Julen starter i Aalborg i dag: Disse boder finder du på årets julemarked

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Aalborg Citys Facebook-side
Foto: Aalborg Citys Facebook-side

Af Charlotte Mortensen

Hvis der er noget der symboliserer julen, så er det en tur forbi julemarkedet på Gl. Torv i Aalborg!

Det årlige marked er en garanti for, at der kommer julestemning i Aalborg med hyggelige boder, lækkert mad og flot brugskunst.

I dag kl. 12.00 åbner julesæsonen 2016.

Som altid er markedet fyldt med en masse spændende boder, mere end 35 stk., gamle kendinge og nye spillere, både fra ind- og udland.

Der arbejdes stadig, så julemarkedet kan stå klart i morgen. Foto: Aalborg Citys Facebook-side
Torsdag blev der stadig arbejdet, så julemarkedet kunne stå klart til i dag. Foto: Aalborg Citys Facebook-side

Der er en bod fra Belgien, der sælger lækkert chokolade. Hollændere med gode oste. En tysker med juletræer og diverse tyske specialiteter.

Boden Hos Linda byder på hjemmelavede æbleskiver lavet på rigtige jernpander. Boden Brændte Mandler sælger, sjovt nok, brændte mandler, endnu en velkendt juletradition.

Der er Slagter Engen fra Sæby med lækre specialiteter. En bod med risengrød. Og Grillen der serverer grillstegte pølser over åben ild.

Gløgg, varm kakao, crepes, ja vi kunne blive ved!

Af brugskunst kan du finde Kunsthåndværkerhytten, der sælger varer fra lokale kunsthåndværkere. Og 123 marked har et kæmpe udvalg af juleudsmykning. Læs mere om de specifikke boder nederst i artiklen.

For ti år siden, havde Aalborg City svært ved at udleje hytterne, men inden for de seneste par år, har de virkelig slået hul igennem, da hytterne er udsolgt et år i forvejen.

Foto: Aalborg Citys Facebook-side
Stemningsbillede fra julemarkedet 2015. Foto: Aalborg Citys Facebook-side

Ligesom sidste år, skal julemarkedet prydes med 250.000 flotte lys, der ligesom boderne, skal være med til at bidrage til den autentiske og hyggelige julestemning.

Lysene tændes i dag kl. 16. Alle på en gang!

Julemarkedet er en fast tradition, som hvert år bringer glæde til aalborgenserne, når de skal shoppe julegaver eller bare er inde for at hygge sig i byens gader.

”Vi skal back to basic. Det er vigtigt at holde fast i de gode gamle traditioner. Vi skal huske at se, dufte og nyde. Derfor laver vi det. Vi arbejder på at gøre det autentisk hele tiden” siger Flemming Thingbak, direktør for Aalborg City.

Han fortsætter:

Foto: Aalborg Citys Facebook-side
Stemningsbillede fra julemarkedet 2015. Foto: Aalborg Citys Facebook-side

”Min opgave er at få mennesker ind til byen og købe julegaver. Der er julemarkedet vigtigt, hvor du får den her autentiske oplevelse i skarp kontrast til, hvis du sidder derhjemme og køber på nettet”.

Men hvad er jul i Aalborg uden julemanden?

Traditionen tro, så ankommer selveste julemanden, sejlende ind helt fra Grønland, og ligger til kaj ved Honnørkajen i morgen lørdag den 19. november.

Og ankomsten af julemanden er virkelig populært. Han bliver fejret med tale af borgmester Thomas Kastrup-Larsen, og så siger julemanden også selv et par ord.

Dette sker i morgen kl. 11., og det er med at møde op i god tid, hvis børn, forældre og barnlige sjæle vil have godt udsyn.

”Havnefronten bliver fyldt til bristepunktet, og om eftermiddagen tændes det store juletræ på Nytorv så,”, fortæller Flemming Thingbak.

Juleprogrammet i weekenden

Fredag

12.00
Årets julemarked på Gl. Torv åbner

16.00
250.000 julelys tændes på Gl. Torv

Lørdag

10.00-18.00
Julemarked på Gl. Torv

11.00 Julemanden ankommer til Aalborg på honnørkajen ved Utzon Center

Ca. 15.30
Julemanden tænder lysene på juletræet på Nytorv

Tak til Visit Aalborg for denne oversigt over årets boder på julemarkedet

Spunky
Igennem mange år har gæsterne på Julemarked i Aalborg City besøg Spunky, der henter smykker og accessories som tasker, tegnebøger og tørklæder fra lande i hele verden.

Hos Linda
Her bliver æbleskiverne ikke trillet ud af en pose. Nej, her bliver dejen blandet fra bunden, og æbleskiverne bagt på rigtige jernpander. Linda serverer også vafler, kaffe og varm kakao, og hvis der skulle være en ekstra sød tand imellem er der også mulighed for at blande hjemmelavede bolcher og få dem leveret i gammeldags kræmmerhus af brunt papir.

Munoz
Sydamerikanske produkter som trøjer, vanter, huer, tørklæder af alpacauld.

Brændte mandler
Navnet på hytten siger det hele, og med mindre man lever meget asketisk og aldrig rører søde sager, så er det svært at holde mundvandet tilbage blot ved tanken om den duft, som de frisklavede brændte mandler sender ud over julemarked.

Kunsthåndværkerhytten
Lokale kunsthåndværkere med hver deres specielle udtryk har slået sig sammen og tilbyder unikaer indenfor en bred vifte af kunsthåndværk. Man kan f.eks. opleve keramik, glas, pileflet og smykker i den altid velbesøgte kunsthåndværkerhytte.

Slagter Engen
Slagtermester Anders Engen fra Sæby er stolt af sit fag og sit håndværk, og på Julemarkedet kan man smage et udvalg af de hjemmelavede spegepølser, rullepølse, sylte, krydderfedt eller hamburgerryg. I hytten bages lækker leverpostej, som sender sin dejlige duft ud over pladsen.

Risengrød
Risengrød med smørklat kan opleves på årets julemarked. Besøg hytten, hvor alle med garanti kommer I julestemning.

Hollandsk ost
På julemarkedet kan du finde et bredt udvalg af de mest kendte hollandske oste som gouda, massdam, edam eller leerdamer.

Grillhytten
I den åbne hytte tilberedes store, grillstegte pølser over åben ild.

123 Marked
I en kæmpe hytte på 100 kvm tilbyder 123 Marked alt til den bedste og hyggeligste juleudsmykning, man kan forestille. Har man bare en lille flig af romantisk julestemning over sig, så vil det være synd ikke at kigge indenfor hos 123 Marked – det er et overflødighedshorn af gaveartikler, både til de små og de voksne.

Tupperware
På julemarkedet vil Tupperware præsentere et bredt udsnit af de mange, mange produkter, som både viser Tupperwares udvikling og variation.

Belgisk Chokolade
I hytten kan du vælge imellem de helt mørke chokolader til de lyse mælkechokolader, samt opleve alle de spændende, hvor lakrids, mandler, nødder eller rom er en del af ingredienserne.

ROMeriet
Få en unik oplevelse af rom, hvor god kundeservice er højt prioriteret. Her får du personlig og individuel vejledning.

Crepes
I pandekagehytten tilberedes pandekager med et strejf sukker, syltetøj – eller Nutella.

Flotte skind
Oplev et væld af skind i alle størrelser og kvaliteter. I hytten finder du lammeskind, rådyr, dådyr, koskind og meget mere.

Tysk julehytter
På Julemarkedet på Gammeltorv kan du besøge hele fire julehytter med tyske specialiteter.

Få en autograf eller et billede: Du kan møde Tour de France-ryttere i Friis

Skrevet af: Michael Qureshi
Søren Kragh Andersen kørte i den hvide ungdomstrøje under Tour de France
Søren Kragh Andersen kørte i den hvide ungdomstrøje under Tour de France

Fredag den 24. august er der stort cykelløb i Aalborgs midtby.

Der forventes rigtig mange tilskuere overalt i gaderne for at følge de mange profiler som blandt andet tæller Tour de France ryttere.

Spilnu.dk Grand Prix har formået at skaffe flere profiler til feltet end eksempelvis PostNord Danmark Rundt formåede.

Faktisk er det sådan, at du kan komme helt tæt på tre Tour de France-ryttere før løbet, hvor du kan få et billede eller en autograf. For de unge er det i hvert fald ret sejt at møde flere af dem, man har set i fjernsynet i løbet af sommeren.

Tre af de helt store navne indenfor dansk cykelsport, Michael Valgren, Søren Kragh Andersen og Jesper Hansen kommer tæt på deres fans, når de i dagens anledning skriver autografer i Friis Shoppingcenter.

For niende gang afholdes det i hjertet af Aalborg

Danmarks største gadeløb for professionelle cykelryttere bliver for niende gang afholdt i hjertet af Aalborg.

Cykelløbet afholdes fredag d. 24. august, og i den forbindelse skruer Friis Shoppingcenter op for Tour de France stemningen og byder fans indenfor.

Cykelentusiaster, store som små, får muligheden for at møde tre prominente profiler fra årets Tour de France løb, når Michael Valgren, Søren Kragh Andersen og Jesper Hansen kigger forbi Friis Shoppingcenter inden dagens løb.

De står klar til at møde deres fans og skrive autografer kl. 17.30 på plan 1 mellem Tiger of Sweden og H&M.

Børnene kan stadig nå tilmelding til det fede børnecykelløb

Inden de professionelle ryttere bevæger sig ud på ruten igennem Aalborgs gader, får cykelglade børn fornøjelsen af at trampe i pedalerne på samme rundstrækning. Børnecykelløbet afholdes fra kl. 16, hvor børn i alderen 5-11 år tager turen først, og kl. 16.30 får børn i alderen 12-16 år også chancen for at cykle banen rundt.

Efter børnecykelløbet vil der være medaljeoverrækkelse til alle de modige børn kl. 17 i Friis Shoppingcenter.

Cykelløbet Spilnu.dk Grand Prix starter kl. 18.45 på Nytorv ved Gammeltorv.

Du kan stadig tilmelde dit barn til det fede børnecykelløb, hvor de kører i de afspærrede gader før de professionelle. Læs mere her

Sjældent de er til salg: Nu kan du få dit eget byhus i midtbyen

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Der er efterhånden masser af boliger til salg i Aalborg, så det er om at finde dem, som virkelig skiller sig ud fra mængden.

Har du også forelsket dig i de små byhuse på de små gader med brosten inde i Aalborg, så er det nu, du skal slå til.

DIT HJEM har nu fået et af disse små hyggelige huse til salg på Peder Barks Gade.

Bo småt og godt

Den hyggelige gade er en af Aalborgs mest unikke gader med stemningsfyldte og charmerende byhuse, som sjældent ses udbudt til salg.

Det stemningsfyldte byhus er 65 kvadratmeter, som er veldisponeret ud på to plan.

Her er en entré, stue, spisestue, køkken, badeværelse, og soveværelse.

dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Pragtfuld solgård

Hyggen fortsætter ude i den lille sydvest vendte solgård, hvor solen kan nydes på de varme sommerdage.

Her er der også plads til et fire personers havesæt, blomsterkrukker og en grill.

dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Det skønne lille byhus er blevet udbudt til 2.399.000 kroner, og du kan læse mere og se flere billeder her.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Napa fylder et år i weekenden: Fejrer det med stort fødselsdagsevent

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Indehaver af Napa, Mette og restaurantchef Signe
Indehaver af Napa, Mette og restaurantchef Signe

Aalborgs mange caféer og restauranter har det seneste år været igennem en kæmpe opblomstring.

Det er ikke længere nok at kunne servere en klassisk burger, en varm kop kaffe eller en  pastasalat. Aalborgenserne stiller krav til deres caféoplevelse, og det kan både ses og mærkes i den måde, stederne – på trods af deres mange års erfaring – gradvist udvikler sig, og indordner sig markedet.

Men på trods af de mange valgmuligheder, når det kommer til spisesteder i byen, så er der stadig plads til nye børn i klassen.

Det beviser NAPA Lounge i Vesterå, der om ganske få dage kan fejre sin 1 års fødselsdag.

Oplev NAPA til Åbent Hus

Den fejrer de på lørdag fra kl. 13-17 med Åbent Hus for alle interesserede, som blandt andet kan se frem til at møde (og ikke mindst smage på) NAPA’s egne leverandører inden for både vin, øl og mad – imens man nyder tonerne fra det jazzband, der også gæster de lækre lokaler på dagen.

Derudover vil der blive serveret forskellige former for fødselsdagslækkerier i form af kanapéer, signaturcocktails, kaffe og kage – og mulighed for at se nærmere på de mødefaciliteter, som NAPA tilbyder på deres førstesal.

“Aalborg har taget rigtig godt imod os, og vi har fået ros til op over skyerne. Derfor vil vi gerne indbyde vores stamgæster såvel som dem, der stadig har til gode at se, hvad huset kan byde på, til en uformel fejring i vores lokaler.” fortæller Mette Jensen, som står bag NAPA.

Læs mere om dagen her.

Endnu skarpere koncept

Caféen i Vesterå åbnede med et brag sidste år og havde store visioner om at blive et hipt sted med kombineret café- og vinbar. Siden har målsætningerne ændret sig – men kun mod at blive endnu skarpere.

“Vores fokus skal stadig være på vores vin, og vi vil gerne kunne give folk en anderledes vinoplevelse, end de kan få andre steder i byen.

Napas indehaver Mette (tv) og restaurantchef Signe

Vi serverer næsten alle vores vine på glas, og fremover vil vi også fokusere på at implementere dem meget mere i vores madretter.” forklarer Mette, og løfter også sløret for, at der også snart vil ske en masse spændende på både mad- og eventfronten.

“De kommende måneder byder på en masse spændende tiltag for NAPA, og vi håber at kunne blive sådan et sted, hvor man gerne vil sidde og hygge sig i mange timer. Det skal være intimt, hyggeligt og med tid til at kræse for den enkelte gæst – uden at det bliver fisefornemt.

Med hensyn til maden, så vil vi gerne strække os mere mod det amerikanske med social dining og forskellige småretter, der kan gå ind og bakke vinene endnu mere op, end vores menukort gør nu.”

 

 

Mange spændende arrangementer i vente

Desuden kan aalborgenserne også godt begynde at glæde sig til efteråret, hvor NAPA på deres 1. sal disker op med den ene spændende smagning efter den anden.

“Vores smagninger bliver planlagt under forskellige temaer; og foruden muligheden for at købe de forskellige flasker med hjem til attraktive priser, så kan vi også tilbyde nogle helt særlige smagsoplevelser, der virkelig kan udvide horisonten.

Vi har allerede en amerikansk vinsmagning i kalenderen, måske en eksklusiv champagnesmagning i december, og generelt flere unikke arrangementer, som vi glæder os meget til at præsentere for Aalborg.” slutter Mette.

Har du i øvrigt set, at du får halv pris på en tapas-tallerken for to personer plus en flaske vin på Napa – hvis du er ClubAalborg medlem – læs mere om tilbuddet