Kæmpe anerkendelse: Stort medie imponeres af Aalborg-restaurant
Det er kun lige lidt over et år siden, at Restaurant Emil slog dørene op i det tidligere Textur på Vesterbro.
Ret atypisk, er menuen bygget op omkring fisk – og havde man frygtet at det konceptet ville gå i fisk, så kan man i hvert fald nu ånde lettet op.
Restaurant Emil har allerede modtaget anerkendelse i form af flere prestigefyldte priser, og det fortsætter i samme spor.
Senest har den velrenommerede restaurantanmelder Morten Bundgaard fra Jyllands-Posten besøgt Restaurant Emil og udtrykt sin begejstring.
God service og lækre snacks
“Alle borde i det hyggelige lokale var fyldt med publikum i alle aldre. Den beherskede belysning gav en tryg hulestemning, playlisten skubbede på med halvfemserhiphop og cool R&B-klassikere, det var et livligt sted.”
Sådan starter Morten Bundgaard eventyret om sit besøg på Aalborg-restauranten.
Restaurant Emil tilbyder kun én menu, som kommer i to størrelser – tre eller syv serveringer til henholdsvis 350 kr. og 550 kr., inklusive fem forretter.
Anmelderen og hans medspiser valgte “Store Emil,” som inkluderede syv lækre retter og en tilhørende vinmenu.
Der blev startet med en række lækre snacks, ledsaget af en muscadet sèvre-et-maine fra 2020.
Dette var starten på en oplevelse for journalisten, der viste sig at være fyldt med smag og sanselighed.
Morten Bundgaard fremhæver i sin anmeldelse en særlig detalje: Inklusionen af vin sammen med snackene, uden ekstra omkostninger.
Dette blev betragtet som en sympatisk politik, der ifølge ham viser et ægte ønske om at give gæsterne en helhedsoplevelse.
Ros på ros på ros
Desuden udtrykker Morten Bundgaard sin anerkendelse for Emil Thaarups forbindelse til sit maritime ophav.
Emil Thaarups far, der har arbejdet på fiskeauktionen i Strandby nord for Frederikshavn i over 40 år, spiller en central rolle i at udvælge de fineste råvarer til restauranten.
Selvom Bundgaard præsenterer nogle små kritikpunkter, konkluderer han, at maden som helhed stadig var imponerende:
“Men det var stadig en træfsikker tallerken, der vidnede om køkkenets lyst til at forholde sig legende og åbent til andre veje end den slagne,” skriver han blandt andet.
Stor anbefaling til Restaurant Emil
Klokken 22 var aftenen ved at være slut for Morten Bundgaard og hans medspiser, der “i ro og mag konkluderede, at Emil er et ualmindeligt rart sted, som man har lyst til at genbesøge, og det er der flere grunde til.
Det kan godt være, at betjeningen ikke er den mest vidende af slagsen, men alle er søde og servicemindede, og det kulinariske udsyn er smittende og herligt udogmatisk, og så smager hver en ret virkelig af noget, fordi man har styr på sit håndværk.” skriver han.
Restaurant Emil får velfortjente 4 ud af 6 stjerner, og alle aalborgensere opfordres endnu engang til at besøge en af byens (stadig) nye restauranter.