Italiensk yndling vokser med endnu et sted: Overtager kendte lokaler i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto. La Locanda
Foto. La Locanda

To af Aalborgs italienske yndlingssteder La Locanda og La Bottega udvider nu med et tredje spisested.

Det bliver samtidig den største restaurant i “familien”.

La Trattoria overtager de kendte lokaler på C.W. Obels Plads, hvor Highway 66 tidligere har ligget.

Dermed sluttes ringen – eller snarere firkanten – for Carlo Liberati kommer til at drive restauranter, specialitetsbutik og takeaway i alle bygningerne rundt om Brix’s Gaard.

Bliver fire gange så stor

La Trattoria forventes at åbne i maj, og får næsten fire gange så mange pladser som restaurantdelen af La Bottega, og det er hårdt tiltrængt.

“Vi må alt for ofte sige nej til gæster på La Bottega,” fortæller Carlo Liberati.

Helt simpelt er det La Bottegas restaurantdel, der flytter ind ved siden af og bliver til La Trattoria.

Tilbage i La Bottega forbliver butikken med italienske specialiteter og hjemmelavet brød, takeaway og mad ud af huset til selskaber.

“Vi har fået for travlt på La Bottega med både restaurant, takeaway, mad til selskaber og butik. Så vi står dagligt i dilemmaet, at vi skal vælge i mellem, hvilke af de mange forskellige kunder, der skal vente længst tid. Det dur ikke.

Nu får vi skilt de forskellige ting ad,” forklarer Carlo Liberati.

Får selskabslokaler og vinbar

Der bliver dog også meget forskellig aktivitet i de nye lokaler.

For udover La Trattoria bliver der et mindre selskabslokale på 1. sal, et større selskabslokale på 2. sal og en vinbar.

“Selskabslokalerne står færdige i løbet af april. Så arbejder vi på at åbne La Trattoria i starten af maj, og sidst kommer vinbaren. Det bliver nok i løbet af sommeren.

La Bottega skal også igennem en lille ombygning og kommer til at lukke et par uger. Sidst på sommeren står alt klar,” siger Carlo Liberati.

Velkendt menukort

Navnet er ingen tilfældighed. For Carlo Liberati er der en rød tråd gennem søsterrestauranters navne og La Trattoria.

Maden vil være den velkendte fra La Bottega og i store træk et lignende menukort.

“Det betyder jo traktørsted på dansk. I gamle dage i Italien lå et trattoria typisk ude på landet. Med tiden har det udviklet sig til byernes billige restaurant.

Vi vil lave en opdateret version. Skal vi sige trattoria anno 2020. Eller ”trattoria contemporanea” som man siger på italiensk. God, simpel mad lavet fra bunden.”

La Trattoria får indgang i hjørnet ud til Adelgade og C.W. Obels Plads ligesom Jensens Bøfhus også havde det i sin tid.

Vinbaren får entré ved porten til Brix’s Gaard, selskabslokalerne får indgang fra den eksterne trappe i gården.

“Så får vi også mange udendørspladser. Både pladser op ad bygningen ud til C.W. Obels plads og ude på selve pladsen,” siger Carlo Liberati.

Han vurderer, at der samlet bliver omkring 150 udendørs pladser plus La Locandas pladser inde i Brix’s gaard.

Restaurantchef bliver medejer

Med åbningen af La Trattoria indtræder restaurantchef Thomas Jørgensen som partner.

Han og Carlo Liberati har arbejdet sammen i årevis og har samarbejdet om planerne med den ny restaurant fra starten.

“Det var helt naturligt for mig at blive medejer nu. Jeg har været med i det meste af La Locandas femårige liv og har været med i hele forberedelsen af La Trattoria.

Så jeg glæder mig meget til at blive en del af familien også på ejerniveau,” siger Thomas Jørgensen.

Selvom han er ærkedansk, har han boet i flere år i Italien og veksler i det daglige helt uhindret mellem danske og italiensk, når han kommunikerer med personalet og kunderne.