Juletiden er en sand forbrugsfest

Skrevet af: Redaktionen

Temperaturen er faldet til noget nær frysepunktet og julemusikken alle vegne vidner om, at det i allerhøjeste grad er blevet juletid i Danmark.

Der går ikke mange dage, før familier samles i hele landet for at fejre jul.

Det betyder også, at der i langt de fleste hjem i Danmark vil være proppet med julegaver under juletræet – juletiden er nemlig en sand forbrugsfest, og i år tegner kun til at blive endnu større end sidste år.

Når vi danskere handler julegaver, så foregår det i langt højere grad på nettet, end hvad det tidligere har gjort.

Flere spørgeskemaundersøgelser viser, at danskerne agter at købe mere end halvdelen af alle julegaver på nettet.

Det er en udvikling, som har stået på i nogle år, og som naturligvis har en positiv påvirkning hos mange af landets webbutikker, der står klar til at servicere de gavekøbende danskere.

E-handel tager markedsandele fra de fysiske butikker

Det har længe stået klart, at handlen på nettet er i en rivende vækst. Med store beløbsmæssige vækstrater år efter år, er der slet ingen tvivl om, at e-handlen har taget markante markedsandele fra de fysiske butikker.

Derfor forventes det også, at årets julehandel på nettet bliver endnu større, end hvad vi har været vidne til de seneste år.

Et af argumenterne for at handle på nettet, er det faktum, at man som kunde ikke skal stå i kø.

Ofte er juletiden lig med et hav af mennesker i de fysiske butikker, og ønsker man ikke at skulle suge maven ind for at gøre plads til et hav af andre kunder i butikken, så kan en online handel være ganske befriende.

Omvendt er der naturligvis fortalerne for de fysiske butikker, som mener, at e-handlen er med til at nedbryde en del af samfundet, som vi som nation i stedet bør værne om.

Fysiske butikker har været tilstede i mange århundrede, og derfor kan det være svært at fordøje, når den digitale udvikling i sådan en grad overhaler indenom.

Forbrugsfesten kan være svær at få råd til

Selvom der ofte tegnes et ganske idyllisk billede af julen, så bør det ikke negligeres, at forbrugsfesten til jul kan være svær at få råd til for mange danskere.

Det økonomiske rådighedsbeløb til julegaveindkøbene kan være svækket af mange årsager, men som traditionen foreskriver det, så kan man ikke blot springe over julegaverne.

Derfor føler mange danskere et hvis pres til at købe julegaver til sine nærmeste, selvom de økonomiske midler reelt set ikke rækker til det.

Er dette tilfældet, så kan det være nødvendigt enten at handle gaverne på afbetaling eller optage et mindre lån, som kan tilbagebetales i det nye år.

Er man dog interesseret i at optage et lån, så bør man sammenligne priserne på tværs af låneudbydere, da der årligt kan være store summer at spare.

Besøg laaneberegneren.dk her for at få en indikation om, hvor dyrt et lån vil være at optage for dig. Her sammenlignes låneudbydere på tværs af hele landet, så du derved danner dig det absolut bedste overblik over markedet.

Den perfekte symfoni: Kaffebar klar med uimodståelige is-sandwich

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Sommervejret er for alvor kommet til Aalborg ( … i hvert fald til og med i morgen), og du finder ikke to bedre venner end høj solskin og is.

Det skulle da lige være Behag Din Smags fuldstændige fantastiske bagværk i selskab med hjemmelavet is.

Igen i år har Aalborg bedste kaffebar nemlig tryllet i køkkenet og kreeret hele to fristende is-sandwich – naturligvis lavet helt fra bunden med økologiske råvarer.

Favoritten fra sidste år, Hindbærsnitte-is, kan vi heldigvis byde velkommen igen, men den har fået en særdeles sød og lækker ven.

I år har bageriet tryllet endnu engang og lavet en ny variant i form af en Brownie-is.

“Den smager som … en opgraderet mælkesnitte!”

Behag Din Smag har præsenteret isene som en nyhed i dag, sååååå … Vi stod selvfølgelig klar til at smage på herlighederne her til formiddag.

Hindbærsnitte-udgaven skuffer heller ikke i år.

Det iskolde lag af hindbæris er noget tykkere, end man kender fra den klassiske hindbærsnittes lag af syltetøj, men det er bestemt ikke en negativ ting.

Isen og de syndige mørdejsbunde er den perfekte kombination, og den lette syrlighed fra de friske bær, bringer balancen helt i top. En respektfuld opgradering af en af danskernes yndlingskager!

Men hvad så med den nye dreng i klassen?

Brownie-isen smager (surprise …) fuldstændig forrygende. Der er små stykke af brownie i vaniljeisen, og de to brownie-bunde har fået et ekstra skud kakao, og vi udbrød i kor: “Ej, den smager af mælkesnitte!”, og det er jo aldrig helt dårligt.

Læg dertil, at den uforklarlige mælkecreme fra mælksnitten er erstattet af den vildeste vaniljeis med browniestykker!

Intet besøg på Behag Din Smag uden byens bedste kaffe. Lene Hyldahl, indehaver og barista, anbefaler en Espresso Tonic som et friskt pust til de syndige is-bomber.

“Espresso Tonic er min personlige i sommervarmen, for den er helt vildt læskende,” forklarer Lene.

Behag Din Smag oplyser, at de fristende sommer-is koster 38 kr., og de vil kunne købes hele sommeren .. så længe lager haves!

Find din indre popstjerne frem: Nu kan du komme til X Factor casting i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: TV2
Foto: TV2

Drømmer du om at blive sanger? Eller kender du én, der har en helt fantastisk sangstemme, som hele Danmark burde høre?

Så er der nu mulighed for at få testet sangtalentet, når X Factor åbner op for pop-up castings rundt omkring i hele landet.

Det skriver TV2 i en pressemeddelelse.

Her i Aalborg foregår det traditionen tro i Folkekirkens Hus på Gammeltorv 4. Det bliver fredag den 12. juni kl. 14.00 – 20.00, at du kan komme til pop-up casting.

Udover muligheden for at komme videre i X Factor, kan du også møde finalisten og nordjyden Mathilde Cafeey, der kommer forbi og hilser på.

Sådan foregår en pop-up casting

Pop-up casting er en uformel casting, hvor du blot skal komme, som du er. Du skal ikke synge for dommertrioen fra TV, men bliver mødt af de flinke X Factor castere.

Og hvis du imponerer dem, har du chancen for at komme videre til auditions, hvor du skal synge foran dommerne.

Foto: Lasse Lagoni

“Man får derfor en stor forlomme i køen, hvis man stiller op d. 12. juni. Og så er det helt lowkey og ufarligt – og faktisk lidt hyggeligt at kigge forbi vores pop-up,” skriver X Factor.

Kommer du forbi en pop-up casting, undgår du en tur til Aarhus eller København til de officielle precastings i august, hvor køen er ufattelig lang.

Hvad: X Factor pop-up casting
Hvor: Folkekirkens Hus
Hvornår: Fredag den 12. juni kl. 10-14

Du kan finde mere info her.

Frisk vand i bassinerne: Vestre Fjordpark genåbner i denne uge

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Nu er der godt nyt til os, der er ved koge over i den nordjyske sommervarme.

I går kunne vi fortælle, at Rigspolitiet og sundhedsmyndigerne har givet de udendørs friluftsbade lov til at åbne efter længere tids nedlukning. Det kan du læse mere om her.

I dag skulle Magistraten i Aalborg Kommune så mødes, hvor åbningen af Vestre Fjordpark var et af hovedpunkterne på dagsordenen.

De har besluttet, at Vestre Fjordpark genåbner på fredag, den. 5. juni.

Det skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

Aalborg Kommune har lavet en række foranstaltninger for at kunne håndtere afstandskravet i forbindelse med Covid-19 i Vestre Fjordpark.

Det er kommunens vurdering, at det dermed vil være forsvarligt igen at lukke vand ind i Vestre Fjordparks bassiner.

Nedenstående foranstaltninger er blevet truffet:

 

  • Markeringer på opholdsarealerne der gør det muligt at overholde det nødvendige afstandskrav på 1 meter både på det grønne areal og trædækket.
  • Legepladsen og tårnet vil være afspærret og kan ikke benyttes.
  • Tarzanbanen afspærres og 1 meter vippen, 3 meter vippen samt udspringstårnet vil være lukket for at undgå, at der opstår lange køer og for at undgå kontaktflader, som mange personer rører ved.
  • Vandet udskiftes løbende via pumpen, så der hele tiden er frisk vand i bassinerne.

Aalborg Havnebad og Nibe Fjordbad åbner også fredag 5. juni. Også her vil der blive sørget for, at afstandskravene kan overholdes.

Lækre is hele sommeren

Udover udsigt til frisk vand i bassinet, kan vi også glæde os over, at Café Salt holder åbent ALLE dage resten året. Derfor kan en forfriskende dukkert kombineres med en lækker is; hvad med en Joe Exotic? Læs mere om det skøre tiltag her.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her