Skelagervej asfalteres.

Se den samlede liste på www.aalborg.dk/asfalt.

“Udover asfaltarbejderne, som vi allerede kender tidsrummet for hvornår udføres, er der en række øvrige asfaltarbejder, hvor vi arbejder på at få planlagte tidspunkter ind hurtigst muligt.

Det gælder blandt andet for Hobrovej (tidl. Indkildevej) og Nibevej-Aalborgvej-Løgstørvej (Kærvedgårdvej – kommunegrænse). Også her kan den samlede liste ses på aalborg.dk/asfalt,” oplyser By- og Landsskabsforvaltningen.

Du kan løbende orientere dig om status her.