Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Is-kæde – vinbar og populær natklub: Martin overrasker Aalborg med nye koncepter

Af Michael Qureshi

For de fleste virksomhedsejere er det svært nok at gabe over en branche.

Martin Grønning er lige modsat. Han elsker nye udfordringer og gerne mange af dem. Ikke mindst når det gælder nyere koncepter, som overrasker lidt i Aalborg.

Hvad enten du er vild med god yoghurt-is, svinekød, gode italienske vine, fest i eksklusive rammer eller bare vil have shots. Så har Martin sørget for, at Aalborg er leveringsdygtig i de forskellige grene.

De fleste aalborgensere kender Yogo-is på Nytorv. Den populære natklub Benediktes. Den nye flamboyante vinbar med det elskelige navn Vin & Svin. De unge kender helt sikkert shotsbaren Flaming Lamborghini.

Det er måske de færreste, der ved, at det reelt er 29-årige Martin Grønning, som står bag de lidt skæve koncepter, der skaber noget dynamik i byen.

Men hvorfor i alverden kaste sig over så vidt forskellige dele af oplevelsesbranchen?

”Jeg er typen, der godt kan lide nye udfordringer. Det handler lidt om om at se muligheder i forskellige ting. Når det gælder Vin & Svin, så havde jeg nogle lokaler tilstødende Benediktes, som vi ikke rigtig havde gavn af. Men ved at lave den vinbar, så skabte vi faktisk et koncept for måske de første gæster på Benediktes. Altså dem som måske har fået hus og børn, og er blevet for gamle til at stå på natklubben til fem om morgenen. Så blev vinbaren et godt alternativ,” forklarer Martin Grønning.

På samme måde opdagede han også en ny måde at ”genbruge” sit dygtige personale på.

”Vi holder jo lidt på både vores stamgæster og personale lidt længere. Jeg er også selv blevet lidt for gammel til at være på hele natten. På den måde holder vores personale lige nogle år længere. Benediktes har været til det mere modne publikum i Jomfru Ane Gade, men det er en udfordring at højne aldersgennemsnittet derinde. Derfor har det faktisk været en god ide at skabe en vinbar ved siden af Benediktes,” forklarer Martin Grønning.

Martin i Aalborg

Vin & Svin åbnede i april og har tiltrukket en del opmærksomhed alene på navnet. Konceptet var til at starte med lette tapasanretninger med lækker skinke, pølse og osteanretninger kombineret med lækre italienske vine. Men der er for alvor kommet fart på stedet, efter man har indført en særdeles populær brunchbuffet.

”Vi lavede sådan en aftale med Nordjyske Medier, hvor vi solgte 700 kuverter på en uge på vores brunchbuffet for ligesom at skyde det i gang. Men vi har kun plads til 100 om dagen. Folk har taget rigtig godt imod det. Det er en ren svinebrunch, hvor vi har fokus på italienske specialiteter med lækker skinke og pølser. Det er vores gæster ret begejstrede for,” lyder det fra den ihærdige iværksætter.

Navnet Vin & Svin lyder som en eller anden dansk ferierestaurant i et charterhelvede. Men det har også skabt opmærksomhed omkring stedet, og den skæve vinkel får smilene frem hos folk.

”Der er altid masser af folk, der lige skal have et billede med vores logo, og så kigger de måske lige ind til et glas vin. Det startede egentlig med, at jeg sad med en kammerat og fik noget vin, og så fandt vi på navnet og logoet. Vi var dog lidt usikre på, om hvordan folk ville modtage det, så vi lavede en Facebook-konkurrence. Der blev vi overbevist om, at det nok skulle skille sig ud på den gode måde,” forklarer Grønning.

Vin i Aalborg
Vin & Svin byder på lækkert kød og gode vine

Nu hvor brunchen er rullet ud, er der flere planer i støbeskeen til Vin & Svin.

”Det næste store projekt bliver et nyt menukort, hvor det bliver langt mere måltidsagtigt end nu. Lige nu er det mere snack til vinen, men vi vil gerne præsentere nogle retter, der passer ind i konceptet. Vi vil gerne forsøge at genskabe det der spisemiljø i Jomfru Ane Gade. Nu synes vi egentlig, at vi får udnyttet hele døgnet i vores lokaler,” lyder det fra den ambitiøse erhvervsmand.

Næste gang der lander et skævt koncept i Aalborgs gader, så ved du næsten, hvem det er, der står bag.

Fik du læst interviewet med Mads Peter Veiby?

Huset bygges af verdens bedste arkitekt: Det handler om min kærlighed til Aalborg

Del artikel

Andre læser også