Istid i sommerferien: Populære Ice Age-dyr hitter i Zoo

Skrevet af: Michael Qureshi

Vidste du, at der engang har levet elefanter i Danmark? Sådan gigantiske elefanter som er større end dem, man kender fra Afrika?

Skovelefanten, der levede i Danmark under den sidste istid, kan man se i fuld størrelse i Aalborg Zoo og derefter gå hen og sammenligne med de levende afrikanske elefanter.

Aalborg Zoo

Siden april har Aalborg Zoo haft den spændende udstilling om istiden, og især her i sommerferien er interessen bare tiltaget for det spændende set-up. Det hænger også godt sammen med, at de populære Ice Age-film er et stort hit blandt de mindste.

Ice Age 5 fik premiere i begyndelsen af juli, og i den forbindelse skabte Aalborg Zoo blandt andet et event i den nye store biograf i Shoppen i City Syd, hvor der var snigpremiere på den sjove familiefilm og derefter entré til Zoo, hvor man kunne se den faktiske størrelse på Ice Age-dyrene. Det gav en god synergi med det, Zoo gerne vil om sjov og læring.

Istids-udstillingen er den seneste i rækken af flere spændende tiltag fra Aalborg Zoo. Tidligere har man også haft stor succes med dinosaurer i reel størrelse, og der er også planer om flere lærerige udstillinger.

Det fortæller marketingsansvarlig Susanne Solskov i en snak med MigogAalborg.dk

Hvad var tanken, da Aalborg Zoo kom på den her is-tids udstilling?

”Vi havde stor publikumssucces med dinosaur-udstillingen i 2013 og 2014. Derfor var der ikke langt til at tænke, at der også er noget karismatisk og spændende over istidens dyreliv. Der er masser af god formidling omkring klimaforandringer, som altid har fundet sted helt naturligt, og formidling om de dyr, som kunne overleve istiderne, deres levevis og tilpasning.”

Aalborg Zoo
Susanne Solskov er marketingsansvarlig i Aalborg Zoo

Hvad er der fascinerende ved denne udstilling?

”Det mest fascinerende er at se, hvordan de udstillede, udvalgte dyr fra istiden så ud – i hvert fald efter hvad vi ved – hvor store de var, hvordan de klarede de kolde perioder under sidste istid, og hvordan sammenhængen er til nutidens dyreliv. Det er jo spændende at forestille sig, at der har levet skovelefanter i Danmark, godt nok i forrige mellemistid, hvor temperaturen var noget højere end i dag, og Danmark var dækket af skov. Skovelefanterne var noget større end de nulevende elefanter, hvor man jo kan se de afrikanske elefanter i zoo også, så man kan sammenligne.

Det er også fascinerende, at der er gjort fund f.eks. af gevirer af kæmpehjorten lige ude ved Svenstrup, og at der gøres fund i Nordsøen af knogler og tænder fra mammutter og uldhårede næsehorn – de har altså levet, hvor vi mennesker har indtaget pladsen i dag.”

Er den populær hos børnene især fordi de kan sammenligne og lære om dyrene fra Ice Age filmene?

”Alle børn kender jo dyrene fra Ice Age filmene, og det giver jo anledning til genkendelse og sammenligning. Dyrene i filmene er jo menneskeliggjort og udstyret med egenskaber som gode, fjollede, onde, dumme osv. Hos os er det den mere naturalistiske vinkel, børnene får på dyrene. Forhåbentlig bliver børnene imponerede over størrelsen på de udstillede dyr, og hvis forældrene gider læse skiltene for børnene, eller de kan selv, kan alle jo blive rigtig kloge på fortidens dyreliv og natur.”

Hvad koster det Zoo med sådan en udstilling?

”Vi har fået 12 mio. kr. af Nordea-fonden til udstillingerne. Når jeg skriver i flertal er det fordi udstillingen er delt i to: Den udstilling med dyrene, som vi har i Aalborg Zoo i år, og en udstilling omkring landskabsdannelse, hvad istid er for noget, levevis for mennesker og dyr i istid osv. som kan ses på Naturhistorisk Museum i år. Næste år bytter vi udstillinger, således at Naturhistorisk Museum i Aarhus udstiller dyrene, og vi får den mere vidensprægede udstilling i et stort telt her hos os i Aalborg.”

Aalborg Zoo

Hvor vigtigt er det for jer at I hele tiden tilbyder sådan nogle særudstillinger ud over jeres dyr?

”Det er vigtigt for os at kunne præsentere nyheder med jævne mellemrum for at fastholde interessen hos vores gæster. Det kan være udstillinger som ”Tilbage til istiden”, nye anlæg til nuværende dyrearter, nye dyrearter og også til tider specielle dyreunger. Konkurrencen om folks tid og penge er stor, så der skal hele tiden noget til at holde folk interesserede i vores produkt.”

Hvad bliver det næste vi kan forvente?

”Det næste, vi har på planen, er en ny stor afdeling i haven, som bliver grønlandsk. Vi er i øjeblikket i gang med fondssøgning til projektet, og hvis alt går vel kan vi tage første spadestik sidst i 2017. Det bliver en afdeling med grønlandske dyr som sæl, ulv, moskusokse, rensdyr, polarræv og mange andre, kulturel formidling, nyeste teknologi indenfor virtuel reality, samarbejde med AAU omkring forskning på Grønland og formidling til vores gæster om dette.”

God søndag 🙂 #aalborgzoo #europasbedstezoo #aalborg #nordjylland #giraf #aalzoogiraf #giraffe #friends #summer

A photo posted by Aalborg Zoo (@aalborgzoo) on

Hvor længe kører den nuværende i øvrigt til?

”Vi har dyrene udstillet til og med efterårsferien. Herefter går de i vinterhi, og genopstår på Naturhistorisk Museum d. 8. april 2017. De vil være at se her frem til d. 3. april 2018. I Aalborg Zoo åbner vi udstilling om istider, landskabsdannelse m.m. d. 8. april 2017 og denne udstilling vil være at se frem til d. 23. oktober 2017.

Se mere om de forskellige events i Aalborg Zoo i løbet af sommeren. Klik her

Følg Zoo på Facebook her

Vejplejede negle og flotte vipper: Landsdækkende kæde åbner i Friis

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I går kunne vi her på MigogAalborg afsløre, at multibrand-konceptet Kings & Queens åbner endnu en en butik i Friis.

Det kan du læse meget mere om her.

Men her stopper nyhederne ikke i Friis Shoppingcenter.

Neglesalon med stort udvalg

Der er en stigende interesse for personlig pleje og selvforkælelse, og snart er der mulighed for at få velplejede negle og flotte vipper i Friis Shoppingcenter, når neglesalonen Scandic Nails åbner.

Det skriver Friis i dag i en pressemeddelelse.

Scandic Nails tilbyder kunderne at få lavet negle, vipper samt manicure og pedicure til gode priser og ikke mindst i god kvalitet – noget de går meget op i.

“Vi lægger vægt på service, faglighed og tilfredse medarbejdere. Vi ønsker at give en god oplevelse til vores kunder, og være det sted de foretrækker pga. vores gode priser, gode service og dygtige, kompetente medarbejdere,” fortæller ejer Vivian Duong.

Scandic Nails har saloner i Odense og Århus og er ekspert på netop personlig pleje og selvforkælelse. Og de har vokseværk.

Med tiden ønsker de at åbne flere saloner, og de starter med Aalborg, som de har store forventninger til.

“Aalborg er en virkelig spændende by med en attraktiv profil og mange turister. Der sker rigtig meget i byen, og det gør der også i Friis Shoppingcenter, særligt nu hvor en stor spiller som Magasin er kommet til. Så vi glæder os til at blive en del af det,” fortæller Vivian Duong.

Scandic Nails åbner i november på 1. sal ved siden af Tiger of Sweden. Kunder kan både kigge forbi og få behandlinger uden tidsbestilling, men det er også muligt at booke tid online.

Hotdogs og Fortnite: Hvem kan slå Jaxstyle i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Fortnite
Foto: Fortnite

Er du under 30 år, eller har du børn i skolealderen, så har du med garanti hørt om spilfænomenet Fortnite.

Over 125 millioner verden over spiller allerede det gratis spil, som kan spilles fra både Playstation, PC’er, mobiler og tablets.

Fortnite er et skydespil, hvor man enten er på hold sammen med andre spillere online, eller spiller solo mod andre online-spillere på nogle fede baner.

Søndag har du mulighed for at kombinere det bedste fra både spil – og madverdenen.

Streetammo på Boulevarden inviterer nemlig til vaskeægte spilhygge på søndag fra kl. 10-16. Det skriver de på Facebook.

Kom forbi til en hotter og et spil Fortnite

Her kan man duellere i Fortnite mod nordjyden Jaxstyle, som blandt andet har over 100.000 følgere på YouTube.

Hans videoer om Fortnite er især yderst populære, hvor han på underholdende vis, fører seerne gennem en masse spil.

Fik du læst historien om den unge gut, fra Aalborg, som er blandt verdens 10 bedst Fortnite-spillere?

Udover en spændende duel mod internetfænomenet Jaxstyle og måske en præmie, kan man også se frem til at Streetammo sætter grillen op udenfor og byder på en hotdog til alle, der kigger forbi.

Streetammo opfordrer folk til at komme i god tid, da der sikkert vil være kø for at spille mod Jaxstyle.

Læs meget mere om begivenheden her.

Tidsplanen holder: Snart åbner Carl’s Jr i midtbyen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I juni kunne vi fortælle, at den store store amerikanske burgerrestaurant-kæde Carl’s Jr.  åbner på Boulevarden 8 i hjertet af Aalborg. Læs mere her.

Hvis man er gået forbi bygningen på Boulevarden på det seneste kan man se, at håndværkerne arbejder på højtryk i byggerod og støv i lange baner.

De har nemlig en stram deadline. MigogAalborg har været i kontakt med Carl’s Jr. og de fortæller, at de åbner i slutningen af november.

De fortæller videre, at de lige nu er i fuld gang med at ansætte det personale, som skal servicere aalborgenserne med burgere.

Sådan så Boulevarden 8 ud, inden renoveringen.

Optakt til endnu større burgerkrig

Hvis man følger med på MigogAalborg, er man vist ikke i tvivl om, at vi er ramt af en decideret burger-epidemi i midtbyen.

Foruden de mange caféer og restauranter, der serverer burgere, ligger her i forvejen følgende burgerkæder:

  • The Burger Shack
  • Burger Boom
  • Grillen Burgerbar
  • WeDoBurgers
  • McDonalds
  • Burger King.

Nu bliver der endnu vildere kamp om de burgerglade aalborgensere inde i byen. Carl’s Jr. er et populært spisested i Aalborg Storcenter i City Syd, hvor de trækker mange kunder, der blandt andet har været inde og handle i Bilka.

Carl’s Jr. er blandt verdens 50 største fastfoodkæder, og blev stiftet i 1940 af Carl Karcher.

Carl’s Jr. har mere end 3900 restauranter på verdensplan, heraf 12 i Danmark: Næstved, Hundige, Rødovre, Odense, Sønderborg, Kolding, Vejle, Aalborg, Aarhus, Tilst, Viborg, Holstebro.

Foto: Gastromand.dk

Burgere – chicken tenders og lækre milkshakes

Carl’s Jr. er kendt for sine autentiske amerikanske burgere fremstillet af 100% oksekød, hvor bøffen grilles over åben ild for at bevare saft og smag. En anden stor favorit – de sprøde Chicken Tenders – tilberedes af ferske stykker kvalitets kyllingebryst, der paneres og tilberedes i restauranten.

Derudover er Carl’s Jr. berømte for de lækre milkshakes, rørt af kugler på en base af vaniljeis.

Carl’s Jr. forsøger at differentiere sig fra konkurrenterne på mange områder.

Blandt andet tilberedes maden først i det øjeblik, gæsten bestiller og serveres efterfølgende ved bordet. Derudover er der gratis ”refill” på sodavand.