Julemarked som i gode gamle dage: Her åbner 1000 kvm julemarked

Skrevet af: Anne Raunkjær

Julestemningen breder sig i Aalborgs gader og det gør den sandelig også hos Boxtown, som i år har skabt et helt nyt julekoncept.

For første gang i år inviterer de borgerne på traditionelt julemarked, som man kender det fra gamle dage – men som noget helt unikt foregår det i bæredygtighedens tegn.

Julekonceptet har blandt andet fokus på det lokale fødevaremarked og med sine 1000 kvadratmeter at boltre sig på, har Boxtown i november og december planlagt et spændende juleprogram for både små og store, i hallerne.

“I Boxtown vil vi sætte ind for en bæredygtig jul.

Det er på tide, at nordjyderne stopper deres vanvid af en forbrugsfest og i stedet kommer tilbage til nogle af de gamle værdier.

Derfor vil vi i vores haller skabe et julemarked på traditionel vis, som man kender det fra de gode gamle dage,” fortæller Kathrine Skovsgaard, CO-manager i BoxTown.

Kæmpe loppemarked og besøg Julemandens Værksted

Du kan blandt andet opleve det kæmpe juleloppemarked, hvor hele familien kan snuse rundt og finde spændende antikke fund eller sælge ud af sine egne aflagte sager.

Med endnu større fokus på bæredygtighed, har de frivillige også etableret en reparationscafé, hvor man har mulighed for at reparere sine ejendele fremfor at smide dem ud.

Vil man prøve kræfter af i det kreative hjørne, bør man kigge forbi Julemandens Værksted.

Her har børnene rig mulighed for at lave sine egne julegaver til for eksempel sine forældre eller bedsteforældre.

Masser inspiration til juleretterne

Hvis du står og mangler lidt inspiration til juleretterne, gæster lokale landmænd julemarkedet, hvor de vil fortælle om sæsonens mange råvarer.

”Vi arbejder hver eneste dag på at gøre det lettere for nordjyderne at få adgang til de lokale råvarer,” forklarer Laura, som er daglig bestyrer hos Boxtown.

De lokale landmænd leverer også råvarer til Boxtowns egne streetfood-boder.

Den garvede kok Carsten fortæller, at kødet de bruger fra lokale landmænd er bedre end det kød han tidligere har brugt på de Michelin restauranter, han har arbejdet for.

Husk at der hver søndag i både november og december vil være rig mulighed for, at man kan smage på kokkens lækkerier og få en friskbrygget kop kaffe.

Foto: BoxTown

Ægte julestemning og livekoncert

Oplev også livekoncert, når artister fra både ind- og udland kommer og skaber ægte julestemning.

“Blandt andet optræder lokale kunstnere, hvoraf flere af dem også har optrådt til AaMAZE festivalen tidligere i år,” fortæller Kathrine Skovsgaard.

Prikken over i’et kan du købe økologiske juletræer og tage julestemningen med hjem i form af  julepynt, som du selv kan skabe ved brug af genbrugsmaterialer.

Følg Boxtown på Facebook, hvor de løbende vil opdatere programmet.

Her forkæles børnene: Sushidag for de yngste på SushiManiaXO

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Nogle børn er vilde med boller i karry – andre foretrækker risen i en mere pyntet version.

Det ved SushiMania XO på Strandvejen 11; og derfor inviterer de endnu engang til Børnenes SushiDag.

Arrangementet finder sted lørdag d. 30. marts, og al indtjening går ubeskåret til Børns Vilkår.

Denne dag står i børnenes tegn, og eftermiddagen afsættes til 100 % forkælelse – imens de støtter andre børn i Danmark.

“Vi mener, at det er vigtigt at give lidt igen, og det er derfor Børnenes SushiDag er opstået,” siger medindehaver Nathalie Kühl.

Forkælelse for alle børn

Børns Vilkår arbejder for at sikre, at ingen børn i Danmark bliver svigtet: hvad enten det er svigt, skilsmisse eller mobning.

En vigtig indsats, og et vigtigt formål, mener SushiMania XO.

“Børnene bliver forkælet med vores lækre gourmetsushi, fordi vi ved, at sushi også kan smelte små børnehjerter,” forklarer Nathalie.

Alle børn mellem 3 og 12 år kan deltage, og prisen er kun 99 kr. pr. barn.

Prisen inkluderer også vand eller hjemmelavet sodavand.

Du kan booke plads til dit barn lige her eller på telefon 9810 9841.

Unik muh-lighed: Få din egen økologiske dele-ko på Egholm

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I 2018 oprettede Aalborg Kommune i samarbejde med en lokal landmand byens første Kogræsserforening.

Bagtanken med foreningen var at invitere borgerne indenfor i processen fra jord til bord.

Som medlem af kogræsserforeningen, får du ansvaret for passe din helt egen ko fra maj til oktober;

Herefter er du med til at aftage kødet, når dyrene bliver slagtet i efteråret.

Målet med etableringen er en forening med mindst 24 medlemmer, der hver får mulighed for at aftage 1/8 kvie.

Et lærerigt indblik i kødproduktion

Pasningen foregår således, at medlemmerne på skift får til opgave at se efter, om dyrene har vand, og om de trives.

Dyrene skal tilses dagligt, hvilket vil sige, at du i en forening med 30 medlemmer får ca. én arbejdsdag om måneden.

Foruden at være en hyggelig og god oplevelse for både små og store så er det også en oplagt mulighed for at blive mere bevidst om bæredygtigt forbrug af fødevarer samt at medvirke til produktionen af lokalt og økologisk kød.

“Kødet får en helt anden værdi, når man selv har været med til at passe dyrene.

Mange bybørn ved måske ikke, hvor maden kommer fra, eller hvad det egentlig er, de spiser – det kan de selv følge med i her,” fortæller Zacharias Brix Madsen, Grøn agent i Miljø- og Energiforvaltningen, til MigogAalborg, og uddyber:

“Jeg har selv fået kød derude fra, som jeg lavede culotte af.

Dagen efter brugte jeg resterne til biksemad – og dagen efter brugte jeg resterne til pizzafyld.

Jeg kunne simpelthen ikke få mig til at smide det ud.”

Muh-lighed for at få din egen økologiske ø-ko

Kogræsserforeningerne er allerede en stor succes mange steder i landet; hvilket foreningen i Hasseris Enge også blev.

Derfor er Grønt Aalborg nu klar med oprettelsen af endnu en lokal forening.

“Foreningen i Hasseris Enge blev en kæmpe succes, så nu prøver vi igen.

Denne gang på Egholm, hvilket var det oplagte valg for os.

Her kan borgerne både få lokalt og bæredygtigt og være med til at støtte arbejdet, mod at Egholm skal være Danmarks største økologiske ø,” fortæller Zacharias Brix Madsen.

Den 4. april kan du derfor deltage i infomøde vedrørende stiftelsen af den nye kogræsserforening på Restaurant Kronborg på ØkoØen.

Arrangementet finder sted fra 16.30-18.00, og det foreløbige program lyder:

16.30: Kaffe og kage samt velkomst
16.45: Egholm Øko-ø
17.00: Hvad er Egholm Kogræsserforening?
17.15: Afgræsning med kvæg
17.30: Erfaringer fra Hasseris Enge
17.45: Spørgsmål
18.00: Tak for i dag

Arrangementet er gratis, men tilmeld dig gerne via linket for at undgå madspild.

Og til det store nordjyske spørgsmål: Hvad KOster det?

Som medlem af foreningen skal du betale et beskedent KOntigent, men derudover er du udelukkende forpligtet til at afregne for det kød, du tager med hjem, når dyrene er blevet slagtet.

“Der er ikke nogen økonomisk risiko ved at være medlem.

Det er meget forskelligt, hvor store dyrene bliver. Hvis de dør, og man ikke får noget kød ud af det, så mister man ikke noget.

Man køber altså ikke dyret. Du betaler bare for det kød, du aftager,” siger Zacharias.

Hvad: Infomøde om Kogræsserforening
Hvor: Restaurant Kronborg, Egholm.
Hvornår: 4. april kl. 16.30-18.00

Læs mere her.

11.500 kvm Bowl’n’Fun åbner: Trampolinpark, Virtual reality og Wipeout-baner

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Tilbage i januar kunne vi her på MigogAalborg afsløre, at Bown’n’Fun åbner et kæmpe oplevelsescenter i City Syd på den tidligere Metro-grund.

Nu er der kommet endnu flere oplysninger om centeret, der bliver kædens største oplevelsescenter til dato.

Man har overtaget hele 11.500 kvadratmeter, så der er lagt op til masser af oplevelser for både børn og voksne.

2400 kvadratmeter stor trampolin-park

Som den helt store nyhed fortæller Bowl´n´Fun i en pressemeddelelse, at vi blandt andet kan se frem til en stor trampolinpark på hele 2400 kvadratmeter.

Udover masser af sammenhængende trampoliner fra gulv til vægge, vil området bestå at øvrige udfordringer som bl.a. wipeout-  og Ninjabattle baner.

Derudover er de også klar til at introducere nordjyderne for Cube Ultimate Challenge, der er et forholdsvis nyt koncept i Europa, hvor man skal igennem 30 aktivitetsrum og blive udfordret på sine tekniske, taktiske og fysiske færdigheder.

Men underholdningen stopper bestemt ikke der.

Legeland, Virtual Reality og Escape Rooms

Det fortsætter nemlig med oplevelser.

Blandt andet i et 1.500 kvadratmeter stort Happie´s Legeland og en medrivende Laser Hero bane, levende Virtual Reality -arena hvor op til 8 personer kan gå i kamp mod zombierne, 4 Escape room, 1 Break-In room, 16 bowlingbaner og 12 hullers mini golf bane.

Herudover en større morskabsmaskine med arkade, pool og airhockey.

Der vil i centret blive to spisesteder, hvor Restaurant The Grill vil blive hovedrestauranten med den store Big Time Grill buffet med lækre stege tilberedt over åbne ild og med tilhørende lækre forretter, crispy salatbar og lækker dessertbuffet.

Der vil også være en cafe til de mange trampolin- og legelandsgæster.

“At overtage hele lejemålet skaber nye og spændende muligheder for kæden Bowl´n´Fun. Vi har de seneste år ændret vores koncept fra at være et traditionelt bowling center til at blive et stort oplevelsescenter for hele familien.

Vi har et ønske om, at blive førende på indendørs oplevelsesparker med masser af aktiviteter og ikke mindst sørge for at der også er mulighed for gode restaurantoplevelser. Dette kan vi med stolthed sige, at Restaurant The Grill har bidraget til igennem de sidste 5 år, fortæller Steffen Larsen, bestyrelsesformand og ejer.

Bowl ´n´Fun i Aalborg bliver kædens 17. på landsplan, men altså den allerstørste. Man forventer at åbne oplevelsescenteret i starten af 2020.

Hvad: Bowl ´n´Fun oplevelsescenter
Hvor: City Syd (Den gamle Metro-bygning)
Hvornår: Primo 2020