Iværksætterby åbner i Aalborg: Urban City bliver noget helt nyt

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Vi har altid skrevet rigtigt meget om iværksætteri her på MigogAalborg, og der er allerede dukket flere interessante startup-miljøer op, som eksempelvis StartupWorks i midtbyen.

Fra 1. maj sker der dog igen noget helt nyt på den front i Aalborg, når iværksætterbyen Urban City åbner. Her bliver der et passioneret fokus på kreativitet, bæredygtighed og socialt ansvar.

På lørdag har man mulighed for at få stillet sin nysgerrighed, når Urban City holder Åbent Hus fra 11-15 på Hjulmagervej 58 for alle interesserede. Vi har mødt Christian Helweg, til en snak om visionerne med den nye iværksætterby.

En anderledes campingplads

Christian er manden bag det ambitiøse projekt. Han har allerede stor succes i naboremisen, hvor han er ejer og daglig leder af den socialøkonomiske virksomhed Råt&Godt, der hjælper udsatte unge til at få en uddannelse.

Men nu vil Christian og resten af holdet udnytte endnu mere af den gamle togremise, og de 600 kvadratmeter skal indrettes som én stor indendørs campingplads med både mødelokaler, tagterrasse, fælleskøkken, Nordjyllands største streetart og meget, meget mere.

”Vi vil gerne have nogle ind, som virkelig emmer af både gåpåmod, ambitioner og en lyst til at gøre en forskel. Man skal have lyst til at være en aktiv samfundsboer i vores by,” fortæller Christian stolt.

Plads til alle

Da vi besøger byen er de stadig i fuld gang med at bygge Urban City, og selvom der endnu mangler en del, er det ikke svært at blive imponeret af de mange visioner, som Christian har med stedet.

Alt skal være gennemført, og da man har valgt et naturtema i byen, skal der selvfølgelig være skyer i loftet, og mødelokalet skal være råt med græs i stedet for gulvtæppe.

Og nå ja, så bliver kontorerne helt tomme campingvogne, hvor de enkelte firmaer selv kan designe og indrette dem som de har lyst.

”Indtil videre har vi plads til 15 virksomheder og vi ser gerne, at de fleste af dem har mulighed for at kunne tilbyde et praktikforløb til vores unge.

Det er vigtigt at de kan se ideen i at tage et socialt ansvar, og hvis de er villige til det, får de så også en økonomisk gulerod i form af en reduceret husleje pr. praktikant de tager ind,” siger Christian.

På spørgsmålet om hvilke virksomheder, som Christian gerne ser i Urban City er svaret ganske klart:

”Vi vil gerne have mangfoldighed. Drømmen er, at vi har alt fra frisører, kunstnere, fotografer, tatovører osv. til mere tekniske brancher som eksempelvis små techvirksomheder.”

En by med oplevelser

Hvis man allerede har besøgt det imponerende Råt&Godt-værksted ved man, at Christian Helweg ikke er en person, der gør noget halvt.

Han har med hjælp fra de mange unge mennesker skabt et værksted, hvor der er plads til alle, og hvor der er tænkt på hver en detalje, lige fra de fritgående høns ved indgangen til det intime kontorer, der er bygget op af et væld af europaller.

Det er en stor oplevelse af gå rundt mellem de mange arbejdende mennesker, og det er det miljø, som Christian også gerne vil udbygge med Urban City i naboremissen.

”Med al respekt så er iværksættermiljøer jo normalt ret lukkede. Det her skal være åbent, og det skal være en oplevelse at komme herind.

Man skal have lyst til at stille de spørgsmål, som man normalt er bange for at stille,” fortæller Christian og uddyber:

”Hver eftermiddag vil byen holde åbent, og nysgerrige sjæle kan så gå mellem de mange campingvogne og få inspiration fra de forhåbentligt mange iværksættere, som har lyst til at være en del af den her by.”

Er du blevet nysgerrig på Urban City, er der åbent hus på lørdag.

Du kan læse meget mere her.

Vin og tapas på Napa: Kom med til amerikansk vinsmagning

Skrevet af: Simone Vestergaard
Arkivfoto
Arkivfoto

Torsdag d. 8. november kl. 19. byder Napa Lounge indenfor til en spændende aften med amerikansk vinsmagning.

På aftenen skal gæsterne smage på i alt fem forskellige vine, og fælles for dem alle er, at de er fra Californien i USA.

Det er Napas restaurantchef Signe Rosa, i samarbejde med Thomas fra Avine, der står for at guide gæsterne igennem aftenens smagning.

Stor passion for amerikanske vine

Thomas vil også fortælle om amerikansk vinlov, de amerikanske vinområder samt de mest brugte druer.

“Vi har valgt at holde denne vinsmagning, fordi vi gerne vil give folk muligheden for at smage vores store udvalg af vine fra USA.

Vi har en stor passion omkring amerikanske vine, og jeg tror egentlig vi er de eneste, der har et overflod af vine fra netop Californien.

Det er faktisk også derfor, at restauranten hedder Napa Lounge.

Napa Valley er en stor vinregion i Californien, og et sted man ofte hører om i forbindelse med vin fra USA,” fortæller Restaurantchef Signe Rosa.

Udvider vinhorisonten op til jul

Hun fortsætter:

“Det er også snart jul, og i den forbindelse vil vi også gerne udvide folks vinhorisont lidt, og give dem nye muligheder til julemaden i stedet for de klassiske løsninger med eksempelvis en Ripasso eller en Châteauneuf-du-Pape.

Amerikanske vine egner sig nemlig rigtig godt til julemad.”

De fem vine som skal smages er:


Sparkling: Gloria Ferrer, Sonoma Brut
Hvidvin: Kendall-Jackson, Vintner’s Reserve Chardonnay
Rødvin: Plungerhead, Lodi Zinfandel
Rødvin: McPrice Myers, Right Hand Man Syrah
Rødvin: 689 Cellars, Submit Napa

Tilhørende vinsmagningen vil der være en let tapasanretning bestående af forskellige varianter af and.

Derudover kan gæsterne naturligvis bestille og købe vin med hjem til jul – eller andre festlige sammenkomster – til under vejledende udsalgspris.

Prisen er 350 kr. per person for hele aftenen.

MigogAalborg står for billetsalget til denne unikke vinaften – Du kan købe billetter til aftenen her.

Læs mere om begivenheden her.

Fri entré og masser af lir: Lørdag åbner Aalborgs første mandemesse

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I morgen lørdag fra 14-17 kan vi her i Aalborg se frem til at få vores første mandemesse nogensinde, når 3G Mandemessen er klar med en adrenalinfyldt og spændende dag ved Aalborg Street Food.

“Vi har rigtig travlt for at få de sidste ting på plads, men vi tør godt love, at der bliver noget for enhver smag på lørdag,” fortæller Cecilia Pedersen, en af initiativtagerne bag, til MigogAalborg.

Fri entré og stort program

Der er fri entré hele dagen fra klokken 14-17, og i løbet af de tre timer bliver området i og omkring Street Food fyldt med mandehørm – alt sammen inden for temaerne Gear, gejl og gadgets.

“Vi synes virkelig, at vi har strikket et program sammen, som omfavner både nørder, bløde og hårde mænd. Vi har alt: retrocykler lavet i genbrugsmaterialer, en Formel 1-simulator, romsmagning, de fedeste motorcykler og biler, hudpleje, cigarer, et stort brætspilsområde, 3D-printere… Ja, jeg kunne blive ved,” siger Cecilie med et grin.

Der vil i alt være cirka 20 udstillere til 3G Mandemessen, og det inkluderer blandt andet følgende:

 • Formel 1 simulator
 • Cigarer
 • Rom
 • Hudpleje
 • Herreure
 • Brætspil
 • Biler
 • Motorcykler
 • Fjernstyrede biler
 • Metaldetektor
 • 3D-printere
 • E-sport
 • Droner
 • Custom Bikes
 • Gratis smagsprøver fra Royal specialøl

Udover en masse udstillinger af blandt andet fede biler fra NO Jensen og Nordic Leasing og vilde motorcykler fra Harley Davidson, kan man i løbet af dagen også se frem til en masse fede konkurrencer ved de forskellige stande.

“Vi har blandt andet en metaldetektor-skattejagt udenfor, hvor det gælder om at finde nogle nedgravede skatte” siger Cecilia.

Wrestling og masser af hestekræfter

Ingen mandemesse uden wrestling, og derfor vil der også være løbende shows med Bodyslam, der laver de vildeste wrestlingshows.

“Der kommer en stor boksering midt inde i Street Food, hvor de kommer til at vise fire wrestlingshows i løbet af dagen. Det er virkelig en stor oplevelse, og der bliver både fyret op for udklædning, lyde og ikke mindst masser af fede stunts.”

Men her stopper det ikke med shows.

“Udenfor afholdes der tre shows på en stor racerbane, hvor man kan opleve en helt ny form for fjernstyrede biler. De kører nemlig op mod 100 km/t,” siger Cecilia.

Hvis sulten trænger sig på undervejs, vil Aalborg Street Food som altid holde åbent.

Læs mere om mandemessen her.

Smag over 30 forskellige vine: Salling inviterer til italiensk vinfestival

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Efteråret er over os, og inden længe trænger de hyggelige vintermåneder sig også på. Det betyder også masser af hyggelige stunder, hvor et godt glas vin passer perfekt til.

Uanset om du mangler inspiration til hvad vinreolen skal fyldes op med, eller du bare leder efter et godt tilbud, så har Salling Super det helt ideelle arrangement til dig.

De tilbyder nemlig en rejse rundt til noget af verdens bedste italienske regioner – blandt andre Piemonte, Toscana og Veneto.

Vinglas er adgangsbillet

Det hele foregår i Salling Super på torsdag d. 25. oktober fra 13-18, hvor du kan nyde et væld af smagsprøver og få en masse gode tips fra de bedste i branchen.

Blandt de eksklusive vinhuse er blandt andre De Marie, Massimo Rattalino, Agricole Selvi og La Palazetta.

For at få adgang til festivalen skal du købe et vinglas til 100 kr., som er din adgangsbillet.

Derefter kan du smage på over 30 forskellige skønne vine – og glasset kan du tage med dig hjem bagefter.

Det er ikke muligt at bestille billet på forhånd, så du skal blot møde op i Salling Super, hvis du har lyst til at smage på en masser lækkert vin.

Derudover lover Salling Super også, at der vil være en masse gode tilbud på dagen.

Du kan se meget mere om arrangementet her.