Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kåret til byens bedste takeaway: MUMS er klar med nyt menukort

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: MUMS
Foto: MUMS

Aalborg Awards har til formål at hylde de mange dygtige virksomheder og enkeltpersoner, der skaber noget værdifuldt i vores smukke by.

I år blev byens største prisuddeling afholdt for sjette gang, hvor over 1.000 mennesker samledes for at fejre, hædre og feste sammen.

En af de mest prestigefyldte priser er ‘Årets Takeaway,’ hvor der er benhård konkurrence mellem mange dygtige og populære spisesteder.

Derfor er det bare med at tage hatten af for MUMS, da de har været finalister de seneste tre år og har hentet prisen hjem to gange.

Den 29. september i år erobrede Charlotte, Allan og deres dedikerede team endnu en gang sejren.

“Selvom vi blot er ydmyge nordjyder, er vi naturligvis enormt stolte over, at aalborgenserne har valgt os som vindere,” fortæller Allan Frost.

Kåret til byens bedste takeaway: MUMS er klar med nyt menukort
En del af MUMS-teamet til Aalborg Awards 2023

“Men lad mig slå fast, at det ikke betyder, at vi nu læner os tilbage og tager tingene for givet. En pris som denne forpligter, og vi arbejder hårdt hver eneste dag for at leve op til denne ære.

Derfor stræber vi konstant efter at forbedre os og højne kvaliteten af de produkter, vi leverer,” tilføjer Allan.

MUMS er i konstant gastronomisk udvikling, og det kan allerede ses på deres opdaterede menukort, som de netop har lanceret.”

Flere nye ting på menukortet

MUMS har investeret betydelige ressourcer i udviklingen af et nyt menukort, hvor ambitionerne er blevet skruet endnu højere op.

På MUMS’ Nordiske Tapas-menukort finder du nu hele 25 forskellige retter at vælge imellem, som løbende skifter i takt med årstiderne.

En af bestsellerne er Tapas-menuen med 6 retter, inklusive friskbagt brød. Her kan du selv sammensætte din egen skattekiste af lækre retter til en fantastisk pris på kun 169 kr.

“Du kan tilpasse det lige, som du ønsker det, og det er en grundlæggende del af vores koncept,” forklarer Allan. Han fortsætter:

“Vi har en solid base af stamkunder, som elsker den fleksibilitet, vores menukort tilbyder. Så kan forældrene nyde lækker tapas en fredag aften, mens børnene forkæles med en burger, lavet fra bunden med de fineste råvarer – naturligvis serveret med sprøde pommes frites.”

Når det kommer til burgere, har menukortet også fået tilføjelser af flere fristelser.

Kåret til byens bedste takeaway: MUMS er klar med nyt menukort

Trøffelburgeren blev oprindeligt introduceret som en Limited Edition-burger, men på grund af utallige opfordringer er den nu en fast del af menukortet.

“Vi havde en kunde, der beskrev den som en smagsorgasme uden lige, og vi kan kun give ham ret. Den skal simpelthen smages, hvis man er fan af en udsøgt burger,” siger Allan.

Trøffelburgeren består af en kartoffelbolle, Rævhede Naturprodukters tørsaltede bacon, en cremet stuvning med fløde, løg og champignon, tomatrelish, Vesterhavsost, hvidløgs- og trøffelmayonnaise, og ikke mindst friskrevet trøffel på toppen … Velbekomme!

Tjek lige videoen med den vilde trøffelburger her:

Selv vegetarburgeren har fået en opgradering, så den nu byder på en hjemmelavet, velsmagende vegetarbøf, der virkelig tager smagsløgene med storm.

“Vi er konstant opmærksomme på de seneste madtrends, og der er ingen tvivl om, at vores fokus på veganske og vegetariske retter vil fortsætte med at vokse i de kommende år,” udtaler Allan.

Du kan selv dykke ned i menukortet lige her.

Flere lokale producenter på MUMS

Selvom menukortet nu rummer endnu flere lækre retter, er kvaliteten af de anvendte råvarer fortsat i centrum for MUMS.

MUMS åbnede sine døre tilbage i 2007, og allerede dengang havde Allan og Charlotte en vision om at etablere en specialfødevarebutik, der hyldede danske specialvareproducenter, og hvor den udsøgte smag stod i centrum.

Lige fra starten har MUMS fået leveret kvalitetsprodukter fra anerkendte producenter som Krastrupsøgaard, Rævhede Naturprodukter og mange flere.

Det nye menukort viderefører denne filosofi. Alle råvarer er omhyggeligt udvalgt, og man stræber efter at bruge lokale ingredienser, der enten er hjemmelavede eller stammer fra nogle af Danmarks bedste fødevareproducenter.

Kåret til byens bedste takeaway: MUMS er klar med nyt menukort

Laksen, for eksempel, er Hiddenfjord Laks, kendt for sin enestående kvalitet og bæredygtighed.

Kyllingen kommer fra Rokkedahl, hvor der lægges vægt på høj dyrevelfærd og ansvarlig produktion. Alt svinekød stammer fra Bertels Gris, hvis motto er: “Vi arbejder for, at hvis du blev genfødt som gris, ville du ønske, at du havnede her hos os.”

“Det kan måske virke idealistisk for nogen, men vores valg af produkter er ikke drevet af profit. Vi vælger dem, fordi de simpelthen er de bedste.”

Kåret til byens bedste takeaway: MUMS er klar med nyt menukort

“Vi benytter eksempelvis usaltet smør fra Thise i alt, hvad vi tilbereder. Det er betydeligt dyrere end andre produkter, men det smager bedre, og samtidig støtter vi en dansk fødevareproducent.”

Tror ikke på ordet “kompromis”

‘Selvom MUMS benytter sig af de fineste leverandører i Danmark, kunne man måske fristes til at springe et led over og bestille færdige produkter fra de bedste leverandører.

Men MUMS-teamet går ikke på kompromis.

“Vi fremstiller vores egen mayo, marmeladen er baseret på gamle opskrifter, vi sylter vores egne rødbeder, og vi skaber vores egen brun sovs. Selvom det måske ville være mere økonomisk at gå på kompromis med visse dele af produktionen, er det simpelthen ikke en overvejelse for os,” siger Allan.

I den kommende tid ser MUMS frem til (endnu) travl periode, med julen lige rundt om hjørnet.

I år kan du vælge den populære juletapas, hvor du kan sammensætte din egen menu præcis som du ønsker – og der er endnu en spændende nyhed.

“På baggrund af mange opfordringer kan man i år også bestille en traditionel julemenu med enten 6 eller 10 retter – alle lavet med de bedste ingredienser og råvarer af højeste kvalitet,” forklarer Allan.”

Du kan finde meget mere info om MUMS her.

Del artikel

Andre læser også