Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kæmpe aftale: Stort antal ladestandere sættes op ved to shoppingcentre i Aalborg

Af Michael Qureshi

Danske Shoppingcentre og Clever indgår Danmarks største aftale om opsætning af ladestandere.

Det er hovedbudskabet i den pressemeddelelse Danske Shoppingcentre har udsendt mandag eftermiddag.

Man har netop indgået en aftale med Danmarks førende ladeoperatører, Clever, om at opsætte knap 600 ladestandere til elbiler ved 17 storcentre landet over.

Det er den største enkeltstående aftale på antal ladestandere i Danmark nogensinde.

I Aalborg opsættes der 92 ladestandere ved henholdsvis Aalborg Storcenter og Friis Shoppingcenter. Aalborg er den by efter København som får flest nye ladestandere i aftalen.

Når kunder i nogle af landets største og bedst beliggende storcentre handler, får elbilisterne fremover en markant opgradering til deres shoppingoplevelse.

Bedre faciliteter for elbil-ejere

Danske Shoppingcentre, der blandt andet ejer Frederiksberg Centret, SlotsArkaderne, City2, Aalborg Storcenter, HerningCenteret og Lyngby Storcenter, har netop indgået en ny aftale med Danmarks førende ladeoperatør Clever.

“Aftalen med Clever giver os mulighed for at optimere vores faciliteter til de elbilister, som der kun vil komme flere af i fremtiden.

Hos Danske Shoppingscentre er vi allerede i gang med at skabe flere bæredygtige og miljørigtige løsninger i vores 18 centre, og vi har en klar ambition om at indgå i flere bæredygtige partnerskaber i fremtiden,” siger Kristian Mortensen, head of operations and projects hos Danske Shoppingcentre.

Aftalen mellem Danske Shoppingcentre og Clever er den største danske aftale nogensinde med 586 ladestandere fordelt på 17 lokationer på Sjælland og i Jylland.

“I Clever har vi et stort fokus på at tilbyde rigelig, relevant og fuld tilgængelig opladning til de danske elbilister og til dem, der overvejer skiftet fra en fossilbil til en elbil.

Vi vil gøre det nemt og trygt at vælge elbilen til i hverdagen til gavn for den grønne omstilling og for vores kommende generationer. Aftalen med Danske Shoppingcentre er et kæmpe fremskridt for omstillingen af transporten i Danmark, og i fællesskab udnytter vi elbilens allerstærkeste kort – at man kan lade, hvor man er,” siger Casper Kirketerp-Møller, direktør i Clever.

Hos Danske Shoppingcentre er aftalen en vigtig del af at imødekomme kundernes behov.

“I Danske Shoppingcentre er det vores ambition at eje og drive landets bedste shoppingcentre, og med samarbejdet med Clever tager vi endnu et stort skridt mod at tilbyde vores millioner af kunder den bedste oplevelse, når de besøger os.

Vores centre bliver ikke blot mere aktuelle og attraktive – vi bakker samtidig op om den grønne samfundsdagsorden,” siger Jesper Faurholdt, adm. Direktør i Danske Shoppingcentre.

Sikrer muligheder i mindre og større byer

Sidste år steg antallet af opladelige biler på de danske veje med hele 135 procent.

Der er ambitioner om markant flere elbiler i Danmark, og med 78 millioner årligt besøgende i de Danske Shoppingcentre, er aftalen med Clever et vigtigt skridt for at komme efterspørgslen i forkøbet og sikre en bedre infrastruktur over hele landet.

“Det er fantastisk, at vi ser så massiv vækst i antallet af eldrevne biler i hele landet. Men det skaber også stor efterspørgsel på masser af god opladning, som er placeret de rigtige steder og på den rigtige måde.

Her er Danske Shoppingcentres lokationer super relevante med centre fra Helsingør til Aalborg, hvor flere af vores kunder allerede har til huse.

Vi håber, at vi med endnu flere lynladepunkter fordelt på de 17 lokationer kan skabe incitament hos danskerne til at vælge elbilen til i hverdagen,” siger Casper Kirketerp-Møller, direktør i Clever. 

De første standere vil blive sat op inden årets udgang.

Det forventes, at alle ladepunkter vil være idriftsat i løbet af næste år.

106 vil være lynladepunkter med en effekt på 150 kW, der gør det muligt at lade elbilen op på cirka 15 minutter.

De resterende 480 vil være normale ladepunkter, der har en effekt på 11 kW. 

Del artikel

Andre læser også