Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Flyvende start: Japansk restaurant udvider med café

Af Nathalia Hentze Nielsen
Mayu Kamiya og Jan Shu.
Mayu Kamiya og Jan Shu.

I foråret åbnede en ny japansk restaurant på Brandstrupsgade 11.

AI Japan, som restauranten hedder, har haft åbent i næsten fem måneder, og modtagelsen fra aalborgenserne har været rigtig god, fortæller ejer Jan Shu.

Især aftener og weekender tiltrækker massevis af gæster, der skal have stillet sulten med sushi, ramen, poké bowls og andre japanske specialiteter.

Til frokost er der dog lidt stille i lokalerne, og det vil Jan Shu gerne ændre i samarbejde med japanskfødte Mayu Kamiya, der i en årrække drev Okaeri Cafe og Take Away på Boulevarden.

Sammen lancerer de et nyt koncept, der forvandler AI Japan til en café om eftermiddagen med alt, som hører med af lette frokostretter, desserter, kaffe og matcha.

“Jeg har erfaring med at drive café, og Jan vil gerne have mere caféstemning i restauranten om dagen, så det er et rigtigt godt match mellem os.

Vi vil gerne have, at aalborgenserne kommer og nyder japansk stemning her. De kan få lidt let at spise, en kop kaffe og sidde og slappe af med en bog eller venner,” fortæller Mayu Kamiya.

Café-konceptet starter den 1. oktober, og du vil kunne bestille risboller (“De var super populære, da jeg drev café,” inskyder Mayu), ramen, bento-bokse og simple sushi-anretninger til fair priser.

Alt dette vil også kunne bestilles som takeaway, hvis du vil have frokosten med på kontoret eller studiet.

Flyvende start: Japansk restaurant udvider med café

Autenticitet og passion for Japan

Hvis du er det mindste i tvivl om, hvor autentisk et spisested AI Japan er, kan du tage Mayus ord for, at Jan ved, hvad han laver.

Hans passion for Japan og fokus på autenticitet er årsagen til, at Mayu har valgt at indgå et samarbejde med restauratøren.

“Det er vigtigt at have plads til autenticitet og mangfoldighed, og det har været her siden starten. Jan har blandt andet købt inventar i Japan og rigtig god japansk alkohol og desserter. Jeg har ikke skubbet på med noget.

Nu vil jeg gerne bidrage med min erfaring og baggrund til både café-delen, men også events og kurser,” forklarer Mayu.

Det første event afholdes den 14. september, og her kan du dykke endnu dybere ned i det traditionelle japanske køkken. I løbet af aftenen kommer du til at smage og lære om andre typer sushi, end det du normalt finder i Danmark.

“Vi vil gerne vise folk, at sushi er mere end nigiri, maki og rå fisk. Vi kører meget vegetarisk og vil også introducere aalborgenserne for temaki, der er et slags kræmmerhus med ris, og fyld,” uddyber Jan.

AI Japan kommer endvidere til at afholde kurser, hvor du lærer at lave din egen sushi.

Alt det kan du læse mere om på AI Japans Facebook-side, hvor de løbende deler tilmeldinger til de forskellige arrangementer.

Flyvende start: Japansk restaurant udvider med café

AI Japan – ikke A.I. Japan

Undervejs i interviewet kommer undertegnede journalist til at udtale “ai” som “A.I.”, og det har været en generel misforståelse blandt restaurantens gæster siden opstarten.

Mayu griner og forklarer, at det ikke er artificial intelligence, som navnet refererer til, men derimod kærlighed.

“‘Ai’ betyder kærlighed på japansk,” forklarer hun.

Kærlighed til japansk gastronomi og kultur er den primære drivkraft bag restauranten, og både Jan og Mayu håber, at de kan få en masse nysgerrige aalborgensere ind i restauranten til events.

“Det er japansk mad, som man kender det fra anime, der serveres herinde. Hvis man har den interesse i japansk kultur, synes jeg, at man skal komme forbi,” fortæller Mayu afslutningsvis.

Læs mere om AI Japan her.

Du kan følge med på Facebook her.

Del artikel

Andre læser også