Kåret til Aalborgs Bedste: Cafeministeriet får nyt på morgenkortet

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det er ikke en nyhed i sig selv.

Faktisk er det ved at være fire år siden, at Caféministeriet besluttede sig for at satse mere og mere på deres morgenmadskoncept, som på det tidspunkt primært bestod af den populære brunch.

Caféministeriet har alle dage kunnet servere deres populære brunch i morgentimerne, men efterspørgslen på de lettere morgenmadsretter blev større og større – og dette ville indehaveren, Martin Klyvø, selvfølgelig gerne kunne efterkomme.

”Brunchen vil nok altid være et stort hit hos de fleste, men nu føler vi, at vi får vist, hvad vi også kan lave hernede, og får måske præsenteret folk for nogle nye smagsoplevelser,” fortalte Martin dengang til MigogAalborg.

Derfor blev morgenmadskortet udvidet med hele 10 mindre retter, som kan nydes både alene og som supplement til hinanden: afhængigt af, hvor sulten man er.

Vinder af Byens Bedste Morgenmad/Brunch

Modtagelsen af morgenmadskonceptet blev overvældende, og Martin fortæller, at morgenmadsretterne også bliver bestilt i frokostrykket – og faktisk helt frem til kl. 14.

Derfor kom det måske heller ikke bag på nogen, at Caféministeriet løb af med titlen som Byens Bedste Brunch/Morgenmad da MigogAalborg for tre uger siden afholdte vores første Aalborg Awards.

En pris, som Martin og resten af Caféministeriet er meget glade for.

”Morgenmadskortet er jo seneste skud på stammen over nye tiltag i caféen, og derfor er det da virkelig fedt, at det allerede nu er blevet taget så godt imod,” siger Martin og fortsætter:

”Én del af Caféministeriets DNA går netop ud på, at vi tør at prøve nogle ting af eller tænkte lidt anderledes. Vi vil gerne både udfordre vores gæster til at smage noget nyt, men også give vores kokke lov til at bruge det håndværk og de kompetencer, de nu engang har.”

SASSY LADY: Koldrøget laks med salat af mango, fennikel, granatæble og frisk mynte, vendt i hyldeblomst-vinaigrette.

Allerede flere nyheder på kortet

Selvom morgenmadskortet jo løb af med prisen, så betyder det bestemt ikke, at Caféministeret har tænkt sig at læne sig tilbage og blot bibeholde de retter, som jo oprindeligt var medvirkende til hæderen.

Der er nemlig allerede kommet flere nyheder på kortet.

”For os er awarden en stor motivation til at fortsætte med dét, som vi allerede er i gang med. Vi vil gerne hele tiden blive bedre og være i en proces – så prisen bliver bestemt ikke punktummet for morgenmadskortet; det bliver tværtimod starten på endnu mere udvikling,” forklarer Martin.

CHEEKY BASTARD: Salat med kål, gulerødder, avocado, ærtespirer, morgenfrueblade samt smilende æg – og drysset med chia-frø.
FRITATTA: Italiensk “æggekage” med kartoffel, spinat, tomatsalat og høvlet parmesan. Hertil hjemmebagt, økologisk surdejsbrød smør.

Det nye morgenmadskort byder bl.a. på Fritatta, Croque Madame, Sassy Lady og Cheeky Bastard – men det betyder ikke, at vi skal sige endelige farvel til de gamle kendinge.

”Vi går ind og ser på, hvad vores gæster responderer godt på – men det kan jo også ændre sig i løbet af kort tid, så vores menukort er ikke låst. Om et halvt år skal det måske fornys igen, det kommer an på, om vi lige rammer én eller anden ny trend.

Eksempelvis har avocado været populært længe, og derfor har vi også flere retter med dét lige nu.” siger Martin.

AVOCADO PÅ RISTET RUGBRØD: Med frisk tomat, hakket rødløg samt groft salt og peber

Derudover kan gæsterne stadig nyde godt af Slutty Pancake Sandwich, Ostebræt, Økologisk skyr og en Hjemmebagt kanelsnegl. ”Der er nemlig nogle ting, som jeg ikke tør at røre ved,” slutter Martin med et grin.

Du kan stifte bekendtskab med nye som gamle morgenmadsretter hver dag hos Caféministeriet fra 9-14 – hvor den populære brunch selvfølgelig også stadig er at finde.

Du kan finde hele morgenmadskortet her.

SLUTTY PANCAKE SANDWICH: Pandekage-sandwich med banan, letsaltet flødekaramel, Callebaut chokolade-chips og hakkede nødder.

Er du sulten?

Morgenmad, frokost eller aftensmad? Få inspiration til hvor i kan spise i Aalborg i MigogAalborgs spiseguide. I spiseguiden finder du blandt andet nøje udvalgte restauranter, caféer, take-away steder der ligger i Aalborg. Tjek det ud lige her.

Du kan hente spiseguiden ned på din telefon, så du altid har den lige ved hånden. Og den er helt gratis for dig at bruge.

Åbn din browser (Safari) -> gå ind på https://migogaalborg.dk/spiseguide/ -> Tryk på det midterste ikon i menulinjen i bunden -> Føj til hjemmeskærm

OG voilá! Så har I altid et stort overblik lige ved hånden, når der skal besluttes hvor I skal spise.