ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Julepynt i gågaden i august: Her er forklaringen på galskaben

Af Michael Qureshi

De seneste dage har folk nærmest ikke troet deres egne øjne, hvis de har været for enden af Bispensgade i Aalborgs midtby.

Helt oppe ved Vesterbro har man kunne se julebelysning med gran og julelys hænge som pynt tværs over den travle gågade. Mange er stoppet op, og har nærmest i chok taget billeder for at dokumentere det skøre syn.

For godt nok handler det om at være ude i god tid, når det gælder jul. Men august måned er nok at gå lidt over grænsen.

Julepynt i gågaden i august: Her er forklaringen på galskaben

Så MigogAalborg fangede en meget travl direktør for Aalborg City Forening. Her kunne Flemming Thingbak heldigvis forklare, at der var en mening med galskaben.

Vil være en af de flotteste byer til jul

Aalborgenserne skal faktisk snart stemme om, hvilken julebelysning de allerhelst vil se, når vi rammer slutningen af november og ind i hyggelige december.

“Vi har et kæmpe ønske i Aalborg City Forening om hele tiden at finde på ting, der trækker endnu flere mennesker ind til midtbyen. Om det er VM på storskærm, Aalborg i rødt og alle de andre store arrangementer vi skaber. Men det gælder også om at skabe oplevelser med udsmykning.

Derfor kigger vi allerede frem mod jul, fordi vi ønsker at være en af de allerflotteste byer i hele landet på juleudsmykning. Så jeg har blandt andet været på messer i Frankfurt og Belgien for at finde de flotteste julelys, der skal hænge i gågaderne.

Nu har vi fundet frem til de to sidste kandidater, og her ønsker vi at involvere de handlende,” forklarer Flemming Thingbak.

Julepynt i gågaden i august: Her er forklaringen på galskaben

Aalborgenserne skal være med til at bestemme

Når Aalborg i Rødt skydes i gang med en hulens masse aktiviteter og events i slutningen af august, så skal der stemmes inde på Aalborg Citys Facebook-side omkring, hvilken julebelysning, som aalborgenserne foretrækker.

“De har blandt andet 160 LED pærer per meter, og de rækker altså 8 meter over på tværs af gågaden. Så man kan vist godt regne ud, at det handler om rigtig mange pærer.

Det er et større projekt, vi har søsat, men vi ønsker at folk, som kommer i midtbyen er med til at træffe den endelige beslutning,” forklarer direktøren for Cityforeningen.

Julepynt i gågaden i august: Her er forklaringen på galskaben

I det hele taget arbejder han dagligt på den store udfordring, som webshops og handel på nettet giver midtbyens butikker.

“Vi vil gøre vores ypperste for at folk kommer ind til byen og handler i butikkerne. Vi er helt med på, at det er så let at handle på nettet, men det er altså også lidt kedeligt. Så i stedet for at sætte sig og græde over konkurrencen, så forsøger vi at gøre shopping til en god oplevelser hver eneste gang folk kommer her.

Der skal ske noget i byen, og der skal være smukt, så det arbejder vi meget intenst på. Heldigvis kan vi også se på tallene, at handel i butikker stadig er milevidt foran nethandel,” siger Flemming Thingbak.

Du kan selv følge med inde på Aalborg City Forenings Facebook-side, når afstemningen med julebelysningen afvikles.

Del artikel