Julefrokost i fede omgivelser: Nordkraft sørger for alt til årets store fest

Skrevet af: Jens Erik Møller

Kalenderen siger nu oktober, og snart rammer julefrokost-sæsonen.

Og hvis man drømmer om at holde julefrokost i unikke rammer med central placering ved Aalborgs havnefront, så er det allerede nu, man skal i gang med at planlægge.

Det fortæller Jette Stenderup Amandusson, konference og eventansvarlig i DGI Huset Norkraft, til MigogAalborg.

For det gamle elværk, der i dag er et af byens største kultursteder, rummer nemlig også flere festlokaler.

DGI Huset har lokaler, hvor man kan være helt ned til 50 personer, og er man over 180, kan man sidde i den store DGI hal.

Her er der plads til i alt 520 personer.

”Hos os kan du holde en større fest, hvor I kun er jer selv. Man får ikke blot ”et bord” i en større fest sammen med en masse andre – vores gæster sidder altid i eget lokale,” siger hun.

Aalborg har flere muligheder, hvis man gerne vil deltage i større julefrokoster med god mad og underholdning.

Men til forskel fra andre julefrokoster ude i byen, så tilbyder DGI Huset ifølge Jette Stenderup Amandusson noget andet.

”Vi hjælper med at skabe den helt rigtige stemning, og vi kender virkemidlerne til få den frem. Fx kan lyssætningen i DGI hallen være mange forskellige farver, og det gør, at klatrevæggen bliver et blikfang i sig selv, som passer ind.

Der er også mange muligheder for at tilfører virksomhedens DNA ved fx at hænge bannere op.”

Mad fra egen café

Ingen fest uden mad, og det klarer DGI Huset Nordkraft selvfølgelig også.

”Maden leveres af vores egen café, som laver alt mad helt fra bunden,” siger Jette Stenderup Amandusson og fortsætter:

”Man kan selvfølgelig få en helt klassisk og traditionel julefrokostmenu med sild, snaps og det hele, men vi tilpasser også, hvis man har andre ønsker.

Det kan fx være klassiske juleretter med et moderne tvist, hvor vi har eksperimenteret lidt med moderne smagsnuancer.”

Maden anrettes normalt som buffet, men er delt op, så der først serveres forret, dernæst hovedret og til sidst dessert, kaffe mv. Men det kan fx også være tallerkenanrettet forret, hvis man gerne vil have det.

DGI Huset tilbyder også natmad, når festen går på hæld. Det kan fx være i form af hotdogs med det hele, som ifølge Jette er meget populært.

”Men det er alt efter, hvad man gerne vil have. Vi har fokus på, at gæsterne får en god oplevelse. Vi kan fx også lave en goodiebag med chips og sodavand til turen hjem efter festen, hvis der er interesse for det.”

Til maden kan man tilkøbe fri bar, eller have egenbetaling fra gæsterne.

”Vi tilpasser det efter kundens ønsker og budget.”

80’er fester og captain’s dinner

Det er dog ikke kun ved juletid, at DGI Huset Nordkraft er vært for store fester. Mange holder også firmafesten eller sommerfesten i Nordkrafts helt særlige rammer. Især temafester er et hit.

”Vi hjælper gerne med idéer til underholdning, og har festen et tema, så gør de alt for at imødekomme kundens ønsker. Holder I 80’er fest, så er både menuen, bordpynten, lyset og store discokugler i loftet med til at føre jer tilbage til dengang,” fortæller Jette Stenderup Amandusson.

Udover en rejse til tilbage til årtiet, hvor skulderpuder og neonfarver var højeste mode, så kan man også hoppe til fremtiden, holde oktoberfest, opleve captain’s dinner med maritimt tema og meget, meget andet. Kun fantasien sætter grænsen.

”Vi bidrager med idéerne, erfaringerne og udførelsen” siger Jette Stenderup Amandusson.

Udover julefrokoster og firmafester – med eller uden et særligt tema – så er det også muligt at holde sin private fest i Nordkraft, hvis du fx står og skal holde konfirmation, dåb eller fødselsdag.

Se mere om de mange muligheder i DGI Huset Nordkraft her

”Vi vil gerne kendes for at være imødekommende”

DGI Huset Nordkraft vægter service højt og er altid hjælpsomme og imødekommende både forud for festen og undervejs.

”Vi er et erfarent team, og mange af os har været i huset siden starten. Det gør, at vi kan bidrage med mange gode idéer.

Vi lytter og tilpasser os til det, kunden gerne vil have, og det er ikke en skabelon vi tilbyder. For kunderne er altid forskellige. Det er vigtigt for os at matche dem, så de føler sig hjemme og føler, at de er i fokus. For det er jo deres fest.

Hos os bliver det ikke en rutinepræget fest, for en fest er aldrig en rutine. Vi brænder for enhver kunde, der kommer hos os, ” siger Jette Stenderup Amandusson og tilføjer:

”Og der er ikke mange steder i byen til den slags fester, hvor der er plads til, at mange gæster kan sidde for sig selv i så unikke rammer.”

Aalborgs nye grønne bydel: Mange lækre fordele ved at bo i Hasserisparken

Skrevet af: Aske Bisgaard Pedersen

Aalborg er en by med enorm befolkningstilvækst, og det har i den grad sat sit præg på byen de seneste år med en lang række nybyggerier.

Der er opført en lang række boligkomplekser i Aalborgs centrale områder, men vil du gerne lidt væk fra midtbyens pulserende liv, er byen heldigvis også blevet beriget med nye rekreative områder, hvor der ånder fred, ro og skøn natur.

Ét af disse er den grønne boligoase Hasserisparken i Hasseris Enge.

Lyse lejligheder og dyrevenligt område

MigogAalborg har taget en snak med det unge kærestepar, Camilla og Rasmus, der sammen med hunden, Milton, bor i Hasserisparken.

“Vi kan godt lide ved at bo i Hasserisparken på grund af de store, flotte og lyse lejligheder og den smukke natur, hvor vi kan gå en masse ture med vores hund, Milton”, fortæller Camilla Stiller, inden hendes kæreste, Rasmus Henriksen, uddyber:

“Det, der tiltalte os ved Hasserisparken var især, at vi kunne få en anden oplevelse. Nu har vi prøvet at bo inde i byen, og der er meget mere fredeligt herude med frisk luft og meget mindre larm“.

I Hasserisparken, der er indhyllet i grønne omgivelser, er det nemlig tilladt at have husdyr.

“Ude foran vores lejlighed ligger Grønningen, som er et miljøprojekt fra kommunen. Det er et grønt område, hvor der ikke kan blive bygget noget, men hvor der til gengæld er legeplads til de mindre børn,” forklarer Rasmus.

God indretning og faciliteter

Boligerne er arkitekttegnede, og ved tilblivelsen har fokus, udover at få Hasserisparken til at passe ind i de naturskønne rammer, også været et stort fokus på rummelige lejemål.

“Allerede inden vi flyttede ind, og boligen endnu var uden gulve, var det tydeligt, at den var superfin i forhold til ruminddelingen.

Vi kunne hurtigt se, at vi kunne indrette den rigtig fint”, fortæller Rasmus Henriksen.

Udover at være praktisk, godt indrettet og befinde sig i naturskønne omgivelser, slipper du også for at suse gaderne tynde efter ledige parkeringspladser eller betale for en pebret P-licens.

“Det er en stor fordel, at der er gratis parkering – og det er super dejligt, når vi har en bil”, forklarer Camilla Stiller.

Udover de betagende grønne omgivelser udskiller de arkitektoniske boliger sig ved store haver, værelser og altaner, og i ejendommene i etape 1 og 2 får man sit helt eget depotrum.

Alt er inden for kort afstand

Men selvom boligerne er placeret i rolige grønne omgivelser, behøver du ikke køre langt for at komme til midtbyen, tage på indkøb eller køre børnene i institutionen.

Der er nemlig kun 600 meter til indkøb, 5 kilometer til centrum og blot 2,5 kilometer til både skole og børnehave, hvilket igen er ideelt til dem, der ønsker en adresse, der kan leve op til lidt af hvert.

“Vi vil helt sikkert anbefale andre at flytte herud i området, hvis man er til smuk natur og hyggelige omgivelser, hvor der er en masse andre søde mennesker.

Det er i hvert fald vores største anbefaling at flytte herud i Hasserisparken”, fortæller Camilla Stiller.

Kom til åbent hus hver søndag i august

Drømmer du også om en bolig i fredelige og naturlige omgivelser, men tæt på storbyens muligheder?

Så kom til åbent hus, der afholdes hver søndag hele august fra kl. 13-14 på Poul Anker Bechs Vej 116. Der er nemlig stadig få ledige lejemål.

Du har også mulighed for at booke en individuel fremvisning.

Læs mere om Hasserisparken her.

Du kan også se video fra Hasserisparken og møde Camilla og Rasmus i videoen herunder

Trafikken står næsten stille: Vejarbejde skaber lang kø på motorvejen

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

Et planlagt vejarbejde på E39 mellem Bouet og Brønderslev skaber lørdag eftermiddag lange køer på motorvejen.

Tidligere i dag stod trafikken nærmest helt stille igennem Limfjordstunnelen og helt ind til afkørsel 26 T.H. Sauers Vej. På det tidspunkt var der forlænget rejsetid på over 40 minutter.

Lørdag eftermiddag klokken 16.30 er det blevet lidt bedre, og man bør kun påregne et kvarters ekstra rejsetid. Køen starter cirka efter Limfjordstunnelen.

Det oplyser Vejdirektoratet på Trafikken.dk.

Der skal forventes en forlænget rejsetid på op mod 35 minutter lyder den seneste opdatering. Årsagen er sandsynligvis, at man har igangsat det planlagte vejarbejde i dag samtidig med at rigtig mange vil nordpå til sommerhuse og kysterne.

Den kombination skaber givetvis store trafikale udfordringer i en stor del af lørdagen.

Tidligere i august udsendte Vejdirektoratet en pressemeddelelse omkring det forstående arbejde.

Arbejdet udføres i tre etaper

Fra 15. august og cirka fire uger frem lægger Vejdirektoratet ny, klimavenlig asfalt på motorvej E39 mellem Bouet og Brønderslev S.

Arbejdet udføres i tre etaper:

Første etape foregår mellem udfletningen ved Bouet (Motorvejskryds Vendsyssel) og Vestbjerg. Arbejdet starter i nordgående spor og skifter derefter over i sydgående spor.

Anden etape foregår i nordgående spor mellem Vestbjerg og Brønderslev S.

Tredje etape foregår i sydgående spor mellem Brønderslev S. og Vestbjerg.

Asfaltarbejdet starter med, at den gamle belægning affræses. Herefter udføres der lokale reparationer i den underliggende belægning. Endelig udlægges der ny belægning, og til slut påføres der vejstriber.

Resultatet bliver en mere jævn kørebane og en bedre køreoplevelse for trafikanterne.

Arbejdet udføres i weekender og på hverdage i aften- og nattimerne, og trafikken i det berørte spor afvikles med omkørsel via rute 190.

Nyt fra statsministeren: Indfører krav om mundbind i den kollektive transport

Skrevet af: Redaktionen

Efter flere måneder uden corona-pressemøder fra Statsministeriet, var der i dag klokken 11.00 indkaldt til pressemøde, hvor Mette Frederiksen meldte nyt ud.

Allerede i går aftes kunne flere medier skrive, at hovedbudskabet på pressemødet ville være et krav om, at passagerer ifører sig mundbind, når man bruger offentlige transportmidler.

Og det var netop også det første, som statsministeren udtalte sig om på pressemødet:

“Vi indfører nu et krav om, at man skal bære mundbind i den kollektive transport på alle tider af døgnet (…) Det har før været en anbefaling. Nu bliver det et krav.”

Tiltaget træder i kraft om en uge – altså lørdag den 22. august.

Det kan senere blive nødvendigt at indføre kravet andre steder, eksempelvis i supermarkedet eller ved lægen.

Det lokale fokus

Mette Fredriksen lagde også vægt på, at det nu er helt lokalt, at corona skal bekæmpes.

Smittekæderne skal brydes lokalt og den lokale indsats kan variere, så hvis der er smitte i ens kommune kan der komme specifikke regler lokalt.

Corona skal bekæmpes ud fra en såkaldt tretrinsraket: Test, opsporing og så isolation og karantæne.

… Opdateres

Sent i aftes kunne Folketingets partier og regeringen melde ud, at de er blevet enige om en ny aftale for genåbningens fase 4 – det kan du læse mere om her.