Iværksætterby åbner i Aalborg: Urban City bliver noget helt nyt

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Vi har altid skrevet rigtigt meget om iværksætteri her på MigogAalborg, og der er allerede dukket flere interessante startup-miljøer op, som eksempelvis StartupWorks i midtbyen.

Fra 1. maj sker der dog igen noget helt nyt på den front i Aalborg, når iværksætterbyen Urban City åbner. Her bliver der et passioneret fokus på kreativitet, bæredygtighed og socialt ansvar.

På lørdag har man mulighed for at få stillet sin nysgerrighed, når Urban City holder Åbent Hus fra 11-15 på Hjulmagervej 58 for alle interesserede. Vi har mødt Christian Helweg, til en snak om visionerne med den nye iværksætterby.

En anderledes campingplads

Christian er manden bag det ambitiøse projekt. Han har allerede stor succes i naboremisen, hvor han er ejer og daglig leder af den socialøkonomiske virksomhed Råt&Godt, der hjælper udsatte unge til at få en uddannelse.

Men nu vil Christian og resten af holdet udnytte endnu mere af den gamle togremise, og de 600 kvadratmeter skal indrettes som én stor indendørs campingplads med både mødelokaler, tagterrasse, fælleskøkken, Nordjyllands største streetart og meget, meget mere.

”Vi vil gerne have nogle ind, som virkelig emmer af både gåpåmod, ambitioner og en lyst til at gøre en forskel. Man skal have lyst til at være en aktiv samfundsboer i vores by,” fortæller Christian stolt.

Plads til alle

Da vi besøger byen er de stadig i fuld gang med at bygge Urban City, og selvom der endnu mangler en del, er det ikke svært at blive imponeret af de mange visioner, som Christian har med stedet.

Alt skal være gennemført, og da man har valgt et naturtema i byen, skal der selvfølgelig være skyer i loftet, og mødelokalet skal være råt med græs i stedet for gulvtæppe.

Og nå ja, så bliver kontorerne helt tomme campingvogne, hvor de enkelte firmaer selv kan designe og indrette dem som de har lyst.

”Indtil videre har vi plads til 15 virksomheder og vi ser gerne, at de fleste af dem har mulighed for at kunne tilbyde et praktikforløb til vores unge.

Det er vigtigt at de kan se ideen i at tage et socialt ansvar, og hvis de er villige til det, får de så også en økonomisk gulerod i form af en reduceret husleje pr. praktikant de tager ind,” siger Christian.

På spørgsmålet om hvilke virksomheder, som Christian gerne ser i Urban City er svaret ganske klart:

”Vi vil gerne have mangfoldighed. Drømmen er, at vi har alt fra frisører, kunstnere, fotografer, tatovører osv. til mere tekniske brancher som eksempelvis små techvirksomheder.”

En by med oplevelser

Hvis man allerede har besøgt det imponerende Råt&Godt-værksted ved man, at Christian Helweg ikke er en person, der gør noget halvt.

Han har med hjælp fra de mange unge mennesker skabt et værksted, hvor der er plads til alle, og hvor der er tænkt på hver en detalje, lige fra de fritgående høns ved indgangen til det intime kontorer, der er bygget op af et væld af europaller.

Det er en stor oplevelse af gå rundt mellem de mange arbejdende mennesker, og det er det miljø, som Christian også gerne vil udbygge med Urban City i naboremissen.

”Med al respekt så er iværksættermiljøer jo normalt ret lukkede. Det her skal være åbent, og det skal være en oplevelse at komme herind.

Man skal have lyst til at stille de spørgsmål, som man normalt er bange for at stille,” fortæller Christian og uddyber:

”Hver eftermiddag vil byen holde åbent, og nysgerrige sjæle kan så gå mellem de mange campingvogne og få inspiration fra de forhåbentligt mange iværksættere, som har lyst til at være en del af den her by.”

Er du blevet nysgerrig på Urban City, er der åbent hus på lørdag.

Du kan læse meget mere her.

Får egen søpark og fitnesscenter: De første 92 lejligheder i Oasen klar til udlejning

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

I Skalborg begynder Calums nye lejeboliger i Oasen, der er beliggende på hjørnet af Ny Nibevej og Hobrovej, at stå klar.

Oasen skal rumme i alt 220 lejeboliger, og de første 92 lejligheder er nu sat til udlejning med indflytning fra 1. juni 2019.

Udlejningen af de nye boliger er startet, og der er mulighed for at opleve boligerne hver søndag fra klokken 11.00 – 12.00 – men du skal være vaks ved havelågen, da interessen for boligerne allerede er stor.

220 lejelejligheder i et grønt fællesskab

Lejerne af de nye boliger får glæde af helt unikke omgivelser.

Bygningerne opføres rundt om den tidligere grusgrav, der forandres til et rekreativt område med en privat søpark, som er omkranset af gamle træer og små private haver, legeplads samt grill-områder.

 

“Oasen er et unikt og attraktivt boligprojekt båret af nogle værdier, som markedet efterspørger lige nu.

De første åbent hus-arrangementer har været godt besøgt, og der er stor interesse fra alle målgrupper,” siger Maivi Herup, udlejningschef i DEAS, der står for udlejningen af Oasen samt idriftsætning og administration.

Meget mere end “bare” lejeboliger

Bebyggelsen er opført som en karré i sandfarvede teglsten. Alle lejligheder vender ud mod den grønne gårdsplads, hvor store vinduespartier fra boligerne giver udsigt til livet i det grønne.

Boligerne varierer i størrelse fra 48 til 117 kvadratmeter og fokus har været på planløsningen, så selv de mindre lejligheder har 2 værelser. De store boliger har enten 3 eller 4 værelser.

Men lejeboligerne rummer meget mere end blot at være et sted at bo.

Oasen byder nemlig på en række fællesfaciliteter som fælleslokale med køkken, der kan anvendes til festlige begivenheder, to eldrevne delebiler, fælles fitnessrum, små private haver med redskabsskur, værksted, naturlegeplads til børnene, wellness med spa og sauna samt et fitnesslokale.

”Vi har valgt at prioritere de grønne, rekreative områder og fællesskabet i Oasen højt.

Der er ingen tvivl om, at det er kvaliteter, der taler direkte til den moderne forbrugers værdier og ønsker til sin bolig,” udtaler Jakob Axel Nielsen, direktør i CALUM.

Med City Syd få minutter fra boligerne, hvor der er frit valg på alle hylder af indkøbsmuligheder, så er der ikke noget der mangler i området.

Læs meget mere om boligerne og projektet, ved at klikke her.

Legeplads og byskov: Aalborgs nye grønne oase i midtbyen er snart klar

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Engang var det en grå parkeringsplads præget af beton og triste omgivelser.

Nu er området lige omkring Budolfi Kirke, hvor Nordea banken og den store p-plads engang lå, slet ikke til at kende.

Ved det nye Budolfi Plads er der lige nu gang i en rivende byudvikling.

Boliger, dagligvareforretning og grønne områder skal forbinde og understøtte det omkringliggende byliv i midtbyen. Planen er også, at der gerne skal ligge caféer og kaffebar, så der virkelig kommer til at summe af liv.

Et af de kommende grønne områder er Lommeparken, som aalborgenserne snart kan glæde sig til at benytte.

Grønt område midt i centrum

På den tidligere parkeringsplads ved Algade, øst for Budolfi Kirke, står Lommeparken snart klar.

Lommeparken bliver anlagt for at sikre at Budolfi Plads bliver et af de nye attraktive områder i Aalborgs midtby. Flere borgere har efterlyst grønne områder og en legeplads til leg.

“Lommeparken forventes at stå færdig i løbet af maj måned. Men der arbejdes stadig i området,” fortæller Niels Bresemann Jensen, der er projektleder ved Aalborg Kommune til MigogAalborg.

Der er blevet plantet en masse grønne træer, og anlagt små hyggelige brostensstier. Men selvom det begynder at ligne noget, skal aalborgenserne vente en lille måned endnu.

“Lige nu er vi igang med beplantnings- og belægningsarbejdet. Det vil forsætte i en 2-3 uger frem.

Derudover skal der etableres trapper – både inde i Lommeparken og ned til Gammel Torv, samt skal der laves belysning,” fortæller Niels Bresemann Jensen.

Udover de hyggelige stier og grønne beplantninger, så bliver Lommeparken især noget for de børnefamilier, der bor i centrum.

De får nu en park i byen, hvor der er plads til ophold og leg.

“Der kommer en legeplads til børnene. Der er allerede blive opsat en rutchebane,” fortælle Niels Bresemann Jensen.

Lommeparken bliver et idéelt sted at opholde sig, hvis man bor i byen og ikke har haveadgang fra sin bolig. Børn kan lege, og voksne kan samles om en kold drink, frokost eller en is, når vejret tillader det.

Spar op til 80%: Tøjbutikken Tiffany holder kæmpe lagersalg i denne uge

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I 50 år har Tiffany i Aalborg stået forrest i køen, når de aalborgensiske kvinder skulle have fingrene i tidens mest moderigtige tendenser.

Den 26., 27. og 28. april bliver det dog vores tur til at stå i kø, når Tiffany i samarbejde med Noella, der er stiftet af én af tøjbutikkens medejere, åbner dørene til deres ekstraordinære lagersalg, hvor du kan gøre et kup udover det sædvanlige.

Store besparelser i vente

Tiffany holder til dagligt til i Bispensgade 6, men i den kommende weekend er det på deres nye lager på Kaolinvej, at du kan shoppe amok og spare helt op til 80 % – og hvad der er sparet, er jo tjent – hvilket åbner muligheden for, at du med god samvittighed kan shoppe lidt mere end sædvanligt.

Tiffany forhandler mærker som Ganni, American Vintage, Acne Studios og Noella – og sidstnævnte har tilmed en shop-in-shop i Tiffany, og dermed bliver der altså også en masse kollektionsvarer fra det stærkt voksende brand.

”Vi glæder os til at byde aalborgenserne velkommen til tre dage med lager- og kollektionsprøvesalg ude hos Noella og Tiffany.

Vi kommer til at sælge ud af alt fra kjoler til bluser, nederdele, sko og tasker – alt sammen med besparelser på op til 80%.

Vi sørger for at der bliver fyldt op hele dagen, så uanset om du kommer fra morgenstunden eller senere på dagen vil der være et stort udvalg af gode varer,” garanterer Lau Knudsen, der er stifter og direktør af Noella.

Du kan læse mere om lagersalget lige her.

Hvad: Lagersalg – Tiffany & Noella
Hvor: Kaolinvej 6, 9220 Aalborg SØ
Hvornår:
Fredag d. 26 april: kl. 10-18
Lørdag d. 27 april: kl. 10-16
Søndag d. 28 april: kl. 10-15