Julen starter i Aalborg i dag: Disse boder finder du på årets julemarked

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Aalborg Citys Facebook-side
Foto: Aalborg Citys Facebook-side

Af Charlotte Mortensen

Hvis der er noget der symboliserer julen, så er det en tur forbi julemarkedet på Gl. Torv i Aalborg!

Det årlige marked er en garanti for, at der kommer julestemning i Aalborg med hyggelige boder, lækkert mad og flot brugskunst.

I dag kl. 12.00 åbner julesæsonen 2016.

Som altid er markedet fyldt med en masse spændende boder, mere end 35 stk., gamle kendinge og nye spillere, både fra ind- og udland.

Der arbejdes stadig, så julemarkedet kan stå klart i morgen. Foto: Aalborg Citys Facebook-side
Torsdag blev der stadig arbejdet, så julemarkedet kunne stå klart til i dag. Foto: Aalborg Citys Facebook-side

Der er en bod fra Belgien, der sælger lækkert chokolade. Hollændere med gode oste. En tysker med juletræer og diverse tyske specialiteter.

Boden Hos Linda byder på hjemmelavede æbleskiver lavet på rigtige jernpander. Boden Brændte Mandler sælger, sjovt nok, brændte mandler, endnu en velkendt juletradition.

Der er Slagter Engen fra Sæby med lækre specialiteter. En bod med risengrød. Og Grillen der serverer grillstegte pølser over åben ild.

Gløgg, varm kakao, crepes, ja vi kunne blive ved!

Af brugskunst kan du finde Kunsthåndværkerhytten, der sælger varer fra lokale kunsthåndværkere. Og 123 marked har et kæmpe udvalg af juleudsmykning. Læs mere om de specifikke boder nederst i artiklen.

For ti år siden, havde Aalborg City svært ved at udleje hytterne, men inden for de seneste par år, har de virkelig slået hul igennem, da hytterne er udsolgt et år i forvejen.

Foto: Aalborg Citys Facebook-side
Stemningsbillede fra julemarkedet 2015. Foto: Aalborg Citys Facebook-side

Ligesom sidste år, skal julemarkedet prydes med 250.000 flotte lys, der ligesom boderne, skal være med til at bidrage til den autentiske og hyggelige julestemning.

Lysene tændes i dag kl. 16. Alle på en gang!

Julemarkedet er en fast tradition, som hvert år bringer glæde til aalborgenserne, når de skal shoppe julegaver eller bare er inde for at hygge sig i byens gader.

”Vi skal back to basic. Det er vigtigt at holde fast i de gode gamle traditioner. Vi skal huske at se, dufte og nyde. Derfor laver vi det. Vi arbejder på at gøre det autentisk hele tiden” siger Flemming Thingbak, direktør for Aalborg City.

Han fortsætter:

Foto: Aalborg Citys Facebook-side
Stemningsbillede fra julemarkedet 2015. Foto: Aalborg Citys Facebook-side

”Min opgave er at få mennesker ind til byen og købe julegaver. Der er julemarkedet vigtigt, hvor du får den her autentiske oplevelse i skarp kontrast til, hvis du sidder derhjemme og køber på nettet”.

Men hvad er jul i Aalborg uden julemanden?

Traditionen tro, så ankommer selveste julemanden, sejlende ind helt fra Grønland, og ligger til kaj ved Honnørkajen i morgen lørdag den 19. november.

Og ankomsten af julemanden er virkelig populært. Han bliver fejret med tale af borgmester Thomas Kastrup-Larsen, og så siger julemanden også selv et par ord.

Dette sker i morgen kl. 11., og det er med at møde op i god tid, hvis børn, forældre og barnlige sjæle vil have godt udsyn.

”Havnefronten bliver fyldt til bristepunktet, og om eftermiddagen tændes det store juletræ på Nytorv så,”, fortæller Flemming Thingbak.

Juleprogrammet i weekenden

Fredag

12.00
Årets julemarked på Gl. Torv åbner

16.00
250.000 julelys tændes på Gl. Torv

Lørdag

10.00-18.00
Julemarked på Gl. Torv

11.00 Julemanden ankommer til Aalborg på honnørkajen ved Utzon Center

Ca. 15.30
Julemanden tænder lysene på juletræet på Nytorv

Tak til Visit Aalborg for denne oversigt over årets boder på julemarkedet

Spunky
Igennem mange år har gæsterne på Julemarked i Aalborg City besøg Spunky, der henter smykker og accessories som tasker, tegnebøger og tørklæder fra lande i hele verden.

Hos Linda
Her bliver æbleskiverne ikke trillet ud af en pose. Nej, her bliver dejen blandet fra bunden, og æbleskiverne bagt på rigtige jernpander. Linda serverer også vafler, kaffe og varm kakao, og hvis der skulle være en ekstra sød tand imellem er der også mulighed for at blande hjemmelavede bolcher og få dem leveret i gammeldags kræmmerhus af brunt papir.

Munoz
Sydamerikanske produkter som trøjer, vanter, huer, tørklæder af alpacauld.

Brændte mandler
Navnet på hytten siger det hele, og med mindre man lever meget asketisk og aldrig rører søde sager, så er det svært at holde mundvandet tilbage blot ved tanken om den duft, som de frisklavede brændte mandler sender ud over julemarked.

Kunsthåndværkerhytten
Lokale kunsthåndværkere med hver deres specielle udtryk har slået sig sammen og tilbyder unikaer indenfor en bred vifte af kunsthåndværk. Man kan f.eks. opleve keramik, glas, pileflet og smykker i den altid velbesøgte kunsthåndværkerhytte.

Slagter Engen
Slagtermester Anders Engen fra Sæby er stolt af sit fag og sit håndværk, og på Julemarkedet kan man smage et udvalg af de hjemmelavede spegepølser, rullepølse, sylte, krydderfedt eller hamburgerryg. I hytten bages lækker leverpostej, som sender sin dejlige duft ud over pladsen.

Risengrød
Risengrød med smørklat kan opleves på årets julemarked. Besøg hytten, hvor alle med garanti kommer I julestemning.

Hollandsk ost
På julemarkedet kan du finde et bredt udvalg af de mest kendte hollandske oste som gouda, massdam, edam eller leerdamer.

Grillhytten
I den åbne hytte tilberedes store, grillstegte pølser over åben ild.

123 Marked
I en kæmpe hytte på 100 kvm tilbyder 123 Marked alt til den bedste og hyggeligste juleudsmykning, man kan forestille. Har man bare en lille flig af romantisk julestemning over sig, så vil det være synd ikke at kigge indenfor hos 123 Marked – det er et overflødighedshorn af gaveartikler, både til de små og de voksne.

Tupperware
På julemarkedet vil Tupperware præsentere et bredt udsnit af de mange, mange produkter, som både viser Tupperwares udvikling og variation.

Belgisk Chokolade
I hytten kan du vælge imellem de helt mørke chokolader til de lyse mælkechokolader, samt opleve alle de spændende, hvor lakrids, mandler, nødder eller rom er en del af ingredienserne.

ROMeriet
Få en unik oplevelse af rom, hvor god kundeservice er højt prioriteret. Her får du personlig og individuel vejledning.

Crepes
I pandekagehytten tilberedes pandekager med et strejf sukker, syltetøj – eller Nutella.

Flotte skind
Oplev et væld af skind i alle størrelser og kvaliteter. I hytten finder du lammeskind, rådyr, dådyr, koskind og meget mere.

Tysk julehytter
På Julemarkedet på Gammeltorv kan du besøge hele fire julehytter med tyske specialiteter.

Henrik Ørsnes hylder kærligheden: Flot tilbud på vielsesringe hele januar

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Lige om hjørnet venter foråret, som er årstiden for kærlighed og forelskelse, og hvor amorinerne flyver om ørene på os.

Måske har du allerede fundet dit livs kærlighed … Måske har én af jer endda været nede på knæ … Måske er det et spørgsmål om måneder, før I skal sige ja til at dele livet med hinanden.

I så fald, er den nuværende kolde årstid bestemt ingen hindring for at forberede årets store kærlighedsfest.

I Aalborgs ældste smykkehandel, Henrik Ørsnes, der i dag drives af sønnerne Bo og Lars Ørsnes vil man nemlig hellere end gerne hjælpe med at gøre kærligheden komplet – hvilket ofte kan klares med noget rundt og smukt, der (måske) også glimter.

Derfor kan I i hele januar måned spare 20 % på netop forlovelses- og vielsesringe, og som en ekstra gave får I en flaske Moët & Chardon champagne med i købet, til at fejre jeres kærlighed med.

En evig kærlighedsinvestering

Når I vælger jeres ringe, så vælger I ikke kun et smykke, der skal forskønne den store dag. Derimod skal ringene holde ligeså lang tid, som selve kærligheden.

Det er altså en investering, og derfor noget, der for de fleste skal overvejes nøje.

“Vielsesringe er det evige symbol på kærlighed og den dag, man sagde ja til hinanden,” forklarer Bo Ørsnes og fortsætter:

“Der er derfor mange overvejelser, der skal gøres: Skal de være i guld eller sølv? Skal der være diamanter i? Skal de håndgraveres?

Vi er meget åbne overfor ønsker og idéer, så ved os skal man ikke være bange for at drømme stort.”

Traditioner der følger med tiden 

Henrik Ørsnes har været et kendt navn i bybilledet i over 40 år, og i dag er det sønnerne, der står bag det velrenommerede navn.

I Aalborg har Henrik Ørsnes afdelinger i hhv. Aalborg Storcenter samt på Boulevarden.

Gennem årene er det lykkes Henrik Ørsnes at følge med tidens trends inden for både ure og smykker, men samtidigt bibeholde de stolte traditioner, der gør det eksklusive køb til noget helt unikt.

I dag er miljøet og butiksindretningen opbygget åbent og inspirerende, hvor kunderne i deres eget tempo kan gå drømmende på opdagelse i en himmel af guld, sølv og funklende ædelstene.

Derudover har Henrik Ørsnes også bevæget sig ind på de digitale platforme, hvor blandt andet sociale medier og en online webshop er medvirkende til, at smykkeshoppingen er inden for rækkevidde hele døgnet rundt.

“Vores mange forretninger rummer hver især forskellige produkter, så nogle af vores kunder efterspurgte muligheden for at kunne finde alle vores brands og private labels samlet på ét sted,” forklarer Bo Ørsnes.

Henrik Ørsnes på Boulevarden.
Henrik Ørsnes i Grøn Gade i Aalborg Storcenter.
Henrik Ørsnes i Ny Gade i Aalborg Storcenter

Alle skal have en god oplevelse

Men modsat den tendens, vi ser med at de fysiske butikker, i stigende grad lukker ned og i stedet erstattes af en udelukkende digitaliseret forretning, så bliver dette ikke aktuelt for Henrik Ørsnes.

“Selvfølgelig skal vi være moderne for at fremtidssikre os selv, men vi ved også, at en stor del af vores kundeklientel stadig har et behov for at have smykkerne mellem hænderne og få den personlige rådgivning, de har brug for.

Derfor er vores fokus på vores fysiske butikker mindst ligeså vigtig for os. Alle kunder skal have en god oplevelse.” slutter Bo Ørsnes.

Find den Henrik Ørsnes butik der ligger tættest på dig her.

Lopper, opera og musikfestival: Her er din weekend i Aalborg

Skrevet af: Simone Vestergaard
Foto: Stine Kjølby Christensen
Foto: Stine Kjølby Christensen

Weekenden byder på en god blanding af både opera, stand up, musikfestival og familieværksted.

Derudover afholdes Nordjyllands største kræmmer- og loppemarked for ottende år i træk.

Traditionen tro sker det i Gigantium, og det er både lørdag og søndag fra klokken 10-16.

Men denne gang har arrangementet overgået sig selv.

Markedet er nemlig udvidet med 100 stande, og dermed kommer man op på hele 300 stande, som tilbyder unikke antikviteter, flotte loppefund, lækkert genbrug og en masse kræmmervarer.

Du kan læse mere om loppemarkedet her.

En musikfestival med mange år på bagen

Nordens største musikfestival for de unge finder sted lørdag og søndag i Nordkraft.

Omkring 180 bands fra ungdomsklubber, fritidsklubber og ungdomsskoler i hele Norden spiller på de i alt seks scener, som er placeret rundt omkring i Nordkraft.

Her kan man opleve alt fra hip hop til metal og popmusik.

Festivalen har faktisk været afholdt i Aalborg siden 1983, og løber i år af stablen for 36. år i træk.

Du kan læse mere om festivalen her.

Musik

18/1 Ungdomsringens Musikfestival 2019, Nordkraft kl. 19 (d. 18-19. jan.)
18/1 Scorpions Tribute, på Café Frederiksberg kl. 20
18/1 Groovebox på 100Fryd kl. 21
19/1 Tuba tryllerier, urfremførelse og operakvartetter, Musikkens Hus kl. 14

Events

18/1 Vinsmagning på en anderledes måde med tre retter lækker mad, hos Vin & Vin kl. 18.45
18/1 La Bohéme, AKKC kl. 20
19/1 Anden Bringer Ud, AKKC kl. 19 og kl. 21.30 (UDSOLGT)
19/1 Loppemarked i Gigantium kl. 10 (19.-20. jan.)
19/1 TeeShoppen åbner butik i Danmarksgade kl. 10
19/1 Kunsten for begyndere, på Kunsten kl. 11
20/1 Søndagstur på Kunsten kl. 14
20/1 Aalborg Vikings – Viby IF, kl. 15
20/1 Sunday Movie: The Heart is Deceitful above all things, på 1000Fryd kl. 20

Opsætninger

19/1 Format 4: ”Me Too, Nora!”, på Aalborg Teater kl. 19.30
19/1 ATT Dialog: Grænseløshed, på Aalborg Teater kl. 10.30
19/1 Hvordan Slipper Vi Af Med De Andre, Det Hem’lige Teater kl. 19.30

For børnefamilierne

18/1 Familieaften i Svømmeland Nørresundby kl. 17
19/1 Kom med til forpremiere på: ”Sådan træner du din drage 3”, Nordisk Film Biografer kl. 11.30
20/1 Sjov Søndagslegeland i DGI Huset Nordkraft kl. 12
20/1 Familieværksted – kreativitet for hele familien, på Kunsten kl. 11

Er du sulten?

Morgenmad, frokost eller aftensmad? Få inspiration til hvor i kan spise i Aalborg i MigogAalborgs spiseguide. I spiseguiden finder du blandt andet nøje udvalgte restauranter, caféer, take-away steder der ligger i Aalborg. Tjek det ud lige her.

Du kan hente spiseguiden ned på din telefon, så du altid har den lige ved hånden. Og den er helt gratis for dig at bruge.

Åbn din browser (Safari) -> gå ind på https://migogaalborg.dk/spiseguide/ -> Tryk på det midterste ikon i menulinjen i bunden -> Føj til hjemmeskærm

OG voilá! Så har I altid et stort overblik lige ved hånden, når der skal besluttes hvor I skal spise. 

Husk også at hente MigogAalborgs app, Eventmap, som samler alle begivenheder i Aalborg.

Download af app’en er gratis og ganske simpel:

Åbn din browser (Safari/Chrome) -> gå ind på eventmap.dk -> Følg guiden på skærmen – 10 sekunder senere har du EventMap på din telefon.

Første weekend i februar: Kæmpe fest foran Musikkens Hus for alle

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Der var også mange mennesker samlet på Musikkens Plads til hyldestkoncert for Kim Larsen
Der var også mange mennesker samlet på Musikkens Plads til hyldestkoncert for Kim Larsen

Når Musikkens Hus den 2. februar danner rammen om årets Danmarks Indsamling, bliver det med Mads Steffensen, Tine Gøtzsche og Sofie Østergaard som værter.

Aftenens overordnede mål er, traditionen tro, at samle ind til de mennesker, der har brug for det – og i år er det pigerne i verdens fattigste lande, der er i fokus.

Dagen kommer til at byde på det ene højdepunkt efter det andet, og hele Aalborg er blandt andet blevet inviteret med til en kæmpe lysparade, hvor man håber på op mod 30.000 deltagere.

Paraden starter på Nørresundby Torv og bevæger sig over Limfjordsbroen og langs havnen for at ende på Musikkens Plads med en storslået fællessang. Det kan du læse mere om her.

Folkefest på Musikkens Plads

Men lysparaden er bestemt ikke eneste højdepunkt denne dag.

Fra kl. 19 og frem til midnat vil der være fest på Musikkens Plads, foran Musikkens Hus med masser af forskellige aktiviteter, hvor der blandt andet vil være musik, dans, ild-show, børneområde, konkurrencer, mulighed for at lave din egen isskulptur samt mulighed for at købe streetfood og varme drikke.

Det skriver Musikkens Hus på Facebook.

På pladsen vil man kunne overvære, når ”Team Vild Med Dans”, ”Team Sussi & Leo” og ”Team Bedrag” dyster i Rickshaw-rally.

Man vil også kunne møde samtlige deltagere fra den seneste omgang af Bagedysten, som uddeler lækre smagsprøver, og i dagens anledning, ikke kæmper mod hinanden, men i stedet sammen skal løse én af aftenens mange underholdende udfordringer.

Burhan G, Søs Fenger og Oh Land på scenen

Danmarks største YouTube’ere: Rasmus Brohave, Kristine Sloth og Julia Sofia skal også arbejde sammen, og løse en opgave på tid.

Derudover vil man på den store udendørs tv-skærm blandt andre kunne se og opleve: Søs Fenger, Burhan G og Oh Land, når de indtager scenen i Musikkens Hus.

Lige som man vil kunne opleve callcentret samt interviews og konkurrencer med en række kendte danskere.

Flere informationer om arrangementet vil løbende blive meldt ud på Musikkens Hus Facebookside.

Hvad: Folkefest (i forbindelse med Danmarksindsamlingen)
Hvor: Musikkens Plads ved Musikkens Hus
Hvornår: Lørdag den 2. februar fra kl. 19

Omringet af smuk natur: Her kan du bygge nyt og lækkert tæt på Aalborg

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Velkommen til Høje Støvring – et område som er i rivende udvikling, og hvor mange flotte boliger skyder op fra jorden.

Hvis I drømmer om at bygge nyt, bo tæt på grønne områder, og ikke mindst i kort køreafstand fra storbyen, så bør du læse videre.

Foruden en fredet natur, så rummer dette nybygger-område en masse oldtidshistorie.

Her er to gravhøje og et lille levn af Hærvejen, men det skal man bestemt ikke lade sig skræmme af – der er nemlig mange muligheder for at bygge fede huse mellem de fredede naturarealer.

Byggegrundene udstedes i to etaper

Nybolig Støvring står for salget af byggegrundene. De bliver solgt over to etaper, hvor skilningen mellem de to etaper er mellem en af gravhøjene.

”Inden længe flytter de først nye beboere ind på etape 2 – mange af dem med helt unik panoramaudsigt over den fredede ådal.

Der bygges virkelig flotte, arkitekttegnede villaer. Da grundene er store, de fleste mellem 1100 og 1200 kvm, er der god udsigt til naturen, uanset hvilken grund man vælger,” fortæller ejendomsmægler Inge-Lene Ebdrup, der er indehaver ved Nybolig Støvring.

Første etape ligger på den side af gravhøjen, der er tættest på Støvring by.

Men man skal være hurtig, for første etape er snart udsolgt.

Anden etape ligger på den anden side af gravhøjen, og ligger længere inde i dalen med Mastrup Å- og sø i bunden.

Minder fra fortiden

Midt i området ligger minderne fra fortiden, hvor to gravhøje og et lille levn af Hærvejen har sin helt egen historie fra oldtiden.

Området er flot kuperet og skråner ned til Mastrupdalen, hvor bækken løber igennem. I bunden af Mastrupdalen er der en lille sø, hvor man blandt andet kan fiske efter ørreder.

Ved Høje Støvring bor du tæt på naturen, samtidig med, at du kun er få kilometer fra Støvring centrum.

Flere og flere søger fra Aalborg mod Støvring, og det forstår man godt. Ved en køretur gennem bymidten finder man masser af indkøbsmuligheder, flere folkeskoler, gymnasium, svømmehal, sportshaller og meget mere.

Transport til byen er heller ikke et problem, da byen har egen togstation, og tager man bilen, ligger Støvring kun et stenkast fra motorvejen mod både Århus og Aalborg.

Læs og se mere om Høje Støvring her.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.