Julefrokost i fede omgivelser: Nordkraft sørger for alt til årets store fest

Skrevet af: Jens Erik Møller

Kalenderen siger nu oktober, og snart rammer julefrokost-sæsonen.

Og hvis man drømmer om at holde julefrokost i unikke rammer med central placering ved Aalborgs havnefront, så er det allerede nu, man skal i gang med at planlægge.

Det fortæller Jette Stenderup Amandusson, konference og eventansvarlig i DGI Huset Norkraft, til MigogAalborg.

For det gamle elværk, der i dag er et af byens største kultursteder, rummer nemlig også flere festlokaler.

DGI Huset har lokaler, hvor man kan være helt ned til 50 personer, og er man over 180, kan man sidde i den store DGI hal.

Her er der plads til i alt 520 personer.

”Hos os kan du holde en større fest, hvor I kun er jer selv. Man får ikke blot ”et bord” i en større fest sammen med en masse andre – vores gæster sidder altid i eget lokale,” siger hun.

Aalborg har flere muligheder, hvis man gerne vil deltage i større julefrokoster med god mad og underholdning.

Men til forskel fra andre julefrokoster ude i byen, så tilbyder DGI Huset ifølge Jette Stenderup Amandusson noget andet.

”Vi hjælper med at skabe den helt rigtige stemning, og vi kender virkemidlerne til få den frem. Fx kan lyssætningen i DGI hallen være mange forskellige farver, og det gør, at klatrevæggen bliver et blikfang i sig selv, som passer ind.

Der er også mange muligheder for at tilfører virksomhedens DNA ved fx at hænge bannere op.”

Mad fra egen café

Ingen fest uden mad, og det klarer DGI Huset Nordkraft selvfølgelig også.

”Maden leveres af vores egen café, som laver alt mad helt fra bunden,” siger Jette Stenderup Amandusson og fortsætter:

”Man kan selvfølgelig få en helt klassisk og traditionel julefrokostmenu med sild, snaps og det hele, men vi tilpasser også, hvis man har andre ønsker.

Det kan fx være klassiske juleretter med et moderne tvist, hvor vi har eksperimenteret lidt med moderne smagsnuancer.”

Maden anrettes normalt som buffet, men er delt op, så der først serveres forret, dernæst hovedret og til sidst dessert, kaffe mv. Men det kan fx også være tallerkenanrettet forret, hvis man gerne vil have det.

DGI Huset tilbyder også natmad, når festen går på hæld. Det kan fx være i form af hotdogs med det hele, som ifølge Jette er meget populært.

”Men det er alt efter, hvad man gerne vil have. Vi har fokus på, at gæsterne får en god oplevelse. Vi kan fx også lave en goodiebag med chips og sodavand til turen hjem efter festen, hvis der er interesse for det.”

Til maden kan man tilkøbe fri bar, eller have egenbetaling fra gæsterne.

”Vi tilpasser det efter kundens ønsker og budget.”

80’er fester og captain’s dinner

Det er dog ikke kun ved juletid, at DGI Huset Nordkraft er vært for store fester. Mange holder også firmafesten eller sommerfesten i Nordkrafts helt særlige rammer. Især temafester er et hit.

”Vi hjælper gerne med idéer til underholdning, og har festen et tema, så gør de alt for at imødekomme kundens ønsker. Holder I 80’er fest, så er både menuen, bordpynten, lyset og store discokugler i loftet med til at føre jer tilbage til dengang,” fortæller Jette Stenderup Amandusson.

Udover en rejse til tilbage til årtiet, hvor skulderpuder og neonfarver var højeste mode, så kan man også hoppe til fremtiden, holde oktoberfest, opleve captain’s dinner med maritimt tema og meget, meget andet. Kun fantasien sætter grænsen.

”Vi bidrager med idéerne, erfaringerne og udførelsen” siger Jette Stenderup Amandusson.

Udover julefrokoster og firmafester – med eller uden et særligt tema – så er det også muligt at holde sin private fest i Nordkraft, hvis du fx står og skal holde konfirmation, dåb eller fødselsdag.

Se mere om de mange muligheder i DGI Huset Nordkraft her

”Vi vil gerne kendes for at være imødekommende”

DGI Huset Nordkraft vægter service højt og er altid hjælpsomme og imødekommende både forud for festen og undervejs.

”Vi er et erfarent team, og mange af os har været i huset siden starten. Det gør, at vi kan bidrage med mange gode idéer.

Vi lytter og tilpasser os til det, kunden gerne vil have, og det er ikke en skabelon vi tilbyder. For kunderne er altid forskellige. Det er vigtigt for os at matche dem, så de føler sig hjemme og føler, at de er i fokus. For det er jo deres fest.

Hos os bliver det ikke en rutinepræget fest, for en fest er aldrig en rutine. Vi brænder for enhver kunde, der kommer hos os, ” siger Jette Stenderup Amandusson og tilføjer:

”Og der er ikke mange steder i byen til den slags fester, hvor der er plads til, at mange gæster kan sidde for sig selv i så unikke rammer.”

19-årig græsk mand efterlyses: Har du set ham?

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Nordjyllands Politi efterlyser i dag, 11. december 2019, en 19-årig ung græsk mand.

Han ankom til Aalborg d. 26. november 2019 kort før midnat, men den unge mand dukkede ikke op til den planmæssige afrejse, d. 2. december 2019.

Den 19-årige mand, som politiet eftersøger, hedder Nikolaos Isidoros Theodoridis, og hans signalement er følgende:

– mand
– 19 år
– 170 cm høj
– tynd
– brunt hår
– brune øjne

Han var, da han forlod Aalborg Lufthavn, iført en lys jakke, mørk trøje med lyst print på brystet, sorte bukser og mørke sko. Han medbragte desuden en mørk rygsæk.

Nikolaos Isidoros Theodoridis ankom planmæssigt med fly til Aalborg Lufthavn, tirsdag d. 26. november kl. 2350.

”Han kontaktede sin familie umiddelbart efter, og her oplyste han, at han var ankommet, men siden har familien ikke hørt fra ham.

Og derfor har vi iværksat en eftersøgning efter ham,” siger lederen af politiets efterforskning, politikommissær Kenneth Rodam.

Han dukkede ikke op til planmæssig flyafgang fra Aalborg igen d. 2. december.

Har haft ophold i Nørresundby

Politiet har foretaget adskillige efterforskningsskridt i sagen, og efterforskningen har vist, at den unge mand nogle timer efter sin ankomst har haft ophold i det centrale Nørresundby, men siden da har politiet ikke kunne tilvejebringe nogle sikre informationer om hans opholdssted.

”Derfor vil vi meget gerne høre fra borgere, der har set den unge mand eller har andre oplysninger om, hvor han kan befinde sig.

Hans familie er meget bekymret for ham,” siger politikommissær Kenneth Rodam, der opfordrer alle borgere med information i sagen om straks at ringe til Nordjyllands Politi på telefonnummer 114.

HAR DU SET NIKOLAOS? KONTAKT NORDJYLLANDS POLITI PÅ 114.

Vilde med sex: Aalborg kåret til Danmarks frækkeste by

Skrevet af: Michael Qureshi

Vi er lidt vilde med sex her i Nordens Paris.

Det kan nok ikke komme bag på os. Men nu har Skandinaviens førende webshop kåret Aalborg til Danmarks frækkeste by.

Succesfulde Sinful har kigget nærmere på mere end en halv million ordrer, som virksomheden har modtaget i 2019.

Nu kan den danske webshop afsløre en masse sjove og frække facts om danskernes sexliv, der i år har fået en mere bæredygtig tilgang.

Med en sexfaktor på 1,80 er Aalborg den frækkeste by i Danmark.

Sexfaktoren beskriver, hvor mange gange der er købt sexlegetøj i forhold til landsgennemsnittet. Hele top-10-listen er generelt domineret af midt- og nordjyske byer, mens Valby, på en syvendeplads, repræsenterer Sjælland.

Ret sjovt er det, at på fjerdepladsen finder man Nørresundby. Så vi er helt vilde med at bestille sexlegetøj i vores område.

Kedelige byer ligger på Sjælland

For andet år i træk ligger årets kedeligste by i whiskybæltet.

Sidste år indtog Gentofte den triste sidsteplads, men i år er det indbyggerne i Rungsted Kyst, der har købt mindst sexlegetøj.

De mest kinky indbyggere finder man i Hårlev på Sydsjælland, hvor der er blevet købt 2,39 gange så meget fetish sexlegetøj i forhold til landsgennemsnittet.

Sinfuls salgstal afslører en masse sjove og skæve betragtninger om danskernes sexliv. Der er blandt andet købt glidecreme svarende til 91 bagagerum i en Peugeot 208, og så har Sinful solgt dildoer, der svarer til en længde på over 10 kilometer, når man lægger dem i forlængelse af hinanden.

Michael og Camilla er desuden navnene på de personer, der i løbet af året har købt mest sexlegetøj hos Sinful. Top-10-listen indeholder også andre kendte navne som Morten, Lars, Louise og Pernille.

Se top-30 frækkeste byer, kedeligste byer, mest kinky og bæredygtige byer, samt frækkeste navne og mange andre sjove facts om danskernes sexliv her: Året Der Gik 2019.

Nordjysk likør-succes: Se de spændende opskrifter på lækre jule- og nytårsdrinks

Skrevet af: Michael Qureshi

Efter i flere år at have gemt sig bagerst i barskabet er likøren nu igen kommet frem i lyset.

Det mærker man hos Queens of Denmark, der i dag forhandles i flere end 120 vinbutikker over hele landet, og som har vundet flere internationale priser for de økologiske produkter.

Imponér familien og vennerne med lækre jule- og nytårsdrinks

Med de lækre økologiske likører fra nordjyske Queens of Denmark, åbner der sig en helt ny verden, når du skal lave drinks, konfekt, sovsen til din risalamande eller andre af julens mange lækkerier.

I forbindelse med julen har Queens of Denmark samlet en masse jule- og nytårsdrinks, hvor der indgår likør – nogle er nyfortolkninger, andre er mere klassiske drinks.

Hvad siger du eksempelvis til en “Solbær Sour”, “Hyldeblomst Spritz”, “Hot Queen”, “Black Tonic” og sågar en “Julesangria” og ”Snapsen alle kan li’”:


”Snapsen alle kan li’” består af 3 cl snaps, 2 cl Queens Solbær og 10 cl tonic. Fyld et glas med isterninger og mix langsomt snaps, Queens Solbær og tonic.

Smager af sommerens bær og frugter

Queens of Denmark er økologisk danskproduceret likør og findes i fire varianter: Hyldeblomst, solbær, jordbær samt æble og kvæde.

Bag serien står 42-årige Titte Skotlander fra Nordjylland, der med en smittende passion for smage og spiritus har skabt Queens of Denmark med udgangspunkt i de bær og frugter, hun finder i sin egen baghave.

I dag er produktionen dog for længst flyttet hjemmefra, men hendes lidenskab for likøren er stadig den samme.

MigogAalborg har snakket med Titte Skotlander og fået hendes bedste fif til, hvordan du anvender likør i dine drinks.

Hvorfor tror du likørens popularitet er steget i løbet af de sidste par år?

“Der er en gastronomisk bølge på mange planer i Danmark, der ikke kun handler om mad, men også alkohol: Alt er blevet genopfundet fra de gode gamle dage – fra frikadeller til smørrebrød og likør – i det nye nordiske køkken.

Der er jeg gået ind og taget likøren seriøst. Industrialiseringen har betydet at mange likører på markedet er syntetiske og oversøde, men jeg har taget likøren under kærlig behandling og brugt ordentlige og økologiske råvarer.

Det begynder folk godt at kunne forstå, men de skal introduceres for det på ny, da mange har haft en dårlig oplevelse med likør.”

Hvad er det særlige, som likør kan?

“Oprindeligt er langt de fleste klassiske cocktails baseret på spiritus, citron- eller limesaft og noget sødt, f.eks. sukkersirup. Likøren kan bruges i stedet for sirup og det gør den superanvendelig.

Man kan også let eksperimentere med Queens i drinks, man allerede laver derhjemme – f.eks. i en ”gin og lemon” eller ”dark and stormy”. Det smager fantastisk godt, det er nemt – og så bliver de klassiske drinks bare endnu mere festlige af det.”

Hvordan vil du beskrive dine likører?

De smager rigtigt meget af det, der står på flasken. Står der jordbær, smager de af jordbær, fordi der er kun jordbær, sukker og spiritus i – intet andet. Og så har de en fin balance mellem syre og sødme.

Det er økologisk; der er ingen tilsætningsstoffer. Det smager som når man selv laver det.”

Hvis du skulle anbefale en personlig favorit drink at bruge likøren i, hvad skulle det være?

Jeg ville bruge solbær-likøren med hvidvin eller mousserende hvidvin. Det er en sindssyg god velkomstdrink, som alle kan lave, og den passer også til både julen og nytårsaften.”

Find alle opskrifterne her

Du kan se her, hvor du finder den nærmeste forhandler

Se en professionel bartender give gode tips på Youtube herunder