Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kæmpe byggeri på vej: Jysk investor køber hidtil største byggefelt på Stigsborg

Af Emil Kjær Jørgensen

Det 54 hektar store Stigsborg-område i Nørresundby nord for Aalborg er en populær bydel, som vækker interesse hos både kommende boligejere og investorer.

Nu har en jysk investor underskrevet kontrakt på køb af byggefelt B13, der grænser op mod det grønne område Stigsparken og det kommende Børne- og Ungeunivers.

Det skriver Stigsborg P/S i en pressemeddelelse.

Byggefeltet råder over 13.100 kvadratmeter og er således det hidtil største byggefelt, der er solgt på Stigsborg.

“Det er meget glædeligt, at der er interesse fra investorerne i Stigsborg-bydelen, som i disse år for alvor er ved at tage form. Den nye investor har ambitiøse planer for grunden, som passer godt ind i de øvrige planer for området.

Projektet er i øjeblikket i fuld gang med at blive tegnet, og detaljerne for byggeriet drøftes således nøje i denne tid, lyder det fra direktør Anton Hessellund fra byudviklingsselskabet Stigsborg P/S, der er ejet af Aalborg Kommune, PFA Pension og A. Enggaard A/S.

Kæmpe byggeri på vej: Jysk investor køber hidtil største byggefelt på Stigsborg
default

Det skal der bygges på feltet

Over de kommende år har den jyske køber sammen med A. Enggaard planer om at opføre 155-165 boliger fordelt på ca. 11.900 kvadratmeter, mens de resterende kvadratmeter skal bestå af erhverv.

Lejlighedstyperne varierer fra 2- til 4-værelseslejligheder, der spænder fra 60 til 105 kvadratmeter. Bebyggelsen skal efter planen udformes som en klassisk karrébebyggelse med gårdrum i midten, hvor der etableres fællesfaciliteter og grønne områder.

Det er erhvervsmæglerfirmaet Metropol Erhverv, der har formidlet handlen, og ifølge partner Kim Christensen er der generelt stor interesse for Stigsborg-området.

“2021 var rekordår for ejendomstransaktioner i Danmark, og generelt oplever vi stor efterspørgsel på blandt andet boligudlejnings- og projektejendomme, og der er ingen tvivl om, at Stigsborg er et ambitiøst byudviklingsprojekt, der stemmer godt overens med den efterspørgsel, vi ser hos investorerne,” siger Kim Christensen og fortsætter:

“Stigsborg er et fantastisk byområde, der rummer en stor diversitet med blandt andet folkeskole, idrætsfaciliteter, stort parkområde, strand- og vandaktiviteter og ikke mindst nærhed til både motorvej, by og vand, som tilsammen gør, at området er en god, langsigtet investering med mange muligheder.”

Med salget af byggefelt B13 er over halvdelen af de 200.000 etagemeter i etape 1 på Stigsborg enten solgt eller reserveret. Denne etape rummer blandt andet det grønne område Stigsparken, den nye folkeskole Børne- og Ungeuniverset, som også skal fungere som bydelshus for hele området, samt indkøbsmuligheder, erhverv og meget mere.

Parterne forventer, at byggeriet står klar i løbet af 2025.

Fakta om Stigsborg P/S

  • Stigsborg P/S er etableret i 2018 med Aalborg Kommune, PFA Ejendomme og A. Enggaard som parter efter en omfattende kommunal udbudsproces.
  • Stigsborg P/S har i første omgang til formål at udvikle etape 1 af Stigsborg, som er et område mellem Stigsborg Brygge, fjordkysten og Engvej/Stigsborgvej. 1. etape har et samlet areal på ca. 33 hektar inkl. Aalborgs største bypark, Stigsparken. Byudviklingsselskabet har desuden forkøbsret til etape 2 og 3.
  • Stigsborg er geografisk afgrænset af Limfjordsbroen i vest, Nørresundby i nord, Limfjordstunnellen i øst og Limfjorden i syd. Området har tidligere huset en række industrivirksomheder og skal nu omdannes til en moderne og mangfoldig bydel.
  • Udviklingen af Stigsborg forventes at vare 20 år og resultere i 4.000 boliger på samlet set 400.000 etagemeter til 7.500 indbyggere. Boligerne vil primært være leje- og ejerboliger i 4-6 etager samt town houses/rækkehuse i 2-3 etager. Offentlige institutioner såsom skole, plejehjem og daginstitutioner samt mindre erhverv (kontorerhverv, cafeer, butikker etc.) vil også få plads i området.

Del artikel

Andre læser også