Is-kæde – vinbar og populær natklub: Martin overrasker Aalborg med nye koncepter

Skrevet af: Michael Qureshi

For de fleste virksomhedsejere er det svært nok at gabe over en branche.

Martin Grønning er lige modsat. Han elsker nye udfordringer og gerne mange af dem. Ikke mindst når det gælder nyere koncepter, som overrasker lidt i Aalborg.

Hvad enten du er vild med god yoghurt-is, svinekød, gode italienske vine, fest i eksklusive rammer eller bare vil have shots. Så har Martin sørget for, at Aalborg er leveringsdygtig i de forskellige grene.

De fleste aalborgensere kender Yogo-is på Nytorv. Den populære natklub Benediktes. Den nye flamboyante vinbar med det elskelige navn Vin & Svin. De unge kender helt sikkert shotsbaren Flaming Lamborghini.

Det er måske de færreste, der ved, at det reelt er 29-årige Martin Grønning, som står bag de lidt skæve koncepter, der skaber noget dynamik i byen.

Men hvorfor i alverden kaste sig over så vidt forskellige dele af oplevelsesbranchen?

”Jeg er typen, der godt kan lide nye udfordringer. Det handler lidt om om at se muligheder i forskellige ting. Når det gælder Vin & Svin, så havde jeg nogle lokaler tilstødende Benediktes, som vi ikke rigtig havde gavn af. Men ved at lave den vinbar, så skabte vi faktisk et koncept for måske de første gæster på Benediktes. Altså dem som måske har fået hus og børn, og er blevet for gamle til at stå på natklubben til fem om morgenen. Så blev vinbaren et godt alternativ,” forklarer Martin Grønning.

På samme måde opdagede han også en ny måde at ”genbruge” sit dygtige personale på.

”Vi holder jo lidt på både vores stamgæster og personale lidt længere. Jeg er også selv blevet lidt for gammel til at være på hele natten. På den måde holder vores personale lige nogle år længere. Benediktes har været til det mere modne publikum i Jomfru Ane Gade, men det er en udfordring at højne aldersgennemsnittet derinde. Derfor har det faktisk været en god ide at skabe en vinbar ved siden af Benediktes,” forklarer Martin Grønning.

Martin i Aalborg

Vin & Svin åbnede i april og har tiltrukket en del opmærksomhed alene på navnet. Konceptet var til at starte med lette tapasanretninger med lækker skinke, pølse og osteanretninger kombineret med lækre italienske vine. Men der er for alvor kommet fart på stedet, efter man har indført en særdeles populær brunchbuffet.

”Vi lavede sådan en aftale med Nordjyske Medier, hvor vi solgte 700 kuverter på en uge på vores brunchbuffet for ligesom at skyde det i gang. Men vi har kun plads til 100 om dagen. Folk har taget rigtig godt imod det. Det er en ren svinebrunch, hvor vi har fokus på italienske specialiteter med lækker skinke og pølser. Det er vores gæster ret begejstrede for,” lyder det fra den ihærdige iværksætter.

Navnet Vin & Svin lyder som en eller anden dansk ferierestaurant i et charterhelvede. Men det har også skabt opmærksomhed omkring stedet, og den skæve vinkel får smilene frem hos folk.

”Der er altid masser af folk, der lige skal have et billede med vores logo, og så kigger de måske lige ind til et glas vin. Det startede egentlig med, at jeg sad med en kammerat og fik noget vin, og så fandt vi på navnet og logoet. Vi var dog lidt usikre på, om hvordan folk ville modtage det, så vi lavede en Facebook-konkurrence. Der blev vi overbevist om, at det nok skulle skille sig ud på den gode måde,” forklarer Grønning.

Vin i Aalborg
Vin & Svin byder på lækkert kød og gode vine

Nu hvor brunchen er rullet ud, er der flere planer i støbeskeen til Vin & Svin.

”Det næste store projekt bliver et nyt menukort, hvor det bliver langt mere måltidsagtigt end nu. Lige nu er det mere snack til vinen, men vi vil gerne præsentere nogle retter, der passer ind i konceptet. Vi vil gerne forsøge at genskabe det der spisemiljø i Jomfru Ane Gade. Nu synes vi egentlig, at vi får udnyttet hele døgnet i vores lokaler,” lyder det fra den ambitiøse erhvervsmand.

Næste gang der lander et skævt koncept i Aalborgs gader, så ved du næsten, hvem det er, der står bag.

Fik du læst interviewet med Mads Peter Veiby?

Huset bygges af verdens bedste arkitekt: Det handler om min kærlighed til Aalborg

Solen er retur – og Vestre Fjordpark er åben for badegæster igen

Skrevet af: Michael Qureshi

Efter en regnvåd weekend har solen og de lune temperaturer igen meldt sin ankomst.

Timingen er således ret god for det populære Vestre Fjordpark, der netop er blevet genåbnet for badegæster efter fund af colibakterier i fredags.

Vandprøver havde påvist, at der var for høje tal på blandt andet ekolier i det ene hjørne af Vestre Fjordpark. Tallet skal normalt være under 500, og prøverne viste 1100.

Resultatet fra prøver ser fine ud

Men nu melder Aalborg Kommune, at badevandet er åbnet igen.

“Vi har modtaget resultatet af den supplerende analyse af badevandet, som blev taget i fredags, og det ser fint ud,” skriver Aalborg Kommune på Facebook.

Det bekræfter bademester Kaj Bjerregaard Jensen over for MigogAalborg.

 

Forleden havde Badevandet en fantastisk temperatur på 17 grader, så mange benytter sig stadig af det lækre anlæg.

I fredags lød det således fra bademester Kaj Bjerregaard Jensen.

“Det kan sagtens være, at alt er ude igen, fordi der som sagt kommer nyt vand ind, men vi tager ingen chancer. Det er rigtig fint at mærke, at vores sikkerhedssystem med konstante vandprøver fungerer,” forklarer bademesteren.

Har ikke oplevet det her før

Han har efterhånden stået i spidsen for Vestre Fjordpark (også da det var Friluftsbadet) i en menneskealder, og han understreger, at det aldrig er oplevet før.

“Det eneste tilfælde jeg kan huske er, at vi engang fandt en død ræv i det ene hjørne. Men ellers har jeg ikke oplevet det her før. Jeg synes, det er drønærgerligt, fordi det her normalt aldrig sker, men det kan være grundet stormen i weekenden, at der er kommet det her,” forklarer Kaj Bjerregaard Jensen.

Shopping: Kom hele spektret rundt med disse 3 modebutikker i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Bylivet i Aalborg bugner med lækre butikker, og der åbnes konstant flere og flere.

Det betyder derfor også, at der findes en lang række butikker med noget for enhver smag.

Har du dog ikke tid til at besøge de mange fede aalborgensiske tøjbutikker på én shoppingtur, guider vi dig her til tre butikker i midtbyen, som sammen rammer et bredt spektrum, hvad angår stil og prisklasse.

Strøyer – dansk design med feminine undertoner

Når du besøger butikken i Gravensgade, træder du ind i et feminint univers bestående af forunderlige prints, skønne pastelfarver, florlette materialer og glimtende detaljer. Denne unikke stemning bliver skabt af eksklusive danske brands som Julie Fagerholt Heartmade, Stine Goya og Pieszak.

Besøg butikken her: Gravensgade 21, 9000 Aalborg

Kontakt butikken: 98 11 03 90 / stroyer@stroyer.net

Online: https://www.facebook.com/stroyeraalborg/

Streetammo – cool streetwear til mænd og kvinder

 

Hos Streetammo er det urbant streetwear, nørdet nostalgi og sporty minimalisme, der er på spil. Her finder du casual items som T-shirts, hoodies, caps og ikke mindst sneakers fra fede brands som adidas Originals, Wood Wood og Obey.

Forkæl garderoben med moderigtige styles, der tilmed er komfortable at have på.

Besøg butikken her: Boulevarden 32, 9000 Aalborg

Kontakt butikken: 53 37 85 50 / aalborg@streetammo.dk

Online: https://www.streetammo.dk/

Fandango – budgetvenlig highstreet og nye trends

 

Er du blandt de mange mennesker, der elsker highstreet brands for deres evne til at opfange tidens trends og omsætte dem til prisvenlige styles? Så er Fandango et sandt paradis for dig. Her finder du nemlig mærker som Moves by minimum, Ichi og Pieces, der alle producerer trendy og budgetvenlig mode.

Besøg butikken her: Bredegade 5, 9000 Aalborg

Kontakt butikken: 98 78 00 38 / shop@fandangoaalborg.dk

Online: https://www.fandangoaalborg.dk/

Hvis du ikke har mulighed for at lægge vejen forbi hjertet af Aalborg lige foreløbig, kan du finde mange af de nævnte brands online, eksempelvis hos Katoni.dk

De samler nemlig en lang række webshops ét sted, og derfor kan du finde alle de nævnte modebrands her – lige fra Pieszak til Saint Tropez. Mange af de repræsenterede shops har fri fragt og sender naturligvis de fine varer afsted til Aalborg og omegn.

Er du mere til streetwear, finder du også et fedt udvalg hos webshoppen Skatepro. Her kan du tilmed finde udstyr som longboards og rulleskøjter, hvis du vil gennemføre den urbane livsstil. Besøg eventuelt skateparken på Saurs Plads og vis dit fede tøj og tricks frem.

Med online shopping har du et fint alternativ til de dage, du er forhindret i at shoppe i de hyggelige aalborgensiske gader.

Stor ændring før cykelløb: Tvunget til ny rute i midtbyen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

På fredag er der traditionen tro stort gadeløb i Aalborgs gader.

Store cykelstjerner som Michael Valgren, Jesper Hansen, Søren Kragh Andersen og Matti Breschel stiller alle til start i gadeløbet Spilnu.dk Grand Prix.

Men nu er der lige pludselig opstået en noget stresset situation. Ruten i midtbyen er nemlig nødt til at blive ændret i sidste øjeblik.

Normalt har rundstrækningen haft start og mål på Nytorv ved Gammel Torv, hvorefter man kørte forbi Friis Shoppingcenter, til højre ad Lykkegade, til højre af Danmarksgade, til højre ad Boulevarden og så ned til mål.

Ny rundstrækning – stadig i midtbyen

En fejl ved Aalborg Kommune har gjort, at den planlagte rute er nødt til at blive skrottet.

“De (Kommunen red.) har desværre gravet Danmarksgade op, som ellers var en del af den oprindelige rute. Der er blevet arbejdet på at få den lappet, så der kan køres cykelløb på den, men det kan ikke nå at blive færdigt, før løbet på fredag,” afslører Jonas W. Mikkelsen, arrangør for Spilnu.dk Grand Prix, overfor MigogAalborg

Det har naturligvis skabt ekstra travlhed, men cykelglade aalborgensere, kommune og ikke mindst arrangørerne bag, kan heldigvis ånde lettede op.

Rundstrækningen kommer i stedet til at have start/mål ved Gabels Torv, hvorefter rytterne skal køre via Nytorv, forbi Havnefronten og tilbage til Gabels Torv. Det indebærer, at det ene rør ved Nyhavnsgade bliver afspærret.

“Det er lidt held i uheld, for i mine øjne er det en meget federe rute, end den oprindelige. Nu får ryttere og publikum mulighed for at nyde den flotte havnefront i Aalborg, og dermed tager løbet sig ud fra sin allerbedste side,” siger Jonas og fortsætter:

“Vi er selvfølgelig noget stressede af, at vi først har fået afklaring i dag, men Aalborg Kommune har været rigtig gode til at finde en løsning på problematikken.  Det er dermed kun geografien, som flytter sig lidt. Tidspunkterne for alle begivenhederne i løbet af dagen forbliver de samme.”

Husk børneløbet før de professionelle

De begivenheder tæller blandt andet foredrag med Rolf&Ritter, autografskrivning, børneløb og ikke mindst hovedbegivenheden – Spilnu.dk Grand Prix 2018 med start 18.45.

Ruten er den samme, som blev kørt, da Alberto Contador stillede til start i 2015. Der var det en ung Michael Valgren, som spurtede sig til sejren i Aalborg.

“Michael Valgren stiller jo også til start i år, så mon ikke han kommer med en god portion selvtillid i år,” afslutter Jonas til MigogAalborg.