Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Jubel i Aalborg Lufthavn: Nye destinationer har fået flyvende start

Af Emil Kjær Jørgensen

Mens det danske maj-vejr viste sig fra både sin solrige og regnfulde side, så skinnede lysten til ferieoplevelser sydpå tydeligt igennem i maj 2024 – med blandt andet sæsonstarten for populære charterdestinationer som Kreta, Rhodos, Cypern og Zakynthos.

Derudover sikrede de udvidede spanske ruter Barcelona og Alicante samt nyheden Girona fortsat momentum i rejser til udlandet og en samlet mindre fremgang i forhold til maj sidste år. 

Det skriver Aalborg Lufthavn i en pressemeddelelse.

I maj 2024 var der 136.204 rejsende til og fra Aalborg Lufthavn, som var en fremgang på 1,5 procent i forhold til samme måned sidste år.

Mens måneden bød på et lavere antal indenrigsrejsende end sidste år, var der en fremgang på knap 7 procent i antallet af rejsende til udlandet.

Et stort spansk ruteprogram sikrer momentum

Med over 5.000 flere rejsende til Spanien i år i forhold til maj 2023, må man sige, at de spanske ruter fra Aalborg Lufthavn er i høj kurs hos de danske rejsende.

Det er særligt ruterne Alicante, Barcelona og Girona, der sikrer en fremgang i udenrigstrafikken i forhold til samme måned sidste år, hvor ruterne ikke var på maj-programmet fra Aalborg.

“Vi har i maj haft næsten lige så mange rejsende til Spanien som til Amsterdam med KLM, hvor der er 4 daglige afgange.

Det vidner om, hvor populær Spanien er for de danske ferierejsende, og med hele 13 afgange om ugen med rutefly til Alicante, Barcelona, Girona, Malaga og Mallorca, byder sommeren på det største spanske ruteprogram nogensinde fra Aalborg Lufthavn.

Dertil kommer flere charterafgange. Der er derfor et hav af feriemuligheder at vælge imellem, når turen går sydpå, som så bliver suppleret på bedste vis, når vi starter juni op med ruteåbningen til Nice i Sydfrankrig – direkte med Norwegian,” siger lufthavnsdirektør Niels Hemmingsen.

Chartersæsonen er kommet godt fra start

Foruden et stærkt ruteprogram sommeren igennem, er der samtidig store forventninger til sommerens charterprogram, der er kommet godt fra start – med en fremgang på hele 13,7 procent i forhold til maj 2023 og stort set fyldte fly måneden igennem til blandt andet Cypern og de klassiske græske og spanske solfavoritter.

Når vi nærmer os sommerferien, starter Golden Sands op med Bravo Tours og Gran Canaria med Spies, der yderligere styrker det spanske rejseudbud.

Del artikel

Andre læser også