Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Smagen af Nordjylland: Lokale madboder indtager Jul i Zoo

Af Emil Kjær Jørgensen

Med temaet “En hyldest til kærligheden” er Aalborg Zoo igen i år klar med Jul i Zoo, som giver garanti for ægte julestemning i unikke omgivelser, når de tænder lys i vintermørket

Udover en masse pæne ting at kigge på, bliver der i år også rig mulighed for at smage på alt det bedste fra Nordjylland.
Aalborg Zoo afslører, at de i samarbejde med Nordjysk Mad og Turisme i år er klar med “Juletorvet – Smagen af Nordjylland” som en del af dette års Jul i Zoo.

Her vil ildsjæle og dedikerede gastronomer fra hele Nordjylland præsentere et udvalg af deres mange produkter og lokalt producerede råvarer.

Smagen af Nordjylland: Lokale madboder indtager Jul i Zoo
Foto: Aalborg Zoo

“Juletorvet – Smagen af Nordjylland bliver et stort gastronomisk mekka med masser af lækre produkter og inspiration til julebordet, spændende lokaltproducerede drikkevarer og unikke gaveidéer,” siger Henrik Vesterskov Johansen, direktør i Aalborg Zoo.

Med Juletorvet – Smagen af Nordjylland, forenes to stærke koncepter, Jul i Zoo og Nordjysk Mad og Turisme, i en samlet fremvisning af det bedste af Nordjylland.

“Det er helt fantastisk for vores gastronomiske ildsjæle, at vi sammen med en stor kulturinstitution som Aalborg Zoo får mulighed for at eksponere os ved så vigtig en julebegivenhed og på den måde øge kendskabet til de små producenter og smagen af Nordjylland, som er en helt central del af vores nordjyske gastronomiske identitet,” siger Sarah Kruse, Nordjysk Mad og Turisme.

Smagen af Nordjylland: Lokale madboder indtager Jul i Zoo
Foto: Aalborg Zoo

Mød de lokale producenter

Juletorvet – Smagen af Nordjylland vil således også byde på eksempler på nogle af de råvarer, som lokalt forankrede restauranter benytter.

Der bliver samtidig rig mulighed for at møde de lokale producenter og få en snak og et indblik i tankerne og teknikkerne bag de spændende specialiteter.

Hos Bad Seed Brewing glæder vi os utroligt meget til at være med på Juletorvet.

Vi har brygget nogle skønne, sprøde juleøl, som vi serverer smagsprøver på, og vi ser frem til at vise vores øl frem og fortælle om vores processer, idéer og produkter. Vi glæder os også til at være i fornemt selskab med andre gode fødevareproducenter fra vores lokalområde, siger Frederik Schmidt fra Bad Seed Brewing.

På Juletorvet – Smagen af Nordjylland kan man møde·

  • Mollwitz Mjød
  • Gjøl Bigård
  • Volsted Distillery
  • Bad Seed Brewing
  • Guldbæk Vingård
  • Rosenbeck Frilandskød
  • Penny Lane
  • Ny Nordisk
Smagen af Nordjylland: Lokale madboder indtager Jul i Zoo
Foto: Aalborg Zoo

Guldbæk Vingård kommer blandt andet med en limited edition julevin med vinmagerens signatur på etiketten og Volsted Distillery præsenterer deres prisvindende gin.

“I år hylder Jul i Zoo kærligheden, og kærlighed og omhu er essensen af vores arbejde. Vi stræber efter at gøre vores ypperste i en hver del af processen, vi er overbeviste om at det kan smages, og vi glæder os enormt til at præsentere vores produkter i det smukke juleunivers i Aalborg Zoo,” siger Thorbjørn Ravn, grundlægger af Volsted Distillery.

I Aalborg Zoo kan julestemningen da heller ikke undertrykkes længere. Forberedelserne til Jul i Zoo og Juletorvet er i fuld gang og haven summer af forventning.

“Vi glæder os rigtig meget til igen at give en stemningsfuld og helt fantastisk juleoplevelse til både voksne og børn, og vi er stolte af, at hele Nordjylland på denne måde bakker op og føjer en ny og sanselig dimension til Jul i Zoo,” siger Henrik Vesterskov Johansen.

Del artikel

Andre læser også