Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stor Shu-bi-dua-koncert på havnen: Her er værten

Af Stine Kjølby Christensen
Foto: Anders Hestbek
Foto: Anders Hestbek

Når en perlerække af danske kunstnere går på scenen på Musikkens Plads i Aalborg 15. juni for at fejre, at det i år er 50 år siden, danskerne første gang kunne opleve Shu-bi-dua, bliver det den kendte tv-vært Jacob Riising, der skal styre såvel publikum på pladsen som tv-seere over hele landet igennem denne festlige aften.

Det er TV 2 Danmark, der sammen med Musikkens Hus står bag fejringen, og koncerten sendes på TV 2 senere på sommeren.

Jacob Riising kan skrive både skuespiller, tv-vært og forfatter på visitkortet. Vi kender ham fra en lang række tv-programmer for både børn og voksne, så han er et oplagt valg til en familie-event som Shu-bi-dua hyldestkoncerten.

Stor Shu-bi-dua-koncert på havnen: Her er værten

Kendt fra TV

Det yngre publikum har flere gange kunnet opleve ham som vært på MGP – først alene, senere sammen med blandt andre Bruno og Sofie Lassen-Kahlke. Riising var også vært for Gepetto News og andre programmer på DR Ramasjang.

I 2015 udgav Jacob Riising børnebogen Karmaboy. – kometen og den onde numsekløe på Forlaget Carlsen.

De voksne seere kender Riising fra de sjove programmer, hvor han tog på rejse med sin mor, fra quizshowet Hvem var det nu vi var og i rollen som vært på programmet Versus.

Han har også været vært på programmet Landeplagen, der handlede om specifikke danske sange, som var blevet en landeplage.

Stor folkefest

Og landeplager har Shu-bi-dua gennem årene produceret talrige af – blandt andet Hvalborg, Sexchikane, Står på en alpetop, Den røde tråd – og Vuffelivov, som også fandt vej til Riisings program.

Shu-bi-dua 50 bliver en folkefest, som hele Danmark er inviteret med til, når store danske sangere og musikere hylder orkestret.

Hver af de deltagende kunstnere vælger sit yndlingsnummer og synger sin helt personlige version af et Shu-bi-dua-hit.

Flere af de tidligere medlemmer af bandet kommer også på scenen – både for at spille og deltage i festen. Det er Hardinger Band, der tæller Michael Hardinger, Jørgen Thorup og Kim Daugaard.

Solisterne til sommerens folkefest vil løbende blive offentliggjort, men allerede nu ligger det fast, at orkestret, der bakker dem op, er det samme, som hver fredag aften står bag solisterne i ’X Factor’ på TV 2, nemlig The X Orchestra under ledelse af kapelmester Kim Zorde.

Del artikel

Andre læser også