Et lys i mørket: Årets juletræ er rejst på Gabels Torv

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Årets juletraditioner er nok længere ventet end de plejer – i hvert fald har vi ikke før glædet os så meget til, at hyggen indfandt os i Aalborgs bymidte.

Selvom julen er brygget på traditioner, så vil der i år være mange ting, der ikke er, som de plejer. Heriblandt traditionen med juletræet fra Frederikstad, der plejer at blive sat op på Nytorv.

“Nytorv er jo under fuld forvandling, så der er ingen mulighed for at juletræet skal stå der i år. I stedet rykker vi det på Gabels Torv, hvor det stadig får en flot central placering,” fortalte chef i Aalborg Events, Søren Thorst.

Nu kan vi berette, at juletræet fra Norge helt officielt er blevet hejst i midtbyen – og lysene er allerede blevet tændt.

En kæmpe tradition i Aalborg

Juletræstændingen plejer ellers ligeledes at være en trækplaster for en masse aalborgensere, men i år er det altså blevet gjort helt ubemærket.

“Det er normalt en kæmpe tradition i Aalborg, hvor børn og unge samles og hygger sig. Men det er svært at samle mange mennesker på et sted i disse tider,” forklarede Søren Thorst.

I stedet må vi altså glæde os over stadig at få muligheden for at nyde det oplyste træ – helt frem til jul.

Derudover er juleoppyntningen omkring træet samt i Aalborgs gågader også allerede i fuld gang.

Så mon ikke, at det alligevel bliver en smuk jul i Nordens Paris?

Julelysene er så småt ved at blive hængt op i byen

Endnu mere julestemning i midtbyen

Julestemningen breder sig også snart yderligere i byen. Selvom vi i år må se bort fra både skøjtebanen og det store julemarked på Gammeltorv, så kan vi heldigvis stadig nyde den flotte julebelysning i midtbyen.

Julebelysningen bliver i år tændt fredag den 13. november-

“Vi må erkende, at covid-19 sætter en stopper for de helt store festligheder i år, men når mørket sænker sig over byen fredag den 13. november, vil vi sørge for, at julelysene bliver tændt.

Vi håber, at mange nordjyder vil benytte lejligheden til at få købt de første julegaver i byens mange butikker,” har Flemming Thingbak fra Aalborg City tidligere fortalt til MigogAalborg.