Julebuffet og drikkevarer ad libitum: Book årets julefrokost på Café Frederiksberg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Idylliske Café Frederiksberg
Idylliske Café Frederiksberg

Vi har knap nok vinket farvel til den danske sommer, før vi skal til at tænke på, hvor årets julefrokost skal afholdes.

Hvis du vil være sikker på at kunne afholde julefrokosten på nogle af de mest populære steder i byen, skal du nemlig være ude i god tid.

På Café Frederiksberg oplever man således også stor efterspørgsel på den store julebuffet, som år efter år tiltrækker masser af gæster til de hyggelige lokaler i Vejgaard.

Drikkevarer ad libitum i fem timer

Café Frederiksberg er Aalborgs ældste værtshus på samme beliggenhed, og selvom Frede har næsten 120 år på bagen, er den meget mere, end blot et værtshus eller bodega med John Mogensen i jukeboksen.

Aalborgs største værtshus har nemlig også et bredt udvalg af festlokaler, som både har plads til store og små selskaber.

Festlokalerne er populære året rundt – hvad enten det gælder barnedåb, konfirmation, bryllup eller nytårsaften.

Men den tid på året, hvor der virkelig er rift om lokalerne på Frede er i julefrokostsæsonen, hvor den overdådige julebuffet med drikkevarer til en fast lav pris er et sikkert hit, både blandt firmaer og private selskaber.

Priserne starter ved 349 kr. pr. person for buffet inkl. øl, vand og vin ad libitum i fem timer. Du kan også blot vælge buffeten alene.

Når julemiddagen skal forbrændes, sørger Café Frederiksberg for, at du kan gøre det i festligt lag, når populære DJ CARPO spiller op til dans i musiklokalet fra klokken 22.00 – 03.00.

Hvis julefrokosten skal afholdes på Café Frederiksberg, skal du kontakte dem på tlf. 22424300 eller på mail frederiksbergselskaber@gmail.com.

Masser af fede shows i vente

Men Café Frederiksberg er og bliver også et sted med god musik.

Hen over hele året er der masser af livemusik på scenen, og i år er der steppet op med endnu flere udenlandske og ganske succesfulde show coverbands.

Resten af 2019 kan vi blandt andet se frem til Creedence Tribute d. 27. september (UDSOLGT), fed 90’er og 90’er fest med We Do Madonna d. 4. oktober, Bruce Springsteen cover E-street Jam d. 18. oktober, John Mogensen Jam d. 25. oktober, Byens Bedste J-dag d. 1. november og Pink Floyd by Timeshare d. 8. november.

Bliv Aalborg-mester i Karaoke 2019

For andet år i træk er Café Frederiksberg også vært for Aalborg Mesterskab i Karaoke 2019”, og den første indledende runde var en stor succes.

“Det var et tårnhøjt niveau, som deltagerne viste, og stemningen var helt elektrisk,” fortæller konferencier og showmaster Johnny Hurup.

Den næste indledende runde finder sted i morgen fredag den 20. september, og der er stadig plads til flere deltagere.

Det er helt gratis at deltage, og tilmelding skal ske på tilmeld@gribmikrofonen.dk. Sangen du vælger at synge, skal blot være tilgængelig på YouTube.

Vinderen af ”Aalborg Mesterskab i Karaoke 2019” bliver fundet ved publikums afstemning og et dommerpanel, som blandt andet består af repræsentanter fra MigogAalborg.

Skulle du gå hele vejen kan du se frem til en førstepræmie i form af et gourmet weekendophold for to personer til Hotel Amerika i Hobro.

Udover skønsang fra modige aalborgensere, byder fredag d. 20. september også på en optræden fra Britney Spears-kopien Michaela Weeks, som er en af Storbritanniens mest anerkendte og efterspurgte kopi-acts. Hun har optrådt med tv adskillige gange, og der bliver rig mulighed for at skråle med på alle de store hits.

Til finalen den 11.oktober har Café Frederiksberg hentet det helt store skyts ind i form af Ed Sheeran … eller i hvert fald så tæt på, som man kan komme.

Kieren as Ed Sheeran er uden tvivl noget af det nærmeste, man kommer den ægte Ed Sheeran lyd og du kan selvfølgelig se frem til alle de utallige hits.

Hvad: Aalborg Mesterskab i Karaoke 2019
Hvor: Café Frederiksberg
Hvornår: 20. september (2. indledende runde) og 11. oktober (Finale)
Pris: Det er gratis at deltage. Entré for publikum: Indledende runder: 75 kr., Finale: 150 kr.

Du finder mere info her.

Vild start: Over 5000 gæster besøgte Jul i Zoo i weekenden

Skrevet af: Michael Qureshi

I fredags var der premiere på Jul i Zoo for første gang nogensinde i havens historie.

Det er i den grad noget, som har tiltrukket folks opmærksomhed, og allerede i den første åbningsweekend har flere tusind gæster oplevet den fantastiske julestemning i haven.

Aalborg Zoo melder om, at over gæsterne strømmede til fra fredag og weekenden igennem, hvor over 5000 besøgte dyrene omgivet af det nye julelys.

“Vi har forberedt Jul i Zoo i de sidste mange måneder og har glædet os enormt til at vise det frem, så det er naturligvis en stor glæde, at se så mange gæster og høre deres meget positive reaktioner,” siger Henrik Johansen, direktør i Zoo.

Lysvandring gennem haven

Når gæsterne træder indenfor i Zoo bydes de velkommen af en Bjørnemand i juleudgave og herefter begynder en stemningsfuld vandring gennem smukke lyslandskaber, der tager udgangspunkt i de egne dyrene kommer fra.

Ruten gennem Zoo er designet sådan, at lys og stemninger skifter og der hele tiden venter gæsterne nye overraskelser.

På vejen gennem haven går gæsterne blandt andet gennem en lystunnel, hvor de kan dele deres juleønsker på små røde hjerter. De kan opleve den grønlandske jul med spektakulært nordlys, og i den afrikanske landsby venter et festfyrværkeri af farver og lys.

For de mindste er det især Julemandens hytte, der vækker begejstring. Her kan man gå indenfor og møde Julemanden og hviske sine største ønsker i hans øre.

Udover de smukke lyslandskaber kan julegæster i Zoo også glæde sig til en lang række hyggelige juleaktiviteter, blandt andet workshops, korsang og luciaoptog. Og det er selvfølgelig ikke jul uden noget til ganen.

Rundt om i de hyggelige boder kan man nyde klassiske julegodter som gløgg, æbleskiver og vafler eller spændende specialiteter fra bl.a. Grønland og Afrika.

Ny juleattraktion

Det er første gang Aalborg Zoo satser så massivt på fejring af julen, og i Zoo håber de, at det i mange familier bliver en fast tradition at besøge Zoo i juletiden.

“Vi har længe haft ambitioner om at gøre noget særligt ud af julen og give gæsterne en helt ny og anderledes oplevelse af dyrene og haven, og nu kan vi endelig præsentere en unik juleoplevelse, som henvender sig til hele familien,” siger Henrik Johansen.

Med Jul i Zoo føjes en ny dimension til julefejringen i Aalborg, og gennem et stærkt samarbejde på tværs af byens interessenter, Aalborg City, Visit Aalborg, Aalborg Events og City Syd, er Aalborgs position og brand som Juleby nr. 1 blevet styrket.

Åbningstider Jul i Zoo
15.-30. november: Fredag – søndag kl. 16-21

1.-30. december: Alle dage kl. 16-21, dog undtaget 24. december

Trak mange turister til: The Tall Ships Races førte til 51 mio. kr. i turismeforbrug

Skrevet af: Redaktionen
Foto: The Tall Ships Races
Foto: The Tall Ships Races

The Tall Ships Races var en gigantisk begivenhed i Aalborg, der samlede flere hundredetusinder gæster på Havnefronten og i Aalborgs midtby.

De i alt 105.000 tilrejsende personer (de resterende 135.000 var lokale) brugte fortrinsvis de 51 millioner kr. på spisning, transport og shopping.

Det konkluderer en rapport fra VisitDenmark, der netop er offenliggjort.

Omkring halvdelen af turismeforbruget (25,6 millioner) blev lagt i Aalborgs restauranter og spisesteder.

Gav økonomisk afkast

Rapporten er udarbejdet på baggrund af en spørgeskemaundersøgelse blandt de besøgende gæster under sommerens store aalborgensiske begivenhed.

“Vi er glade for, at vi med denne rapport i hånden kan konkludere, at The Tall Ships Races ikke bare var en stor oplevelse for de mange mennesker, der havde nogle festlige dage i Aalborg, men at det også gav nogle oplevelsesøkonomiske afkast, der er til at tage og føle på,” fortæller borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Med udgangspunkt i spørgeskemaundersøgelsen, hvor deltagerne er blevet spurgt, om hvor mange dage de vil besøge The Tall Ships Races, har VisitDenmark kunnet beregne, hvor mange personer publikumstallet på 509.000 dækker over.

Mange tyskere, briter og nordmænd

De 240.000 personer besøgte i gennemsnit Aalborg og Nørresundby Havnefronter 2,1 gang.

Der var i blandt de 240.000 personer i alt 8.500 overnattende eventturister, hvor af de 32 procent var udenlandske turister. Der var især tyskere, briter og nordmænd, der brugte The Tall Ships Races som anledning til at besøge Aalborg.

“Selvom vejret betød noget for det samlede publikumstal, synes det ikke at have betydet noget i forhold til mængden af udenlandske besøgende, der svarer til, hvad vi havde håbet på.

Det er fortrinsvis aalborgenserne, der har valgt at blive hjemme i tørvejr på dagene med regn og blæst,” forklarer Aalborgs borgmester.

Aalborg skal igen være vært for The Tall Ships Races i 2022.

I forbindelse med værtskabet i 2022 vil resultaterne af rapporten blive brugt i arbejdet med at udnytte effekterne, Aalborg oplever i forbindelse med The Tall Ships Races.

“Det kunne være skønt, hvis vi kunne få endnu flere udenlandske turister til at lægge vejen forbi i 2022, og få de, der allerede kommer til at blive lidt længere, shoppe lidt mere og spise flere måltider på byens restauranter,” afslutter Thomas Kastrup-Larsen.

Mads Steffensen som konferencier: Aalborg Symfoniorkester spiller julen ind

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Der er næsten ikke noget som de helt klassiske julesange, der kan få det til at kilde gevaldigt i julemaven.

Den 12. december inviterer et af Aalborgs mest stemningsfulde steder, Musikkens Hus, til en ganske særlig aften i julens tegn.

Det eneste du skal gøre, er at læne dig godt tilbage i stolen og blot nyde lyden af den skønneste julemusik såsom Silent Night, Have Yourself A Merry Little Christmas, In the Wee Small Hours og Chestnuts Roasting. 

Det hele fremføres af Aalborg Symfoniorkester, der med sine messingblæsere, slagtøjsspillere og harpenister er klar til at fylde koncertsalen med ægte julestemning.

De assisteres af sopran Susanna Andersson, Klarup Pigekor, Nordjysk Pigekor, dirigent og solist Ian Bousfield på basun.

Som konferencier finder vi selveste Mads Steffensen, der ser frem til at spille julen helt ind under huden.

Hvad: Messingklang – Silent Night
Hvor: Musikkens Hus, Aalborg
Hvornår: 12. december,

Du kan købe billet til arrangementet her