ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tænker ud af boksen i Corona-tider: Stand-up og Drive in Bio for medarbejderne

Af Michael Qureshi

Hver dag plejer at være en fest i sig selv at gå på arbejde.

Sådan var det for medarbejderne på It-virksomheden JCD A/S, der i 2018 blev kåret til Aalborgs bedste arbejdsplads.

Men som på samtlige andre arbejdspladser i landet, så har Corona-epidemien i den grad udfordret ledelse, medarbejdere og fællesskabet.

Man har ikke kunne gøre bare i nærheden af de samme ting, man kunne før marts 2020.

Det har i den grad også påvirket den tilgang til arbejdslivet hos JCD, der især er kendt i erhvervslivet for deres medarbejder-forkælelse.

Online Bakterie Banko og andre events

JCD har gjort hvad de kunne for at skabe hygge på afstand.

Der har været online Bakterie-Banko, online jule-hygge med indslag fra Aalborg-sangerinden Tess Daarbak, Corona-Kahoot, foredrag og spilleaftener med medarbejderne og deres familier hjemme fra stuerne.

På trods af forskellige tiltag oplevede medarbejderne hos JCD alligevel et slags vendepunkt tilbage mod en mere normal hverdag forleden.

Der skulle igen være liv og glade dage, og hvis det ikke kunne være inde i selve det kreative hus med de mange fede detaljer som Danmarks største IKEA-sofa, gyngen til skyen, bilerne og så videre, så måtte det være udendørs.

Tænker ud af boksen i Corona-tider: Stand-up og Drive in Bio for medarbejderne

 

 

Eventpiger delte slik og popcorn ud

Så medarbejderne var inviteret til Drive In arrangement på parkeringspladsen uden for JCD.

Her blev de mødt af event-piger, der delte slik og popcorn ud til bilerne, og Profox havde sat storskærm op.

Herfra kunne medarbejderne så grine sig igennem et særligt stand-up show fra Aalborg-komikeren Nicolaj Lange, som var live igennem fra sit køkken.

Aftenen sluttede med Drive In Bio med den populære film “De Urørlige”.

For JCD’s direktør Jørgen Bønsdorff var det en nødvendighed at tænke ud af boksen for at få samlet sine medarbejdere igen under forsvarlige forhold i forhold til Corona-restriktionerne.

“Man er jo lidt ved at gå ud af sit gode skind som direktør for så mange medarbejdere, som normalt drives af det stærke fællesskab med kollegerne.

Nu har vi efterhånden haft vores andel af Teams-møder, og vi glæder os virkelig til at få en normal hverdag igen.

Det her arrangement var et slags pusterum, hvor vi trods alt lige kunne dytte og blinke til hinanden og hvor alle følte sig som en del af en større enhed,” fortæller Jørgen Bønsdorff om tiltaget.

Giver et boost

Blandt de ansatte var det også et kærkomment initiativ på en arbejdsplads, der netop er gode til at tænke innovativt med fokus på medarbejderglæde.

“Der er ingen tvivl om, at sådan et arrangement lige giver et boost. Det er hårdt ikke at kunne se sine kolleger på samme måde som vi har været vant til.

Vi ved jo godt, at mange andre står i præcis samme situation, men det er netop også derfor, at man værdsætter sin arbejdsplads endnu mere, når de lige går den ekstra meter og skaber sådan noget her.

Det er jo trods alt en omkostning ved det, men her vægter medarbejderne altid højest, og det sætter vi alle stor pris på,” fortæller salgschef Thomas Ertmann.

Tænker ud af boksen i Corona-tider: Stand-up og Drive in Bio for medarbejderne

 

Glad komiker

Komikeren Nicolaj Lange, som normalt også er vært til AALBORG AWARDS, var glad for opgaven, og han håber, at flere virksomheder tænker som JCD med at skabe et åndehul fra Corona.

“JCD tog kreativiteten til nye højder.

Jeg stod i futsko i mit køkken, mens mit kødfyldte ansigt lyste op på en storskærm i Skalborg.

Som komiker er jeg jo afhængig af et publikum, så det er jo fantastisk for mig, at firmaerne tænker ud af boksen. Jeg håber virkelig, at andre vil efterleve den måde JCD tænkte lidt skævt,” fortæller Lange til MigogAalborg.

På direktør-kontoret håber Jørgen Bønsdorff på, at man snart igen må samles flere på kontoret, og de normale hverdagsglæder igen bliver noget medarbejderne ser frem til.

“Vores virksomhed er også lidt speciel, fordi hovedparten af medarbejderne faktisk er medejere herude. Men vi har altid gjort en stor ære ud af at skabe godt humør i hverdagen med forskellige tiltag.

Vi glæder os virkelig til, at vi kan få udfoldet kreativiteten her i huset og ikke kun online,” forklarer Jørgen Bønsdorff.

Del artikel