Intropris på 89 kr.: SPOR 1 er klar med sydlandsk brunch i weekender

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I februar kunne vi fortælle nyheden om, at SPOR 1 åbnede i Azzurra’s gamle lokaler på John F Kennedy Plads.

SPOR 1 har blandt andet et stort fokus på hjemmelavet take away, hvor alt er lavet fra bunden – lige fra den marinerede bladkebab til burgerbøffen.

“Vi er utroligt glade for den velkomst, vi har fået i byen, og vi har kun fået gode tilbagemeldinger på maden.

Folk kommer næsten altid tilbage,” fortæller indehaver Gøkmen Yigen til MigogAalborg, som har startet SPOR 1 med sin partner, Mehdi Ghashghaizadeh.

De har især haft succes med pide, som bedst kan beskrives som en aflang pizza, der er nemmere at have med på farten.

“Når folk først har smagt dem, bestiller de aldrig andet,” siger Gøkmen med et smil.

Pide med bresaola, grøn pesto, tomat, rucola og parmesanost

Nu kan vi så løfte sløret for endnu en nyhed på menukortet.

Hver weekend kan man nemlig lade sig friste af SPOR 1’s alternative brunchtallerken, som har en skarp introduktionspris på kun 89 kr. frem til 1. maj.

I denne weekend er der endda halv pris til de første 20 personer, der bestiller den nye brunch.

Brunch med et twist

Det er bestemt ikke fordi, at man mangler brunch-muligheder her i byen, men SPOR 1’s udgave er en vaskeægte nyhed på morgenmads-scenen.

Brunch-tallerkenen er nemlig inspireret af Gøkmens tyrkiske rødder, og kan bedst betegnes som tyrkisk landsbymorgenmad.

Den byder på flere nyheder, som man ikke normalt ser på den klassiske brunch-tallerken på andre caféer.

Her på redaktionen siger vi (selvfølgelig) aldrig nej til at teste nye kulinariske tiltag i byen.

Den tyrkisk-inspirerede brunch byder på klassiske morgenmads-favoritter som yoghurt, to forskellige slags ost og marmelade, men derudover er der blevet plads til en masse spændende småretter.

Man har valget mellem to forskellige “hoved”-retter, hvor man enten kan vælge æg med oksepølse eller Menemen, som er en klassisk tyrkisk ret med æg, tomat, grøn peber, krydderier og ost.

Udover en symfoni af småretter, får man også friskbagt brød til brunchen, hvor man blandt andet kan vælge forskellige tyrkiske varianter.

Friturestegt osterulle – what’s not to like?

Vores favorit på SPOR 1’s brunchtallerken var den frituresteget osterulle, som udover friskstegt butterdej bestod af lækker fetaost og forskellige krydderurter.

Et lille tip herfra er at dyppe den i noget af den friske honning – den perfekte treenighed af sødt, salt og friture!

Til tallerkenen får man også serveret traditionel tyrkisk te, mens der kan tilkøbes friskpresset appelsinjuice.

Her på redaktionen bliver vi aldrig trætte af en god brunch-tallerken, og SPOR 1’s udgave er bestemt et friskt pust til de mange valgmuligheder på andre caféer i byen.

Det er et ekstra plus, at de enkelte retter har hver sin skål, så det hele ikke bliver grattet til på nul-komma-fem.

SPOR 1 ligger tæt på både banegård og busterminal, og derfor er der en heftig trafik af travle mennesker lige udenfor ruden – en perfekt mulighed for at people watche, mens man nyder maden.

Udover lækker mad på SPOR 1 er det også muligt at leje de tilstødende nabolokaler, hvis man har en konfirmation, bryllup eller studenterfest inden for nærmeste fremtid.

Hvad: Tyrkisk brunch-tallerken
Hvor: SPOR 1, John F Kennedys Plads
Hvornår: Lørdag-søndag fra kl. 9.00-13.00
Pris: Intropris på 89 kr. frem til 1. maj (Derudover: Halv pris til de første 20 personer, der bestiller den nye brunch i denne weekend)

Får egen søpark og fitnesscenter: De første 92 lejligheder i Oasen klar til udlejning

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

I Skalborg begynder Calums nye lejeboliger i Oasen, der er beliggende på hjørnet af Ny Nibevej og Hobrovej, at stå klar.

Oasen skal rumme i alt 220 lejeboliger, og de første 92 lejligheder er nu sat til udlejning med indflytning fra 1. juni 2019.

Udlejningen af de nye boliger er startet, og der er mulighed for at opleve boligerne hver søndag fra klokken 11.00 – 12.00 – men du skal være vaks ved havelågen, da interessen for boligerne allerede er stor.

220 lejelejligheder i et grønt fællesskab

Lejerne af de nye boliger får glæde af helt unikke omgivelser.

Bygningerne opføres rundt om den tidligere grusgrav, der forandres til et rekreativt område med en privat søpark, som er omkranset af gamle træer og små private haver, legeplads samt grill-områder.

 

“Oasen er et unikt og attraktivt boligprojekt båret af nogle værdier, som markedet efterspørger lige nu.

De første åbent hus-arrangementer har været godt besøgt, og der er stor interesse fra alle målgrupper,” siger Maivi Herup, udlejningschef i DEAS, der står for udlejningen af Oasen samt idriftsætning og administration.

Meget mere end “bare” lejeboliger

Bebyggelsen er opført som en karré i sandfarvede teglsten. Alle lejligheder vender ud mod den grønne gårdsplads, hvor store vinduespartier fra boligerne giver udsigt til livet i det grønne.

Boligerne varierer i størrelse fra 48 til 117 kvadratmeter og fokus har været på planløsningen, så selv de mindre lejligheder har 2 værelser. De store boliger har enten 3 eller 4 værelser.

Men lejeboligerne rummer meget mere end blot at være et sted at bo.

Oasen byder nemlig på en række fællesfaciliteter som fælleslokale med køkken, der kan anvendes til festlige begivenheder, to eldrevne delebiler, fælles fitnessrum, små private haver med redskabsskur, værksted, naturlegeplads til børnene, wellness med spa og sauna samt et fitnesslokale.

”Vi har valgt at prioritere de grønne, rekreative områder og fællesskabet i Oasen højt.

Der er ingen tvivl om, at det er kvaliteter, der taler direkte til den moderne forbrugers værdier og ønsker til sin bolig,” udtaler Jakob Axel Nielsen, direktør i CALUM.

Med City Syd få minutter fra boligerne, hvor der er frit valg på alle hylder af indkøbsmuligheder, så er der ikke noget der mangler i området.

Læs meget mere om boligerne og projektet, ved at klikke her.

Legeplads og byskov: Aalborgs nye grønne oase i midtbyen er snart klar

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Engang var det en grå parkeringsplads præget af beton og triste omgivelser.

Nu er området lige omkring Budolfi Kirke, hvor Nordea banken og den store p-plads engang lå, slet ikke til at kende.

Ved det nye Budolfi Plads er der lige nu gang i en rivende byudvikling.

Boliger, dagligvareforretning og grønne områder skal forbinde og understøtte det omkringliggende byliv i midtbyen. Planen er også, at der gerne skal ligge caféer og kaffebar, så der virkelig kommer til at summe af liv.

Et af de kommende grønne områder er Lommeparken, som aalborgenserne snart kan glæde sig til at benytte.

Grønt område midt i centrum

På den tidligere parkeringsplads ved Algade, øst for Budolfi Kirke, står Lommeparken snart klar.

Lommeparken bliver anlagt for at sikre at Budolfi Plads bliver et af de nye attraktive områder i Aalborgs midtby. Flere borgere har efterlyst grønne områder og en legeplads til leg.

“Lommeparken forventes at stå færdig i løbet af maj måned. Men der arbejdes stadig i området,” fortæller Niels Bresemann Jensen, der er projektleder ved Aalborg Kommune til MigogAalborg.

Der er blevet plantet en masse grønne træer, og anlagt små hyggelige brostensstier. Men selvom det begynder at ligne noget, skal aalborgenserne vente en lille måned endnu.

“Lige nu er vi igang med beplantnings- og belægningsarbejdet. Det vil forsætte i en 2-3 uger frem.

Derudover skal der etableres trapper – både inde i Lommeparken og ned til Gammel Torv, samt skal der laves belysning,” fortæller Niels Bresemann Jensen.

Udover de hyggelige stier og grønne beplantninger, så bliver Lommeparken især noget for de børnefamilier, der bor i centrum.

De får nu en park i byen, hvor der er plads til ophold og leg.

“Der kommer en legeplads til børnene. Der er allerede blive opsat en rutchebane,” fortælle Niels Bresemann Jensen.

Lommeparken bliver et idéelt sted at opholde sig, hvis man bor i byen og ikke har haveadgang fra sin bolig. Børn kan lege, og voksne kan samles om en kold drink, frokost eller en is, når vejret tillader det.

Spar op til 80%: Tøjbutikken Tiffany holder kæmpe lagersalg i denne uge

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I 50 år har Tiffany i Aalborg stået forrest i køen, når de aalborgensiske kvinder skulle have fingrene i tidens mest moderigtige tendenser.

Den 26., 27. og 28. april bliver det dog vores tur til at stå i kø, når Tiffany i samarbejde med Noella, der er stiftet af én af tøjbutikkens medejere, åbner dørene til deres ekstraordinære lagersalg, hvor du kan gøre et kup udover det sædvanlige.

Store besparelser i vente

Tiffany holder til dagligt til i Bispensgade 6, men i den kommende weekend er det på deres nye lager på Kaolinvej, at du kan shoppe amok og spare helt op til 80 % – og hvad der er sparet, er jo tjent – hvilket åbner muligheden for, at du med god samvittighed kan shoppe lidt mere end sædvanligt.

Tiffany forhandler mærker som Ganni, American Vintage, Acne Studios og Noella – og sidstnævnte har tilmed en shop-in-shop i Tiffany, og dermed bliver der altså også en masse kollektionsvarer fra det stærkt voksende brand.

”Vi glæder os til at byde aalborgenserne velkommen til tre dage med lager- og kollektionsprøvesalg ude hos Noella og Tiffany.

Vi kommer til at sælge ud af alt fra kjoler til bluser, nederdele, sko og tasker – alt sammen med besparelser på op til 80%.

Vi sørger for at der bliver fyldt op hele dagen, så uanset om du kommer fra morgenstunden eller senere på dagen vil der være et stort udvalg af gode varer,” garanterer Lau Knudsen, der er stifter og direktør af Noella.

Du kan læse mere om lagersalget lige her.

Hvad: Lagersalg – Tiffany & Noella
Hvor: Kaolinvej 6, 9220 Aalborg SØ
Hvornår:
Fredag d. 26 april: kl. 10-18
Lørdag d. 27 april: kl. 10-16
Søndag d. 28 april: kl. 10-15