Iskold sommernyhed: Restaurant frister med hjemmelavet Nutella-is

Da vi smagte Surdejsbagerens Nutella-snegl trak den lange spor ind i vores hjerter.
Men nu får den syndige snegl skarp konkurrence.
Restaurant Kronborg på Egholm er kendt for Nordjyllands største tartelet, stegt flæsk ad libitum, en af byens bedste frokostbuffeter og ikke mindst den overdådige Tà selv isbar med flødeis fra Vebbestrup med vafler, hjemmelavet guf, jordbærsauce, chokoladesauce og flødeboller.
I år får isbaren særdeles fristende selskab af en hjemmelavet Nutella-is lavet på økologisk Jersey-mælk fra Bøgebæk … og naturligvis RIGELIGE mængder af det flydende guld.
Stor begejstring blandt gæsterne
Isen har faktisk allerede været på menuen i en uges tid, og ejer og Nutellais-skaber, Kasper Kristensen, kan berette, at begejstringen for den nye dreng i klassen har været stor.
Restaurant Kronborg bruger økologisk Jersey-mælk fra Bøgebæk i alt fra tarteletfyldet til persillesaucen.
Det helt særlige ved mælken er, at den faktisk bliver mere gul, når køerne kommer på græs om sommeren. Det resulterer eksempelvis i en mere og mere gul persillesauce i løbet af sæsonen.
“Jeg tør godt love, at Nutella-isen ikke bliver gul. Vi bruger hele to glas Nutella pr. 5 liter is,” siger Kasper med et grin.
Nyd isen på restauranten – eller to-go
Du kan naturligvis nyde isen, hvis du eksempelvis besøger Restaurant Kronborg til en gang Onsdagsflæsk eller torsdags-kæmpetartelet, men Kasper fortæller, at man også er velkommen til at stikke hovedet forbi restauranten og bestille Nutella-isen to-go, naturligvis akkompagneret af is-varianter fra Vebbestrup, hjemmelavet guf og en sprød isvaffel.
Det kan dog blive nødvendigt at afvise is to-go i spidsbelastningstidspunkterne omkring frokost og aften, hvor restauranten kan være fyldt.
“Vi følger naturligivis myndighedernes anvisninger, og hvis restauranten er fyldt med det tilladte antal, er vi desværre nødt til at afvise folk i døren.”
Egholmfærgen sejler hver halve time fra Aalborgsiden, Egholm Færgevej, fra tidlig morgen til sen aften.
Det kan du finde mere info om her.