Jul for alle pengene: 8 steder du skal besøge i december

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Julen er en dejlig tid.

Men uanset hvor meget vi elsker den, så kan vi ikke komme udenom, at højtiden samtidigt kan være hektisk med job, praktiske gøremål, julegaveræs og planlægning af, hvordan vi får det meste ud af vores længe ventede december.

Her kan det være sundt at stoppe op og overveje om måneden ikke i stedet burde bruges på kvalitetstid med dem, vi har kær – og i så fald: Hvor og hvornår?

Det svarer vi på her, hvor vi har samlet Nordjyllands bedste bud på hyggelige juleaktiviteter for både børn og voksne.

Julemarked på Voergaard Slot

Voergaard Slot er et af landets smukkeste renæssanceslotte, og traditionen tro danner det smukke slot ramme om et af Nordjyllands fineste julemarkeder.

Årets tema er “Sneprinsessens Bryllyp”, hvor den kongelige hofleverandør Bjarne Als fra Bering House of Flowers vil pryde slottet med smukke og romantiske dekorationer.

Hvis du besøger slottet, kan du se frem til mere end 70 udstillere i de smukke og storslåede slotslokaler, laden, i slotsgården og rundt omkring det store område.

Der vil være noget for enhver smag, og de mindste kan aflevere ønskesedlen til Julemanden og møde en masse nissebørn.

Åbningstider: Lørdag-søndag d. 9/12 og 10/12 kl. 10.00-16.00

Klarborgs Nissehus

Vi har for nylig besøgt Nissehuset ved Klarborg, og vi var fulde af begejstring. Det er efterhånden blevet en populær tradition, som hvert år tiltrækker tusindvis af nordjyder.

For børnene er der nissejagt i skovarealet, hvor flere grene af familien Klarborg i alle aldre agerer små nisser i krattet, og den store julemand går rundt og deler godter ud.

I år har Etly Klarborg åbnet en helt ny æbleskive-bod i et overdækket areal lige ved Nissehuset, så der nu er endnu bedre plads til at nyde æbleskiver og gløgg.

Du kan jagte nisser og spise æbleskiver den 10. december og 17. december i år. Der er åbent fra 11-16.

Julemarked i Aalborg

Det er vist ikke nogen hemmelighed, at vi er meget begejstrede for Aalborgs hyggelige julemarked. Vi har allerede lavet en liste med fem af vores favoritboder, som du kan finde lige her.

Markedet ligger helt ideelt i hjertet af Aalborg, hvor man kan få et hyggeligt afbræk fra det til tider stressende gaveræs.

Julemarkedet har åbent helt frem til den 23. december. Find åbningstiderne her.

Kombiner evt. dit besøg på julemarkedet med et besøg hos Caféen på Gammeltorv, som både har andeburger og julepatte på julemenukortet.

I anledning af advent kører vi en konkurrence på en juledate for to – hos netop Caféen.

Se hvordan du deltager i bunden af denne artikel.

Julemarked i Skulpturparken Blokhus

Vi tør godt love et imponerende syn, hvis du besøger den 20.000 kvadratmere store park i Blokhus.

Den er nemlig forvandlet til Magisk Jul, hvor de oplyste sansehaver og kunstværker akkompagneres af det charmerende julemarked.

Her kan man besøge de mange juleboder med alt fra julepynt, nisser og brugskunst, til traditionelle julespecialiteter og velduftende delikatesser, samt juletræer og julegaver.

Som noget helt ekstraordinært afsluttes julemarkedet altid med et flot og festligt fyrværkeri. Det sker 15 minutter før lukketid.
Åbningstider:
Frem til 13/12: Onsdag fra 11-21
Frem til 17/12: Lørdag og søndag fra 11-21

Skagens Levende Julekalender

Skagen har en både anderledes og hyggelig tradition – byen bliver nemlig forvandlet til Skandinaviens største levende julekalender.

Fra d. 1.- 24. december, vil julekalenderen blive “åbnet” på forskellige lokaliteter i og omkring Skagen by. Du kan holde dig opdateret med tid og sted lige her.

Lysfest og Luciaoptog i Thingbæk Kalkminer

Hvis du endnu ikke har besøgt Thingbæk Kalkminer, når Santa Lucia skal fejres, er du gået glip af en af Nordjyllands hele store juleoplevelser.

Det er magisk, når de hvidklædte Lucia-brude går syngende gennem minegangene, mens over 3000 levende lys, lyser den imponernede mine op.

Søndag d. 10. december fra 10-17. Se det fulde program her.

De syngende træer i Kildeparken

Mange af kunstnerne, der har plantet et syngende træ i Kildeparken har lavet julemusik, og 56 musikstandere vil derfor fra 1. søndag i advent spille smukke juletoner i stedet for de sange, der spiller fra kunstnernes musikstandere resten af året.

Foruden de hyggelige toner af julemusik kan man hver søndag i advent opleve en oplyst park, når mere end 200 levende lys skaber den helt rette stemning.

Lysene bliver tændt mellem 15-15.30 hver søndag og forventes at brænde i cirka 3-4 timer.

Juleaften i Aalborg Zoo

Juleaftensdag kan føles som en evighed for børn og barnlige sjæle.

Aalborg Zoo holder igen i år åbent juleaften med fri entré, hvor du kan nyde alt fra julemusik og gudstjeneste på Zoofariscenen.

Børnene kan også møde Julemanden, der har rigeligt med pebernødder og glad julestemning til alle – og hvis du er heldig, kan du lige nå at  hilse på rensdyrene, inden de skal afsted på gaveudbringning.

Åbningstider: 24. december fra 10-13.

Konkurrence

Alle ved at én af de bedste måder at fejre årets hyggeligste højtid er ved at mæske sig i lækker julemad- og drikke.

I anledning af 1. søndag i advent udlodder vi derfor en hyggelig juledate for to hos Caféen.

Tidligere på året kårede MigogAalborgs læsere Caféens burger som byens bedste – og nu har vi en lækker juleudgave på højkant – naturligvis i selskab med en kold juleøl fra Gourmetbryggeriet.

Læs hvordan du deltager her:

Hænger overalt i Aalborg: Har du også opdaget Faxe Kondis brøler?

Skrevet af: Michael Qureshi

Der er helt tydeligvis lagt rigtig mange markedsføringskroner i en ny kampagne for Faxe Kondi sodavanden.

Men knap så mange penge på korrektur. Overalt i Aalborg-området finder man de store plakater på busskure og andre steder med billede af en Faxe Kondi og en Faxe Kondi Free.

Den har virkelig fået fuld skrue med en såkaldt outdoor-kampagne fra Royal Unibrew, der har Faxe Kondi.

800 reklameplakater er der blevet trykt til at hænge op i de største danske byer herunder Aalborg. Men noget er gået galt, da plakaten skulle skrives.

Stavefejl gik viralt

Faxe Kondi havde trods budgettet ikke selv opdaget stavefejlen, som nu går viralt på sociale medier og desuden har ramt større landsdækkende medier som B.T.

“Hele Danmarks ynglingssodavand” står der på plakaten, og den opmærksomme læser vil vide, at det skal staves “yndlingssodavand”.

Da plakaterne var hængt op i de store byer rundt omkring i landet, så gik der ikke lang tid, før de gik viralt med morsomheder over stavefejlen.

Gør selv grin med brøleren

Royal Unibrew skyndte sig hurtigt selv at gøre grin med brøleren.

“Damn autocorrect! Sommervarmen er åbenbart også steget os til hovedet. D’OH. Kender I det? Del din sjoveste autocorrect-brøler, og vi kvitterer med 3 rammer kolde Kvajekondi til de 10 sjoveste!,” skrev de i et Facebook-opslag, som fik mange interaktioner.

Flere påpegede dog også, at autocorrect på eksempelvis en Iphone aldrig ville rette det fra yndlingssodavand til YNGlingssodavand.

Uanset hvad så har Faxe Kondi fået ekstra opmærksomhed på kampagnen alene grundet den lille stavefejl, og så er det helt store spørgsmål så faktisk, om det ikke var helt bevidst, eller om der virkelig er én i marketing, som skylder kvajebajer.

220 lejligheder opføres: Nu starter byggeriet af Oasen

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
calum.dk
calum.dk

Calum har for alvor sat skub i Aalborgs byudvikling, hvor de er startet på forskellige byggerier i Aalborg.

Blandet andet Gavlhusene, Rosenhaven og Kildehøj.

MigogAalborg Bolig kunne fortælle i starten af året om Calums nyeste projekt Oasen.

Projektet bliver beliggende på hjørnet af Ny Nibevej og Hobrovej, hvor der nu ligger en stribe kontorbygninger. Dem river Calum ned for at gøre plads til de nye boliger.

220 lejeboliger bygges

“Sommerferien er nu ved at være ovre og hverdagen kalder, men over sommeren er vores nyeste Calum projekt Oasen begyndt at skyde i vejret,” skriver Morten Nielsen, som er salgschef hos Calum, på sin LinkedIn.

Calum har fået tilladelse til at påbegynde opførelsen af byggeriet Oasen med 220 lejligheder. 20 byggefolk, der sandsynligvis snart bliver til 50, er i gang med et omfattende gravearbejde og etablering af fundamentet af projektet.

calum.dk

“Første etape på i alt 92 kvalitetsboliger, står klar i efteråret 2019. Det bliver en grøn oase hvor alle boliger har egen altan eller terrasse med udsigt over byen og til de grønne rekreative områder, på den unikke placering på toppen Aalborg,” skriver Morten Nielsen fortsat på sin LinkedIn

1. etape er på 92 lejligheder

Hele Oasen-byggeriet omfatter opførelsen af godt 16.000 kvadratmeter boliger fordelt på 220 lejligheder.

“De sidste mange uger har vores gravehold ene og alene fokuseret på at grave og flytte store mængder jord. I første omgang graver vi ud til 92 lejligheder og dertilhørende fællesområder og parkeringspladser.

Mens flytningen af jord nærmer sig sin afslutning, pågår arbejdet med fundamenter, gulve og betonelementer hos byggeentreprenørerne,” fortæller byggechef hos Calum, Jens Jørn Christensen.

Oasen opføres rundt om en grusgrav, som bliver udviklet til et grønt tilflugtssted for beboerne. Nogle får herigennem adgang til egen kolonihave.

109 lejligheder bliver 50 kvadratmeter, hvor 77 får en størrelse på 75-89 kvadratmeter, mens 34 ender på 112 kvadratmeter.

Bygningskomplekset får 13 opgange og opføres i 3-7 etager.

Det forventes at 1. etape står færdig i november 2019. Spadestikket til 2. etape tages formentlig i foråret 2019.

Calum antager, at hele projektet står klar i begyndelsen af 2021.

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Efteråret er klar i Musikkens Hus: Dem bør du opleve

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Rene Jeppesen
Foto: Rene Jeppesen

Det største og bredeste sæsonprogram nogensinde.

Musikkens Hus har haft fire forrygende år, siden det smukke kulturhus åbnede på Aalborgs Havnefront. Men aldrig tidligere har man præsenteret et program af denne karakter.

Fredag formiddag var programmet færdigt fra trykken, og kan hentes i Musikkens Hus, hvor man kan dykke ned i alle de fantastiske musikalske oplevelser, der venter i løbet af efteråret.

Musikkens Hus præsenterer deres helt eget koncept, som de kalder Musikkens Miks, hvor danske sangstjerner som Stine Bramsen, Steen Jørgensen (Sort Sol) og kometen IAMJJ der bakkes op af Aalborg Symfoniorkester.

Det er sådan en oplevelse, man bør give sig selv og sine nærmeste, fordi rytmisk og klassisk musik smelter sammen i en smuk symfoni.

Derudover er Musikkens Hus genvalgt til de populære tv-shows Alletiders Juleshow og Playlisten som begge sendes på TV 2 i december.

Spænder utrolig bredt

MigogAalborg fangede en stolt direktør for Musikkens Hus mellem møder i Kulturministeriet i København.

“Jeg er især stolt over diversiteten i programmet. Det spænder utrolig bredt, og det er klart det bredeste vi har haft i Musikkens Hus. Det er fantastisk at vi kan hente tre så solide navne til vores egen opfindelse Musikkens Hus.

Det har sjældent fungeret optimalt, når man har forsøgt at lave en crossover med klassisk musik møder rytmisk musik, men med Musikkens Miks, så har vi formået at skabe den her balance, som får det hele til at smelte sammen.

Det var også spændende sidst, vi gjorde det, hvor publikum var meget blandet. Der var de etablerede, og så kom der en hel del fans af Simon Kvamm, og det mix i publikum gav en helt særlig energi,” siger Lasse Rich Henningsen, direktør i Musikkens Hus, til MigogAalborg.

Han tilføjer;

“Det er fedt, at vi er med til at skabe ny musik. Nye oplevelser. Det er den forventning, vi har til os selv, og jeg tror også, at det forventes af os udefra. Vi er meget ambitiøse i alt, hvad vi foretager os.”

Der kan komme flere nyheder

Selv om programmet nu er på gaden, så er det ikke ensbetydende med, at der ikke dukker flere nyheder op i løbet af de næste par måneder.

“Jeg var sammen med brancheorganisationen forleden, og vi debatterede da det fysiske program. For der kommer hele tiden tilføjelser til en sæson. Der opstår nye muligheder, som er for gode til at sige nej til, så derfor er det også vigtigt at vi er gode til at informere løbende, når vi har nyt.

Derfor er programmet også blevet mere et magasin med artikler og lignende,” forklarer Lasse Rich Henningsen.

Her er de fede events

MigogAalborg har gransket programmet i Musikkens Hus for efteråret og har udvalgt en række arrangementer, vi tror, vores læsere vil interesse sig for.

Zulu Comedy Festival
1. september

Fem af Danmarks bedste komikere tager samlet på turné, og runder også Aalborg. Vi kan blandt andet glæde os til lokalt islæt i form af Geo.

Musikkens Udvalgte
14. september: Line Gade
6. oktober: Gregers
16. november: Ginne Marker
30. november Daniel Joy

Det her er virkelig et innovativt koncept i Musikkens Hus. På en række forskellige datoer er der gratis loungekoncerter med nogle helt særlige talenter, som spås en stor fremtid inden for musikken.

Phlake
6. oktober

De seneste år har Phlake udviklet sig til et af landets hotteste bands. Det bliver noget helt særligt, når duoen musikalske talenter udfoldes i den storslåede koncertsal.

Harry Potter III
21. oktober

Filmkoncerterne i Musikkens Hus er et kæmpe hit. Især Harry Potter filmene med live musik fra Aalborg Symfoniorkester er med til at skabe en helt unik filmoplevelse.

Mads & Monopolet
27. oktober

Over en million danskere lytter hver lørdag til Mads Steffensen fra Aalborg og hans vekslende monopol. Nu kan man opleve dem live i Musikkens Hus, dog sendes showet ikke i radioen.

Rasmus Walter
2. november

Med fire soloalbums i ryggen og ny musik på vej, så drager den populære sanger på turné i landet. Han mønstrer mange store hits og formår at bjergtage sit publikum.

Safri Duo
9. november

De fleste af os har helt sikkert hoppet rundt til Safri Duo-sange. Nu kan du opleve duoen på en helt anden måde. De kalder det selv fra Bach til rave-party.

Musikkens Miks
16. november

Måske det mest spændende show i vores optik i efteråret. Stine Bramsen, Steen Jørgensen og fremadstormende IAMJJ fremfører nogle af deres største sange akkompagneret af Aalborg Symfoniorkester. Det bliver så smukt, at der vil trille tårer denne aften.

Alex Vargas
30. november

Den danske popkomet vender atter retur til Musikkens Hus, og det er altid en fornøjelse at lytte til hans dragende stemme.

TV 2 Alletiders juleshow
28. november

For fjerde år i træk afvikler TV 2 deres populære juleshow. Oplev de kendte værter og gæster, når året løbes igennem med store musikoplevelser live på scenen.

TV 2 Playlisten 2018
29. november

Årets største hits spilles live på scenen, hvor du kan komme helt tæt på nogle af Danmarks største musiknavne. Intimsalen omdannes til en nytårsfest, og der bliver med garanti en fantastisk stemning.

Love Actually filmkoncert
15. december

For mange er dette julefilmen over dem alle. En ægte klassiker hvor Aalborg Symfoniorkester spiller den skønne musik fra filmen. “I feel it in my fingers…”