Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Juleworkshop på Utzon Center: Lav eventyrlige papirklip med laserskærer

Af Clara Edgar Jakobsen

Juletid er hyggetid og tiden til at være sammen om gode og hyggelige traditioner såsom juleklip.

For der er da ikke noget mere hyggeligt end at sidde med gode venner, børn eller børnebørn og være julekrea med saks og papir? Jo, det er der faktisk.

Hvis du lader saksen ligge og skifter den ud med en industriel laserskærer.

På Utzon Center er de gået all in på både hygge og juleklip til årets juleworkshop, hvor du kan lege med papirklip på en måde, som du aldrig har prøvet før.

“Det er en workshop for både børn og voksne, hvor man kan prøve den vildeste måde at lave juleklip på. Vi lader nemlig saksen ligge i skuffen, og så bruger vi en industriel laserskærer.

Og ved du hvad? Det er vildt hyggeligt, og klippene bliver simpelthen så flotte,” siger Kristian Kristensen, der er formidlingsarkitekt på Utzon Center.

Juleworkshop på Utzon Center: Lav eventyrlige papirklip med laserskærer

Laserskæreren er et vigtigt værktøj for arkitekter og velkendt på langt de fleste tegnestuer, hvor den bliver brugt til at skabe modeller af bygninger. Men nu bliver den altså taget i brug for at sætte gang i julestemningen.

Slip fantasien løs

Kristian og de andre formidlingsarkitekter har på forhånd designet 50 forskellige motiver, som er klar til at ryge under laserskæreren, og som man frit kan sammensætte til sit eget eventyrlige papir-univers. 

“Du kan lave et fint motiv med en enhjørning i en skov. Eller lade en dinosaur gå gennem en by. Du bestemmer selv, og der noget for alle aldre,” siger Kristian.

Juleworkshop på Utzon Center: Lav eventyrlige papirklip med laserskærer

Og hvis du er nysgerrig, så må du selvfølgelig gerne kigge Kristian eller en af de andre formidlingsarkitekter over skulderen, når dit juleklip ryger i laserskæreren.

Stor succes og god stemning

Den første juleworkshop på Utzon Center blev holdt søndag d. 21 november, og her var der fyldt med både børn og voksne.

“Der var så god stemning, og det var skønt at se, hvordan der var både voksne og børn hele dagen, som hyggede sig med juleklippene,” siger Kristian.

Og nåede man ikke med i første omgang, er det heldigvis ikke for sent. Der er nemlig juleworkshop igen søndag d. 28 november, søndag d. 5. december, søndag d. 12. december og søndag d. 19. december.

Det bliver afholdt i Utzon Centers almindelige åbningstid, og der er workshop fra 10.30-16.30.

“Du kigger bare ind. Workshoppen cirka 40-60 minutter. Og det er selvfølgelig afhængigt af, hvor meget du hygger dig,” siger Kristian.

Man behøver ikke bestille tid, men fordi der var så stor opbakning, til den første workshop, kan det være en god ide at booke en plads til forvejen. På den måde hjælper man også med at undgå, at materialer går til spilde. 

Den perfekte gave

Juleklippet er den helt perfekte, personlige krea-julegave. Vil man give gaven det ekstra pift, kan man købe en speciallavet kassette til bare 50 kr. som man kan arrangere de fine klip i, så de står helt skarpt. 

Juleworkshop på Utzon Center: Lav eventyrlige papirklip med laserskærer

Og når man alligevel svinger forbi Utzon Center, kan man også lægge vejen forbi børneudstillingen Mini Maxi, der lige er blevet pyntet op til jul. 

Det koster 30 kroner at deltage i workshoppen og du kan booke plads her.  utzoncenter.dk/juleworkshop.

Men du er selvfølgelig også velkommen til at købe den, når du ankommer til Utzon Center.

Del artikel

Andre læser også