Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sjældent lynvisit i Aalborg: Jimmy Nielsen sætter ord på AaB’s situation

Af Emil Kjær Jørgensen

Oprykningsfesten blev aflyst, men æresgæsten var alligevel glad for at være hjemme og delte villigt ud af både guldkorn, autografer og selfies.

Den tidligere AaB-målmand Jimmy Nielsen havde tilbagelagt 7700 kilometer kun for at se fodbold på “den billige langside” på Aalborg Portland Park – og for at deltage i den nye fodboldpodcast Bitre Nord.

Han havde taget et positivt budskab med til AaB-fans:

“Jeg ser meget lyst på fremtiden i AaB. De nye ejere kommer jo ikke og laver om for at ødelægge noget. De kommer for at skabe noget”, siger manden med de 398 kampe i rødt og hvidt til tidligere sportsredaktør Mikkel Ottesen Lønstrup undervejs i podcasten. 

Lyt selv med her:

AaB’s ejere har gjort det godt i USA

Det er især det faktum, at dele af AaB’s ejerskab har været med til at bygge det nyeste MLS-hold, St. Louis City i keeperens nye hjemland, der imponerer. 

“Jeg har talt med folk tæt på holdet i St. Louis og set hvordan deres organisation er blevet modtaget i lokalsamfundet. Det hele er bygget solidt og ordentligt. Lige fra akademi til samarbejde med det lokale erhvervsliv er gennemtænkt,” siger Jimmy Nielsen. 

Han erkender, at der er stor forskel på den måde man tænker fodboldforretning på i USA og så den danske model, der er udsprunget af foreningslivet.

Men de to modeller kan godt eksistere side om side, mener han. 

“Der er nok nogle ting man skal vænne sig til, men overordnet set kan jeg garantere, at fans i USA har den samme passion og de samme følelser, selv om deres hold er født som et aktieselskab,” siger han. 

Så mange nye spillere mangler AaB

Trods det lyse udsyn på fremtiden i AaB, ser han dog et bjerg i horisonten, som skal bestiges først. 

“Der skal 5-6 nye spillere med højere niveau ind på det her hold, hvis de skal overleve i superligaen”, mener målmanden med tilnavnet den hvide puma. 

“Jeg glæder mig over, at nogle af de yngste på banen er de bedste i dag”, siger han med adresse til Mads Bomholts og Melker Widells indsatser i det skuffende nederlag til Hobro. 

Sjældent lynvisit i Aalborg: Jimmy Nielsen sætter ord på AaB's situation
Jimmy Nielsen var en populær mand blandt AaB’s fans på stadion

“Men forsvaret mangler i den grad fart og har i det hele taget slet ikke haft niveau”, fortsætter han, inden han også foreslår en mere stabil målmand, en skarp venstre back og en tilførsel af muskelstyrke på den defensive midtbane. 

“Det er nu ejerne skal vise hvad de kan – og jeg tror ikke de får tid til at holde sommerferie”, siger Jimmy Nielsen. 

Kærligheden til AaB er intakt

Besøget på AaB’s hjemmebane var kun målmandens tredje efter han forlod klubben i 2007, men man skal ikke tage fejl af kærligheden til Aalborg og AaB. 

I podcasten fortæller han blandt andet hvordan han forsøgte at hjælpe AaB i den desperate kamp mod nedrykning med et musikønske på P4 – og han mindes legendariske stunder i omklædningsrummet med Ståle Solbakken og Hans Backe. 

I podcasten giver Jimmy Nielsen på vegne af Spar Nord fonden 10.000 kroner videre til sin barndomsklub B52, som i hans optik skabte selve kærligheden til fodbold i hans liv. 

Han svarer også på, om hans drømme går i retning af en dag at stå i spidsen for AaB efter han har fået en god portion trænererfaring i USA. 

Men hvad han svarer på det, må man lytte sig frem til i Bitre Nord, der kan findes her.

Første afsnit af Bitre Nord var med ingen ringere end Lynge Jakobsen. Det kan du finde mere info om her.

Del artikel

Andre læser også