Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stort samarbejde i Aalborg er en succes: Nu bruges det som julegaver til medarbejdere

Af Clara Edgar Jakobsen
Flere Aalborg restauratører er en del af styregruppen i Let's Eat Aalborg
Flere Aalborg restauratører er en del af styregruppen i Let's Eat Aalborg

Aalborg skiller sig på mange punkter ud i forhold til resten af Danmark.

I den danske restaurationsbranche, som har haft hårde tider under Corona-pandemien, bliver der også kigget misundeligt op på “Nordens Paris”.

For sjældent har man set en lokal restaurantbranche stå så stærkt sammen som her under Corona.

Tidligere på året blev det unikke fællesskab endda samlet under sammenslutningen Let’s Eat Aalborg.

Det er Nordjysk Mad og Turisme, som har været initiativtager til at stablet Let’s Eat Aalborg på benene, og det første store skridt blev et fælles gavekort, der kan bruges på 65 restauranter og caféer i Aalborg.

Mange har købt gavekortet

Tidligere på året vedtog Folketinget, at arbejdspladser helt unikt i 2021 kan give et skattefrit oplevelsesgavekort på op til 1.200 kroner til medarbejdere. 

Det blev startskuddet til Let’s Eat gavekortet, som rigtig mange virksomheder i både Aalborg og i resten af Nordjylland har benyttet sig af.

Revisionsvirksomheden Beierholm købte blandt andet over 1000 gavekort til deres medarbejdere, og der var i starten af november solgt for et større millionbeløb i gavekort.

Nu nærmer julen sig med hastige skridt, og pludselig er Let’s Eat gavekortet mere aktuelt end nogensinde. For det er oplagt at give sine medarbejdere årets julegave i form af det her gavekort.

Det er der heldigvis allerede godt gang i, fortæller Sarah Kruse fra Nordjysk Mad & Turisme.

“Vi mærker nu igen en stor interesse for vores gavekort.

Det er jo lidt en win-win for alle parter. Man kan give sine medarbejdere et skattefrit gavekort på op til 1.200 kr., og samtidig er medarbejderne ikke låst på en enkelt ting.

Der er jo så mange gode restauranter og caféer i Aalborg, så der er noget for enhver smag,” fortæller Sarah Kruse til MigogAalborg.

Hun håber, at virksomhederne igen vil støtte lokalt og sende en hjælpende hånd til den lokale restaurationsbranche, der også har kæmpet hårdt med at finde nok personale, siden nedlukningen sluttede i maj.

“Der er stadig hårde tider i branchen, og man kan virkelig støtte op ved at købe gavekortet. Det har en stor betydning, og så bakker man samtidig også op lokalt,” forklarer Sarah Kruse.

Mange virksomheder har allerede klikket sig ind på Lets Eat Aalborgs hjemmeside og forsødet medarbejdernes tilværelse som et skulderklap ovenpå en hård periode, hvor nedlukninger betød, at der skulle knokles ekstra hårdt. 

Stort samarbejde i Aalborg er en succes: Nu bruges det som julegaver til medarbejdere

Smag på Aalborg 

Netop håndsrækningen glæder Martin Klyvø fra Caféministeriet sig over.

De har været med under Let’s Eat’s faner fra starten, og siden caféen fik lov til at åbne igen, har de ugentligt kunder, som kommer ind med et gavekort. 

“Det er dejligt at mærke den her opbakning, og for os er det en super god mulighed at være en del af den her gavekortsordning.

Det hjælper os både økonomisk, men skaber også en stor glæde hos dem, der modtager det, så de kan få lov til at komme ud og virkelig smage på Aalborg igen. Det er dejligt,” siger han.

Åbner døren til fede oplevelser

Martin Klyvø håber, at rigtig mange virksomheder vil benytte sig af muligheden for, at forsøde deres medarbejderes tilværelse med et gavekort i julegave. 

“Det vil selvfølgelig være dejligt for os, at der kom flere gavekort i omløb, men jeg tænker lige så meget på alle dem, som har oplevet, at alt, der er sjovt og sætter lidt kulør på tilværelsen, har været aflyst eller utilgængeligt.

De får virkelig en kærkommen anledning til at skeje lidt ud med sådan en gave her,” siger han.

Gavekortet kan købes på Let’s Eat Aalborgs hjemmeside