Juni er den nye kulturmåned i Aalborg

Skrevet af: Martin M. Jørgensen

Der sker så mange forskellige ting i Aalborg, at det kan være helt svært at følge med. For eksempel er der lige blevet offentliggjort hele 70 nye gratis koncerter til Tall Ships Races og snart fejres fars dag i stor stil gennem Aalborgs gader. Men hvilke kulturelle tilbud må du bare ikke gå glip af? Her er din hurtige opsummering af nogle af de mest interessante kulturelle arrangementer i Aalborg.

 

Kunst på Bruuns Atelier og Galleri

Selvom pinsen måske betyder, at du skal være hjemme og ordne en masse praktiske gøremål, så er det også vigtigt at tage en pause. Destinationen for afbrækket kunne være Bruuns Atelier og Galleri, hvor der fra torsdag den 6. juni til mandag den 10. juni udstilles kunsthåndværk og billedkunst. Kunstnerne er særligt udvalgt mellem Danmarks mange dygtige kunstnere. I pinsen bliver der både udstillet glas, keramik, raku, skulpturer og billeder. Hvis TV 2’s omtalte program ’Keramikkamp’ ikke allerede har inspireret dig til at lave dit eget kunstværk i keramik, så kan være at denne udstilling kan starte lysten.

 

Sød musik i eksamensperioden

Hvis du ikke kan lokke dine venner eller familie med til en kunstudstilling, så kan du med sikkerhed få dem med til de følgende koncerter. Der er noget for en hver smag, og I bestemmer helt selv, om stemningen skal tage jer en tur til Jomfru Ane Gade, eller om I hellere vil snuppe et skønt måltid på en af Aalborgs mange lækre restauranter bagefter. I kan sagtens få råd til en god tur, hvis I tager til Eksamenskoncerterne, som er arrangeret af Det Jyske Musikkonservatorium, for koncerterne er nemlig helt og aldeles gratis. Eftermiddagen står i rocken og popppens tegn, når Edgars Cirulis, Agne Zivatkauskaite og Andreas Bek Mortensen giver individuelle koncerter på klaver, og Gunnva Jóhannisardóttir Lydersen samt Tine Vingaard synger alle varme tirsdag den 11. juni 2019 klokken 14 i Musikkens Hus.

 

Lagunens kræmmermarked er den ultimative skattekiste

Hver lørdag fra klokken 10 – 15 kan du tage til Hals Strand Camping, hvor du kan gøre mange formidable køb. I skønne omgivelser ved østkysten findes et stemningsfyldt kræmmermarked med over 100 boder, som altid kan garantere et godt tilbud. Tag familien under armen og nyd den hyggelige atmosfære, imens I kan opstøve de bedste tilbud i Aalborg. Markedet er kendt for det store udvalg af alle slags produkter med alt fra friske grøntsager til legetøj. Hvis du ikke har lyst til at shoppe, så er der altid flere forskellige madtilbud, noget koldt at drikke og livemusik, som du kan hygge dig med i stedet. Siden 1985 har Lagunen Kræmmermarkedet skabt smil og glade dage.

Hvis du derimod er mere interesseret i at tjene lidt ekstra penge til sommerens feriedage, så kan du stille din egen bod op for sølle 110 kroner. Skynd dig at sæt en telefonløsning op til din lille virksomhed på evercall.dk/erhverv for med så mange gæster, så får du travlt.

Uanset om du arbejder eller bare besøger markedet, så er der gratis parkering alle lørdage.

Limited edition: Her kan du få den vildeste Nutella-snegl

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvis du skulle have glemt det, kan vi informere om, at det er Fars Dag på fredag, d. 5 juni.

Er du også træt af at give de obligatoriske bomuldsstrømper, noget udstyr til grillen eller en klassisk skjorte?

De fleste ved, at vejen til en mands hjerte går gennem maven, og på fredag har du for alvor mulighed for at tage kegler i hjemmet.

For Surdejsbageren har lavet et lille twist på bestselleren kanelsnegl, hvor den klassiske remonce er skiftet ud med det tætteste man kommer på flydende guld: Nutella.

Sneglen koster som sædvanligt en halv Vejgaard-dollar (25 kr.), og udover Nutella har den klassiske snegl fået selskab at ristede hasselnødder og knasende krokant.

Selvom sneglen først kan smages igen om en uge, lavede Henrik og Co en lille portion test-snegle, som bogstaveligt talt røg som varmt brød i dag.

Vi nåede lige at få fingrene i et enkelt eksemplar, og vi kan garantere en fantastisk oplevelse for alle, der elsker Nutella. Den skal helt bestemt nydes lun, hvor Nutella’en stadig er flydende.

Sådan får du fingrene i den

Nutella-sneglen kan i første omgang KUN (!) bestilles til afhentning Fars Dag (Grundlovsdag), og bestillingerne har allerede væltet ind efter, at Surdejsbageren lagde en lille teaser ud i går på Instagram.

“Der er jo store traditioner for at bestille og spise hveder til St. Bededag, så nu tester vi lige af om Fars dag skal have en ny tradition her i Aalborg,” fortæller ejer og surdejsbager Henrik Skougaard.

Men bare rolig. VI fortæller ikke nogen, hvis du bestiller en, to, tre eller fire dig til selv eller en anden du holder af.

Sneglene kan bestilles via Facebook, Instagram eller på mail info@surdejsbageren.dk

Vis din støtte til klubben: Nu kan du købe den helt særlige AaB-plakat

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

På søndag spiller AaB den første betydende fodboldkamp siden starten af marts, når de skal på jagt efter tre point i Esbjerg.

Klubberne må endnu ikke have tilskuere på tribunen, og dermed må spillerne undvære den helt særlige stemning og ikke mindst den flotte visuelle kulisse af rød-hvide farver, som AaB’s fans altid leverer – både ude og hjemme.

Men selvom vi ikke har mulighed for at støtte spillerne på lægterne, er der heldigvis stablet en række tiltag på benene for støtte klubben i en svær tid.

AaB har startet projektet AaB er det hele værd, som i skrivende stund har indsamlet næsten 500.000 kr. og på kampdage opfordrer de desuden alle fans til at lade sit halstørklæde hænge ud ad vinduet som en symbolsk gestus.

Nu er vi her på MigogAalborg klar med endnu en mulighed for at vise AaB din støtte – både økonomisk og visuelt.

Støt AaB sammen med MigogAalborg

Mange nordjyder har allerede sikret sig Spot Byen plakaterne til at pryde hjemmet med ikoniske steder som eksempelvis Vestre Fjordpark, Tyren eller Aalborg Tårnet.

Spot Byen er et kreativt samarbejde udsprunget mellem MigogAalborg og Fotograferne Vesterbro, og det ligger i vores fælles DNA at være stolte af at bo i Aalborg.

Vi er også stolte af AaB; derfor skal klubben selvfølgelig også have sin helt egen plakat, som du allerede kan sikre dig her.

Prisen for plakaten starter fra 299 kr., og så støtter du samtidig med 20 kr. pr. solgt plakat til AaB. Derudover støtter vi CoolUnite Fonden med 6 % af overskuddet af alle solgte plakater.

På motivet har vi fundet plads til den ikoniske AaB-tyr, som står foran stadion, den helt særlige fan-mosaik, som viser AaB-logoet på fineste vis og ikke mindst det ikoniske stadion i baggrunden, hvorfra mange AaB-fans har masser af gode minder fra.

Plakaterne kommer i str. 50 x 70 og 70 x 100 og kan sendes eller afhentes hos Fotograferne Vesterbro.

Hvis du vil lure lidt på plakaterne, inden du køber, har du både mulighed for at se dem hos Fotograferne Vesterbro eller som noget helt nyt hos vores venner hos BoShop, som sælger både plakater og rammer i deres nye flotte butik på Østerågade 27.

Få farverige Aalborg ind i hjemmet

Udover de klassiske Spot Byen plakater i sort-hvid, har vi for nyligt sendt vores fotograf Kjetil Løjte ud i nattemørket i Aalborg, hvor han har skudt nogle helt fantastiske billeder af byen.

Vi kalder serien Dark Night, og i serien kan du bl.a få Musikkens Hus, Utzon Center, Kunsten med Aalborgtårnet i baggrunden, Budolfi Kirke med det ikoniske spir og Kulturbroen.

De plakater kan du sikre dig lige her.

Spot Byen tilbyder også løsninger til virksomheder, som ønsker at vise byen frem på bedste vis. Vi kan både tilbyde collager og akustikplader, som kan laves lige efter dit ønske. Send en mail til Jes for at høre nærmere.

Jubel i Fårup Sommerland: Åbner allerede i næste uge

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Fårupsommerland
Fårupsommerland

Fårup Sommerland skulle oprindeligt have åbnet for gæster d. 2. maj, men blev i første omgang udskudt pga. corona-virus – til d. 21. maj. Denne dato blev som bekendt udskudt igen.

13. maj skrev vi så, at åbningsdatoen endelig var officiel: 11. juni ville Fårup Sommerland åbne.

Men nu er der igen, igen nyt fra sommerlandet længst mod nord.

“Vi åbner allerede fredag d. 5. juni,” skriver Fårup Sommerland på Facebook.

Kl 14 i dag blev det meldt ud på et pressemøde fra Statsministeriet, at grænsen til Norge og Tyskland åbner fra 15 .juni. Det har også fået Fårup Sommerland til at juble.

Til EB siger Rasmus Morten, marketingchef i Faarup Sommerland:
“40 procent af vores gæster er på en normal sæson nordmænd, så denne nyhed har meget stor betydning for os og hele området.”
Alle sæsonkortholdere kan komme til en eksklusiv VIP snig-åbning dagen inden den officielle åbning.

“I inviteres herud torsdag d. 4 juni, hvor vi ekstraordinært slår dørene op fra 15:00-20:00 – kun for jer! Så kan I prøve den STORE nyhed SAVEN (og alt andet) før vi officielt åbner op d. 5 juni,” skriver de på Facebook.