Kåret til Aalborgs Bedste: Cafeministeriet får nyt på morgenkortet

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det er ikke en nyhed i sig selv.

Faktisk er det ved at være fire år siden, at Caféministeriet besluttede sig for at satse mere og mere på deres morgenmadskoncept, som på det tidspunkt primært bestod af den populære brunch.

Caféministeriet har alle dage kunnet servere deres populære brunch i morgentimerne, men efterspørgslen på de lettere morgenmadsretter blev større og større – og dette ville indehaveren, Martin Klyvø, selvfølgelig gerne kunne efterkomme.

”Brunchen vil nok altid være et stort hit hos de fleste, men nu føler vi, at vi får vist, hvad vi også kan lave hernede, og får måske præsenteret folk for nogle nye smagsoplevelser,” fortalte Martin dengang til MigogAalborg.

Derfor blev morgenmadskortet udvidet med hele 10 mindre retter, som kan nydes både alene og som supplement til hinanden: afhængigt af, hvor sulten man er.

Vinder af Byens Bedste Morgenmad/Brunch

Modtagelsen af morgenmadskonceptet blev overvældende, og Martin fortæller, at morgenmadsretterne også bliver bestilt i frokostrykket – og faktisk helt frem til kl. 14.

Derfor kom det måske heller ikke bag på nogen, at Caféministeriet løb af med titlen som Byens Bedste Brunch/Morgenmad da MigogAalborg for tre uger siden afholdte vores første Aalborg Awards.

En pris, som Martin og resten af Caféministeriet er meget glade for.

”Morgenmadskortet er jo seneste skud på stammen over nye tiltag i caféen, og derfor er det da virkelig fedt, at det allerede nu er blevet taget så godt imod,” siger Martin og fortsætter:

”Én del af Caféministeriets DNA går netop ud på, at vi tør at prøve nogle ting af eller tænkte lidt anderledes. Vi vil gerne både udfordre vores gæster til at smage noget nyt, men også give vores kokke lov til at bruge det håndværk og de kompetencer, de nu engang har.”

SASSY LADY: Koldrøget laks med salat af mango, fennikel, granatæble og frisk mynte, vendt i hyldeblomst-vinaigrette.

Allerede flere nyheder på kortet

Selvom morgenmadskortet jo løb af med prisen, så betyder det bestemt ikke, at Caféministeret har tænkt sig at læne sig tilbage og blot bibeholde de retter, som jo oprindeligt var medvirkende til hæderen.

Der er nemlig allerede kommet flere nyheder på kortet.

”For os er awarden en stor motivation til at fortsætte med dét, som vi allerede er i gang med. Vi vil gerne hele tiden blive bedre og være i en proces – så prisen bliver bestemt ikke punktummet for morgenmadskortet; det bliver tværtimod starten på endnu mere udvikling,” forklarer Martin.

CHEEKY BASTARD: Salat med kål, gulerødder, avocado, ærtespirer, morgenfrueblade samt smilende æg – og drysset med chia-frø.
FRITATTA: Italiensk “æggekage” med kartoffel, spinat, tomatsalat og høvlet parmesan. Hertil hjemmebagt, økologisk surdejsbrød smør.

Det nye morgenmadskort byder bl.a. på Fritatta, Croque Madame, Sassy Lady og Cheeky Bastard – men det betyder ikke, at vi skal sige endelige farvel til de gamle kendinge.

”Vi går ind og ser på, hvad vores gæster responderer godt på – men det kan jo også ændre sig i løbet af kort tid, så vores menukort er ikke låst. Om et halvt år skal det måske fornys igen, det kommer an på, om vi lige rammer én eller anden ny trend.

Eksempelvis har avocado været populært længe, og derfor har vi også flere retter med dét lige nu.” siger Martin.

AVOCADO PÅ RISTET RUGBRØD: Med frisk tomat, hakket rødløg samt groft salt og peber

Derudover kan gæsterne stadig nyde godt af Slutty Pancake Sandwich, Ostebræt, Økologisk skyr og en Hjemmebagt kanelsnegl. ”Der er nemlig nogle ting, som jeg ikke tør at røre ved,” slutter Martin med et grin.

Du kan stifte bekendtskab med nye som gamle morgenmadsretter hver dag hos Caféministeriet fra 9-14 – hvor den populære brunch selvfølgelig også stadig er at finde.

Du kan finde hele morgenmadskortet her.

SLUTTY PANCAKE SANDWICH: Pandekage-sandwich med banan, letsaltet flødekaramel, Callebaut chokolade-chips og hakkede nødder.

Er du sulten?

Morgenmad, frokost eller aftensmad? Få inspiration til hvor i kan spise i Aalborg i MigogAalborgs spiseguide. I spiseguiden finder du blandt andet nøje udvalgte restauranter, caféer, take-away steder der ligger i Aalborg. Tjek det ud lige her.

Du kan hente spiseguiden ned på din telefon, så du altid har den lige ved hånden. Og den er helt gratis for dig at bruge.

Åbn din browser (Safari) -> gå ind på https://migogaalborg.dk/spiseguide/ -> Tryk på det midterste ikon i menulinjen i bunden -> Føj til hjemmeskærm

OG voilá! Så har I altid et stort overblik lige ved hånden, når der skal besluttes hvor I skal spise.

Himlen for G&T elskere: Kom til ginfestival i Salling

Skrevet af: Michael Qureshi

Elsker du gin, så bør du gøre dig selv den tjeneste at tage til ginfestival om tre ugers tid.

Stormagasinet Salling i Aalborg afholder en Ginfestival onsdag den 15. august mellem 13-18.

Her serveres der smagsprøver fra mere end 30 forskellige gin fra nogle af de dygtigste ginleverandører både nationalt og internationalt.

Flere af producenterne er selv tilstede i løbet af dagen, hvor de deler ud af deres viden og giver gode tips. Du kan helt sikkert få opskriften på den perfekte G&T!

“Der er 100 pladser til festivallen. For at få adgang skal du købe et klassisk gin & tonic-glas til 75 kroner. Herefter kan du smage på et bredt udvalg af gin fra både Danmark og udlandet samt høre historien bag hver eneste gin,” fortæller Salling Super.

Foto: Salling Super

Speciel dag med fokus på gin

Der plejer også at være rabat på gin blandt det store udvalg i Salling Super. Salling har gennem det seneste år haft stor succes med at afholde det de selv omtaler som festivaler lige fra chokolade, lakrids, vin, gin, rom og meget andet.

Salling Super har et af de bredeste sortimenter i byen, og har også fremstillet deres egen gin i samarbejde med Njord. Stormagasinet har samtidig et bredt udvalg af rom, whiskey og specialøl.

Du kan læse mere om eventet her

Sommer-koncerter i Fårup Sommerland er et stort hit

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er primært forlystelser for barnlige sjæle, at man forbinder Fårup Sommerland med.

Danmarks sjoveste skov har i den grad en stor tiltrækningskraft på børnefamilierne, og er to år i træk kåret til Europas næstbedste forlystelsespark.

Men Fårup Sommerland spænder bredt og har skabt flere tiltag for at trække også teenagere og lidt ældre til forlystelsesparken. Det kan man blandt andet se på de navne, som spiller sommer-koncerter her i juli i Fårup.

Godt match på dobbelt-koncerten

Sidste uge var det Wafande, som med hele cv af hitliste-sange var det store trækplaster.

Fredag aften var det så dobbelt-koncert med hitmageren Bro og den mere sofistikerede Skinz. Faktisk et ret godt match hvor Bro med sine monsterhits “Sydpå” og “Hvor er du Bro” skød festen i gang for de over 5000 gæster.

Derfra overtog Skinz med Live Band og de mere dybe tekster serveret med hans karakteriske stemme. Han er god til at bruge og lege med de forskellige klangfarver i sin vokal.

Koncerten var rykket ud på de forreste parkeringspladser i Fårup Sommerland, og det var gennemtænkt, da man ingen andre steder i Parken kunne kapere den store publikumsinteresse.

Bro gik lige på og hårdt med “Sydpå”, men var også klog nok til at slutte af med samme sang, hvor han for alvor fik alle til at synge med på det store sommerhit, der har været i hot rotation på streamingtjenester og radiokanaler.

Sang med på det store radiohit

Skinz fik for alvor sit gennembrud nationalt med Malibu, og den fik han naturligvis også hele Fårup til at synge med. Men også numre som I Min Zone og Er Derude blev serveret med sjæl og indlevelse godt akkompagneret af et stærkt sammenspillet band.

Det giver løfter om flere gode koncertoplevelser i Fårup Sommerland, som pludselig er blevet en spiller i sommerens musikoplevelser i Nordjylland. Lige fra Fredagsfesterne i Karolinelund i Aalborg til musik på torvet i Blokhus.

På fredag den 27. juli er der endnu et stort navn på plakaten. Her kommer Joey Moe på besøg på Fårup-scenen. Han har de seneste år ædt sig godt ind på navne som Nik & Jay og Burhan G som en af de stærke danske artister.

Der sker rigtig meget i Fårup Sommerland både i resten af juli, august og september. Det kan du læse mere om her

Trænger du til en dukkert: 7 Villaer med egen pool

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
edc.dk, Klarupvej 196, 9830 Tårs
edc.dk, Klarupvej 196, 9830 Tårs

I år viser Danmark sig fra sin bedste side med snart 50 sommerdage. Badetøjet har også allerede været fundet frem en del flere gange end sidste år.

Der har ligefrem været en sydlandsk stemning over Nordjylland, og flere af dagene har temperaturen været højere end i nogle af de mest populære ferieområder i Sydeuropa.

I stedet for at bruge pengene på en eksotisk rejse sydpå,  kan man bruge pengene på en udbetaling til en villa med egen pool for at blive nedkølet i det varme danske sommervejr.

Fede boliger med swimmingpools

Er drømmen at have feriefølelsen hver eneste dag, hvor dagene nydes i en pool, liggende i en oppustelig lyserød flamingo, med en orangefarvet iskold Aperol Spritz i hånden, så er det lige her du skal læse med.

MigogAalborg Bolig har fundet syv skønne boliger i Aalborg og omegn med egne swimmingpools.

Oldfuxvej 1, 9000 Aalborg

thorkildkristensen.dk, Oldfuxvej 1, 9000 Aalborg

Denne bolig er 237 kvadratmeter og koster 5.995.000 kroner. Se den her.

Hammervej 1, 9310 Vodskov

nybolig.dk, Hammervej 1, 9310 Vodskov

Denne bolig er 247 kvadratmeter og koster 3.995.000 kroner. Se den her.

Bavnebakken 85, 9530 Støvring

ambolig.dk, Bavnebakken 85, 9530 Støvring

Denne bolig er 334 kvadratmeter og koster 2.698.000 kroner. Se den her

Sætervej 8, 9520 Skørping

thorkildkristensen.dk, Sætervej 8, 9520 Skørping

Denne bolig er 384 kvadratmeter og koster 5.995.000 kroner. Se den her

Houvej 50, 9370 Hals

home.dk, Houvej 50, 9370 Hals

Denne bolig er 181 kvadratmeter og koster 2.995.000 kroner. Se den her

Jyllandsgade 17, 9520 Skørping

edc.dk, Jyllandsgade 17, 9520 Skørping

Denne bolig er 243 kvadratmeter og koster 3.495.000 kroner. Se den her

Klarupvej 196, 9830 Tårs

edc.dk, Klarupvej 196, 9830 Tårs

Denne bolig er 206 kvadratmeter og koster 2.650.000 kroner. Se den her

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.