Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Chokoladeskal, flydende karamel og guf: Vi har testet “Jydehatten”

Af Stine Kjølby Christensen

Det er ikke mange dage siden, at Guf og Kugler slog dørene op til en helt ny is-sæson i Slotsgade. Og på fredag er turen kommet til isbutikken i Nibe.

Guf og Kugler har efterhånden slået sig fast som én af byens helt uovervindelige is-koncepter, og selvfølgelig åbner man heller ikke for en ny sæson uden kreative nyheder i montren.

Udover, at langt størstedelen af Guf og Kuglers is nu laves af Ismutter og Isfatter themselves, så har man også tilføjet en ret sjov gimmick på toppen – bogstaveligt talt.

Ud med jydekrogen … ind med jydehatten!

I år kan du nemlig bestille den såkaldte “Jydehat”, der med inspiration fra en jydekrog (på en trailer) monteres på toppen af lige den is, du bestiller.

Jydehatten består af en 60 % mørk chokolade-skal, flydende topping (vælg mellem karamel eller lakrids) samt hjemmelavet guf (vælg mellem vanilje eller lakrids).

Den tykke skal fungerer som en hætte på isen, og skal spises ved, at du til en start tager en bid og herefter blander indholdet af hatten med de kugler af is, der er fint placeret under.

Det lyder måske mere kompliceret end det her – for der er faktisk overhovedet ikke nogle bekymringer forbundet med at indtage den lækre is på en solrig terrasse en dejlig forårsdag.

Chokoladeskal, flydende karamel og guf: Vi har testet "Jydehatten"

Top is-oplevelsen med den geniale jydehat

Vi har selvfølgelig testet Jydehatten, og udover, at det var lige så svært at vælge blandt de mange muligheder i is-disken som altid, så gav et valg om at få monteret en jydehat lidt sig selv.

Ikke nok med, at introprisen kun er 10 kr., så ser det altså også bare godt ud på the gram. Og ja, så smager det oven i købet lækkert.

Chokoladeskallen giver et helt fantastisk knæk, når du bider ned i den. Dernæst møder din mund (i vores tilfælde) den flydende karamel og den luftige guf … hvis der findes en is-gud, har han hørt vores bønner.

Chokoladeskal, flydende karamel og guf: Vi har testet "Jydehatten"

En is fra Guf & Kugler er jo i forvejen en syndig og lækker sag, og når du alligevel er gået af den syndige (og rigtige) vej, så må du ikke snyde dig selv for en jydehat til lige at toppe den kulinariske oplevelse på flere måder.

Afsted med dig!

Du finder Guf & Kugler i Slotsgade 2. De har åbent tirsdag – lørdag fra 13.00 – 17.30.