Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Flyttet til Sverige: 16-årige Jamie kæmper for at blive professionel ishockeyspiller

Af Nathalia Hentze Nielsen

Der er utvivlsomt tusindvis af teenagere rundt om i Danmark, der render rundt med store drømme om at blive professionelle atleter.

Det er dog de færreste, der går lige så hårdt efter drømmen, som aalborgensiske Jamie Hansen.

I august 2022 tog han, som kun 15-årig, hockeystaven under armen og drog til Leksand i Sverige med sin far, hvor han var til try-out på deres hold.

Sportschefen og træneren kunne lide, hvad de så, og han blev tilbudt en plads på klubbens 2. hold, hvor han spiller sideløbende med sin uddannelse.

Nu er han halvandet år inde i sit ophold, og selvom den nu 16-årige aalborgenser medgiver, at det var hårdt at være helt alene i et fremmede land, er byen nu begyndt at føles som hjem.

“Min far var med heroppe de første par uger, så jeg kunne komme godt på plads. Først ville jeg ikke have at han tog hjem igen, fordi det var nervepirrende at være alene,” fortæller Jamie ærligt.

Spurgt ind til, hvordan det går nu, svarer teenageren, at det er “helt perfekt”.

“Jeg har et rigtigt godt forhold til holdet og træneren. Det kunne næsten ikke være bedre,” slår han fast.

Den spæde start i Aalborg

Som aalborgenser har Jamie naturligvis startet sin hockey-rejse hos Aalborg Ishockey Klub. Han fik sine første skøjter på, da han var kun 3 år, og siden er kærligheden til sporten kun vokset.

“Min farfar har tidligere været målmand i klubben, og det var ham, der synes, at jeg skulle starte til ishockey,” husker Jamie.

“Da han blev for gammel til at spille, begyndte han at arbejde for Aalborg Pirates. Han sleb deres skøjter og stod for at ordne omklædningsrummet. Så jeg har altid været omkring klubben.”

Udover farfaren indflydelse er Jamie også blevet inspireret af klubidolet Julian Jakobsen, der er kaptajn i Aalborg Pirates, samt T. J. Oshie, som er professionel hockeyspiller i NHL for Washington Capitals.

Ikke overraskende er Jamies drøm at blive professionel ligesom idolerne, men han har samtidig fødderne solidt plantet på jorden og går op i at færdiggøre sin ungdomsuddannelse først.

“Jeg regner med at blive her et til to år mere, så jeg kan gøre mit gymnasie færdig. Det er vigtigt at få uddannelsen med, så jeg ikke hopper rundt mellem skoler,” forklarer han.

Store drømme for fremtiden

Hvad byder fremtiden så på for 16-årige Jamie, når han er færdig med Leksand?

Som ægte nordjyde tager han det stille og roligt, og det bærer hans svar også præg af.

“Jeg tager det en dag ad gangen. Jeg vil gerne kunne leve af at spille hockey en dag, det er helt sikkert drømmen, men nu må vi se, hvad der sker” siger han.

Entusiasmen for sporten er dog ikke til at tage fejl af. Entusiasme skal man da også bruge meget af, når man træner ishockey seks til syv dage om ugen oveni to til tre kampe og en masse styrketræning. Nå ja, og så skal skolen også passes.

For Jamie er det alt sammen en del af en oplevelse, han ikke vil være foruden, og han er glad for, at han i sin tid valgte Sverige.

“Det er jo en mega fed sport, og det er meget større i Sverige end i Danmark. Der er mere interesse og bedre træning, og jeg kan mærke, at jeg har udviklet mig meget,” fortæller Jamie.

Til sidst i interviewet kan vi ikke dy os for at spørge, om han har et godt råd til andre unge aalborgenser, som måske går over overvejer om de kan få en professionel karriere inden for deres sport.

Svaret er kort og kontant:

“Gå efter det”, svarer Jamie resolut.

Del artikel

Andre læser også